Flytta från byn?

Laurel lämnar barnen hos Nicola och Jimmy. Det blir genast väldigt stojigt.
Sandy pratar under tiden med Ashley och frågar när han ska berätta om flytten för Laurel. Ashley säger att först måste Laurel se stället och sedan kommer hon att bli glad. Han är övertygad om att det är bäst för familjen om de flyttar till Leeds.
 
Efter att ha pratat med Cain går Zak till Chas för att be henne hålla ett öga på Aaron, åtminstone tills polisen gjort sitt vilket de kommer att göra snart. Sedan går han hem och berättar allt för Lisa. Hon blir besviken och ännu mer orolig när hon inser att han tänker gå till polisen för att anmäla sig själv. Zak säger att det inte var meningen att det skulle gå så illa han ville bara lära Cain en läxa för att ha behandlat Amy illa men även Charity och Moira.
 
Val har besökt Kyle hos fosterföräldrarna. Hon är fortfarande besviken över att Kyle inte får vara med sin riktiga familj. Hon skickar en bild på Kyle till Amys mobil så när Amy kommer hem vill hon vara ifred eftersom hon vill glömma Kyle och gå vidare.
 
Jimmy smiter iväg till puben för att få lite lugn och ro efter att Arthur och Gabby kommit till huset. Efter en stund kommer även Nicola. Det visar sig att hon också behövde komma ifrån så Rodney är hemma hos dem och läser saga för barnen.
 
John kommer till puben och Chas frågar honom hur det är. Han säger att han måste förbereda sig inför maten när det är Hannah som lagar den. Sedan säger han att Moira kunde i alla fall laga mat men i övrigt så saknar han henne inte.
 
Cameron märker att Debbie verkar stressad så han bjuder ut henne till nästa kväll men hon kan inte för hon måste träffa Andy då. Givetvis blir Cameron besviken så han går därifrån. Hon blir irriterad på att Cain bara ställer till det med massa problem så hon blir stressad och det är inte bra nu när hon försöker bli gravid.
 
Ashley och Laurel är på restaurang och äter en middag. Han ska skoja till det och säger att den här maten är bättre än Marlons. Laurel stelnar till och tittar på honom. Ashley märker att han sagt något galet och när han ska försöka skämta bort det med att det är ju bara Marlons restaurangmat i byn så blir det bara mer konstigt. Laurel påminner honom att Eric serverar mat också men det hade Ashley inte tänkt på.
 
Lisa besöker Cain för att få honom att stoppa Zaks erkännande, genom att fria Jai, men ändå slippa fängelset. Cain säger att det är bara för Zak att låta blli att gå till polisen så slipper han straffas men då åker Jai dit.
 
Moira träffar John på puben och hon vill prata med honom men han är inte intresserad. Chas dyker upp och bjuder honom på ett glas whisky (?) som tack för att han varit snäll mot Aaron.
 
Debbie köper en flaska vin i butiken eftersom hon behöver den till kvällen. Precis då kommer Cameron in och ser det. Han blir inte alls glad när han inser att hon tänkt ta med den när hon ska träffa Andy.
 
Ashley visar Laurel en ganska stor kyrka inne i Leeds. Han visar tydligt att det är en dröm att arbeta där det finns många församlingsbor. Laurel är mer intresserad av att få veta hur det går för barnen och Sandy. Hon ringer Pearl när hon inte får tag på varken Nicola eller Sandy. Efter kyrkobesöket så går de runt på stan och Ashley visar tydligt sin kärlek till Laurel genom att stanna mitt på gatan och kyssa henne.
 
Sandy har det trevligt på puben med Edna, Alan och Pearl. När han vill fortsätta dricka hemma i prästgården med sina vänner så tackar de nej. Han säger att det är bara för de är gamla som de inte följer med.
 
Cain ber Aaron om skjuts till Jai. Det är bara Charity hemma men han får komma in ändå för att prata. Han säger sedan att han insett att det är helt slut mellan dem men att han måste tänka på att hon trots allt är Debbies mamma och Sarahs mormor. Han lovar att det kommer att ordna upp sig för Jai och när han går ser han faktiskt lite ledsen ut.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Pga nytt jobb/flytt har jag inte kunnat se Emmerdale efter upphållet, så denna blogg är guld värd (nej, TV4Play fungerar inte).

Tack så mycket för att du orkar lägga ned tid på att summera avsnitten. Det räddar min tillvaro tills det att jag åter kan se serien igen.

2013-08-28 @ 20:29:25
Postat av: Julia

Vad har Betty blivit av?

2013-08-28 @ 20:30:42
Postat av: Tina

Woolpackers bestående av Zak, Lisa, Terry och Vic spelade in en låt som heter "Line dance party". Jag hittade den på en samlingsskiva med countrymusik.

2013-08-29 @ 10:18:06
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: finländskan

Ja Betty, ja, var finns hon?

Få se hur det går med Zac nu, det verkar ju som att Cain tänkter berätta sanningen.

2013-08-29 @ 10:18:44
Postat av: ELIZA

Få se hur Alan Turner försvinner, stod ju i tidn att han avlidit. I våras va? Blev 85 år.

2013-08-29 @ 12:59:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0