Mycket bråk och tjafs

Val träffar Rishi ute på gatan. Han lastar in massa matkassar i bilen.  Hon får veta att Gennie är gravid och då börjar hon skratta. Rishi frågar Val om hur Eric mår och då får hon dåligt samvete eftersom Eric brutit benet och nu får gå gipsad ett tag. För att göra henne glad igen bjudar Rishi in Val till festen de ska ha för barnet.
 
Lisa oroar sig för pengarna inte räcker till. (Ändå ska hon köpa frukostflingor och juice, kanske inte det mest billigaste alternativet om man inte har pengar) Sam har fått pengar från Alicies moster så han lägger pengarna i spargrisen de har på bänken eftersom han vill hjälpa till.
 
Zak pratar med Trevor om att han börjat minnas saker. Han kommer ihåg att han kan ha gömt massa pengar ute på heden. Zak vill ringa till Lisa och när han väl gör det så svarar Belle. Lisa hör att dottern pratar med sin far så hon skyndar sig ut för att hänga tvätt.
 
Val kommer hem till Eric. Hon är snabb med att tala om att hon ska på Rishis fest. Hon berättar sedan att hon lämnat tillbaka moppen och fått nästan hela summan åter. Sedan berättar hon för Amy i förtroende om att det inte är något mellan henne och Rishi eftersom han sovit på soffan och hon bara velat göra Eric svartsjuk.
 
Nihil är jätteglad när de fixar i ordning för festen. Han påpekar hela tiden om att han ska bli pappa.
 
Paddy fyller snart år och han vill inte fira den dagen. Rhona försöker övertala honom om att tänka om men han firar gärna bröllop men inte födelsedagar. Pearl stickar en tröja åt honom men Rhona ser att den blir alldeles för stor. Rhona berättar för Pearl att hon tänker ändå ordna en överraskningsfest för Paddy.
 
Preics innan kalaset börjar så dyker Georgia upp i en taxi. Alla blir förvånade utom Charity som fort berättar att Gennie är gravid för att ingen ska börja fråga om hur det kommer sig att Georgia kommer dit just nu.
Under festen så pratar Brenda om saker hon vill sticka till barnet medan Gergia påpekar alla fina designersaker man kan köpa till barn nu för tiden. Jai får reda på att det är Charity som fått Georgia till att komma dit och han blir inte alls glad.
 
Georiga får höra att Rishi bjudit dit sin dejt. Det gör att hon frågar Charity om varför hon sagt att Rishi saknat sin fru. Charity säger att det stämmer men att han inte kanske vågar ta första steget. Georiga försöker då prata med Rishi men precis då kommer Val. Givetvis blir det bråk och tjafs eftersom Rishi inte velat ha dit Georgia. Han ber Val om hjälp till att göra Georgia svartsjuk. Nikhil blir arg och säger åt dem att inte bråka inför Gennie. Georgia ska gå hem och då fortsätter tjafset ute på gården i stället. Hon är besviken över att inte ha fått reda på om graviditeten och därmed inte blivit bjuden till festen. (Varför var inte Chas och andra ur Dinglesklanen där?)
 
De två männen som sökt Zak tidigare återkommer till Lisa. Hon frågar vad de vill och då visar det sig att Zak lånat 1000£ av dem och nu vill de ha tillbaka pengarna.  De visar ett kontrakt som Zak skrivit på. Lisa säger att Zak är på sjukhuset igen men männen tror henne inte. Den ene mannen hittar spargrisen och han tar pengarna där i. Männen lovar att de kommer tillbaka för en delbetalning, för den totala summan Zak är skyldig är nu 8200£.
 
Nikhil ber Gennie om ursäkt över sina föräldrar men han vill ändå att hon flyttar in hos honom. Gennie blir glad och går med på det.
 
Rhona och Paddy är på puben och pratar om bröllopet och alla hennes planer inför det. Marlon råder dem att prata med Nicola som sitter en bit bort vid ett bord. De går fram till henne och ber om en tid för att få veta hur de ska kunna ha festen på Home Farm.
 
Lisa åker över till Zak på sjukhuset för att prata med honom. Hon berättar att hon vet om att han lånat en massa pengar. Zak erkänner det och säger att han bara ville försörja sin familj som en riktig make skulle ha gjort. Sedan säger han att han har grävt ner pengar ute på heden. Han lovar att han ska göra allt för att bli bra igen.
 
Brenda kommer hem till Eric och hon berättar om bråket mellan Georgia och Val. Amy säger då att det är konstigt eftersom det inte är något mellan Val och Rishi, att hon bara sagt det för att göra Eric svartsjuk. Det gör att Eric vill att Brenda går därifrån, fast han säger inte det rakt ut utan ber henne att ta hand om Gennie och barnet. Han verkar lättad över att Val inte varit med Rishi.
 
Nikhil och Gennie ska planera hennes flytt och de möter Rishi i byn när Brenda dyker upp och säger att hon vet att det inte är något mellan Val och Rishi. Nikhil blir rasande på sin far som förstört festen med allt bråk när det inte ens varit något mellan dem.
 
Charity kommer in på fabriken där Jai sitter på kontoret och dricker whisky. Hon försöker be om ursäkt över att hon fått dit deras mor men att hon bara velat väl. Jai är rasande över att Charity hela tiden bara gör saker för att själv få som hon vill. När han nämner att han tycker det är jobbigt att Nikhil hela tiden påminner alla om han ska bli pappa så inser Charity att Jai är sur på henne för hon inte vill ha barn.
De börjar tjafsa med varann och tillslut säger hon att om det är därför han är sur så kan de lika gärna ge upp eftersom hon inte vill ha barn och det vet han. Jai säger att han är besviken för att hon lovat att tänka på saken fast hon hela tiden vetat att hon inte vill. Charity går därifrån och Rachel som städar på fabriken har hört dem.
 
Jai ber Rachel att inget säga till någon om det hon hört. Hon lovar att hålla tyst även om hon tycker att Charity gör fel och borde uppskatta det hon har. Jai är glad över att Rachel inget säger och hon går därifrån.
 
Lisa kommer hem efter att ha besökt Zak. Hon är jätteledsen och Belle försöker trösta henne. När Belle gått upp till rummet pratar LIsa med Sam om vad som hänt. Hon vill inte att barnen ska få veta vad Zak gjort och hon lovar att ta hand om allt själv för att skydda sin familj emot lånehajarna.
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Jag måste ha missat något, varför är Jai så arg på Charity?
Är det för att hon inte vill ha barn, hon är ju inte så ung längre.
Jag tycker i alla fall att han överdriver, hon kan väl inte vara skyldig till allt.

2013-12-09 @ 16:30:36
Postat av: Julia

TinaV: Han är nog mer arg över att han hade accepterat att hon inte ville ha barn och sedan gick hon ändå och sa att hon skulle fundera på det och liksom gav honom falskt hopp.

Känns som att deras relation är på väg att ta slut. Tycker det är oerhört tråkigt då de har bra kemi och verkar ha kul ihop. Känns som att stora saker i livet som barn är något man bör prata om innan man gifter sig. Men det hade de kanske, bara att hon var osmart nog att ge honom falskt hopp. Gillade inte riktigt snacket de hade idag. Hon sa något i stil med att hon skulle ge upp sin vilja och bara göra som han vill, och då sa han att han hade varit ok med det. Kändes väldigt fel. Hon är väl ingen barnmaskin?! Vill hon inte så vill hon inte. Fel av henne att säga att hon kanske vill, men i övrigt kan han ju inte tvinga henne att få ett barn om hon inte vill.

Tyckte det var kul att se en helt annan sida av Nikhil idag. Hoppas det fortsätter att vara bra mellan dem.

2013-12-09 @ 16:40:04
Postat av: Gerd

Egentligen är ju inte Charity så gammal, hon fick Debbie är hon var 13-14 år och hon i sin tur var väl 15 när hon fick barn. Tyckte också att Nikhil var så bra idag !!

2013-12-09 @ 19:27:15
Postat av: Jackson

Härligt att se Nikhil så lycklig, glad och avspänd.

2013-12-09 @ 19:46:00
Postat av: Jonas

Må en miljard reptiler gå en ytterst plågsam död till mötes. Emmerdale är inställt idag, pga något program om Mandela.

2013-12-10 @ 08:36:29
Postat av: Jackson

Det är i alla fall inte ett sportprogram som ställer till det..... Häpp!

2013-12-10 @ 09:50:52
Postat av: AnnaS

Och jag som PRECIS vaknade i tid för Emmerdale efter att ha jobbat natt... Det är ju trist att farbrorn är död, men dom visar ju exakt samma på ettan. Skulle inte det räcka???

2013-12-10 @ 12:15:06
Postat av: Jonas

Jackson: som om det skulle göra saken bättre. TV4 bortprioriterar vårt program alldeles för ofta.

2013-12-10 @ 14:12:56
Postat av: Jackson

Jonas; Håller med Dig. Vill bara framhålla att jag är fullkomligt vansinnig på att sportprogrammen så ofta knuffar bort diverse andra program i olika genrer.

2013-12-10 @ 17:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0