Valentinkort, mordrättegång, insekter och knopar

Eli går till polisen för att höra med dem om varför Debbie hålls kvar och varför de inte letar mer efter Jasmine. När det inte funkar så vill han ändra på sitt uttalande och då säger han att han såg Jasmine döda Shane. Varför han inget sagt tidigare var för att Debbie inte ville det eftersom hon är ihop med Jas.

Brenda erbjuder Ashley och Laurel att hjälpa till med fritidsklubben. De blir glada över förslaget.
Sedan försöker Bob och Brenda att komma på ett lockande namn för fritidset. Doug hör förslaget "Emmerdales upptäckare" och han blir genast intresserad av att hjälpa till.
Han och Betty ger Brenda förslag på vad de ska kunna göra. Betty tycker de ska lära barnen att laga enklare mat och då säger Doug att han är bra på knopar... så som minörstek, trumpetstek och kärleksknop (kul tillfällighet som passade den svenska översättningen, vet dock inte hur det var på engelska) och att han kunde tända eld utan tändstickor. Detta tyckte Betty att barnen verkligen inte behövde lära sig för då skulle de bli som Victoria Sugden.

Paddy kollar på allahjärtansdagskort i butiken. Gennie frågar vem som ska få det men då blir Paddy besvärad och fnyser åt det.
Hon går sedan till veterinärkliniken för att bjuda Chas och Paddy på öl för att sedan kunna lämna ett kort till Paddy men det lyckades inte. Däremot lyckas hon senare med att lägga kortet i Paddys jackficka när de är på puben.
Marlon får lite ledigt av Val för att kunna dricka några öl med vännerna. Chas påpekar att hon borde ju få ett kort även om de andra vid bordet inte får det. Plötsligt råkar Marlon få tag på kuvertet i Paddys ficka och alla blir intresserade av vem det kan vara ifrån. Paddy blir inte alls lika glad som väntat utan han tror att de gjort så för att reta honom och få något att skratta åt.

Betty frågar Natasha om hon kan få ledigt för hon vill stödja Debbie denna dag när det är rättegång. Det får hon inte. Däremot går Natasha själv på rättegången. Även Dingles är där för att höra hur det går.

Rättegången avbryts av att polisen dyker upp och viskar lite med domaren och advokaterna. Eftersom det framkommit nya bevis så tar rätten paus.
Nu blir Debbies advokat orolig eftersom hon kan åtalas för mord och inte dråp som tidigare. "Det kan vara så att hon slagit ihjäl Shane i ren svartsjuka"

Diane har kontaktat en advokat angående Andys chanser till att få vårdnaden om Sarah. Hon besöker Dingles för att prata om saken men de vill inte prata om det eftersom de har så mycket annat att tänka på just nu.
Diane ger sig inte, hon vill diskutera detta nu. Då blir Dingles sura och vill inte alls att Andy ska få en chans till men efter att Diane sagt sitt så ger de med sig. På så sätt får de lite mindre att oroa sig för.

Eli är ångerfull eftersom han bara menat väl, han ville inte skada Debbie ännu mer. Han vill prata med Zak men Marlon avråder honom.

Natasha förbereder en fest för Mark som fyller år, den ska vara liten och väldigt nedtonad med familjen och några få utvalda bybor. Hon vill att barnen ska komma dit och minsta sonen Will kommer hem. Nathan är på väg men Maisie har inte hört av sig.

Will verkar vara en smart unge men utan vänner. Han är på upptäcksfärd på ägorna med sin far när pappan får ett samtal. Det slutar med att Will får gå ensam på upptäcksfärd. Han möter Belle och de börjar prata med varann. Belle är ute och samlar insekter. De kommer bra överens och han bjuder med henne till Home Farm. Först vågar hon inte eftersom första mötet med Natasha inte varit så lyckat men Will övertalar henne att följa med ändå.
Natasha blir mycket förvånad när hon ser Belle i deras kök. Will presenterar Belle som en blivande botaniker men Belle säger att hon kan tänka sig bli premiärminister också =)

Inför Marks fest så har cateringkocken brutit benet så Nicola frågar Marlon om han kan hjälpa till. Val vill inte det men en bunt sedlar övertalar henne att låna ut pubkocken.
Nicola delar sedan ut inbjudningar till festen. Val får ingen men hon kan ju komma med som Erics gäst.
Chas har listat ut att det var Gennie som gett Paddy kortet så hon säger åt henne att prata med honom.
Det visar sig att Paddy fått en inbjudan till festen och Gennie frågar om han vet vem han ska gå med, hon går gärna med honom om han vill. Paddy fräser ifrån och säger att han inte tänkt gå...

Lisa besöker Debbie och hon bönar och ber om att Debbie ska ange Jasmine. Debbie vägrar och hon säger att hon inte ångrar sig att hon tagit på sig skulden för Jas skulle inte ha en chans i fängelset.
Debbies cellkompis har nämnligen tagit hennes mobil och stampat sönder den så nu kan hon inte kontakta någon i smyg längre.
Senare ser vi hur Debbie ligger i mörkret och tänker...
Hur ska hon lyckas ge igen på cellkamraten utan att själv råka illa ut?



Kommentarer
Postat av: Lena

Kan inte komma på direkt vad det är jag stör mig på med den nya familjen men deras beteende känns inte riktigt normalt familjemedlemmar emellan.

2011-04-13 @ 14:54:05
Postat av: Adm

>>>Lena

Ja du, jag känner likadant. Det finns nog något skelett i garderoben som kommer fram...frågan är bara vad?

2011-04-13 @ 14:56:58
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Carina

Åh, man kan verkligen bli tokig på Eli, kan han aldrig tänka lite först... håller med Marlon - gör inget, säg inget!! men varför talar inte advokaten med dinglesfamiljen? hade ju varit fiffigt att de hade lite kommunikation och speciellt borde väl advokaten ha pratat med Eli eftersom han ju var inblandad vilket alla Dingles vet. Känns lite osmart. Stackars Gennie, precis nä'r hon skulle få Paddy att vilja bjuda henne kommer Val och blandar sig i, taktlös som vanligt. Tror William & Belle kommer bli goda vänner, smarta kids båda två.

Jag gillar den nya familjen och är nyfiken på dem. Framför allt, vad ÄR det för verksamhet de tänker starta upp där??? hmmmmmm....

2011-04-13 @ 15:42:19
Postat av: Lina

Jag tycker att Polisen gör ett dåligt jobb , jag menar det finns ju inga "bevis" som binder Debbie till mordet , utan bara massa teorier. Finns inga fysiska bevis som kopplare henne till mordet ...

2011-04-13 @ 17:08:08
Postat av: Erik

Eli gör bara saken värre, det borde han ha begripit i förväg. Lill-killen Wylde och Belle tycks passa bra ihop och båda kläcker ur sig intelligenta saker.

2011-04-13 @ 17:38:54
Postat av: Katarina-Cinnamon

Grr vad jag stör mig på poliserna i serien, de har ju noll koll på allt. Visst, Eli kunde hållit käft, men att polisen tolkade som de gjorde känns inte trovärdigt, men det gjordes väl så för att det ska bli spännande.

2011-04-13 @ 18:09:55
Postat av: Carina

Lina o Katarina: Jag tycker det känns som att polisen bestämt sig att sätta dit Debbie, och att hon är därtill en Dingle som varit inblandad i en polismans död gör väl inte saken bättre. Det är ju mer bekvämt att låta en Dingle åka in än att ägna tid åt att hitta en prästdotter...

2011-04-13 @ 18:24:26
Postat av: Tina V

Jag fattar inte att Andy kan komma med några krav om Sarah, om Dingels talar om vad Andy har gjort får han ändå inte vårdnaden.

2011-04-13 @ 18:59:17
Postat av: orcid

tinaV: dingles har inte lagen på sin sida, de har inte ansökt om vårdnaden så därför har andy mer att säga till om och så mycket folk som redan bor i wishing well och den dåliga ekonomi de har och debbie som inte vill ha sarah så är ju oddsen inte så stora rent praktiskt.



sen tycker jag inte lisa är lämplig vårdandstagare till henne så som hon blivit, sur stridslysten och översittare....bäst hade varit om jo hade hunnit adoptera henne.

2011-04-13 @ 19:15:38
Postat av: Camilla

Jag fattar inte att inte någon kommenterar att Sarah faktiskt förlorat sin mamma (som hon trodde Jo var). Rimligtvis borde hon påverkas av det och någon kommentera det.



Jag förstår mig inte på rättssystemet över huvudtaget. Borde inte Debbie sitta i häkte ist för i fängelse? Hur kan advokaten lyckas smuggla in en telefon? Hur skulle Debbie kunna kontakta Cain om han också sitter fängslad?



Kul att Belle hittat en smart kompis, och att Natasha blir störd.



Den nya familjen är säkert så där skönt dysfunktionell under den polerade ytan. Undrar om något kommer fram på festen, kanske dottern kommer och ställer till med något?



Och kommer Paddy att upptäcka Gennie eller blir det bara en massa missförstånd som vanligt? Han var ju kär i henne först. De passar bra ihop iaf.

2011-04-13 @ 19:35:19
Postat av: Lina

Fattar inte varför de inte bara anmäler andy för det han gjorde med Jo = han åker i fängelset och så slipper man honom , skulle vara så skönt ...



Camilla - Kanske englands rättssystem är på ett annat sätt eller så är det bara påhittat.. Läste alla fall att england inte har en allmän lagbok vilket också är lite udda ... Vet inte hur advokaten smuggla in mobilen men saker smugglas in till fängelset dagligen så...



Så som jag har förstått det är Cain väldigt känd bland kriminella så han får nog hjälp inifrån fängelset att få kontakt med henne eller beskydda henne ^^

2011-04-13 @ 20:23:33
Postat av: viktoria

Nä nya familjen gillar inte jag nåt hittar dom säkert på.Dom e lite strange å mycket skumma.

Gillar inte Andy.

Jag vill se Cain!

2011-04-13 @ 20:29:43
Postat av: Carina

Camilla: ja i vanlig ordning är det lite taskig tajming med kärleken i HTG. Men Gennie kommer nog inte ge upp även om hon är blyg. Undrar vad som hänt med Jo?! Man förstår ju att hon behövde sticka och att hon inte kunde ta med sig Sarah, men måste vara svårt för henne att släppa henne helt.

Orcid: nä de har väl inte den bästa uppväxtmiljön att erbjuda direkt så då blir det nog fosterfamilj för sarah.

2011-04-13 @ 21:06:01
Postat av: Mariann

Kom på en kul sak som va i nåt av episoderna jag snabbtittade mig igenom när jag kommit hem från Kuba: jag tror det va Paddy som sa nåt om Brad och Angelina, att de va upptagna så de hade inte tid att ses, eller nåt.

Lite kul med en blinkning till det berömda paret eftersom Brad och Angelina faktiskt tittar på Emmerdale.

2011-04-13 @ 21:32:57
Postat av: Carina

Så de kollar också på detta, kul! Ja det är ju en himla bra serie :-) Nu börjar snart nästa avsnitt men jag spelar in och får se lite senare när det är lugn o ro i huset. Längtar...

2011-04-14 @ 11:41:08
Postat av: Therese

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-05-08 @ 13:21:55
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0