Diesel-Di

Diane kunde inte släppa tanken på Rodneys barnbok så när hon var barnvakt till Gabby så såg hon till att hon hade boken med sig. När sagostunden sedan började kunde Diane inte fortsätta att läsa eftersom hon genast identifierade sig med Diesel-Di, ett tåg som verkade tråkigt och en aning högljudd.

När sedan Rodney ber Diane att fixa liten lunch till honom och ett viktigt affärsmöte så säger hon att det ska hon visst göra, hon ska duka hörnbordet till dem.
Affärsmötet visar sig vara en kvinna, som kallas Frank och Rodney blir som vanligt när det gäller kvinnor. Lite sådär smörig.. När de kommer till puben för lunch så kommer Diane fram klädd som en gammal gumma och presenterar sig som Diane Blackstock. Rodney blir något förvånad och undrar vad hon håller på med. Värre blir det sen när Diane kommer utmanande klädd och serverar dem sprit och även sig själv. Frank vill ha mat men Diane tycker att de kan bli mätta på säden som spriten är gjord av. Tyvärr blir det ingen mat eftersom Marlon har ledigt. Frank går därifrån och Rodney missar sin affär. När han frågar Diane vad hon håller på med så visar hon honom boken, hon vill minsann inte vara den tråkiga medan Val framställs som en kul typ.

Gennie får inte jobbet på cafét men däremot så fixar Lisa så hon får provjobba på fabriken. Eric ser sin chans att låta henne jobba en vecka och blir det inte fortsatt anställning så får hon ingen lön.
Däremot så får Brenda jobbet på postkontoret/affären, så nu kommer vi få se henne lite mer.

Eftersom Alan och Brenda kan ta hand om cafét och affären så kan Bob ta med sig sin familj på picknick. Viv är inte alls så förstjust i tanken eftersom hon har mycket att läsa in när det gäller sitt eget försvar.
Väl ute på picknicken med Jamie, Donna, Marlon och tvillingarna så har familjen Hope det kul. Till och med Viv kan slappna av emellanåt. De spelar brännboll och busar med varann. Tyvärr så kan inte Viv släppa tanken på rättegången helt, hon vet ju allt för väl att det kan sluta illa.

Anna och Matthew inleder sitt samarbete med fastighetsaffärerna och ska fira det. Matt vill bjuda på champagne på kontoret men Anna vill gå till puben. Då kysser han henne och hon verkar inte helt ovillig först men drar sig undan sen med förklaringen att hon kan inte fortsätta så.
De går till puben och firar bland folk i stället men Matthew ger sig inte. Han försöker att charma in sig och Anna ger dubbla signaler men ändå så säger hon att han inte är hennes typ. Det kändes nästan som om hon inte ville svika Carl.

Carl söker upp Lexi för att göra slut men innan han gör det så märker han att Lexi är lite undvikande. Han får ur henne vad som är fel och det visar sig att hon fått reda på av Carrie att det var han som dödade Tom.
Detta gör att Carl inte vågar göra slut med henne eftersom han då inte vet vad hon kommer att göra med informationen. Det blir väldigt spänt mellan dem men efter en hel del diskuterande så säger Lexi att hon kommer aldrig att säga något till någon även om han skulle lämna henne här och nu.
Just då kommer Anna och ringer på dörren, hon säger att nu har alla bröderna försökt att få omkull henne... Hon frågar om Carl gjort slut med Lexi men som svar så kommer Lexi precis ut och klänger på honom och vill att de ska gå upp i sovrummet. Då inser Anna att han inte är något att satsa på...

Daz får presenter från Scarlett, en t-shirt och en flaska rom. Victoria ser det och ser lite sur ut. Chas som ser Victorias ledsna min säger att ett förhållande i deras ålder brukar hålla i snitt tre veckor.

Alan vill att Pearl ska vara med i by-tävlingen men hon säger att hon inte hinner odla något stort kålhuvud. Då säger han att hon kan sy ett lapptäcke eller så. Edna som hör det säger att det kommer hon inte att hinna.
Antagligen känner hon Pearl för det triggade henne till att hon visst skulle klara av det. Det visar sig att Edna redan anmält sig själv till den tävlingen. Hur ska det gå? Edna som vunnit första pris för sin gobeläng tre år i rad i en tävling i Robblesfield...



Kommentarer
Postat av: Erik

Undrar vad Nicola säger om den här barnbokscirkusen, hon har inte hörts av på ett tag. Tvivlar på att hon får ihop några fler böcker. Viv såg ut som om hon ville njuta av friheten och det vackra landskapet, eftersom hon förstod att hon inte skulle få se det igen på länge.

Ännu en översättningsmiss förresten: postmistress kan visserligen betyda postmästare, men sådana brukar bara finnas på stora postkontor med flera kassörer under sig, så postfröken hade varit bättre eller möjligen postkassör.

2010-12-01 @ 17:19:06
Postat av: viktoria

Undrar hur det ska gå med Rodneys bok? Och det med Nicola och David?

Och detta med Viv ,hon såg ledsen ut idag.Hoppas att man får se donna och Ross lite mera.Undrar om dom komemr att få se och få fatt i Freddie?

Kanske Edna vinner i år igen på den däratävlingen, kanske Pearl vill kolla hur långt Edna har kommit med sin gobeläng å vill göra nåt??Anna hyser känslor för Matt , jag tycker dom passar bra ihop ,undra om lexi friar till carl så att deras hemlighet stannar emellan dom? Nåt måste hon ha på gång iallafall.

2010-12-01 @ 17:20:57
Postat av: Bella

Min kompis tipsade om den här bloggen, och måste bara säga att för mig som är Emmerdaleberoende, men bara har tid/möjlighet att se några avsnitt i veckan, så är det helt underbart att jag kan läsa ikapp mig här om vad som har hänt, så att jag inte är helt lost när jag tittar. :D

2010-12-01 @ 17:22:03
Postat av: Erik

TV4 har inte svarat på mejlet om sändningsuppehållet. Kan det vara så att de inte bestämt sig för hur långt det ska vara? Fler borde kanske bombardera dem?

2010-12-01 @ 18:22:26
Postat av: Brita

Tänk att pussla ihop Ashleys personlighet, Matthew Kings utseende och Pollards usökta klädsmak? Jatack minsann.

2010-12-01 @ 22:38:22
Postat av: Mariann

Oj, Brita. Vår smak när det gäller herrar är totalt olika :) Ashleys personlighet för mig känns: skenheligt mesig.. brrr... Matts utseende: näe tilltalar mig inte. Och gubbar i kostym: nej nej nej! :) Så den snubben får du då ha i fred, i alla fall för mig. Det är tur att smaken är som baken :)

Jag satt här och försökte komma på nån enda jag tycker är "snygg" eller har "det" men... nej... ingen. Jag tycker de kan slänga in Johnny Depp eller Hugh Jackman så JAG har nåt att se på :) I värsta fall kan jag nöja mig med Sam Elliot.

2010-12-02 @ 06:46:14
Postat av: Rutigastolen

Brita det var en intressant blandning som tar ett tag att smälta. Ashley är kanske lite väl skenhelig, som Mariann påpekade.



Matt är, trots sin personlighet, en favorit hos mig och han har ju en god sida hos sig också som dock allt för sällan kommer fram. Jag tycker dock att Matt klär sig ganska ok.



Pollard vet verkligen hur man klär sig som en gentleman. Sedan är det på sitt sätt kanske en stil som jag främst tycker passar just Pollard.



Mariann, Jag skulle inte ha något emot Hugh Jackman men min favorit är annars John Hannah.

2010-12-02 @ 09:05:15
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Mariann

ja, John Hannah kan jag hålla med om, lite myspysig sådär :)

2010-12-02 @ 12:49:08
Postat av: Lena

men Marianne du har ju Rodney:-)



Nä jag skoja bara tror det var du som använde ordet strandragger om honom en gång.

Bara jag som har en förkärlek för sliskiga män (tyvärr) Men t.o.m jag tyckte han gick lite för långt när han smörade för damen (nån kund) igår



Annars tycker jag det varit två ovanligt bra dagar med HTG. Idag var det så härligt med Betty så jag ler fortfarande;.)

2010-12-02 @ 15:01:37
Postat av: Mariann

haha! Nej det va väl inte jag som kallade Rodders för strandraggare?? Jag har alldeles för mycket respekt för den gamle mannen. Han är ju faktiskt nu en HTG-veteran och såna är man inte oförskämd mot :) Till viss del kan jag förstå att man finner Rodney charmig, men inte heller han är intressant. Så även du får ha din plutt ifred för mig, Lena :)

2010-12-02 @ 15:38:18
Postat av: Pandora

@Lena & Mariann



Det var nog jag som kallade Rodney för strandraggare.

"En bättre begagnad strandraggare" t.o.m =))

2010-12-03 @ 00:47:15
Postat av: Lena

Jasså det var du Pandora



Jaja "En bättre begagnad strandraggare"

låter verkligen som det är något för mig:-)



2010-12-03 @ 11:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0