Någon erkänner misshandeln

Jimmy är nyfiken på hur Rodney fått Carl att ändra sig men Rodney svarar inte utan börjar alltid prata om annat.
 
Charity bjuder Debbie till bröllopet. Debbie vägrar att gå, hon säger att hon går hellre på Charitys nästa bröllop.
När Charity kommer hem från stan träffar hon Sarah som har en glassätartävling med Jacob och David vid ett bord utanför cafét, obs! det är januari där ;)
Debbie blir rasande när hon hör att Charity pratat med Sarah men lovar sedan att Sarah får vara med på bröllopet men däremot kommer Debbie inte komma.
 
Zak har ingen lust att gå till puben med familjen för att fira Aarons födelsedag. Lisa och Sam blir förvånade men det gör att Lisa inte heller vill gå dit så hon går tillbaka till jobbet istället.
 
Aaron firar lite motvilligt med Chas och Hazel på puben. Han får en mobil av Hazel och hon har redan lagt in bilder från när de var i Whitby med Jackson. När Adam kommer in så få Aaron en öl av honom men det uppskattas inte. Aaron passar på att smita så fort han kan.
 
Jai kommer till kontoret och där är Nikhil och pappa Sharma. De är missnöjda med att få höra om bröllopet ifrån andra men Jai trodde inte de tänkt komma så han struntade i att bjuda dem. Nikhil och Jai börjar tjafsa så det leder till att Jai säger till personalen att gå hem på en gång. Nikhil försöker protestera men Jai säger att de måste gå annars har de inget jobb kvar. Zak som precis ångrat sig angående puben möter upp Lisa utanför fabriken.
 
Aaron är förbannad och frustrerad så han går iväg till familjen Sharmas hus och börjar skrika att de ska öppna. När ingen öppnar tar han en stor sten och kastar på en ruta. Precis då kommer Zak, Lisa, Hazel och Chas. Jai öppnar men Zak lyckas lugna ner Aaron och de får honom därifrån hem till Chas.
 
Lisa är helt förstörd efter händelsen när de kommer hem. Belle blir orolig över vad som hänt och hon försöker trösta sin mamma.
 
John lastar av några paller utanför Dianes pub. Chas hör det och kollar vad som händer. De pratar lite men John vill inte riktigt berätta om hur han egentligen mår. Hon ber honom att tacka Adam som grattat Aaron tidigare under dagen och att hon uppskattade det. (Jag tycker det kändes som en viss spänning mellan dem, något som inte funnits där tidigare)
 
Zak bestämmer sig för att besöka Cain. Cain är inte alls glad över besöket. Zak säger åt honom att inte sätta dit någon som är oskyldig till misshandeln eftersom de båda vet att det inte var Jai som gjorde det.
 
Belle träffar Sean i smyg. De går iväg ner till ån och hon fryser. Han erbjuder sig att fixa fram sprit så hon blir varm men det vill hon inte.  De går till en lada (Jag har aldrig fattat vad det är för ställe med soffa och andra möbler) Debbie dyker upp och säger åt Belle att gå hem. Lisa blir först arg men säger sedan att hon ska prata med Zak så Belle ska kunna träffa Sean utan att smyga runt.
 
Zak erkänner att det var han som slog ner Cain. Cain är bitter över att en far kan göra så mot sin son men Zak säger att det behövdes för att Cain blivit ett svin. Cain är besviken över att Zak lämnat honom med Shadrack som pappa utan att tala om sanningen. Zak säger att Cain måste ta ansvar för sin familj och sina barn men får då som svar att den som sticker till sydamerika inte tar ansvar för familjen heller.
Tillslut säger Zak att Cain måste gå till polisen och tala om att Jai inte är skyldig. Om Cain vägrar så kommer Zak att gå dit själv och erkänna för det är bättre att hamna i fängelse än att låta någon annan ska lida för det han gjort.

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Mycket med Cain och Zak idag..Måste beundra författarna, hur dom får ihop det till slut.. Är ju olika författare, och kom fram saker som Zak gjort,men som jag glömt..Om jag bortser från misshandeln, som var både oförlåtlig och ett mordförsök, så tycker jag väl att dom är lika goda kålsupare bägge två..På olika sätt men lika allvarligt..Så vem av dom kan sätta sej till doms över den andra? Och tack och lov så går Jai fri nu, hoppas jag.. Reagerade precis som Marie i scenen med Chas Och Barton..Men tyckte det var hon som var konstig...Tycker Aaron verkar behöva både en psyk doktor och semester..Cain vill inte ha din hjälp.. Ajöss med dej, less på ditt snörvlande och grinande...Ser med stoooor spänning fram emot att sura Debbie ska få be både morsan och Jai om ursäkt...Men hennes vanliga förklaring blir väl::::: SARAH ÄR SJUK::::..........

2013-08-27 @ 18:19:34
Postat av: finländskan

Där på baren då John och Adam kom in och Adam verkade motvillig till att gratulera och bjuda Aaron på en öl. Jag måste ha missat vad som hänt mellan Aaron och Adam, då de nu verkade en aning osams. Vid jul gav de ju varandra julklappar och jag uppfattade att allt var okej mellan dem. Vad har hänt mellan dem sedan dess? Jag läste alla inlägg sedan julavsnittet och jag hittade inte heller att du som har denhär bloggen, Marie, skulle ha nämnt något om nåt groll mellan Aaron och Adam den senaste veckan.

Snälla, vet nån vad detdär handlar om?

2013-08-27 @ 18:24:47
Postat av: Gerd

Var det inte så att de misstänkte John för misshandeln ??

2013-08-27 @ 19:27:33
Postat av: finländskan

Jo, det gjorde de först, men det var ju länge sen. Jag har så svårt att tro att Aaron och Adam skulle ha köpt julklappar till varandra om de skulle ha varit sådär osams vid jultiden. Dessutom påpekade Hazel eller Chas nåt om "yesterday" i sammanhanget. Kanske ni som ser TV4-Play kan se situationen igen och förtydliga det hela.

2013-08-27 @ 20:49:19
Postat av: Sanna

Jag har tittat i kapp en vecka på tv4-play, men jag måste också ha missat Andys och Aarons "gräl". Konstigt...
En sak som jag undrar över är lite olika släktskapsfrågor. Cain sa till Zak: "Du gjorde brorsans fru på smällen och lät henne ta hand om det!. Kan någon förklara? Var Schadrak Zacs bror? Vem är far/ mor till Cain? Vem är far/ mor till Chas? Är inte de helsyskon? Vem är far/ mor till Gennie? (Heter hon så? Alltså den yngre toffeeboy-flickvännen).
Kan säkert googla fram detta, men om det är någon som har det här klart för sig och orkar svara vore jag mycket tacksam!

2013-08-27 @ 23:07:50
Postat av: ELIZA

Har inte heller fattat vad dom är osams om!!? Ha ha, Sanna, tog ett tag innan jag förstod att Chas och Cain INTE är helsyskon..För Chas säger alltid brorsan,och då antar man väl helsyskon..Schadrak och Zak var bröder, Cain är Zaks son,Chas är Schadraks dotter..Normalt sett är dom kusiner..Men har dom samma mamma är dom halvsyskon..Vet inte om Schadrak hade samma fru hela tiden..? Men från början var det som Cain sa,Zak gjorde Schadraks fru med barn..Deras mammor tror jag aldrig varit med i serien..Gennie är Schadraks dotter, men blev bort adopterad av mamman som var Schadraks älskarinna, adopterad till Brenda och hennes döda make..Hoppas jag tänkt rätt nu...Ha ha ha...Samma med Charity, är väl dotter till ytterligare en bror åt Zak??? Då är ju Cain och hon kusiner....

2013-08-28 @ 08:51:26
Postat av: finländskan

Såhär har jag förstått det: Schadrak och Zac är bröder, Zac hade ett förhållande med Schadraks fru och Cain är en frukt av det förhållandet. Schadrak är pappa till Chas och Gennie. Gennies mamma är Brenda (?), biologisk eller inte? vet någon? Jag vet inte vem Chas' mamma är, vet någon? Jag har inte sett serien så värst länge, några år bara, säkert finns det någon som är väldigt insatt i detta.

Där uppe på denhär sidan bland de olika rubrikerna finns släktträd, men där finns inte alla med, eftersom karaktärer har skrivits in i serien efter att släktträdet gjordes.

2013-08-28 @ 08:55:14
Postat av: Carina

Brenda är inte biologisk mamma till Gennie. Hon är död. Efter sin adoptivpappas död ville Gennie söka sina rötter och fann då Shadrach. Han hade varit djupt förälskad i Gennies biologiska mamma, tror inte han ens visste att hon blev gravid, var en rad olyckliga omständigheter kring detta. Jo visst är det en röra kring Dingles släktträd...

2013-08-28 @ 10:55:53
Postat av: Linn

Ja, det stämmer att Shadrachs fru är mamma till både Cain och Chas, men att det är Zac som är biologisk pappa till Cain. Frun var otrogen med Zac medan hon var gift med Shadrach.

Angående Gennie: Hon är dotter till Shadrach och någon älskarinna. Brenda och hennes nu avlidne man adopterade henne som baby.

2013-08-28 @ 20:28:58
Postat av: Sanna

Haha, ja då förstår jag lite mer! Tack för infon. :D
Har också bara tittat ett par år, så bakgrundshistorierna känns ju inte riktigt kristallklara. Har dessutom gjort misstaget att försöka googla rätt på lite info och då hamnar man ju ofelbart på sidor där det avslöjas för mycket om serien. Det blir inte lika spännande om man vet vilka som ska få ihop det eller tas av daga...

2013-08-29 @ 13:29:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0