En by full med stöldgods

Ja jösses...idag har nog alla varit och hämtat saker från lastbilen som stod i skogen.
Först var det Lily, Pearl och Doug. De satt sedan på puben och gjorde upp planer på vad de skulle göra med alla saker. Doug gav Jas en plattång och hon blev misstänksam eftersom hon själv varit vid bilen tidigare tillsammans med Jake och Debbie. Debbie ville behålla en stereo men Jas och Jake tyckte inte det var speciellt smart, det skulle bli så mycket frågor då.
Sen  var det Zak, Shadrach och Lisa som gjorde en vända och hämtade saker. Dessutom hade Paddy och Chas passat på att göra likadant.
När sen Victoria (utan konstigheter i ansiktet) var sorgsen och längtade efter sin far så kom Daz på hur han kunde göra henne glad och han visade bilen och hon fick med sig massa saker. Vad hon nu skulle med en espressomaskin till..
Diane började ställa frågor och sen var hon också iväg och hämtade saker. Det slutade med att hela byn, utom Alan, hade saker i från lastbilen.
Jimmy och Matthew som kom in på puben tyckte att alla verkade lite skumma idag. Först trodde de att det berodde på senilitet men eftersom det inte bara var gamlingarna som var konstiga började de misstänka något.
Då kom Jimmy på att det hade med den stulna lastbilen att göra så de sa till alla på puben att tala om vem som stulit bilen eller lämna tillbaka alla saker, annars skulle polisen bli inkopplad. Ingen verkade ta dem på allvar.

Andy blev som vi väntat oss väldigt sur på Jo för han trodde att hon hade en affär ihop med Sam och att hon snackat med honom om hans misshandel. Han vill inte alls lyssna på hennes förklaring eftersom han vet hur hon är, byns hora. Då blir Jo så förbannad att hon i ilskan ger Andy en örfil.  Andy tänder till och vi kan bara ana vad som händer.
Sedan söker han upp Sam och skäller ut honom. Sam är inte beredd att be Andy om ursäkt, eftersom han redan gjort det till Jo, får sig några rejäla smockor av Andy.
Väl hemma på gården igen så ser han hur mycket Jo gjort medan han var borta och då blir han ångerfull och vill be om ursäkt. Jo är inte speciellt pigg på att godta hans ursäkter eftersom det inte är första gången.

När Lisa kommer hem ser hon direkt att något har hänt så hon konfronterar Sam och allt kommer fram. Först är Zak och Shadrach på väg att åka till Sugdens för att ge igen men när de får veta orsaken så inser de att de inte kan åka dit.
Sam får en tillsägelse om att låta både Andy och Jo vara eftersom han inte har med deras äktenskap att göra.
Jo som är på väg till jobbet på puben har svårt att röra sig så Andy vill inte att hon ska jobba. Han lyckas övertala henne om att stanna hemma så kan han meddela Diane att Jo är sjuk.
Sam hör att Andy säger till Diane att Jo är bakfull eftersom de hade firat kvällen innan och han tycker det verkar konstigt. Zak som också befinner sig på puben följer efter Andy och varnar honom för att göra något mot Sam igen.
Så när Andy åker ifrån gården smyger Sam dit och försöker att prata med Jo. Hon vägrar att berätta vad som hänt och hon försvarar Andy så mycket hon bara kan. Sam inser att hon har fått stryk men att hon inte vågar säga något. Han blir iväg skickad därifrån för att han inte ska vara kvar där när Andy kommer hem.

Sam försöker att få Debbie till att skjutsa in honom till stan för han ska till polisen men precis då kommer Jas och Jake och vill att hon följer med till lastbilen.
Eftersom han inte kom iväg till polisstationen så får han ringa men precis när han ska göra det kommer Zak hem.
Sam vågar inte göra det då...men kommer han att våga sen?


Trevlig första advent, kom ihåg att släcka ljusen ordentligt efter dig!

Kommentarer
Postat av: Erik

I dag visade sig Andy från sin sämsta sida - elak, svartsjuk och dum. Jo velar för mycket, hon borde lämna honom på en gång. Till och med Sam fattar ju att allt inte står rätt till. Det behövs någon som Zak för att ta tag i saken. Kommer Sam att ringa polisen? Inte likt en Dingle att blanda in polisen. Han hittar kanske en annan lösning.

Den här stöldhistorien är bara löjlig utfyllnad. Hur många skulle egentligen ha kunnat göra så här i verkligheten i en liten by?

2010-11-26 @ 17:18:24
Postat av: Brita

Verkligheten överträffar ofta dikten, Erik

2010-11-26 @ 19:28:08
Postat av: Johanna Broman Åkesson

Jag har skrivit en liten analys över Hem till gården. Se länk.

Postat av: Millan

Kikar in en sväng. =)

2010-11-26 @ 22:39:21
URL: http://www.millansliv.blogspot.com
Postat av: Therése och Samuel

Hallå, angående framtid (eller nutid ska man väl säga), alltså kommentarer om vad som händer i Emmerdale i de avsnitt som sänds i England nu. Kunde administratören kanske (om det inte är för mycket besvär) skapa en kategori för dem som vill diskutera dessa avsnitt. Det verkar vara ganska många som följer Emmerdale direkt via till exempel nätet. Kategorin kunde kanske heta "Emmerdale idag" eller nåt sånt. Jag skulle själv inte klicka mig dit, jag vill inte veta något i förtid, men kanske något för de som vill... Den här bloggen är verkligen the place to be.

2010-11-27 @ 13:13:18
Postat av: Jesper

Obs jag tog inte med något som kan avslöja något om serien nu.



'Emmerdale' producer Blyth dies, aged 41

Saturday, November 27 2010, 11:38 GMT

By Daniel Kilkelly, Soaps EditorTweet this Digg this Send to friend More options

Gavin BlythSoapsEmmerdale

ITVEmmerdale's series producer Gavin Blyth has died at the age of 41, ITV has confirmed.



The show chief - who took office at the Yorkshire-based soap in January 2009 - passed away last night following a short period of ill health.



An Emmerdale spokesperson said today: "It is with great sadness that we confirm our series producer Gavin Blyth passed away last night after a short illness.



"Our thoughts are with his family, friends and colleagues at this terrible time. He will be greatly missed by us all. Gavin leaves his wife Suzy and children Tom, 15, Anya, 11 and Carter, aged 1."



Blyth first joined the world of soap in 2002, when he landed the job of senior publicist at Emmerdale. He later secured the position of script editor at the programme.



In 2005, Blyth became a story associate at Coronation Street before moving onto the role of assistant producer.



2010-11-27 @ 15:51:07
Postat av: Jesper

Just va jag har varit inne på tidigare....Använd HTG från engelsk tv knappen!

2010-11-27 @ 15:54:30
Postat av: Ann-Marie

precis det där om att inte säga nåt om vad som händer i htg! Adm har väl påpekar flera ggr om att inte berätta o ändå finns ngr som hela tiden skriver, fast inte direkt ut utan lite så där påpekar att tex peruken åker av Betty - o sen tillägger att hon fortfarande ska vara med! Visserligen ska jag åka till Emmerdale nästa år men ändå....Jag kan tänka mig att det måste vara svårt att veta framtiden o inte hålla tyst. Jag vet oxå hur det går i Htg idag men inte skriver jag om det här. Tiga är GULD.

2010-11-27 @ 16:16:05
Postat av: Mariann

Usch.. bara 41 år.. tragiskt.



Det är ju en jättebra idé att använda "HTG från engelsk tv - klicka här" knappen och skriva där om HTG som sänds i England nu. Då vet alla, som inte vill få något avslöjat innan det sänts i Sverige, att på den klickar vi inte :)

2010-11-27 @ 16:26:09
Postat av: Anna

JAg har precis hittat hit och är jätteglad att få uppdatering på emmerdale nu när jag inte kan följa det. Just nu är jag i chock efter dagens avsnitt då Andy slog JO. När blev han en misshandlare? HAn har väl aldrig tagit till våld tidiagre eller slagit KAtie? När kom denna vändning?

2010-11-27 @ 19:10:18
Postat av: Pandora

@Anna: Andys vändning kom efter att han blev släppt från fängelset. En rätt otrevlig vändning av historien tycker jag, då Andy för det mesta varit en rätt snäll (om en litet missledd) pojke genom åren.



Är det någon som vet om det blir något längre juluppehåll den här gången? Förra gången så var ju HTG borta från etern i flera månader? Hoppas att det inte blir så den här gången. Då blir jag ledsen på ögat!

2010-11-28 @ 00:53:02
Postat av: Jackson

Stöldhistorien är ju verkligen helt osannolik! Inte ett dugg trovärdig. Är det inte dags att skriva ut

hemskingen Andy ur serien nu? Han är för läskig! Men det verkar ju som om Jo planerar att ge sig i väg, så då blir det väl hon som försvinner, fast jag hade föredragit att dete var Andy.

2010-11-28 @ 15:48:21
Postat av: Erik

Hoppas att producentens död inte innebär några försämringar av serien, eftersom han verkar vara den som legat bakom alla förbättringar under 2009-2010. Men det finns väl andra duktiga som kan ta vid nu...

2010-11-28 @ 19:23:21
Postat av: Mariann

>Pandora: jag kan inte hitta nåt om sändningstider eller uppehåll under julhelgen. Det enda är nog att maila och fråga tv4 på [email protected]

2010-11-29 @ 09:00:40
Postat av: Erik

Jag har mejlat Tittarservice under helgen men inte fått något svar än. Återkommer med besked.

2010-11-29 @ 12:01:47
Postat av: Mariann

>Erik: du tipsade väl tv4 om den här eminenta bloggen, när du ändå mailade de? :)

2010-11-29 @ 12:14:58
Postat av: Erik

Marianne: nej, inte nu, men jag tror jag gjorde det under bråket kring det långa sändningsuppehållet förra vintern.

2010-11-29 @ 13:34:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0