Tillfället gör tjuven

Alicia har ont om pengar och behöver betala för en skolutflykt för Jacob. Hon frågar Bob om han kan låna henne pengar men tyvärr kan han inte det.
 
Eric och Val måste iväg på ett viktigt möte så de lämnar över arbetet på värdshuset till Amy och Victoria. Allt går bra tills en gäst börjar klaga på saker och ting, bland annat att han inte fått någon morgontidning utan fick gå ut och köpa en själv. Han vill ha ersättning för den tidningen och Amy tar fram kassaskrinet för att ge gästen pengar. Precis då vill gästen att flickorna tar ned hans väska så Amy ber Victoria att göra det.
Alicia kommer in och frågar efter filodeg för Marlon har slut på¨det. Amy går iväg och hämtar degen och Alicia passar på att ta 25£ ur kassaskrinet för att betala för Jacobs skolresa.
När Amy och Vic är ensamma så ser de att det fattas pengar och de tror att gästen tagit dem.
 
Lisa försöker prata med Zak men han fortsätter att undvika henne. Laurel kommer till deras hus och frågar honom om han kan hjälpa Ashley med några kyrkbänkar som gått sönder. När Zak lagat bänkarna försöker Ashley prata med honom men Zak säger bara att det som sker mellan en man och en hustru angår bara dem.
Ashley försöker även en stund senare på puben att få Zak att prata med Lisa men Zak blir bara irriterad och påminner Ashley om att när han hade det svårt med Laurel så la sig inte Zak i deras problem.
 
Adam kommer lite sent till gården på morgonen och det uppstår en del diskussioner mellan honom och resten av familjen. Han blir förbannad och säger att han tänker anta jobbet hos Declan i alla fall.
Nästa dag när Adam ska jobba så vägrar John att väcka sin son som därmed kommer lite sent till nya jobbet.
Senare på dagen kommer dock John till Home Farm med te i en termos till Adam. John ber om ursäkt för det som hände på morgonen och sedan hjälper han sonen med lite av arbetet.
 
Aaron och Jackson åker in till stan för att gå ut och äta på en indisk restaurang. Jackson säger ifrån när bordsgrannarna tittar på honom och han fortsätter att prata högt så alla hör "så här kan det gå när man leker vid tågspåret" säger han.
 
David kommer till värdshuset och de båda tjejerna berättar vad som hänt. Han tror inte riktigt på dem men låter sig ändå övertalas till att låna ut pengarna till Amy så hon inte ska få skulden. Precis då kommer Eric och Val hem och Val ser direkt att något hänt. Hon får inget veta men hon ger sig inte utan hon frågar sedan Alicia om hon vet vad David och Amy gjort eftersom de såg så skyldiga ut.
 
Alicia frågar sedan David om vad som hänt och han berättar det. Hon råkar försäga sig att det är väl inte så farligt om det fattas några få ynka pund. David reagerar på att hon vet att det bara var en liten summa men hon får honom att tänka på annat
 
John har svårt för att Adam valt att arbeta hos Declan och han är sur och säger att nu får Adam börja betala hyra och för en del av maten i hushållet.
(Adam protesterar men jag tycker faktiskt det är rimligt)
 
Eve och Kelly sitter på puben när Jimmy kommer in. Eve går fram till honom och påpekar att Kelly är så fin i klänningen han köpt till henne för några veckor sedan. Precis då kommer Carl in och Eve skyndar sig tillbaka till Kelly. Jimmy berättar vad han fått höra men Carl tror inte på att det är sant.
 
Lisa inser att de har probelm i äktenskapet och hon försöker att få Zak att prata. Hon märker att han tar ut sin ilska mot Belle som vill dela ut tidningar. Det visar sig att han har mycket svårare att ta det som Derek gjort än han visat. Lisa ber honom att stödja henne eftersom hon också mår dåligt av det som hänt.
Lisa säger att hon äcklas av sig själv och nu äcklas han av henne också, så då behöver han inte vara hennes man längre. Han förnekar det men sedan säger han att han är ledsen och går därifrån...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Stackars Lisa och Zak!! Man kan nog inte sätta sej in i hur eländigt det kan bli av såna historier.. Och måtte man aldrig någonsin behöva göra det..Men dom måste få hjälp med att prata..Är ju inte någons "fel" ...Alicias påhitt med att stjäla hoppas jag ska svida riktigt ordentligt när hon ertappas...Sätta andra i klistret och dessutom stjäla av sin syster som ställt upp med att dom får bo där t ex...Att John vill att Adam ska börja betala för sej är helt rätt! Och Moira som kvider, men John,då..Så klart han ska betala när han har en lön...

2012-12-11 @ 21:06:50
Postat av: ELIZA

Hoppsan, mitt namn försvann..

2012-12-11 @ 21:07:56
Postat av: finländskan

Ja, det är väl en självklarhet att vuxna barn som bor hemma och arbetar borta skall betala för sig.

Det verkar väldigt jobbigt mellan Lisa och Zac just nu, men de har ju i alla fall börjat prata om saken (så bra det nu går, då Zac verkar ta varje möjlighet att gå därifrån).

2012-12-12 @ 05:30:36
Postat av: Jonas

Ja, vi får hoppas att Alicia åker dit snart.

2012-12-12 @ 12:40:03
Postat av: Sanna

Har sagt det förr, säger det igen: tycker att det är så fantastiskt att man vågar skildra vad som händer med människors psyken efter en våldtäkt. Då inte bara offrets, Lisas, lidande, utan hur en hel familj riskerar att slås i spillror för vad en enda ond man har gjort. Hur övergreppet på något sätt bara fortätter. Många tv-serier skildrar brottet, men hur människor plockar upp spillrorna av sitt liv och försöker gå vidare, det är ovanligt att se.

2012-12-12 @ 15:51:42
Postat av: Anonym

Om man har ett betalt arbete är det rimligt att man betalar viss summa.

2012-12-12 @ 20:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0