En kanot i försoningspresent

Paddy ska åka iväg till arbetsintervjun men till Pearl säger han att han ska till tandläkaren. När Marlon sedan kommer till kliniken för att prata med Paddy så blir han något förvånad över att Paddy har problem med en visdomstand men inte sagt något tidigare. Han vill åka till tandläkaren för att möta Paddy men Rhona hindrar honom genom att be honom att vara med Leo en stund. Rhona kommer sedan in i vardagsrummet där Marlon sitter och sover i soffan med Leo i famnen. Marlon vaknar och han säger att han är så nöjd med kärleken han får från sin son och från Rhona och Paddy.
 
Robbie kommer till jobbet ganska mycket försent och det är första dagen så Carl är irriterad men han låter Robbie åka med lasten ändå.
 
Debbie och Charity står i verkstan och pratar. Charity vill bjuda hela familjen på middag på puben.  När Debbie frågar Cain om han kommer så säger han att han inte har tid. Debbie berömmer sedan Charity för att hon är så modig så Cain ska höra det. Cain försvarar sig med att han faktiskt blivit slagen så han nästan dog och sedan branden där han nästan dog så han hade fått nog.
När tjejerna gått tar han fram boxningssäcken och börjar slå på den för att få ut sin ilska.
 
Debbie går sedan till puben och hon pratar med Chas. Chas är rätt sur idag och Debbie undrar vad som står på eftersom hon märkt att Chas unviker Cameron och att hon avbrutit semestern. Chas säger att det inte är något.
Debbie fortsätter att berömma Cameron och för henne så är han ett helgon som ställt upp så mycket för henne. Chas tar sig en drink för att lugna ner sig.
 
Dan står vid bardisken och han hör Debbies och Chas prat. Han försöker muntra upp Chas eftersom hon är så sur. Han säger att om han hade en tjej som henne skulle han aldrig släppa henne.
Carl och Megan kommer in och det gör inte Chas gladare. Givetvis börjar Carl att kalla henne grinig och att han är glad att han inte gifte sig med henne. Dan försvarar Chas så Carl tystnar.
 
Paddy kommer hem efter intervjun och han är väldigt sur. Det hade inte gått så bra för han hade råkat spilla kaffe på represetanten och han hade gjort några andra misstag. Han muttrar sedan att han kommer att bli fast i byn tills han blir inkontinent.
 
Robbie kommer in på puben och ser Carl och Megan där. Carl blir förvånad över att Robbie redan är klar och han inser att Robbie måste ha kört alldeles för fort. Det leder till att Robbie får sin första varning.
 
Chas bjuder Dingles på middag och hon vill att Marlon är med dem men han ska laga maten så han hinner inte.
Priya kommer in i köket och hon råkar fråga Marlon hur det gått för Paddy. Marlon undrar givetvis vad hon pratar om och då inser hon att han inte vetat om något.
 
Marlon rusar in på cafét där Rhona och Paddy sitter och fikar. Han frågar dem vad som är på gång och varför de inte berättat något för honom. De inser att Marlon vet om och då säger Paddy att de inte sagt något för att det inte var bestämt och nu är det inget att oroa sig för eftersom intervjun gått dåligt.
 
Stämningen mellan Zak och Lisa är inte som förut. Hon tycker att hon inte känner igen Zak längre, att han inte är som förut. Zak mår dåligt för att han inte tagit hand om familjen som man borde och egentligen skulle han ha lämnat dem. Lisa frågar om det är vad han vill men han vet inte. Hon själv vet inte längre vad hon tycker. Det gör att stämningen vid middagen på puben är ganska dyster mellan dem. Det är Belle som är sprudlande glad och hyllar Charity som en hjälte.
 
Precis när Marlon återvänt till puben så får Paddy ett samtal. Det visar sig att han fått jobbet i alla fall. De blir jätteglada tills de börjar tänka på att de måste prata med Marlon igen. De diskuterar saken och kommer fram till att Marlon kan faktiskt komma dit och hälsa på, de kan betala hans flygbiljett 2-3 gånger om året och han kan ju stanna flera veckor om han vill.
 
Val kommer hem till Eric och vill att han kommer tillbaka till jobbet trots att han går på kryckor. Brenda blir arg och säger åt Val att låta Eric vara ifred tills han blir bra.
 
Zak bestämmer sig för att hjälpa till mer hemma. Han lovar Lisa att ta hand om hushållet bara hon skriver upp vad som ska göras så han inte glömmer det. Zak säger åt Lisa att gå till cafét och fika med Lizzie så länge.
Sam erbjuder sig att hjälpa honom så de kan gå till puben sen men Zak vill klara av allt själv eftersom han lovat Lisa att hjälpa till.
 
Paddy och Rhona kommer hem till Marlon för att prata med honom. Marlon är glad igen och vill visa vad han köpt som försoningsgåva till dem. Det visar sig att han köpt en kanot så han och Paddy kan åka ut på det äventyr som Paddy söker. Det gör det ännu svårare för Paddy att berätta att han fått jobbet men han säger det i alla fall. Marlon blir ledsen och väldigt besviken. Han vill inte lyssna på dem utan ursäktar sig med att han måste till jobbet.
 
Lisa och Lizzie sitter och fikar på cafét. Dan kommer in och sätter sig hos dem. Han tittar i en tidning och ser att Lisa vunnit i ett lotteri de haft på jobbet. Lisa blir jätteglad när hon ser att hon vunnit 100£.
 
Brenda kommer in på puben för att be Amy som sitter där om hjälp. Val är där och hon kallar Brenda för en fångvaktare som låser in Eric och att Amy ska akta sig så hon inte blir inlåst. Brenda säger att de måste jobba eftersom det är mycket att göra. Rishi som står vid bardisken erbjuder sig att hjälpa till att servera. Han har jobbat som servitör i sin ungdom. Brenda anställer honom direkt. Val muttrar lite.
 
Rhona och Paddy kommer in på puben för att prata med Marlon men han vill inte utan rusar in i köket. Chas märker det så hon säger till Marlon att gå ut och prata med dem. Precis då kommer Jude in och berättar att han hittat ett nytt datum för bröllopet. Marlon inser då att de redan bestämt sig för att åka till Nya Zeeland så han går in i köket igen, väldigt besviken.
 
Eric är på väg ut när Brenda kommer hem. Hon undrar vart han är på väg och när hon hör att han ska till värdshuset så stoppar hon honom. Hon berättar att Rishi ska jobba hos dem och att han kan laga mat så blir Eric sur för han vill inte ha någon i sitt kök. (Lite som Marlon som inte vill ha andra i köket)
 
Victoria och Alex ses på puben och han vill att hon betalar för ölen. Han är trött efter att ha fått jobba extra mycket eftersom Adam har rest bort. Alex vet inte vart men gissar att Adam är hos Aaron i Frankrike. Han lovar att bjuda igen när han fått sin lön.
 
Paddy kommer in i köket till Marlon. Han ber om ursäkt för att han skött hela det här så klumpigt. Marlon är fortfarande väldigt besviken. När han får veta att de kan vara borta i två år frågar han Paddy om han vet om att Leo har Downs. Marlon säger att man inte vet hur länge Leo lever så han vill ta tillvara på varje sekund han kan med sin son. Paddy svarar att de båda två vet att Rhona aldrig kommer att lämna ifrån sig Leo. Marlon frågar då om varför de begär att han ska göra det då.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Har lite svårt att förstå vad som händer mellan zak och Lisa egentligen. Förstår inte hur Lisa kan vara arg och fundera på skilsmässa. Att han lånade pengar av kriminella var ngt han gjorde som sjuk, han gjorde det dessutom för familjen. Han var ju tom inlagd på psyket. Tycker att de har gått igenom värre saker, ex våldtäkten. Det är inte zaks fel att Belle gömde sig i bilen.

2013-12-20 @ 17:41:37
Postat av: TinaV

Tycker faktiskt att Lisa uppför sig konstigt mot Zac, han gör ju så gott han kan.
Jag fattar inte att Paddy inte förstår att Marlon inte vill att dom ska flytta, ska Marlon ta hänsyn till Paddys drömmar?
Han kan ju flytta med Rhona och lämna Leo till Marlon, han klarar nog av att sköta Leo själv.

2013-12-20 @ 19:16:02
Postat av: finländskan

Inte jag heller förstod Lisas reaktion, Zac visste ju inte ens om att Belle hade gömt sig i bilen. Hur i all världen kan hon skylla det på honom?

Marlon borde ju åka med till Nya Zeeland, han sade ju att han inte har någon annan än Leo, Paddy och Rhona, om de åker finns ju inget som håller honom kvar. Där kan de då alla leva lyckliga i alla sina dar.

2013-12-20 @ 23:29:36
Postat av: ELIZA

Ooops...Skrev en kommentar på fel dag..På gårdagens..Om någon är intresserad...Håller med ...Vad surar Lisa för ???

2013-12-21 @ 00:00:28
Postat av: Kristina

Jag tycker också att Marlon ska följa med på resan.

2013-12-21 @ 21:52:20
Postat av: SoP

Kan inte bara Rhona sticka istället- jag har inte gillat henne en minut tror jag-

2013-12-22 @ 01:06:35
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: Lisa

Ang. Rachel och Jai; tror inte ni att Rachel kommer att bli gravid efter deras one night stand? Skulle vara spännande för handlingen, han som så gärna vill ha barn :)

2013-12-23 @ 10:00:19
Postat av: Jackson

jag tror att hon kommer att bli gravid. Då blir det verkligen spännande!

2013-12-25 @ 18:29:58
Postat av: Lena

Håller med. Sen är jag lite nyfiken på om Adams besök i Franrike resulterar i nåt :-)

2013-12-26 @ 00:23:01
Postat av: Andrea

ja, de vore skönt om veliga Marlon kan följa med ditt så slipper vi honom längre.

2013-12-31 @ 03:02:56
Postat av: Inqvist

En del av rollfigurerna har haft långa perioder när de varit borta från serien, men sedan kommit tillbaka in igen.
Jag har tänkt särskilt på Nicola, som ju försvann efter att ha varit starkt föraktad av alla de andra. Men för ett par år sedan dök hon upp igen, då plötsligt omvandlad till sofistikerad lyxlady, gift med en äldre multimiljonär, men han dog ju efter en tid, och nu är hon tillbaka i vardagen igen, och olyckligt ihop med seriens värste looser Jimmy.
Ungefär likadant med Cain, även han hatad av alla, försvann ur serien, men för ett par år sedan kom han tillbaka. Visserligen ännu som en skum elaking, men på ett annat plan än tidigare. Han hade förvandlats till en mer sofistikerad maffioso med sprillans ny glänsande BMW, och matchande elegant svart klädsel. Men så flagnade detta streberartade och nu är han en oftast orakad bilmek med arg uppsyn, bara. Hotar och skräms mot alla, men mer än så blir det aldrig. Debbie's Cameron blev länge hotad, men nu verkar han ha gått fri från Cains bevakning.
Nicola och Cain är visserligen avskydda av de flesta, men likadana loosers som de var innan de en gång försvann ur serien ett tag.

2014-01-01 @ 18:04:25
Postat av: Inqvist

Två personer i serien är väldigt påfrestande: Rhona och Marlon. Rhona ger ett alltför fjantigt intryck för att kunna upplevas som en yrkesmässigt seriös veterinär. Marlon gör många tafatta försök att verka humor, men är bara larvig ungefär som en nervös tonårskille. Möjligen kan det i Marlons fall bero på att han ges för larviga inpass av manusförfattarna. Skådespelaren bakom Marlon har i vissa lägen haft ett mycket bra utspel i mer dramatiska och tragiska sammanhang i serien, det kanske passar honom bättre än att skämta med Paddy och Rhona. Men Rhona har aldrig varit annat än påfrestande och osannolik.

2014-01-02 @ 18:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0