Fredagens och måndagens avsnitt


Eftersom jag har en långweekend framför mig så kommer jag inte att hinna se fredagens och måndagens avsnitt.
Därför kommer det inte någon uppdatering de dagarna men jag hoppas att NI kära läsare uppdaterar MIG i detta inläggs kommentarer =)

Smart va?
Så om ni är gulliga och berättar för mig om vad som hänt dessa två dagar så kan jag komma tillbaka på tisdag som vanligt..
Det är väl inte för mycket begärt? ;)

Dagens avsnitt kan ni kommentera i inlägget under detta så blir det ingen förvirring.

Ha det så bra och ta det lugnt i solskenet.... och trevlig helg!

Kram kram
/Marie

(jag litar helt och fullt på er att ni inte kommenterar framtida händelser eller är dumma mot varann för vi alla vill väl ha en härlig HTG-anda)

Kommentarer
Postat av: Linnea - svartvitnyans

riktigt bra blogg! älskar hem till gården och den här bloggen är grym när man missat ett eller flera avsnitt! fortsätt som du gör =)

2010-07-08 @ 20:04:28
URL: http://svartvitnyans.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hej! Idag undrade jag vad Debbie försökte lura in Scarlett i för skit. Det ger sig väl framöver. Debbie har ju sällan rent mjöl i påsen.

Och vad ska det bli av Lily vs Eli?

Hälsningar Katarina

2010-07-08 @ 22:13:37
Postat av: Mariann

Jag försöker mig på ett direktreferat då jag slutat tidigare idag och ser det "live". Men jag kom in mitt i första delen så ni andra får fylla på det jag missat.

Scarlett har tydligen ljugit för Carrie att hon haft sex med Daz med följd att Jimmy har klappat till Daz.

Lily har fått piller av Eli som fortsätter att kräva del i hennes odling.

Lexi och Viv konkurrerar om gäster till sina respektive fester. Jamie vill naturligtvis gå på Lexi's fest men får inte för Viv.

Gamlingarna fortsätter med sin plan att rusta upp Pearls hus. De försöker smyga för Pearl som blir mer och mer ledsen och känner sig undanskuffad och ensam.

Det där paret som födde samtidigt som Ash och Laurel (jag kan inte minnas deras namn) kommer med husvagn och ska bo där hela tiden medan de restaurerar Jack's hus. Ash såg inte glad ut.

Debbie fortsätter spela Scarletts vän och säger att hon ska hota Daz med uppsägning om han inte vill prata med Scarlett. Han är såklart arg på Scarlett för att hon ljugit om att de haft sex.

King börjar tappa kontrakt p.g.a att Matt är häktad.

Diane skickar Bob att göra mer flyers för Woolpack's fest. Vilket Viv upptäcker och hävdar att HON är Bob's chef. När Bob går tillbaka till Diane och ljuger att skrivaren och dokumentet inte fungerar sätter Diane och Lexi på honom en "sandwich-skylt" att gå ut och göra reklam. hihi. Nu ska Viv bli arg... Japp det blev hon! "its still my job", säger Bob. Your job is to keep me happy", fräser Viv.

2010-07-09 @ 12:36:52
Postat av: Mariann

Scarlett är ledsen och pratar med mamma som övertalar Scarlett att säga upp sig på verkstan och lovar att ordna upp skulden till Jimmy.

Woolpacks strandfest är i gång.

Gamlingarna anländer till Viv's fest som tydligen mest är för att inbringa pengar till hennes välgörenhetsprojekt. Och ingen sprit får de.

Diane sätter igång lekarna och Vivs fest är heldöd.

Och den som "vinner" Lexi är... Sandy!!! hahaha!

Scarlett säger upp sig och Debbie säger att hon inte ska oroa sig för pengarna. "Se det som ett långfristigt lån" jojo...

Gamlingarna smet från Vivs fest över till Woolpack.

Aha, mr Dolan heter bebisens pappa. Alan klagade just på hans husvagn.

Viv tar insamlingshinken och går till Woolpack där Diane först protesterar men sen ger det första bidraget 100 pund för att få igång insamlingen.

Lexi försöker få Carl att köpa ut henne från Sandy men han bara skrattar åt henne. Sandy undrar vad som ingår och Betty dyker upp för att tala om att de båda vunnit henne och att hon vill se Lexi knäskrubba hennes köksgolv!

Eli frågar Debbie vad hon sysslar med. Och Debbie erkänner att hon är ute efter alla pengarna som Scarlett kommer att ärva.

2010-07-09 @ 12:58:46
Postat av: Mariann

ja just ja: Dinglarna sålde kött från vad de tror är deras egna grisar. De vet ju inte att Shadrach har gjort en deal med Aileen. Jag misstänker att folk kommer att bli sjuka av det där köttet.

2010-07-09 @ 13:07:40
Postat av: Lena

Härligt avsnitt idag!



Jag undrar också över om inte Lily är allvarligt sjuk, kanske hon hälsar på hos Edna medans tid finns.

Det var därför jag blev så irriterad på Eli, utnyttja en (vad jag tror) dödssjuk kvinna.



Jo igår var det ju (i mina gamla avsnitt) en fest för den nye doktorn o Bettie såg det som sin uppgift att informera honom om byns innevånares alla krämpor och besvär. Ingen diskretion där inte o vad lycklig hon såg ut:-)



Allt i härligt HTG anda vilket jag faktiskt tyckte det var en del av idag med



2010-07-09 @ 13:49:07
Postat av: Jesper

Mariann!!

man önskar att man besatt den där simultanförmågan.



Hur i hela friden är det möjligt att se på avsnitten och samtidigt skriva?



Ja nu skrattar väl hela "tjejmaffian"



Bra att du informerade oss som inte såg eller spelar in!

2010-07-09 @ 16:16:10
Postat av: Lena

Du Jesper jag skrattar inte för jag är lika imponerad som du är:-)



Fast jag är ju knappast en tjej. Har passerat till "tantstadiet" och då miskar tyvärr simultanförmågan

2010-07-09 @ 16:52:11
Postat av: Mija

Tack!

Jag blir så sur att jag missar alla avsnitt p g a att jag jobbar just då och min lunch tyvärr är på andra tider...Denna blogg är min räddning!! :-)



Trevlig Helg allihopa!!

2010-07-09 @ 21:32:57
Postat av: Mariann

Nu jobbar ju jag på kontor och är utbildad i det här med "maskinskrivning" så det är enkelt att titta och skriva på samma gång. Och så har jag ju reklampausen som jag kan redigera. Men helt felfritt blir det ju inte :)

Och Lena, jag är 47 så jag är väl garanterat i tantstadiet jag också... nästan i Edna-stadiet :)

Ikväll har jag varit och sett Kris Kristofferson. Herregud vilka texter den karln har i sina sånger. Gripande och underhållande och jättebra! Gonatt :)

2010-07-10 @ 00:37:21
Postat av: Mariann

Och Kris Kristofferson är 74 år!!! and still going strong! vi är bara barnrumpor... :)

2010-07-10 @ 00:42:23
Postat av: Lena

Där blev jag riktigt avundsjuk!

Kris har varit lite av idol ända se tonåren



Du är ju inte 50 än,

så lite tjejig är du:-)



trevlig helg

2010-07-10 @ 10:11:28
Postat av: Cinnamon

Jag såg Butch i fredagens avsnitt av Aidensfield :-)

2010-07-10 @ 23:38:38
URL: http://www.cinnamon.tk
Postat av: Brita

Känns konstigt att se på HTG mitt i glödheta sommaren. Men är man "addict" så är man. Skönt att ha något att skylla på också när de sociala plikterna pockar på sitt. Alla vet nämligen att inte störa mig mellan kl 11.55 och 12.55 vardagar. Byt gärna signaturmelodi på HTG. Hunden har fått betingade reflexer av den rådande. Reser sig, viftar svans och vet att det blir promenad...

2010-07-11 @ 08:13:54
Postat av: Erik

Jag såg Trisha Dingle som brud i The Royal på Norge i går, Aidensfields sjukhusserie i 60-talsmiljö

2010-07-11 @ 09:43:04
Postat av: Mariann

nähä du Brita, här byts inga signaturer! Inte förrän din hund gör åtminstone detta: (favorit i repris :) http://www.youtube.com/watch?v=V4YWNWIohjM&feature=player_embedded

2010-07-11 @ 10:51:34
Postat av: Marie

Ni som liksom jag missar avsnitt ibland har en underbar blogg här, men jag måste tipsa vidare att det går att se på tv4 hemsida. Någon annan gav mig tipset tidigare :-)



Så löjlig Bob såg ut i sin sandwich! Dessutom HUR mycket folk är det att göra reklam för i byn, liksom....



Lexi hade ju egentligen preparerat vinstlotterna så nån snygging skulle vinna henne, så Diane såg till att "fixa" så det inte blev så ;-)



Snart måndagkväll och två nya avsnitt att bänka sig framför :-D



Kram vänner!

Marie

2010-07-11 @ 14:14:29
Postat av: Brita

Ja Marianne, den dagen vovven sjunger HTG-melodin i stämmor tillsammans med mig, lägger jag ut detta på Youtube och varskor sedan dig. Men risken är liten, förr sjunger pelargonerna, haha.

2010-07-11 @ 23:57:11
Postat av: Katarina

Hej i sommarhettan! Dagens avsnitt av HTG går väl nästan till världshistorien.

Det börjar med att alla som varit på The Beach Barbie-partyt på puben, är magsjuka. Även de som ätit kryddkorv hos Viv Hope. Marlon hävdar att det minsann inte var något fel på hans mat. Snart uppdagas det att köttet som Dingles sålde i ett stånd ute på gatan, inte var de två grisar som skickats till slakt ifrån gården, utan annat kött som Shadrach bytt sig till för att få pengar över till julsprit. Han blir inte populär när hela byn "vadar i spyor och diarré" som Marlon så målande uttryckte det.

Matförgiftnings-epidemien föranleder ett visst manfall i roll-listan till Belles pjäs. Reserver får kallas in.

Under tiden sitter Matthew i Sinkabirum. Kings har blivit drabbade av ett datavirus som man förstår att Gray ligger bakom. Perdy velar lite hit och dit och vet inte vem eller vad hon ska tro. Men till sist förstår hon att hennes make kanske inte är så oskyldig som han låtsas. Är det fler än jag som tycker att han är en riktig slisk?

Innan pjäsen ska gå av stapeln håller pensionärsgänget till i Pearls hus där de tapetserar och målar för fullt. Alan Turner stannar till sist för han ska vara tomte på slutet i pjäsen och har gott om tid. De andra hastar till the Village hall och Pearl sitter ensam på puben med en liten sherry. Eli och Debbie är där. Pearl åtar sig att köra taxi över julen eftersom hon ändå förmodligen inte har någon att fira med och skulle bara tänka på Leonard i alla fall.

Pjäsen, ja pjäsen... Det är ju alltså Belles version av Cinderella, som hon har döpt till CinderBella. Jamie är prinsen. Alla är så otroligt fint utklädda. Paddy, Erik Pollard, Rodney som in i det sista inte vetat om han kunde vara med p g a magsjukan, m fl mfl. Pianisten är en gammal antagonist till biskopen men han ligger lågt och spelar för barnens skull. Shadrach får vara en god fe som straff för att han matförgiftat hela byn och han blir upphängd i någon sorts vire-anordning eftersom det ska se ut som om han flyger. Ja käre gud, det var en syn. Men fick inte prinsen fel brud? När pjäsen efter många om och men och diverse ändringar av manus, är slut, kommer tomten. Man trodde att Alan hade backat ur eller glömt sitt åtagande eftersom han inte svarade i telefonen. Men just när man sagt i micen att han inte kommer hörs ett Ho Ho HO och in kommer Tomten i egen hög person. Zack och Lisa upptäcker att han lämnar spår av älvstoft efter sig...

När allt är över kommer en yrvaken Alan Turner med skägget och luvan på trekvart och beklagar att han somnade ifrån alltihop. Alla tittar på varann och på spåren...

Kvar i sin vire hänger Shadrach i mörkret när alla har gått hem...

God Jul allihop, höll jag på att säga.

Hälsningar Katarina

2010-07-12 @ 13:24:20
Postat av: Mariann

Min skit-dvd hade inte spelat in idag! grrr.. så jag har nyss tittat på tv4play. Inte så bra bild på datorn.. Men men.. jag såg att Paddy va jättefin :)



Och igår såg jag Sandy som kommissarie på Sherlock Holmes.

God Jul! :)

2010-07-12 @ 16:36:09
Postat av: Erik

Skönt att Perdy tagit sitt förnuft tillfånga. Fattas bara att hon ska hitta Greys undangömda bevis så tar det väl hus i helsike så att hon lämnar honom för gott. Ingen av oss gillar väl Grey särskilt mycket nu efter det här.

2010-07-12 @ 18:27:13
Postat av: Erik

Tack för en utförlig resumé, förresten! Marie kan verkligen vara stolt över sina vikarier!

2010-07-12 @ 20:02:37
Postat av: Therése och Samuel

Dagens avsnitt var roligt och spännande. Det kunde bara handla lite mer om Kings så historien med Matthew kunde komma till sin upplösning.

2010-07-13 @ 00:00:06
Postat av: Cinnamon

Mycket bra sammanfattat av dig Katarina.

Undra hur länge Shadrach ska hänga där uppe i taket innan någon kommer på det :-) Så tycker jag synd om Ashley som har det där paret i hasorna hela tiden, fast lite mesigt att Ashley att inte säga till.

Julpjäsen var ju rolig :-)

Jag undrar också hur de ska kunna avslöja Grayson.

2010-07-13 @ 00:49:43
URL: http://www.cinnamon.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0