Operera hjärnan eller inte?

Rodney följde med Lily till sjukhuset. Hon var hela tiden på väg därifrån, hon ville inte alls vara kvar där. Läkaren ville göra en grundligare undersökning och Lily vägrade tills Rodney fick henne att inse att det var lika bra. Men hon tänkte inte stanna kvar över natten på sjukhuset utan hon skulle ta det lugnt hemma för att återkomma dagen efter. Hon ville därefter gå till puben och ta en drink men Rodney fick henne till att dricka juice istället.
Dagen efter så hämtade han henne och följde med till sjukhuset åter igen. Hon fick genomgå röntgen och den visade att hon har ett svullet blodkärl i hjärnan som krävde operation, inom 48 timmar. Det ville hon inte utan hon tog med sig Rodney och åkte ut till någon trevlig pub på landet. Han försökte hela tiden att få henne att inse att hon behöver operationen omgående.

Terry tog en drink med Brenda på puben men stämningen var rätt stel. Inte blev det bättre när damerna från syfabriken kom för att förhöra sig om hur det gick. Terry fick samtal om att TJ var sjuk så han fick avbryta deras träff. Brenda trodde det var för att han bara bjudit ut henne för att göra Gennie till viljes.
Hon gick dock över till Terry och kollade hur han hade det. Det blev så att hon blev kvar på ett glas vin men när TJ vaknade så gick hon hem. Men de bestämde sig för att träffas igen.
Sen var de ute på middag på stan men det hade inte varit så bra mat där men de hade haft trevligt ändå.
Gennie försökte få koll på om Brenda hade känslor för Bob eller inte, så inte Terry skulle bli sårad. Brenda visade inte hur hon känner.

Carl blev arg på Matthew för att han inte ägnade sig åt Danusia. När han sedan fick veta att Matt är kär i Anna höll han på att få ett riktigt utbrott.
Katie såg att det var något med Matt och hon fick honom att öppna sig för henne. Då erkände han att han är förälskad i Anna och Katie rådde honom att säga det till henne innan det är försent.
Han träffar Anna ute i regnet och de pratar ut med varann och äntligen vågar de erkänna sina känslor offentligt.
Den som inte heller är glad över att de träffas är Donald. Han ser att hon kastar ett usb-minne i elden och inser då att hon inte kommer att ge honom de upplysningar han vill. Donald är mycket besviken på sin dotter som han tycker har förrått honom.
Han lyckas ändå få fram informationen och utnyttjar det genom att kontakta Danusia för att få till ett samarbete dem emellan.

Mick, Lee och Sam ska till puben och frågar om Jo ska med men hon skyller på att hon har så mycket att göra. Tillslut lyckas ändå Mick att övertala henne att följa med. Hon är sitter på helspänn och väntar på om Andy ska dyka upp. När han gör det så ser han inte så glad ut men han bjuder Mick och gänget på deras omgång.

Daz är sur på Victoria som lämnat katten hos honom. Nu har han fått nog eftersom katten bitit på några elkablar och kissat i hans säng. Victoria tar hem katten och precis när hon smugglat in katten bakom puben kommer Paul så hon slänger in katten i ett skåp i köket. Paul ser att hon är ledig så han tar med sig henne till grossisten för att handla.
Paddy får brev från kattägarens advokat och förstår givetvis ingenting om vad de menar. När han kontaktar kattägaren så inser han att Victoria ljugit. Han konfronterar Victoria och upptäcker katten i skåpet. Det var den praktiken för Victoria, vad ska hon göra nu?

Jas vill skriva om MacFarlanes men när Debbie hör det avråder hon henne. Men Jas har inget annat intressant att skriva om så hon frågar återigen Shane om tips och han varnar henne från att skriva om MacFarlanes.
Jas ger sig inte så hon letar upp deras hemsida och upptäcker att MacFarlanes har en stripklubb så hon söker jobb i deras bar...



Nu är det tyvärr uppehåll i två dagar så vi hörs igen på torsdag som vanligt!

Kommentarer
Postat av: Erik

Victoria och Paul måste ha varit borta länge och handlat. Undrar hur det såg ut i det där skåpet där katten suttit i timmar utan mat och toalett...

Hur ska det gå för Lily? Tänker hon berätta något, ens för Edna? Kommer någon att tvinga henne att genomgå operationen? Kanske Edna om hon får reda på sanningen. De andra tror ju bara att det är något på gång mellan Lily och Rodney och alla hatar ju henne på grund av lotten.

Konstigt tvärt slut i dag, antagligen ett sådant där timslångt avsnitt som bröts mitt i. Och nu får vi vänta ända till torsdag på fortsättningen. Och om vi vill titta på slalom har vi inte ens Stig Strand som bisittare. Har fyrans kommentatorer någonsin åkt alpint själva?

2011-02-07 @ 16:57:08
Postat av: Tina

Synnerligen ett snällt exemplar av katt. En normal katt hade väl försökt att komma ut ur skåpet, dörren verkade ju inte särskilt svårforcerad

2011-02-07 @ 17:56:08
Postat av: Erik

Instämmer, Tina. Vilken katt som helst som suttit instängd så länge skulle ju försökt krafsa sig ut, kanske stuckit ut en klo genom en springa, vilket vissa smarta katter kan göra, jamat och uträttat sina behov i ett hörn. Var verkligen ingen ute i köket på hela den här tiden? Victorias tid hos Paddy måste väl ändå vara över nu?

Har en känsla av att Lily kommer att undvika hjärnoperationen i det längsta.

2011-02-07 @ 19:16:05
Postat av: viktoria

Jag tror att lilly kommer att göra denna operationen.Detta med katten var lite väl hmmmm stackars katt. tror inte Paddy vill ha vickan hos sig som praktikant lol hon e ju hemsk! fast det vet vi ju redan om...

Matt å Anna... undra hur det blir med donald om anna å matt förlovar sig å gifter sig??

2011-02-07 @ 19:34:57
Postat av: Rutigastolen

Hur kan Jo på allvar vara kvar på gården och tro att folk ska ta henne som en seriös "bonde" som hon går klädd? Jag menar inte att man måste vara dåligt klädd bara för att man arbetar på en gård. Se på Mick. Men kom igen, Jos skor och dess klackar går INTE hem på en gård...



Val har verkligen gått in i rollen som arbetsgivare. Är det hon eller Pollard som driver fabriken? Tydligen Val på sättet hon beter sig på. Men i den takten hon håller driver hon snart hela byn och alla i den. Suck och stön. Var är Eric egentligen?



Skönt att man har Matt och Anna:-)

2011-02-07 @ 20:50:47
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Tina V

Jag tycker att det är konstigt att Jo har tagit över gården helt.

Är det inte Andys gård från början Andy kan ju sköta den bäst, dessutom så brukar man inte kunna hitta på egna regler om när han ska träffa sin dotter.

Jag försvarar inte hans terror och misshandel av Jo, men man kan inte bara hitta på egna regler utan att blanda in polis och domstol.

Jo kommer i längden varken ha råd eller kunskap att sköta hela gården själv.

2011-02-08 @ 09:00:22
Postat av: ylva

Jo är den sista jag kan föreställa mig vara bonde. Vad jag vet så hyrs själva byggnaderna, men djuren är väl Andys? Getterna är jos, tror jag.



Med tanke på regniga, kalla England så är Jo väldigt lättklädd inomhus! Det gamla hus dom bor i borde vara dragigt och kallt! Ute går folk med ytterkläder så jag tror inte det är varm sommar, precis... Dessa eviga linnen är säkert där för att glädja männen som tittar :-)

2011-02-08 @ 10:20:07
Postat av: Bo

Så fort bröderna King är med så trivs jag mindre.

Jag gillar bäst som det var förr...



Ingen HTG pga sport?

Klaga.

På TV4.se finns det kontaktinfo.

2011-02-08 @ 11:23:04
Postat av: Carina

J-kla gubbe , han är verkligen otäck Donald. Han håller på att säger att Matt inte är kapabel till kärlek, men det är snarare han själv som har problem. Klantigt av Anna att ha lagt över offerten på hårddisken så Donald hittade den, tyvärr kommer väl de andra tro att hon iallafall förrått dem.

Ett hjärnanyrysm är ju inte att leka med - får verkligen hoppas Lily inser allvaret eller att Rod vågar riskera vänskapen och tar sig friheter.

2011-02-08 @ 14:06:47
Postat av: Mariann

lite lustigt igår när de kommenterade Rodney och Lily's ev. förhållande: "är hon inte för gammal för honom?" va det nån som sa. Skådespelarna är födda 1940 resp 1943. Men det är klart att rollfiguren Rodney kanske ska föreställa yngre, dessutom så jagar han kanske småvilt hur gammal han än blir... :)

2011-02-08 @ 14:59:14
Postat av: Carina

Glömde säga - vad har hänt med den tidigare ganska smarta Jasmine? Hon verkar ju väldigt naiv och helt besatt av att få ett scoop, oavsett om det är ett jobb som kanske även en erfaren journalist skulle planera bättre inför eller kanske till och med avstå från att göra... hon har ju verkligen levt i skyddad verkstad så det blir nog tufft på strippklubben!

2011-02-08 @ 16:58:25
Postat av: Colin

>>Erik, yesterday did not end halfway through a British double episode - in fact your first episode was halfway through one!



>>Mariann, Rodney was born 12/12/1949 while Lily was born 29/12/1946. It hardly seems much difference for anyone to moan about, does it? Any excuse for a gossip, I think!

2011-02-08 @ 19:28:44
Postat av: Mariann

Thanks for clearing that up, Colin!

So they made Rodney nine years younger than the actors real age? And Lily three.

And Rodney three years younger than Lily? That's nothing. My sambo :) is 7 years younger than I am. But we've been together for 25 years now, so no one notice the age difference.

2011-02-08 @ 22:03:40
Postat av: Agneta

Manusförfattarna verkar lite gammalmodiga. Varför ska an försöka elda upp ett usb-minne när mnabara kan radera det? Med tanke på Donalds ålder och IT-vanor så lär han juknappast kuna återskapa en raderad fil.

2011-02-08 @ 22:05:57
Postat av: SoP

Eh; var det ett usb-minne? Såg ju ut som en diktafon eller nåt? Fast jag tycker den storyn är hur ointressant som helst så jag så jag ska inte uttala mig- Hoppas det inte blir nån lång trist operationsstory med Lily nu :-( Jag vill bli av med henne.

2011-02-09 @ 03:00:46
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Stina

Ja Lilly får gärna försvinna ur serien

2011-02-09 @ 11:24:14
Postat av: Marie nr 2

Jag tolkade kommentaren om att Lily är för gamma l för Rodney snarare som ironi än gällande den faktiska åldern, med tanke på "flickorna" han tidigare varit tillsammans med ;-)

Vad gäller reglerna Jo satt upp för Andy så kan man ju sätta upp vilka regler man vill utan att ta till domstol eller så så länge den utsatte för regeln ställer upp på den, och Andy har ju knappast nåt val....



Snart är det torsdag! :-D

2011-02-09 @ 18:35:27
Postat av: Carina

Med tanke på alternativet så borde Andy vara ganska tacksam över de regler Jo satt upp. Alternativet är ju att han vänder sig till myndigheterna och kommer det då fram skälen varför Jo har dessa "regler" så åker han ju rakt in i fängelse, eftersom han faktiskt begått ett allvarligt brott och har villkorlig dom. Är kanske inte lika tillfredställande att umgås med sin dotter i fängelset. Han är ett riktigt pucko Andy, önskar han åker dit snart, han är så självupptagen.-

2011-02-09 @ 20:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0