Massa känslor

Idag har det varit lite struligt på tv4 hemsida, först var dagens första avsnitt på premium men sedan lyckades jag titta på det i alla fall men det andra avsnittet dök inte upp förrän nyligen (då fanns inte dagens första avsnitt kvar på play) men jag hinner inte kolla på det andra idag så jag skriver bara om det första avsnittet och fyller i med det andra när jag sett det i morgon förmiddag. Ni kan givetvis diskutera båda avsnitten ändå =)
 
Marlon har lyckats få med sig många av byborna till att följa med att leta efter Ashley. När Laurel får reda på att han inte lyssnat på henne utan bett andra om hjälp så är hon ändå tacksam. De delar upp sig i grupper för att kunna leta på flera ställen samtidigt inne i stan.
 
Debbie blir ompysslad hemma. Charity och Victoria har hjälpt henne men tillslut får hon nog. När de går iväg så är Cameron också på väg men då ber Debbie honom att stanna kvar istället för att gå till puben. Cameron tvekar men stannar sedan hemma.
 
David är med sin lilla familj på puben. Han vill filma dem tillsammans så han ber Amy om hjälp. De har en glassätartävling och tårtätartävling. David tycker att Alicia ser ledsen ut så han frågar hur det är. Hon säger att hon vill prata med honom men inte där och just nu.
 
Ashley går runt på stan och plötsligt ser han Rose med sin vän. Han går till dem och frågar om hon sett hans mobil.  Den manlige vännen börjar genast att reta Ashley och vifta med mobilen. Sedan säger han att Ashley ska låta dem vara ifred.
 
Sam kommer hem och ser att Charity är där. Han är så glad över att hon hjälpt dem med pengarna så han kramar henne. Hon blir mycket förvånad men sedan säger hon till honom att aldrig mer krama henne.
 
Ashley har fortsatt att gå runt i stan när han återigen ser Rose och hennes kille. Han går fram till dem och kräver att få sin mobil tillbaka. De bara skrattar åt honom. Han bönar och ber, han till och med går ned på knä för att be om att få tillbaka mobilen men då häller killen öl över honom. Marlon som precis kommit till parken ser det.  Han skrämmer iväg Rose och killen sedan kramar han om Ashley.
 
Marlon ringer Laurel och säger att han hittat Ashley. Hon blir lättad. Sedan tar Marlon med sig Ashley hem för att låta honom bo där så länge. Ashley är tacksam men ändå nyfiken på varför Marlon ställer upp för honom. Marlon svarar att det är för att Ashley ställde upp så mycket för honom när Tricia dog.
 
Alicia försöker prata med David men han vill hellre filma. Tillslut får hon mod och berättar att hon älskar honom. Han blir chockad och frågar vad hon menar. Sedan berättar hon att Justin inte tänkt be om vårdnaden och då inser David att de inte behövt gifta sig. När han frågar henne om varför hon inget sagt så svarar hon att hon ville gifta sig med honom just för att hon älskar honom. David blir väldigt förvirrad och behöver tänka på det hon sagt så han går därifrån...
 
 
Del två av gårdagens avsnitt, tillagt 18 dec
 
David är väldigt besviken på att Alicia ljugit för honom. Han jämförde henne med Leyla som också ljög. Alicia säger att det inte alls är samma sak.
Rachel kommer över för att passa Jacob när Alicia och David ska iväg till rätten. Jacob är jätteledsen och orolig för sin mamma. För att inte göra det ännu svårare så går Alicia och David iväg tidigare för att inte dra ut på plågan.
 
Sandy vill att de hjälper Ashley men Laurel är inte lika intresserad av det. Hon skyller på att hon måste jobba för att kunna betala Ruby. Då går Sandy hem till Marlon för att träffa Ashley. Han har med sig lite rena kläder och toalettsaker.
 
Lisa besöker Zak på sjukhuset. Han berättar om Trevor som är en så god vän en sådan vän som Zak vill ha när han inte är på sjukhus. Lisa påminner honom om att Trevor faktisk bara gör sitt jobb. Sedan berättar hon för Zak att hon betalat lånehajarna så nu kommer de inte komma tillbaka. Hon berättar dock inte att det var Charity som gett dem pengarna. När Lisa gått så säger Zak till Trevor att han vill åka hem.
 
Ruby är på väg till jobbet när hon möter Ali som har rast. När Ruby frågar Ali om hur Laurel mår så säger Ali att hon inte pratat med henne på jobbet men sedan visar det sig att hon vet om att Ashley varit uteliggare. Ali pikar Ruby om Laurel och då inser Ruby att Ali är svartsjuk. Hon blir väldigt irriterad och går därifrån.
Senare ber Ali om ursäkt men Ruby gillar inte den sidan hon sett hos sin kära.
 
Dan har fått papprena på skilsmässan av advokaterna och nu är allt klart. Han vill fira med champagne på puben men har inte råd så det blir bara en stor öl.
 
Cameron kommer till puben för att prata med Chas. Hon är fortfarande arg och besviken på honom. Han skyller på att det var hans fel att Debbie ramlade och när hon nästan förlorade barnet så var han tvungen att hjälpa henne. Chas säger att han älskar ju Debbie så det spelar ingen roll längre. Hon ger Cameron hans lön och säger att han inte är välkommen där längre. Cameron blir ledsen och undrar vad han ska säga till Debbie. Chas talar om för honom att han kan ju alltid ljuga och sen ljuga lite till precis som vanligt.
 
Charity kommer hem till Lisa. De sitter ute och pratar. Lisa är glad över hjälpen hon fått och de tror inte att lånehajarna kommer tillbaka. En bit därifrån sitter de båda männen och iakttar de båda kvinnorna.
 
Alicia och David har fått skjuts till rätten av Nikhil. Även Eric dyker upp för att stötta sin son och sonhustru. Strax därefter kommer Val och hon pratar med hög röst att hon ska skvallra om dem även om hon så måste prata med domaren, ja hon är till och med redo för att ligga med domaren om så behövs. När de andra säger att det är en kvinnlig domare så svarar Val att man kan inte få allt man vill. Alicia försöker prata med David men han är fortfarande sur.
Rättegången börjar och efter en mycket kort tid så bestämmer domaren att Alicia får åtta månader plus de fyra månader hon borde ha fått för förran gången hon åtalades. Alicia förs ut ur salen och David är ledsen och känner att det är hans fel...
 
 

Kommentarer
Postat av: monika

tyckte nog att Alicias straff vart lite väl långt

2013-12-17 @ 15:43:49
Postat av: Inqvist

Ja, man får lite konstigt intryck av Engelsk juridik i den här serien. Straffet Alicia fick kunde kanske ha varit lagom om slagen utdelats av en kille.
Men Ashleys straff, då? Jag kunde verkligen förstå honom när han efter en lång tids jäkelskap från sin far till slut tappade tålamodet och gav Sandy en knuff så att han föll i golvet. Efter denna olyckliga försyndelse vände sig alla mot honom och undrade vad han hade i byn att göra. När Ashley då låter sig påverkas av denna stora motvilja från samtliga i byn, och söker sin tillflykt till Hotten och utesovande där. Nu när han kommit tillbaka till byn kallas det att han hade "smitit" från byn.
Man lever sig lätt in i ödena i denna serie, och jag tycker faktiskt väldigt synd om Ashley, och lever med som om jag själv vore i hans eländiga situation :-(
Och Laurel, som jag tidigare tyckt så mycket om, har visat sig vara en riktig sata. Till och med Edna har gjort mig besviken. Hon som annars oftast varit den mest hederliga i byn, men inte nu.

2013-12-17 @ 17:09:22
Postat av: Julia

Eftersom några skrivit att hon som spelar Alicia var gravid/fick barn under det året som vi är på nu i serien, var det ju inte så svårt att räkna ut hur domen skulle bli ..

2013-12-17 @ 17:11:09
Postat av: Rebecca

Skådespelerskan som spelar Alicia behövde väl vara föräldraledig. De hade svårt att dölja hennes stora mage nu i slutet... Vad gäller Ashley så tycker jag han döms väl hårt. Att vårda en gammal förälder är slitsamt. Aldrig att man får slå men man kan ha förståelse för att det är jobbigt. Håller med Sandy om att det bara är han som har rätt att döma.

2013-12-17 @ 19:59:50
Postat av: Maria

Håller med dig Ingqvist. Vad Ashley än gör så är det inte rätt. Då är det egentligen inte handlingen, ex en knuff som man stör sig på. Man ogillar personen och ser det som ett tillfälle att ge sig på personen. Samma sak gällde laurel, (innan knuffarna). Hon ville ju bara sticka och vad Ashley än gjorde så dög det inte, allt vändes emot honom. Tyvärr är Ashley för godtrogen, naiv och mesig så han lägger sitt liv i andras händer; laurels, sandys och bybornas. Det fungerar inte för många människor är inte juste. På samma sätt hjälpte det inte att böna och be om att få mobilen tillbaka från dräggen i parken eller vara en juste arbetskamrat på grillen. Ashley bad ju Victoria och pojkvännen att inte berätta om att han jobbade på grillen när de upptäckte honom där. Vad är det första de gör när de kommer tillbaka till byn? Jo berättar var Ashley jobbar. Konstigt med tanke på vilken familj Victoria kommer ifrån med sin våldsamme bror (som jag gillar). Hon har väl själv varit i problem när hon var liten och pappan och mamman har också "syndat". Tror att det är en hel del mobbing i dessa engelska byar som verkar så mysiga. Om man inte kommer överens med rätt personer så får man det nog svårt. Mycket skitsnack och prat om bygemenskap. Många har det ihop med varandra hit och dit. När folk menade att Ashley smitit från byn, hade de velat se honom ligga och sova på bänken och leta mat bland sopor. Laurel fortsätter som vanligt, egoistisk räpa. Är så trött på hennes babyröst, klämkäcka sätt och larviga kläder.

Tror inte lånehajarna kommer att ge sig. Undrar om cain och hans kontakter kommer att behövas. Charity ser ju inte fattig ut när hon fixade fram 2000 förstår de att det finns mer.

Ibland tror jag att manusförfattarna tar i för att det ska passa in i serien, precis som att de ibland låtsas som att mobiltelefoner inte finns. Tycker att alicias straff var hårt, samma sak gällde väl dawn? som var gift med terry som fick ett hårt straff för att hon skulle vara ett "exempel".

2013-12-17 @ 23:01:11
Postat av: Jonas

Ally är verkligen patetisk.

2013-12-18 @ 13:08:50
Postat av: Madeleine

Det här med dessa lånehajar är bara så tråkigt och att de jagar Zack som verkligen bor i lyxvilla och ser ut att kunna betala tillbaka, eller hur.
Jag orkar inte se när de kommer åkande och ska suga ut pengar, haha det är ju för löjligt.

2013-12-18 @ 13:23:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0