Dagen efter den hemska händelsen

Det var en tung dag idag, efter gårdagens chock så var det väl väntat.


Den stora sorgen låg som ett stort tak över hela byn. Laurel hörde ett barn skrika och sprang ut. Det visade sig att Greg var ute och gick med Arthur. Då frågade hon om hon fick amma barnet... Jag trodde ett tag att han skulle låta henne göra det men tack och lov sa han nej.

Shadrach var orolig för att det skulle ha varit hans fel eftersom han varit barnvakt och kanske smittat ner barnet med bakterier eftersom han inte tycker om tvål. Han vågade inte träffa Laurel men ville ändå säga något så han skickade en lapp med Jasmine. När Laurel fick lappen sprang hon ut barfota ut på gatan och såg Shadrach, han fick en stor kram av henne. Jag måste erkänna att då kom tårarna igen...
Ashley såg kramen Shadrach fick och kände sig lite utanför eftersom Laurel inte vill dela sorgen med honom. Hon kan inte längre tro på att det finns en gud på det sätt som han tror.

Viv har dåligt samvete för hon hade sagt dagen innan att Daniel har grisögon.

Sandy har dåligt samvete för att han klarade sig från döden härom dagen men nu har ett barn dött i stället för en gammal gubbe.

Jas har dåligt samvete för att hon inte gillade att sitta barnvakt till Daniel utan brukade hitta på ursäkter för att slippa.

När Gabby fick veta vad som hänt med hennes lillebror sa hon "kommer Samsons mamma att ta hand om Daniel nu?"

Val upptäckte att Eric inte lagt undan pengar på något bröllopskonto så hon trodde inte att han ville gifta sig med henne så hon dumpade honom. Han kom till puben och hon ville inte prata med honom. När Bob frågade om han kunde hjälpa till med något så sa Eric att ge honom "tillgång till mitt livs kärlek". Eftersom Eric inte gav sig så var Val tvungen att lyssna på honom. Nu ska han bara visa att han menar allvar också.

Jack hade fått samtal från sin mor och plötsligt åkt dit (Spanien) för att besöka henne.

Katie vill hjälpa Gray och försöker därmed att få Perdy att tro att hon är på hennes sida för att kunna komma åt koftan som Perdy gömmer för att ha en hållhake på Gray tills barnet är fött.

Bob var lite kul när han sa att Viv hade "idéansiktet på sig" när hon tänkte ut något...  och visst hade hon hittat på något, hon skulle starta en stiftelse för de föräldrar som drabbats av plötslig spädbarnsdöd.


                                    *~*~*~*~*~*~*~*~*


Det jag menade igår med "Bra avsnitt???" är väl en tolkningsfråga.  Det var väldigt många bra skådespelarprestationer, ingen tvekan om saken men jag hade väntat mig "bra" händelser eftersom det varit rätt mycket elände den senaste tiden. I och för sig så kändes det som "lugnet före stormen" ...


Kommentarer
Postat av: Tina

Så nu har Jack åkt ner till Spanien.



Oh som jag beundrar Laurel´s, ja egentligen skådespelarens, insatser, så naturtrogna och realistiska. Som när hon hörde lille Arhtur´s gråt och trodde att det var Daniel`s och hennes förtvivlan när hon upptäckte misstaget. Sedan hennes förlägenhet när brösten läckte och bildade två mörka ringar på hennes blus. Och tillslut fågan om hon fick amma Arthur.

2010-08-24 @ 15:51:45
Postat av: Hanna

Nu lär vi inte få se Jack något mer. Känns både tråkigt och skönt. Tråkigt för att man vet vad som egentligen hänt i verkligheten.



Hela situationen med Daniel har varit tragisk. Det som fått mig till tårar är dock Shadrach. Skönt att han får visa att även han är en människa med känslor.

2010-08-24 @ 17:38:23
URL: http://karusellflickanskrypin.blogspot.com
Postat av: Mariann

Ja se där... jag grät idag också. Speciellt när stackars Shadders trodde det va hans fel att Daniel dog. Ushiamej!

Nu vill jag att det hoppar fram tills vi får se när Katie får veta att Gray bara lurar henne för att få tag på bevisen och att han egentligen är G(r)ay. För jag hoppas verkligen att det kommer fram och hon får stå där med lång näsa...

2010-08-24 @ 17:45:45
Postat av: Erik

Hon som spelar Laurel var ju gravid på riktigt när hon väntade barn i serien och flyttade hem till föräldrarna för att förklara bortavaron, så det måste ha varit jobbigt för henne att spela in det här, men det kanske också förklarar varför hon gör det så bra. Vem skulle inte förlora sin gudstro om man hade någon innan? Det blir ju konflikter med Ashley, hoppas de hittar varandra igen snart.

2010-08-24 @ 18:35:58
Postat av: Lena

Idag var det så bra det bara kan bli. Att få se allas olika reaktioner efter gårdagen. Det fick dom ihop i sann HTG anda. Sen var det ju lite roligt i mellanåt så det inte blev för tungt.



Det kändes verkligen som det låg en stor sorg över byn, det spelar säkert in att Jack slutat.



Antar att han ville smita ut bakvägen i lugn o ro, det får man ju respekter men det blev lite abrupt o känns tomt.



Nu blev det liksom chock på chock



(om det är okej att jag andvänder så starka ord i en fiktiv värld Fredrik:-))



2010-08-24 @ 19:38:16
Postat av: Sandiza Hotpants

Usch, jag tycker så synd om Ashley.

Kan ju förstå Laurel, hur hon avskyr alternativt inte tror på gud, men Ashley finner ju tröst i att be.

Känns som om papporna lätt får stå i skymundan för mammornas sorg. Den indoktrinerade machorollen som män väntas leva upp till, vara starka, inte gråta, vara klippan att luta sig mot. Särskilt en präst som Ashley. Naw, han skulle behövt nån som stöd, nån bättre än bishop George.

2010-08-24 @ 20:28:05
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Mariann

nae men jag tycker nog inte att karlarna i HTG är värst macho. Tvärtom. Paddy's osäkerhet och tafatta försök till kärlek, baby Beckham som sket ner sig för att Sam bar ett gevär, Bob som rymde ifrån sitt bröllop, Shadrach's sorg, Marlon som fick psykbrytet och satt på taket... Nej de är ganska realistiska, tack och lov! :)

2010-08-24 @ 20:52:21
Postat av: T

Var det bara jag som tyckte att Katie var lik Debbie i sin frisyr?? Luggen och sidflikarna...

2010-08-24 @ 21:25:59
Postat av: Brita

Jack spelades för många herrans år sedan av en annan man, vars rollfigur var mer spännande än den sentida som just rest iväg. Han gick emot sin mor Annie på Emmerdale farm när han som äldste son vägrade bli lantbrukare. Han stack utomlands och skulle bli/blev författare. Det har man inte sett något av på senare år. Övrigt: En baby som dör, det är bara för mycket. Laurels förtvivlan orsakade en del tåreflöden.

2010-08-24 @ 21:30:17
Postat av: Katarina

Hej! Idag vilade det verkligen sorg och förstämning över byn. Varför kan inte Laurel och Ashley få lite ordentlig hjälp med t ex kurators-samtal, lite lugnande och tabletter för bröstmjölken, heter de Pravidel? Släpper man verkligen hem folk så där lättvindigt när det har hänt en sådan fruktansvärd sak och livet aldrig blir sig likt mer?

Katie är alldeles för självbelåten och Gray är en riktig sliskpetter.

Val och Eric är som skapta för varandra. Hoppas verkligen att deras bröllop blir av. Ingen av dem kan någonsin passa bättre ihop med någon annan.

Hälsningar Katarina

2010-08-24 @ 23:01:07
Postat av: Pandora

Ushiamig vad dystert det är för närvarande:-( Jag får litet samma vibbar som när Butch dog. Då kunde jag nästan inte titta för att det var så deprimerande. Hoppas att manusnissarna inte snöar in för mycket på dödbäbistråden utan även skriver in iaf litet komik.

2010-08-25 @ 01:34:06
Postat av: stina

Tragiskt att Jack försvinner. Det har varit lite väl mycket sorgliga saker som händt på sista tiden. Jag hade hoppats på att mina favoriter Perdy och Grayson skulle bli vänner igen/Stina

2010-08-25 @ 13:03:29
Postat av: sop

varför är den andra ungens morsa så himla hispig? Ibland får jag för mig att hennes unge är Laurels o de blev utbytta på sjukan- 0_o Annars har jag också tänkt på att det aldrig, så länge jag har sett i de här " nya" Emmerdale som inte är Emmerdale Farm , har nämnts något om Jack´s författar"karriär" och hur det kom sig att han kom hem o tog hand om gården ändå? Joe o Matt hade väl hand om den- och Dolly, men hon o deras tvillingar dog ju- jaja, gammalt.

2010-08-25 @ 16:06:36
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Tina

Jag tror att det var så att Jack tröttnade på författandet då de efterföljande böckerna, den första var en stor succé,inte sålde något vidare bra. Han sålde sin våning i Rom och flyttade hem för att hjälpa till på gården.

2010-08-25 @ 22:37:16
Postat av: sop

>>Tina: TAck !

2010-08-27 @ 22:13:32
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0