Hångelfest med sin kusin

Chas hjälper Lisa i fabriken innan någon börjat arbetsdagen, allt för att reta Lexi.
Lexi pratar med Carl om deras ekonomi och hon anser att de ska kräva tillbaka pengarna från Debbies lån. Hon tar saken i egna händer och pressar Lisa till att de ska ha pengarna.
Lisa pratar med Chas om saken som lovar att se vad hon kan göra.

Donna pratar i telefon och skäller på tidningsbudet som strular så Bob måste leverera tidningen till byborna. Då kommer Marlon in och hon blir som förstenad och tappar luren i golvet. När hon ska ta upp luren så slår hon i huvudet och Marlon rusar fram och tröstar henne. Snabbt märker han vad han gör och släpper henne.

På jobbet så pratar Marlon med Jake och får då höra att Ross lämnat byn. Jake säger också att han fått veta av Aaron att Chas kramat Ross och att han sett att Donna var där för att ta farväl.
Strax efter så hör Marlon när Betty skvallrar om Ross avresa, hon råkar nämna att hon och Donna var där. Marlon märker inte att han kramar sönder ett glas förrän det börjar rinna blod.

Chas får höra att Aaron pratat om Ross utan att ens varit där och att Carl pressar Dingles för att få tillbaka lånet så hon blir riktigt arg. Hon söker upp Marlon och hittar honom hemma något onykter. De börjar supa tillsammans och har väldigt roligt.

Donna lämnar in ett svar på sin förflyttning, hon tänker acceptera erbjudandet men polischefen råder henne att tänka till och som polis borde hon dubbelkolla läget hemma innan hon drar iväg.
Hon pratar med Katie om saken och Katie försöker att få henne till att stanna kvar. Donna ber henne att inget säga till Bob men så fort Donna gått därifrån så berättar Katie om Donnas flyttplaner. När Donna kommer tillbaka så försöker de övertala henne återigen till att stanna eller åtminstone att prata med Marlon innan hon sticker.

Chas och Marlon har hunnit bli rejält packade och för att förgylla en usel dag så tycker hon att de ska ha en "helt onödig tafsningssejour som båda kan ångra i morgon". De ska alltså hångla med varann medan de tänker på någon annan. Först tänker Chas på Alan =) men sedan börjar de om...
Precis då kommer givetvis Donna in och ser deras kyss. Hon blir förbannad och tror att han bara vill ge igen, sedan berättar hon att hon bestämt sig att förflyttas till Essex. Hon skyller på Marlon att det är hans fel att Debbie sitter inne, det var han som startade den här röran när han angav Ross. Sedan rusar hon iväg och ska hämta sina väskor. Hon hinner säga farväl till Katie och Bob innan hon åker i väg i en taxi. Marlon står utanför på gatan och ser henne åka...

Dagen efter så är Chas väldigt bakis, så Aaron råder Paddy att ge henne ledigt och då kan han ta hand om receptionen. Paddy gör det eftersom han tydligen inte kan säga nej till Aaron och han vill ju bara vara snäll mot Chas. Det visar sig att kunderna inte kommer fram på telefon till kliniken eftersom Aaron sitter och pratar privatsamtal hela tiden, nåja han hinner även med att porrsurfa lite emellanåt. Paddy upptäcker det och säger åt honom att sköta jobbet. Då tar Aaron sin jacka och drar iväg till Hotten istället.

Chas som fått ledigt sitter på cafét för att bota sin baksmälla. När Carl kommer in så pratar de med varann. Lexi ser det från butiken och kommer dit. Då bestämmer sig Carl för att vara snäll mot Chas, han berättar då att de kan vänta med pengarna tills Debbie blir släppt. Det gillade inte Lexi. Hon blir inte gladare sen när Lisa säger till henne att Carl gör precis som Chas vill och att Lexi bara är ett mellanspel för honom.
Lexi blir då orolig så hon lagar till en fin middag till Carl. När de ätit så frågar hon honom om han vill gifta sig med henne. Han vill inte gå igenom det där en gång till men hon pressar honom och tillslut säger han ja.

När Paddy får höra att Betty valt en annan veterinär i Robblesfield för att det inte gått att få kontakt med kliniken i byn så blir han arg på Aaron. Han söker upp Chas för att prata med henne om saken men han klarar inte av det. Det enda han får fram är att han skickat Aaron till Hotten för att hämta hans kemtvätt.

Andy har inte träffat Sarah på ett tag, han har haft mycket att ta igen på gården. Diane söker upp honom och berättar att han är välkommen på middag hos Dingles kl 17. Inne i huset är det stökigt och fullt med disk men Andy har inte tid med att ta hand om det fast Diane säger åt honom att skärpa sig om han vill ha sin dotter boendes där.
När han sedan kommer till Dingles kl 18.40 så sover Sarah. Lisa påstår att Sarah varit lite dålig idag så därför har hon gått och lagt sig så tidigt. Han hann alltså inte träffa sin dotter idag heller...

Marlon får veta att Katie vet om att han kysst Chas så han försöker att få tag på henne.  Han besöker henne i stallet och ber henne att inte säga något till någon. Då får han veta att även Bob vet om det. Hur ska han nu göra så inte Paddy får veta något.
Katie som förstår att Paddy är kär i Chas råder Marlon att berätta allt själv innan ryktet hinner spridas.




Jag har fått veta från tv4s tittarservice att det kommer att bli ett sommaruppehåll efter den 17 juni men de vet inte ännu hur länge.
HTG börjar sedan till hösten igen någon gång.
Så nu kan ni planera semestern... ;)


Kommentarer
Postat av: Tina V

Varför hånglar man med sin kusin?

Är det sådan brist på killar i byn?

Jag är glad att det blir uppehåll i sommar, man måste kunna göra annat än att kolla på TV på sommaren.

Jag har märkt att jag skyller på att jag måste göra något inne, för att hinna se HTG.

2011-04-05 @ 15:40:46
Postat av: Erik

Sorgligt när Marlon och Donna skildes för alltid (?) Nästan så att man fick en tår i ögonvrån. Ett tag verkade det ju nästan som om det skulle ordna sig mellan dem, om inte de här fånerierna med Chas hade inträffat och Donna råkat se det. Men hon hade kanske redan bestämt sig? Marlon är bra när han är så här förtvivlad.

Andy ser för hemsk ut, det går verkligen utför med honom ...

2011-04-05 @ 15:45:40
Postat av: Camilla

Nej... inte uppehåll igen. Hoppas att det inte blir så länge iaf.

2011-04-05 @ 16:43:59
Postat av: Katarina-Cinnamon

Endast ett kort uppehåll vill jag ha, hinner ju glömma annars.

Jag blir så less på Paddy som är så mjäkig, han kan väl ta och riva i någon gång.........

2011-04-05 @ 16:55:57
Postat av: Erik

Det brukar ju alltid vara uppehåll från ungefär midsommar tills när skolorna börjar, i cirka två månader, förhoppningsvis kortare. Inte tills början av september. Någon som vet hur det var förra året? Adm-Marie, kanske?

2011-04-05 @ 17:24:13
Postat av: Adm

>>>Erik

Jag har för mig att det inte var något uppehåll förra sommaren eftersom det hade varit så långt uppehåll under vintern, 3 mån.



För min egen del tycker jag det är rätt skönt om det blir uppehåll några veckor, bara det börjar sen när skolorna startar.

2011-04-05 @ 17:39:01
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Colin

There was only a 4 day break last year, when you had some kind of sporting event on.



If you had not had any more days off at all, and if there had been no alterations in the UK schedule, you would have been EXACTLY 600 episodes behind on the day we are due to reach episode 6000 (August 16th). Meanwhile, if you'd had just one week off for christmas you could have reached episode 6000 on the exact day of the 40th anniversary!



Of course, I appreciate with Easter coming it was unlikely to work out quite like that anyway, but wouldn't those match-ups have been so fitting?!

2011-04-05 @ 17:57:54
Postat av: Colin

By last year, I of course meant last summer!

2011-04-05 @ 17:59:06
Postat av: Tessan

Jag fattade det som att Carl gick med på att skjuta upp lånet för att Chas hotade att skvallra för Lexi om hans känslor för Chas.

Paddy behöver ryta i åt Aaron. Honom får de gärna skriva ut igen. Dj-la unge...

2011-04-05 @ 18:47:12
Postat av: Colin

It's kind of irrelevant now, but I also worked out while composing my post above the exact date you would have been due to be 2 years behind. With no break at all it would have been June 29th, so as you're bound to have at least two days off for Easter my rough estimate three months ago of July would have been "spot on"!



It's funny how these things work out. This year Emmerdale's birthday is a Sunday. With no breaks at all, you would have been showing Christmas Day 2009 the day after! So if you break for about 8-9 weeks Christmas will be shown at christmas!

2011-04-05 @ 19:06:40
Postat av: Jesper

Ja just...Men när man ser 2011 har inga problem eller uppehåll och dyligt alls :o)

2011-04-05 @ 19:45:39
Postat av: Jesper

Om uppehållet blir så pass långt så tar det mycket länge innan det ens blir "2010"

2011-04-05 @ 20:16:29
Postat av: Mariann

Jag tycker det passar perfekt med ett uppehåll från och med 17 juni. Då åker jag till Tallinn på Classic car kryssning och sen susar det på hela sommaren med mc-träffar, bil-träffar, rallycross osv. Jag har definitivt inte tid att sitta inne och se tv under sommartiden :)

Långfredagen lär det väl inte bli nåt HTG heller. Den dagen brukar ju vara vikt för långfilmer om Jesus och annat dötrist.

2011-04-05 @ 20:27:21
Postat av: Mariann

Jag glömde ju nämna det allra viktigaste under sommaren: v 29 då jag är hemma i Malung på dansveckan. Då finns ingen tid till HTG :)

2011-04-05 @ 20:30:21
Postat av: Hanna

Idag var det förskräckligt larvigt att Marlon oroar sig för de töntiga pussar som han och Chas gav varandra. Tror inte att Paddy skulle ta det på allvar.

2011-04-05 @ 20:38:09
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: Mariann

Jag trodde inte att Donna skulle lämna serien. Det är ju rena flykten från HTG. Jag bävar för den dag då Betty och Edna försvinner. Men då kanske jag har slutat att titta för länge sen, för jag tillhör de som saknar det sakta lunket i serien. Nu känns det som man lika gärna kan titta på Days of our lives eller Glamour. Folk dödas åt höger och vänster, alla hånglar med alla oavsett eventuella släkt-kopplingar, inga äktenskap håller, alla är olyckliga... Nu saknas bara att alla börjar plastikoperera sig så de ser ut som vandrande skyltdockor så är det komplett.

2011-04-06 @ 07:34:13
Postat av: Åsa

Jag har spenderat ett par dagar i London. Tror det var i torsdags som jag så ett nytt avsnitt av "Emmerdale". Det blev många förvånade utrop från mig.

Jag kommer inte berätta något av det jag såg här men kan glatt meddela att jag tycket avsnittet var BRA och att det där mysiga Hem till Gåden känslan jag saknat senaste året nu var tillbaks igen. HURRA!!

2011-04-06 @ 11:13:35
Postat av: Tina

Så Åsa det finns hopp,tack så mycket. Det är för mycket buskis nu.

2011-04-06 @ 11:49:19
Postat av: Åsa

Jo Tina, det finns nog hopp!



Jag har som sagt tittat på HtG i över 17 år men varit såååå irriterad på serien det senaste året. Nästan så att jag kan hoppa över ett avsnitt här och där och snabbspola de jag tittar på...



Hur långt efter England är vi i avsnitt?

2011-04-06 @ 12:03:18
Postat av: Colin

Åsa, today you will be showing the hour-long episode broadcast on 3rd February 2009.



Including todays episodes, there are just 31 episodes remaining until you reach the end of Anita Turner's reign as producer. Hopefully those who are still not enjoying the show will soon start to feel differently. (Incidentally here in the UK we are 4 episodes away from the official end of Gavin Blyth's era.)



Of course, before we reach the new era, it is time to prepare yourselves for the long-awaited (but not at all wished for) sad news about Jack...

2011-04-06 @ 12:58:32
Postat av: Colin

That should say 33 episodes, not 31. Sorry!

2011-04-06 @ 12:59:42
Postat av: Lena

Vilken neandertalare Zak är

2011-04-06 @ 13:58:35
Postat av: Mariann

Tack för det, Åsa! Då försöker jag bita ihop ett tag till. Jag fortsätter snabbspola under tiden :)

2011-04-06 @ 14:12:29
Postat av: SoP

Marlon har ju bangat på Chas syster förut så- ;-) Jag lyckades inte känna den minsta lilla sorg över Donnas avfärd,tyckte det var nästan lika skönt att bli av med henne som slempelle.

2011-04-07 @ 06:28:45
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Frk Höger

Marlon har väl aldrig vart med Gennie, öfr det är väl enda systern Chas har?

Han va ju med Charity precis som Donna nämnde.

2011-04-07 @ 06:56:19
Postat av: Anonym

Hm,jag hade för mig att Chas o Char´är systrar? fast då vore ju Debbie rejält inavlad när jag tänker efter- vem är far till Charity då?

2011-04-07 @ 15:50:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Honey

Charity är dotter till Zak's kusin Obadiah Dingle (har aldrig varit med i serien.)

2011-04-07 @ 18:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0