Flytta på en hel familj eller bara på en person?

Kerry skriver ut sig själv från sjukhuset även om läkarna hellre hade sett att hon är kvar under observation ett tag till. Hon vill inte att de ringer någon anhörig utan hon klarar sig själv.
 
Ashely, Diane, Rodney och Laurel träffas hemma i prästgården för att prata med Gabby och Arhur. De försöker prata med Gabby om situationen men hon vill inte ge med sig. Det blir inte bättre av att Laurel och Ashley inte kan hålla sams. Tillslut säger hon att hon hatar sin far, sedan rusar hon upp till rummet.
 
Amy, Eric och Val kommer till sjukhuset och de få reda på att Kerry åkt därifrån. Amy frågar om de talat om att hon var på väg och sköterskan svarar att de hade det men att Kerry valt att åka ändå. Amy blir besviken på sin mamma ännu en gång.
 
Nikhil får reda på att Gennie råkat buckla till Henry. Hon frågar honom om hon kan åka dit för fejkbabymisshandel när hon märker Nikhils besvikelse.
 
Megan ger Robbie jobb på kontoret på Home Farm trots att Declan inte är med på det, Declan får finna sig i det tillslut.
 
Victoria möter Kerry ute på gatan i byn. Hon får reda på att Kerry bara ska hem till Andy för att packa ihop sina saker. När Victoria berättar för Kerry att Amy är på sjukhuset så bryr sig inte Kerry om det utan hon vill skynda sig innan Amy kommer hem igen. Victoria låtsas hjälpa Kerry med att ringa efter en taxi och säger att det kommer att ta ett tag innan taxin kommer.
 
Nicola pratar med Laurel och hon berättar att Declan inte vet om att Laurel är efter med hyran eftersom Nicola inte sagt något till honom. Laurel får dåligt samvete och hon lovar att betala så fort hon kan.
 
Amy, Eric och Val kommer hem till Andy för att träffa Kerry som inte hunnit smita. Amy beklagar sig över att hon återigen blir sviken av sin mor. Kerry erkänner då att hon inte vill vara tillbesvär eftersom hon hört vad Amy sagt om henne, att hon bara gjorde allt för att få uppmärksamhet. Amy säger att hon inte bryr sig om henne om hon åker eller inte men då säger Val att Kerry måste stanna. Det slutar med att Kerry blir kvar hemma hos Val och Eric för att lära känna Amy lite bättre.
 
Ashley ska söka jobb på ett callcenter men återvänder hem utan hopp om att få jobbet eftersom de flesta var tio år yngre än han och dessutom fanns chefens ena släkting med bland de sökande.
Diane erbjuder honom att jobba extra på puben men Ashley är inte så förtjust i tanken.
 
Marlon kommer hem till Laurel på morgonen och han försöker få Sandy till att svara på om han vill ha te. Sandy nonchalerar Marlon totalt utan pratar bara med Laurel. Laurel är besviken på Gabby som fortsätter att strula även om hon flyttat hem igen. Idag passade inte äggröran Laurel gjort utan Gabby ville ha morfars äggröra.
 
Laurel pratar sedan med Marlon och hon berättar att Declan inte vet om att hon är sen med hyran eftersom Nicola lyckats hålla hemligt. Marlon föreslår att hon kan ju alltid flytta in hos honom för att slippa problem med hyran i framtiden. Laurel blir jätteglad men säger att det är nog bättre att vänta ett tag.
 
Declan frågar Nicola om varför Laurels hyra inte blivit inbetald. Nicola säger att Laurel har betalat, det är bara det att hon lagt pengarna i kassaskåpet eftersom hon inte hunnit till banken. När Nicola gått så säger Declan till Megan att det inte finns några pengar i kassaskåpet för han har redan kollat det. Megan inser direkt att Declan misstänker att det är Robbie som stulit pengarna.
 
Debbie upptäcker att Cameron inte betalat en räkning som han borde ha gjort och när hon frågar honom säger han att han haft lite ont om pengar. Debbie säger åt honom att jobba lite mer i så fall.
 
Nicola kommer in på puben och ser Ashley där. Hon säger åt honom att hyran måste betalas in omgående. Ashley ska precis säga något när Marlon kommer fram till henne. Han erbjuder sig att betala hyran åt dem men när Ashley hör det säger han nej. Nicola svarar att antingen betalar Marlon hyran eller så har de ingenstans att bo.
 
Declan frågar Robbie om pengarna som försvunnit ur kassaskåpen och givetvis så nekar han. Declan är inte övertygad. Megan tvivlar också så hon måste fråga Robbie en gång till när de blir ensamma. Robbie blir förbannad eftersom hon tvivlar.
 
Kerry och Amy sitter hemma och äter. Eric kommer hem och Kerry passar på att be dem båda om ursäkt för alla lögner hon gett dem.
 
Lizzie och Laurel är på väg tillbaka till jobbet efter lunchrasten. Lizzie gratulerar Laurel till att ha lyckats så bra och när Laurel inte förstår så nämner Lizzie hyran som Marlon ska betala. Laurel blir jätteglad och när hon sedan träffar Marlon på cafét säger hon att hon inte vill ha hans pengar. Marlon blir först ledsen men när Laurel sedan säger att hon flyttar in hos honom så blir han givetvis jättelycklig. De bestämmer sig för att berätta det för Ashley först.
 
Nicola råkar höra när Declan pratar med Robbie om de 2000£ som försvunnit. Hon kan inte hålla tyst så hon erkänner att det aldrig fanns pengar eftersom Laurel inte betalat än. Robbie blir skadeglad och vill att Declan ska be om ursäkt. Declan blir förbannad på Nicola som ljugit och det är nära att hon blir av med jobbet.
 
Ashley frågar Diane om han kan jobba extra på puben eftersom hon erbjudit honom det tidigare. Diane ställer upp men då vill Ashley ha förskott på lönen för att kunna betala hyran. Diane tycker att han kunde annars bara ha frågat om ett lån men Ashley säger att han vill göra rätt för sig tills han får ett fast jobb.
Precis då kommer Laurel och Marlon in i Dianes vardagsrum. De talar om för Ashley att de bestämt sig för att flytta ihop och att Sandy och barnen följer med henne. Ashley frågar vad de andra sagt om saken och får veta att han var först med att få höra nyheten. Han säger då att han vill vara med när de berättar det för dem. Laurel tvekar men låter honom få som han vill.
 
Cameron pratar med sin exfru om att han inte betalat underhållet än. Debbie hör det och undrar givetvis varför. Cameron skyller på att han hellre betalar för räkningarna för sin nya familj och då har inte pengarna räckt till underhållet. Debbie blir lycklig när hon hör att han prioriterar henne och Sarah.
 
Laurel och Marlon berättar för Sandy och barnen om flytten. Gabby blir ledsen och springer upp till rummet och gråter. Sandy muttrar om att han kunde ha bott på ålderdomshemmet istället precis som det var tänkt från början. Ashley blir så förbannad att han säger till Laurel att när han fått jobb så kommer han se till att hans flicka bor hos honom, eftersom det inte är Laurels dotter egentligen.
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Vad det med Laurel? Hyran betalar sig inte själv, hon vet ju att Ashley är arbetslös och knappast kan ha råd att stå för hennes hyra månad efter månad - och varför skulle han göra det när hon har ett jobb, har slängt ut honom och dessutom blivit ihop med en annan. Och att hon inte är Gabbys mamma och att Ashley förr eller senare skulle utnyttja det till sin fördel kan väl knappast heller ha kommit som en överraskning.

2014-02-20 @ 17:48:31
Postat av: Jackson

Just det, har tanken aldrig slagit Laurel att Gabby faktiskt inte är hennes biologiska dotter. Gud, vad krångligt för alla parter om både barn och svärfar flyttar med till nya pojkvännen! Bäddat för konflikter, som det väl redan finns mer än nog av.

2014-02-20 @ 18:07:05
Postat av: Julia

När hon var "tillsammans" med Marlon sist så blev det ju inget just p.g.a att Laurel kom på att Gabby inte var hennes. Hur kan hon helt plötsligt ha glömt det nu..?

2014-02-20 @ 18:13:36
Postat av: Lena

Skönt att Ashley äntligen satte ner foten angående Gabby och att dockan åkte i sophinken :-)

2014-02-20 @ 20:03:58
Postat av: ELIZA

Huuur i hela friden kan Laurel bestämma att flytta hela familjen till Marlon????? Och ta med svärfar...Gubben kan väl inte vara hennes ansvar??? Och huuuur kan gubben gå med på det överhuvudtaget???? Och huuuur kan Marlon gå med på att få gubben "på köpet" ?????? Han behandlas ju som "icke existerande" av gubben!!!!!!Övergår mitt förstånd....!!!!!! Och Declan och syrrans "affärer" är fortfarande urlöjliga...Som när Declan reser sej upp och tar snorgärsen i hand och välkomnar honom till firman...Ha ha ha ha ......Och varför skulle snorgärsen ha fått tillgång till kassa skåpet????? Står det på vid gavel, eller?????

2014-02-20 @ 20:37:43
Postat av: Anonym

Gubben?

2014-02-20 @ 20:53:39
Postat av: AnnaS

Gubben är väl Sandy! Bor inte Lizzie hos Marlon också, eller har hon flyttat nån annanstans? Folk flyttar ju omkring så mycket att jag har svårt att hänga med!

2014-02-20 @ 20:58:40
Postat av: Jonas

Laurel måste ha det sämsta ekonomiska sinnet någonsin. Hon jobbar på en fabrik - låt gå för att hon skolkar från jobbet en hel del - med övertidsersättning och dylikt och ändå kan hon inte ens betala hyran.

2014-02-21 @ 07:43:02
Postat av: Jackson

Är det vanligt att man, på landsbygden i England, flyttar in hos varandra stup i kvarten?

2014-02-21 @ 09:13:38
Postat av: Jackson

Idag var allt verkligen svart och ledsamt. Snart dags för något positivt för någon/några.

2014-02-21 @ 13:00:50
Postat av: Anonym

Ursäkta ett sent inlägg, men jag kan inte låta bli.

Eliza: Tack för att du skriver då roligt!!!! "Kassa skåpet"! (Ja, det var verkligen ett kasst skåp!) "Snorgärsen"! :) :) :)

Jonas: Det beror på att Declan kräver en väldigt hög hyra för bostaden och att Sharmas betalar minimal lön. Tidigare hade Ashley nog en ganska hög prästlön, som familjen ju inte har tillgång till nu när han inte längre är präst. Men vad vet jag.....?

Jackson: Detta är en tv-serie, inte verkligheten. Spelar ingen roll om rollfigurerna är lantisar eller ej.

2014-02-22 @ 06:48:02
Postat av: Madde

Anonym, herregud vi fattar alla att det är en tv-serie men ska väl ändå spegla verkligheten, så då kan man ju undra över om det är vanligt att hyra ut rum osv på landsbygden i England.
Undra varför Sandy vill tränga sig på, finns det ingen annan lösning för honom...

2014-02-22 @ 15:09:03
Postat av: Kajsa

Ashley hade bostaden gratis från stiftet. Det kom fram när kyrkan och prästbostaden såldes 2008-09 eller nåt det var Wilders som köpte. De skänkte kyrkan till byborna men prästgården hyrdes ut.
Präster förväntas i stort sätt ha hemmafru som hjälper till i församlingen men Laurel ville inte finna sig i det.

Tänk på att de närmsta veckorna är extra spännande då man närmar sig Emmerdales 40-års jubileum. Missa inga avsnitt.

2014-02-24 @ 15:14:30
Postat av: SoP

tusen pund i månaden i hyra-är inte det rejält dyrt..

2014-02-25 @ 01:15:33
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0