I alkoholens dimma

Gennie och Nikhil ska iväg på ultraljud och Nikhil frågar hur många det är som vill ha en bild därifrån. När de kommer tillbaka så vill Rishi bjuda dem på en omgång på puben.
 
Lisa ser när David sorterar bort frukt som börjar bli kantstött. Hon frågar honom om hon kan få det han kastar så hon kan ge det till grisarna. David lovar att lägga undan det till henne.
 
Marlon och Paddy är på kontoret på Home Farm för att diskutera bröllopet. Robbie kommer ner och tror Paddy är farfar till Leo men då säger Marlon att "jag är pappa och han är styvfar".  Robbie tror då att de är ett par.
 
Charity pratar med Debbie om Gennies graviditet och om hur Rishi behandlar Nikhil som en kung. Debbie råder sin mor att prata med Jai innan det är försent. När Charity kommer till puben för att prata med Jai är han irriterad och har inte alls lust så han undviker henne.
 
Rachel frågar Ruby om hon får bo hos dem eftersom hon blivit av med sin bostad. Ruby tvekar men när Rachel säger att det ger dem extra pengar och barnvakt så går hon med på det.
 
Georiga kommer till puben och hon vill prata med Rishi. De går ut tillsammans med Jai. Georiga talar om att hon vill skiljas. Hon ber Rishi höra av sig när han är redo för det.
 
Lisa pratar med LIzzi och hon berättar om Zaks skulder. Lizzie råder då Lisa att prata med Chas eller Charity eftersom de har råd. Lisa ser Charity på puben så hon går fram till henne. Charity sitter och är upptagen med att tänka på vad hon ska säga till Jai så när Lisa ber om ett lån så ger hon henne 50£. Lisa tar pengarna och går därifrån.
 
Charity går fram till Jai för att försöka prata med honom men han kallar henne för ljugande självisk satmara så hon går därifrån.
 
Laurel berättar för Sandy om att hon kontaktat advokat angående skilsmässan. Han tar på sig skulden och tror att det varit bättre om han hade flyttat till vårdhemmet istället men Laurel säger att det är inte hans fel.
 
Rachel kommer in på fabriken för att städa. Hon ser att Jai sitter på kontoret och dricker whisky. Han erbjuder henne ett glas men hon tackar nej.  Då undar han om hon hellre städar än dricker ett glas med honom så hon ändrar sig. Det leder till att båda två blir fulla och sitter på golvet och äter choklad. Jai svarar inte i mobilen när den ringer.  När Rachel är på väg för att gå hem så kysser de varann. Jai övertalar henne till att stanna och det gör hon.
 
De båda lånehajarna kommer hem till Lisa för att få sina 500 men hon har bara 50£ att ge dem. De säger att de kommer tillbaka mycket snart.
 
På morgonen hittar Charity någon som ligger på soffan och sover. Det visar sig vara Rishi och hon blir orolig över var Jai kan vara.
 
Jai vaknar till när Rachel försöker ta sin tröja som han har till kudde på kontorsgolvet. Han mår inte så bra och han säger till henne att detta aldrig hänt.
 
Det är Paddys födelsedag och han sitter på cafét med sin alldeles förstora tröja. Rhona möter Pearl och ber henne vara barnvakt senare.
 
Ashley är väldigt orakad och han kommer in på cafét och han vill ha en kopp te. När Jude sedan kommer in erbjuder sig Ashley att hjälpa honom med en skolresa men Jude vågar inte ta med Ashley eftersom föräldrarna kan protestera då.
 
Jai städar upp på kontoret när Charity kommer in. Hon ser den tomma whiskyflaskan och förstår att blivit full.  Jai försöker be om ursäkt men Charity är fortfarande sur.
 
Pearl försöker få iväg Paddy till puben men han vill hellre hålla på med momsredovisningen. Efter ett tag får Pearl nog och går in till Paddy fast då sitter han och spelar tv-spel. Hon säger åt honom att gå till puben nu för annars kommer hon att tala om för alla klienter om hur gammal han är och varje år ska hon få folk att sjunga för honom. Paddy ger med sig och går till puben. Där står hans vänner och väntar på att han ska dyka upp. Festen kan börja.
 
Rachel mår inte så bra och hon har svårt att jobba på puben. Hon går ut en stund och Marlon kommer fram till henne för att prata. Hon berättar att hon gjort ett misstag, haft ett engångsligg och nu mår hon dåligt över det. Marlon försöker trösta henne utan att få veta vem det var.
 
Elliot vill spela tv-spel med Nicola även om Jimmy erbjuder sig. Carl och Megan kommer dit men Carl surar så Megan går hem efter ett tag.
 
Ashley kommer hem till Laurel för att få henne att prata med Jude om skolresan. Hon vill inte övertala Jude till att ta med Ashley. Laurel frågar sedan om han kontaktat en advokat och han svarar ja men att han inte har uppgifterna med sig. Han ber henne att de kan lösa situationen utan advokat och dess kostnad men hon tror att det är bättre med advokathjälp. Laruel ska iväg så Ashley måste gå därifrån.
 
Charity ser Rachel på cafét och hon ber henne komma hem till dem för att städa. Rachel skyller på att  hon inte mår bra för att slippa men Charity säger att det blir dubbel lön och inga pinsamma gräl. Tillslut har Rachel svårt att hitta på ursäkter så hon följer med Charity.
 
Ashley går ut och sätter sig på kyrkogården och tar fram ett paket kex ur väskan men paketet är tomt.När han sedan går tillbaka till byn ser han en halväten smörgås på ett bord vid uteserveringen. Han ska precis ta den men då kommer Jude och Edna så han låter bli. Jude erbjuder sig att skjutsa Ashley in till stan men Ashley avböjer. Jude ber om ursäkt för bussresan men han har gärna med Ashley på en gudtjänst någon gång. När Jude gått så går Ashley iväg till scoutstugan och han smyger in där.
 
Jai kommer hem med blommor och vill bjuda Charity på en fin middag som ursäkt. Hon är först sur men ser blommorna och blir gladare. Han blir något förvånad över att se Rachel där. Hon säger att hon försökte tacka nej men att det inte gick. Jai fortsätter tjata om att det var ett misstag och att Rachel inte får säga något till någon eftersom det bara var ett dumt fyllemisstag. Rachel känner sig mindre värd när han hela tiden tjatar om att det så hon blir irriterad. Hon svarar att kanske hans troféhustru ändå får reda på det. Sedan går hon därifrån.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag fick känslan av att det skulle bli problem under tidigare avsnitt när Jai och Charity blev osams med Rachel som vittne, men jag hoppades att jag hade fel.

2013-12-11 @ 18:01:01
Postat av: Rebecca

Gillar Charity och Jay som ett par. Trist om det tar slut. Lauren har blivit så otrevlig. Tycker inte om hennes rollfigur längre. Förstår att hon blivit sårad och vill skydda familjen men Ashely är ju barnens far trots allt.

2013-12-11 @ 20:22:31
Postat av: Maria

Är det ingen som ser att Ashley ser ut som han är hemlös? Ledsamt att se honom i hans eget hem utkörd av häxan som verkar leva livet nu när hon är av med honom. Varför ska laurel ha hjälp med Sandy när Ashley inte fick det? Blir faktiskt bara på d

Nu är både mor & dotter bedragna, charity och debbie, utan att det vet om det.

Det skulle inte förvåna mig och Rachel kommer att få nog en dag och berätta vad som har hänt. Hon tas inte på allvar av någon, ingen är attraherad av henne och ska ses ned på bara för att hon är städerska. Jag tycker att hon inte ser så illa ut, tror mest att det är kläderna och att det är fel att folk har den synen bara för att hon är städerska.

2013-12-11 @ 21:18:07
Postat av: Maria

Råkade trycka fel så mitt inlägg blev ofullständigt. Jag blir upprörd av att se hur Ashley behandlas och tycker inte ens att det är underhållande. Samtidigt är det är gott betyg, att skådespelerska och manuset verkligen håller hög nivå.

2013-12-11 @ 21:20:25
Postat av: M

Är det bara jag som funderar över om Rachel kanske blir på smällen nu om dom har legat med varandra? och var gör Jai då som så gärna vill ha barn? håller med dig Maria om allt.

2013-12-11 @ 21:29:23
Postat av: Maria

@ M Tänkte samma sak. Tycker "ofta" folk är med varandra i tvserier och tycker det är konstigt att inte fler blir gravida. Tror inte Rachel går på p-piller (hon har ju ingen partner) och Jai går väl inte runt med skydd när han har charity. Dessutom var de ju båda riktigt fulla. Hoppas bara att Jai inte lägger allt på Rachel, det var ju han som först närmade sig henne. Tror inte att ngn kommer att tro Rachel om hon berättar.

Vad exakt tror Lisa att hon ska göra mot de där männen? Räntan stiger hela tiden, det räcker inte med ngr ören. Antingen går hon till polisen eller så får hon låna hela summan av charity.

2013-12-11 @ 21:45:22
Postat av: M

Ja exakt! Nä jag tycker det borde finnas en risk eftersom både Amy och Gennie blev gravida och Gennie borde väl använda p-piller eller liknade med tanke på hur anti Nikhil verkade vara. Ja det var ju han som började hon tvekade redan från början. Men tyvärr är det väl hon som får all skit om det blir något :(

Ja det undrar jag också? Det kändes inte nå bra då dom kom in och satte sig vid Belle det kändes hotande. Precis det måste hon göra om hon ska få sig ur det där.

2013-12-11 @ 22:00:59
Postat av: Thomas

Om ni såg Rachel "stylad" för ett halvår sedan i serien så inser ni att hon faktiskt tillhör de snygga. Varför de gör henne mindre vacker i serien har jag svårt att fatta. Något fel i att vara städerska är det absolut inte. De om några borde få sina löner rejält höjda.

2013-12-12 @ 06:33:51
Postat av: Linn

Maria: Jag håller med dig angående Rachel, det du skrev att hon inte tas på allvar. Jag tycker att hon ofta har blivit orättvist bedömd av andra.
T.o.m. av Jai när de satt och drack och han sa nåt om att "utseendet betyder inte allt", medan han menade (tror jag åtminstone) att Rachel inte har något "utseende". Troligen beror väl Jais och övriga bybors syn på Rachel på hennes klädsel. Eller på att städare är ett lågstatusjobb.
Fattar inte Jai att hon självklart inte har på sig kort kjol, högklackat och urringad top (t.ex. à la Alicia) när hon går och städar? På många jobb har man ju någon sorts "uniform" som hör till jobbet, antingen av praktiska skäl eller som arbetsgivaren kräver att man ska vara klädd i, som t.ex. i hans egen fabrik!
Och dessutom "är" man ju inte heller sitt yrke, som somliga verkar tro och som kan reta mig till vansinne. Man gör helt enkelt sitt arbete för att försörja sig. Ett jobb definierar inte vem man är som person.

Det där med Lisa och lånehajarna verkar väldigt oroande. Hur ska hon kunna klara sig (och familjen) ur det hela?

Jag reagerade också på att Ashley såg så nergången ut. Tydligen har han sovit i kyrkan, men nu har han inte kvar nyckeln dit. Om man bortser från vad han har gjort mot sin far, tycker jag lite synd om honom nu.

2013-12-12 @ 06:59:05
Postat av: Linn

Thomas: Bra sagt!!!!! (Jag såg inte ditt inlägg innan jag skickade mitt.)

2013-12-12 @ 07:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0