Inte en jul utan sorg

Bråket mellan Alicia och Debbie fortsätter och det slutar med att först ger sig Cameron iväg till puben och strax efter går Alicia och Jacob. Andy är kvar ett tag till.
 
Zak och Lisa firar Belles födelsedag och Lisa vill att de leker någon lek men Belle har ingen lust eftersom hon hellre vill ut. Efter en stund får hon i alla fall gå iväg och hon träffar Sean. Han vill överraska henne och när Belle blundar så pussar han henne på munnen. För att få veta om hon gillar det eller inte så ber hon Sean att pussa henne en gång till. Belle får förtroende för Sean och berättar om att hon föddes i svinstian. Han lovar att inte berätta det för någon.
 
Hazel kommer in på puben och ger Aaron en julklapp. Han ber om ursäkt över att han inte har något till henne. Chas som hör det muttrar om att hon inte heller fått något av honom.
 
Adam kommer också in på puben och han talar om för Moira att han är besviken på henne för att hon aldrig kom till julmiddagen.
 
Debbie besöker Cain på sjukhuset. Han vill veta vad som händer men inte lyssna när Debbie berättar om Amy och Kyle. När Debbie gått så rakar Cain av sig det hår som finns kvar på huvudet.
 
Amy och Victoria kommer hem och Amy går upp till rummet för att vila. Val som varit orolig lugnar ner sig. När det sedan ringer på dörren visar det sig att Amy ringt till socialen för att be dem hämta Kyle. Val blir hysterisk och försöker övertala Amy till att behålla barnet. Amy tar farväl av sin son och hon berättar för honom att hon bara vill hans bästa och att hon är rädd för att bli som hennes egen mamma.
 
Debbie gör ett graviditetstest när hon kommer hem. Det visar sig att hon inte är gravid. När hon sedan berättar det för Andy så vill hon att de försöker få barn på naturlig väg. Andy vill inte alls det och tycker att hon överdriver men Debbie ger sig inte för hon tänker göra allt för sin dotter.
 
Pearl och Edna är på väg hem efter att ha ätit julmiddag i prästgården. Laurel vinkar av dem utanför huset. Marlon går förbi och de båda ser på varann. Hon skyndar sig in och frågar Ashley om han vill ha något starkt att dricka men han avböjer. Ashley går upp och hjälper Lizzie som håller på att natta barnen. Laurel blir kvar nere och hon hittar ett paket ifrån Ashely som hon öppnar. Det visar sig vara en bok om hem och trädgård.
 
John kommer in i ladan de har på gården. Han upptäcker en hög med paket som ligger på några höbalar. Moira har lämnat paket till hela familjen.
 
Chas sitter i soffan och dricker lite vin. Helt plötsligt får hon syn på ett paket i granen. Hon går fram och tittar och det är till henne från Aaron.
 
Hazel går hem från puben och hon hittar julklappsetiketten Moira tappat tidigare. Hon ser det som ett tecken så tittar upp på himlen och önskar Jackson god jul.
 
Val är arg och mycket besviken. Hon håller på att städa upp Kyles alla saker. Eric försöker lugna ner henne och han säger att de måste stödja Amy i detta. Val vill inte eftersom hon redan ställt upp för Amy och ändå blir de behandlade på detta sätt. Tillslut blir Val så arg på Eric för hon tror att han inte vill ha Amy eller Kyle där för han vill ha hela Vals uppmärksamhet själv.
 
Holly har varit på puben och lämnat julklappar till Moira. Moira öppnar säcken och ser att det är de paket hon gett familjen. Givetvis blir hon ledsen men sedan bestämmer hon sig för att inte ge upp. Hon tar säcken och åker till gården. Barnen är i stan och shoppar men hon träffar John. Moira stannar kvar och väntar på barnen. När de kommer hem så är Holly på sitt vanliga spydiga humör men Moira accepterar inte det utan säger ifrån. Holly fortsätter att sura men Adam är glad över att deras mamma inte ger upp. Moira säger att hon ska göra allt för att hela familjen ska fira jul tillsammans nästa år.
 
Belle träffar Sean återigen i en lada. Hon har med sig en julklapp till honom. Han får en nyckelring med en liten bil på. Hon påpekar att han är skyldig henne en födelsedagspresent och julklapp. Sean säger att hon fick ju en överraskning tidigare. Innan de skiljs åt så kommer de överens om att Belle är hans flickvän.
 
David sitter med Amy på cafét. Han tycker hon gjorde rätt som lämnade ifrån sig Kyle. Zak kommer in och börjar prata om barnet. Amy blir tvungen att berätta om vad hon gjort. Först blir Zak väldigt besviken och arg men han lugnar ner sig rätt snabbt. Hon ger honom pärmen med foton på babyn som hon fått av Belle.
Zak berättar sedan för familjen om vad som hänt. Belle blir ledsen och vill prata med Amy för att försöka övertala henne att ändra sig. Hon blir ännu mer ledsen när hon hör att det redan är försent.
 
Andy och Alicia ska äta en julmiddag i lugn och ro hemma eftersom det slutat i kaos hos Debbie. Jacob är hos sin far så de två är ensamma hemma. Det börjar lugnt och stilla och båda ber om ursäkt för det som hänt och de säger att de älskar varann. Alicia märker snabbt att det är något Andy vill berätta. När han sedan talar om att Debbie vill skaffa barn den naturliga vägen och att han går med på det bllir Alicia helt förtvivlad och vill inte tro att det är sant. Hur mycket ska hon orka med innan hon ger upp?
 
 
 
 
Någon som kan berätta om HTG-träffen som var i Linköping i helgen?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Sorgligt, sorgligt! De flesta i serien har det otrolilgt jobbigt just nu.

2013-08-20 @ 14:41:34
Postat av: Catrin

Ja det var väldigt sorgligt idag, speciellt första avsnittet. Tycker Amy gör rätt och hoppas Val tänker om. Pollard växer i mina ögon efter varje avsnitt.

2013-08-20 @ 17:47:50
Postat av: Lena

Tror det blev inställt Marie.
Har för mig att jag läste nåt om det på facebook.

2013-08-20 @ 19:10:47
Postat av: Lena


Jo nu har jag varit inne och kollat för säkerhet skull så jag inte lurar dig :-)
För få som var intresserade tydligen.

2013-08-20 @ 19:16:04
Postat av: Jackson

Jag börjar också gilla Eric P alltmer.

2013-08-20 @ 22:31:42
Postat av: Jackson

Jag börjar också gilla Eric P alltmer.

2013-08-20 @ 22:32:22
Postat av: Anna :)

Tänkte fråga er här eftersom jag inte hittar det själv här på bloggen :P Vad var det som hände mellan david och leyla ?:) Missade de avsnitten tyvärr. Tack på förhand ! :D

2013-08-20 @ 23:18:24
Postat av: finländskan

Anna, det var ju rätt länge sen, men det var nåt med att Leyla blev väldigt besatt av Jacob och ville ha honom för sig själv och till och med berätta att han egentligen är hennes biologiska son. David fick nog av hennes besatthet och ville att hon skulle välja mellan honom och Jacob. Det var också nåt med att hon hade struntat i butikens räkningar och dragit på sig en massa skulder, men jag minns inte om det direkt hade nåt att göra med att det blev slut mellan dem.

2013-08-21 @ 13:41:28
Postat av: Jenny

Angående David och Leila: Som finländskan skrev hade det med Jacob att göra. I slutet av den härvan "kidnappade" hon honom en dag och det fick David att göra slut. Men sen ångrade han sig men då beslöt hon sig ändå för att lämna byn. Antagligen för att det skulle bli för jobbigt att se Jacob och att hon skulle riskera att berätta sanningen. Det där med räkningarna och skulderna kom fram först när hon stuckit.
Så här uppfattade jag att det gick till! :)

2013-08-22 @ 23:21:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0