Att ställa upp för familjen

Nikhil vägrar att arbeta för Charity om så skulle bli fallet. Han är så irriterad att han ställer ett ultimatum till Jai. Antingen flyttar han eller Charity. Jai väljer Charity så Nikhil packar väskan och flyttar hem till Gennie.
 
Kyrkoherden Jude kommer hem till Ashley medan familjen är kvar hemma. Ashley får då bråttom att få iväg Laurel och Sandy eftersom han inte sagt något till dem om varför Jude är där. Jude märker av den spända stämningen så han frågar Ashley om hur det egentligen ligger till med begäran om förflyttning till en annan församling. Tillslut erkänner Ashley att det inte står så bra till mellan honom och Laurel och att det kanske blir bara han som flyttar.
 
Rodney kommer inte få jobb hos Kings så Nicola blir den som får berätta det för honom. Hon kommer till cafét och ser sin far hjälpa till där medan Brenda är och handlar så hon passar på att tala om den tråkiga nyheten.
 
Charity kommer hem och hon berättar för Jai att hon varit hos advokaten och fått reda på att hon inte kommer att få några problem med att ha lämnat Cain efter misshandeln eftersom Cain nekat till att ha hört det. Jai berättar då att Nikhil tror att hon och Cain iscensatt alltihop för att få tillgång till fabriken.
 
Laurel försöker prata med Ashley om deras problem. Han föreslår att de ska resa iväg någonstans, till en stad eller så. Varför inte till Leeds. Laurel blir förvånad men andå glad över att Ashley vill försöka lappa ihop äktenskapet. När Sandy får veta det så konfronterar han Ashley om orsaken. Han inser att Ashley är på väg att byta församling till en inne i stan och att det är därför de åker iväg men vet Laurel om det. Ashley blir så arg att han kastar en psalmbok mot Sandy men den träffar inte.
 
Carl träffar Rodney ute på gatan. Han har ett förslag om att hjälpa Rodney med lite extra körningar och lite extra pengar men då måste Rodney ta på sig skulden för Carls fortkörningar. (Tydligen så har de ett system med prickar för varje fortkörning och efter ett visst antal prickar så dras körkortet in och det vill inte Carl riskera). Rodney går med på det om han får 500£ istället för 200 som Carl erbjudit. Carl säger att det är ok men Jimmy och Nicola ska inte få veta något.
 
Aaron fortsätter att ta hand om Cain även om Cain inte vill det. De går till puben tillsammans. Cain ser Zak och blir irriterad över att han inte hälsat på eller brytt sig om hur det gått. Strax efter kommer Jai och Carity in. Zak är på väg att gå därifrån men Chas ber honom vara kvar ifall det skulle bli bråk.
Charity går iväg en kort stund för att ringa. När hon kommer tillbaka frågar hon om Jai vill gifta sig så fort som möjligt. För då skulle hon vara hans fru som väntar på honom om han hamnar i fängelse. Jai blir glad och tycker det är en bra idé.
 
Ashley köper en whisky till Sandy för att be om ursäkt för incidenten med psalmboken. Han vill också att gubben inte säger något om händelsen till Laurel.
Sandy lovar att inget säga men efter att ha ramlat i trappan så råkar han nämna att det hänt något men han lyckas få Laurel att inte fråga mer.
 
Givetvis blir de nästan bråk mellan Jai och Cain, eller rättare sagt mellan Jai och Aaron som försvarar Cain. Declan som är på puben ställer upp på sin väns sida. Chas får be Zak att lägga sig i och ta med Aaron ut från puben.  Aaron är besviken på Zak som inte ställer upp för Cain utan verkar tycka det var bra att han blev misshandlad. Han kallar Zak för fegis men då blir Zak förbannad och säger till Aaron att Cain förtjänar det som hänt.
 
Jai söker upp Declan på Home Farms kontor och han har whisky med sig. Han tackar Declan som ställt upp för honom på puben. Declan frågar då om allt löser sig med en flaska whisky och Jai svarar "nej men med två" sedan tar han upp en till flaska. De pratar ut och Declan råder Jai att lösa problemen med Nikhil innan det är försent.
 
Jimmy får veta att Carl anställt Rodney i alla fall och han blir misstänksam. Nicola kommer precis förbi så Carl säger till Jimmy att berätta den glada nyheten. Hon blir jätteglad men man ser att Jimmy anar att allt inte stämmer.
 
Cain är hemma men tycker det är jobbigt med Aaron och Chas som är där. Han smiter ut för att få vara ifred. Precis utanför dörren möter han Jai. Jai som är irriterad på Cain knuffar till honom så han ramlar. Han säger till Cain att ska man ändå åka dit för misshandel så är det lika bra att man har gjort det man anklagas för. Jai trampar och stampar till på Cains onda ben innan han går därifrån. Cain ligger kvar och försöker få tag i sina kryckor.

Kommentarer
Postat av: Carina

Tyckte inte synd om Cain ... snygg "vink" av Jai . Fortsätter Cain skylla på Jai har han ju inget att förlora. Nåt för Cain att tänka på...

2013-08-26 @ 16:20:24
Postat av: finländskan

Hoppas att inte Aaron ställer till det för sig i sin önskan att hjälpa Cain.

2013-08-26 @ 17:58:26
Postat av: Tina V

Åh vad jobbig Ashley är, han tänker bara på sig själv.
Ska han kolla på det nya jobbet och sedan lämna Laurel, jag börjar tycka att Sandy har rätt.

2013-08-26 @ 19:38:19
Postat av: Tina

Jag tycker att Ashley har varit jobbig länge. Det är något sjukligt i hans beteende.

2013-08-27 @ 10:28:33
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Carina

Oj oj oj vilket avsnitt det var idag! Hade mina misstankar det kunde vara Zak och det förklarar mycket av beteendet.
Vad kommer Cain göra nu?

2013-08-27 @ 15:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0