"Sandy Thomas, en dålig ursäkt för idiot"

Sandy var bakfull och ville ha en återställare på caféet. Där träffar han Laurel och sitt barnbarn Daniel. Plötsligt får Sandy en yrselattack och alla blir oroliga. Ashley kommer dit och får efter många om och men sin far till sjukhuset. Det visar sig att Sandys diabetes inte är att leka med och han måste börja med sprutor och hålla diet.
Både Ashley och Betty tjatar på honom men inget verkar fungera. Tillslut så verkar i alla fall Sandy att inse faran med att dricka alkohol.
Shadracks present till sin gudson är två döda harar, som han slänger upp framför näsan på sällskapet... Bobs min när han torkar av caféebordet var lite roligt.

Donna får en ny kvinnlig kollega som tydligen är släkt med någon kriminalare. Beecham (?) råkar ut för killarnas spratt men går inte på det. Först verkar det som om hon och Donna inte riktigt tycker likadant men man vet ju aldrig om de kommer att hålla sams och enad front mot de riktigt grabbiga poliserna. Donna hade en rolig kommentar när hon sa att det var lättare för poliserna på 70-talet, precis som i serien  "Life on Mars" för då fick poliserna vara diskriminerande nu låtsades de bara att de inte var det..

Val skulle till ögonkliniken och gjorde allt för att slippa. Hon försökte ta Dianes pass på puben, hon låste in sig på toa men Eric gav inte upp. Han väntade tålmodigt på alla hennes försök att komma undan. Val kom sen ändå i väg till sjukhuset och fick information om vad som väntade med ögonoperationen. Det gjorde inte henne lugnare. Eric var väldigt gullig och ställde upp för henne idag.

Carrie har vissa problem med att jobba och vara nära Jimmy verkar det som eftersom hon går och kommer som hon själv vill på kontoret. Jimmy gillar inte det och blir inte gladare när han ser att Carrie träffar Nick.

Lisa och Zak hade kontaktat socialtanten för att få "vårdnaden" om Samson och när Shadrack upptäckte det så förvarnade han Sam. Han tyckte de hade svikit familjen och glömt allt det där om att man ställer upp för varann och man tjallar inte för socialen. Shadrack ger Sam tipset om att dra därifrån och hålla sig undan men han behöver pass och pengar. Sam kommer då på att han ska vända sig till Eric för att anta erbjudandet om lån men när han kommer till fabriken så är det endast David där som precis räknar lönerna.
Sam ser pengarna och börjar plocka med sedlarna... David blir livrädd när han ser att Sam snor pengar och har ett gevärr med sig. Allt blir helt plötsligt till ett väpnat rån...utan att Sam fattar vad han ställer till med.
Shadrack gömmer Sam och Samson i en övergiven lada tills han listat ut hur han ska fixa ett pass till barnet.
Polisen tillkallas och alla börjar leta efter rymlingarna...

Usch..den här röran med Sam och Samson kan aldrig sluta väl...jag blir faktiskt rätt ledsen över att de gjort så här, manusförfattarna.

Kommentarer
Postat av: Hanna

David är ju en riktig fegis. Sam stod med geväret under armen och pratade om att han skulle få låna pengar av Eric osv... hotbilden var inte enorm precis även om den inte var så lämplig. Jag har en känsla av att Shadrach kommer att få det hett om öronen.

2010-08-09 @ 17:11:07
URL: http://karusellflickanskrypin.blogspot.com
Postat av: Lena

Blev allt bra besviken idag. Har aldrig upplevt Shadrach som dum direkt (lat men absolut inte dum), men idag betedde han ju sig som att "hissen inte går ända upp" där heller. Skicka iväg Sam till det stället med ett litet barn.

Nä helt otroligt!



Håller helt med Adm-Marie:-) manusförfattaren får skärpa sig lite nu



Intressant att få reda på att Sams "tillstånd" beror på att hans mamma tappade honom som liten.

Tack för den infon.



2010-08-09 @ 18:15:35
Postat av: Erik

Varför skulle Schadrach stoppa Sam när han nästan var hemma? Det kanske hade gått bra om Sam gått in. Schadrach kommer nog att få sina fiskar varma efter det här. Oansvarigt att hamna på det där kalla stället med råttor, det kan inte hålla länge. Samson verkar åtminstone glad. Överdrivet att rycka ut med stora insatsstyrkan och skrämma slag på Daz. Så farlig är ju inte Sam. Undrar hur länge de kommer att dra ut på det här. Inte länge, om de tänker på Samsons bästa.

2010-08-09 @ 18:26:02
Postat av: Tina

Om inte Lisa och Zak hade gjort så stor affär över att Sam ville klara sig själv , hade inget av detta hänt.

2010-08-09 @ 20:48:05
Postat av: Cinnamon

Jag fattar inte varför David vart så rädd, Sam hade ju geväret över armen och om jag inte minns alldeles tokigt så var det "delat" eller vad det heter när man inte har det färdigt för att skjuta.

Shadrach hade jag kunnat skjuta idag, om Sam fått gå in och sen lyssnat på dem så kanske det gått vägen.

Hur ska det sluta?

2010-08-09 @ 21:45:27
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: Mariann

Det är synd att vi i Sverige ligger så långt efter. Annars skulle vi ha mailbombat manusförfattarna och talat om att NU FÅR DE SKÄRPA TILL SIG!!!

Baby Beckham va ju alldeles för mycket idag. Som sagt; Sam hade ju geväret över armen. F*n va patetiskt.

Det enda bra dum-Donna sagt på flera veckor kom idag; kommentaren om Life on Mars. En serie jag verkligen gillade! :)

Och som jag misstänkte; Sandy's snubbling va manus. Jag som hoppades på att det va improvisation av duktiga skådespelare. Men de ska väl ut med den gubben också för att skicka in nån mer snorunge med ännu en högst osannolik historia. Suck... Det va nån som skrev att det kommer att bli bättre... jag får hoppas det blir snart!

2010-08-09 @ 22:40:06
Postat av: Therése och Samuel

Undrar om Carrie åker till Kanada med den där karln. Det måste väl ändå vara mysigare i Emmerdale!

David var en riktig mes. Sam upträdde ju ganska lugnt, utan några hotelser.

2010-08-09 @ 22:49:33
Postat av: sop

Vem Är Sam´s morsa egentligen ? och finns det nån mor i pereferin till Shadrac´s döttrar? och Butch, som jag aldrig såg,hade inte han en bror till?

2010-08-10 @ 03:17:25
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Sophia

Hmm...varför glorifierar ni Sam och hans beteende? Hans barn får sova i en lada med råttor. Jag hoppas att Zak och Lisa får permanent vårdnad om Samson. Och att Sam slutar tro att han klarar sig själv. Ingen har vågat säga som det är till Sam ( att han är behindrad) och därför tror han att han kan klara samma saker som alla andra. Pga denna 'rädsla' för att tala klarspråk, hamnar Samson i väldigt otrygga sammanhang. För vad...Sam's eventuellt sårade känslor?

2010-08-10 @ 10:17:02
Postat av: Mariann

därför att i min värld är inte alla perfekta, men jag tycker att samhället (vi)ska ställa upp och hjälpa såna som Sam så att de ska kunna ta hand om sina barn själva. Om baby Beckham inte vore så självcentrerad och rädd för att få en skråma på sin vackra nuna och använt de två hjärnceller han har hade han inte ringt polisen utan pratat med Sam, och hade inte Shadrach hindrat Sam från att gå in så hade socialen sett till att Sam förstått att det bästa vore att han och Samson flyttar hem till Lisa och Zak för att få det stöd han behöver tills han får ekonomi och kunskap att klara sig själv med en oberoende stödperson!

2010-08-10 @ 11:46:15
Postat av: Sophia

Hmm..mycket om,om och åter om i ditt inlägg. Men fakta kvarstår, Sam är inte kapabel att ta hand om sitt barn. Och att skylla de situationer som Sam pga sitt handikapp sätter sig själv och sin son i på att andra i Sam's omgivning inte hade gjort det eller detta, är faktiskt rent ut sagt oansvarigt och mycket onödigt. Igen måste frågan ställas...vilket är viktigast-Samsons välbefinnande och trygghet, eller Sam's eventuellt sårade känslor? Att vara förälder är ingen rättighet, snarare en skyldighet att sätta barnets behov framför sina egna.

2010-08-10 @ 13:11:51
Postat av: Pandora

Sam, Sam, Sam.. Han är helt uppenbart inkapabel när det gäller att ta hand om sin son. Det skall bli intressant att se hur manusförfattarna lyckas skriva sig ur den här röran. Kanske en till lastbilsolycka fast med en socialassistent som offer istället för en poliskvinna den här gången. Hur det än blir så är jag övertygad om att Sam kommer att få behålla vårdnaden om Samson. Allt enligt den vanliga Emmerdale-logiken där lagar och samhällsnormer inte spelar någon större roll=P

2010-08-10 @ 13:38:55
Postat av: Lena

Håller i princip med Mariann, men problemet med Sam är ju attt han vägrar att ta emot någong hjälp, vem det än är som erbjuder sig. Han har helt fastnat i "kan själv" som ett tjurigt barn.



Nä jag ser också fram med nyfikenhet på hur det här skall redas upp på ett nåt så när vettigt sätt

2010-08-10 @ 14:18:53
Postat av: Jesper

Oj vilka inlägg det lär bli när vi är framme vid 2009/10.....

När det redan är så här :D

2010-08-10 @ 14:35:54
Postat av: Lena

Tyst nu Jepser:-) Tack!

2010-08-10 @ 14:42:44
Postat av: Adm

>>>SoP

Sams mamma heter Nellie, hon och Zak hade även då Butch, Ben och Tina som alla har dött i serien. Dessutom ska det finnas en son till, Nathan som jag inte vet något om. Vågar inte googla heller.

Shadraks fru Faith är mamma till Chas och Cain (som hon fick med Zak)

Det var någon av de äldre damerna som var med förut, tror det var Nellie som hälsade på och det var massor om att hon fejkade sin död...för att slippa vad det nu var, jag kommer inte ihåg.

2010-08-10 @ 15:39:17
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: sop

Jaha- Tina har jag aldrig hört talas om? Nellie o Ben , nu när jag tänker efter har jag hört nämnas. Men är inte Chas o Charity Shadraks döttrar? Fast då är ju Cain o hon halvsyskon,Charity ,inte kusiner ? Hm , liknar " Farbror Kalle"-syndromet det här ;-)

2010-08-10 @ 22:09:43
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Tina

Chas och Charity är kusiner. Dock är Charity´s föräldrar aldrig nämnda med namn.

2010-08-11 @ 13:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0