Dags för rättegång

Rodney har suttit uppe hela natten för att skriva en ny barnbok. Nicola och han tar med sig boken till puben för att visa den för Diane. Hon tar med sig boken och går till rummet bakom disken. Det dröjer ett tag innan hon kommer ut igen. När hon väl gör det så ber hon Rodney att följa med in. Han blir nervös för hennes reaktion men följer dock med. Först är hon lite sur för att bli förknippad med Dynamiske-Di som är väldigt ytlig men sen skrattar hon åt det. Rodney blir givetvis lättad.
Nicola tar boken och säger att hon ska lägga undan den till Gabby men istället så går hon och faxar den till bokförlaget. David är där och han är mycket mån om att boken är från dem båda. Det var nog det han sysslade med i går men blev lite luddigt så jag skrev inget om det.

Pearl och Edna är fortfarande osams och när de ses på cafét vill de inte sitta bredvid varann. Pearl anklagar sedan Edna för att snoka när Edna är på väg att betala i kassa och Pearls väska ligger på disken. Bråket fortsätter även på puben när damerna ses där. Alan får nog av deras tjafs och konfiskerar båda lapptäckena. De får inte tillbaka något förrän de ber om ursäkt för deras beteende.
Senare kommer först Pearl och strax efter Edna hem till Alan för att försöka få tillbaka sitt lapptäcke. Han har inte tid med deras groll för han ska iväg men Betty är stenhård. Damerna ska be om ursäkt först..

Viv håller på att välja kläder inför rättegången men har svårt att hitta något som passar. Hon är på väg att ge upp när Jamie erbjuder sig att följa med henne att handla nya kläder, han kan till och med betala kalaset.
Hon kommer hem med en ny fin klassisk svart dräkt.
När det sen är dags för rättegång så känner hon sig rätt orolig. Hon blir ledsen för att Donna inte finns där för henne. De åker iväg ändå och Viv blir mer och mer nervös. I entréhallen så blir hon nästan nedsprungen av en dam och då tänder hon till och kallar damen för "horsefaced old cow". Givetvis visar det sig att damen är åklagare i just Vivs rättegång.

Marlon har svårt att koncentrera sig på jobbet för han är orolig dels för Donna som inte hör av sig från jobbet och dels för att Viv ska ha sin rättegång. Han gör allt för att få Pearl, Edna och Betty till att inte åka till rättegången. Han bjuder dem på lunch på puben och det gör att damerna stannar kvar i byn. Givetvis väljer de oxfilé och finare rödvin för att riktigt passa på. Edna som vill ha sitt kött välstekt får det något blodigt för Marlon har som sagt svårt med koncentrationen. Han svarar " det är bara inskränkt folk som vill ha kött segare än Vals uringning" men Diane ser till att Edna får som hon vill och sedan ger hon Marlon ledigt för att åka till rättegången.

Pearl som passar på att smita från lunchen för att snoka rätt på sitt lapptäcke hos Alan blir rätt chockad när han dyker upp i bara en handduk. Hon hittar täcket och rusar därifrån.
Senare kommer Alan hem till henne för att be om ursäkt men det slutar med att han ska ta tillbaka hennes lapptäcke och det uppstår en dragkamp. Givetvis går täcket sönder och Pearl ger upp, hon drar sig ur tävlingen.

Varför har då inte Donna hört av sig till sin man eller mamma?

Hon fick arbeta på stationen med att titta på en film från en övervakningskamera tillsammans med Ross. Där ser hon någon som går ut ur en butik som ser ut som Freddie och hon blir eld och lågor. Hon får med sig Ross till butiken för att förhöra biträdet om vem det är och de lyckas få fram adressen till denna Mr Brown. När passet är slut så åker Donna och Ross till adressen för att kolla upp mannen men han är inte hemma. De sätter sig i bilen och bevakar huset, hela natten ända tills morgonen. Då dyker ägaren upp och Donnan är säker på att det är Freddie. Ivrig som hon är vill hon gripa honom direkt.
Ett mycket klumpigt ingripande gör att Freddie hinner starta sin bil och åka därifrån men Ross och Donna är strax bakom honom. Det blir en biljakt och de hinner åka ett bra tag innan vi får se att Ross kallar på förstärkning.
Tyvärr så lyckas Freddie lura iväg dem så de kör in i ett vägarbete och bilen välter och hamnar upp och ner. Freddie hinner smita medan Ross tar sig ur bilen. Han försöker att få ut Donna men hon sitter fast. Han kallar på hjälp när han plötsligt ser att det läcker från tanken och det börjar ryka. Snabbt hinner han ändå få ut Donna och det är precis innan bilen exploderar...

Usch, vilket slut... och nu får vi vänta hela helgen innan vi får veta vad som händer..
Ha det så bra gott folk!

Kommentarer
Postat av: Erik

Nästan lite väl dramatiskt i dag med biljakt och brinnande bilar, men Donna verkade i alla fall klara sig. Hur det sedan ska gå i rättegången när Viv kallat åklagaren kossa är mer osäkert.

Och de här barnböckerna - vad kommer Rodney att säga om de kommer ut med David och Nicola som författare?

2010-12-03 @ 16:54:20
Postat av: viktoria

jag tror ochså donna kommer att klara sig.Men att viv kallade åklagaren för kossa...stackars viv....

2010-12-03 @ 18:06:09
Postat av: Pandora

Hyfsat förutsägbart hur det här kommer att sluta, och jag har inte ens läst i förväg på wikipedia;)

2010-12-04 @ 02:08:41
Postat av: Brita

En olycka kommer sällan ensam, sägs det. Men inte tror jag att manusförfattarna tar livet av Donna nu. Det skulle bli för mycket för den kaxiga Viv som man för en gångs skull tycker synd om

2010-12-04 @ 23:15:02
Postat av: SoP

-som sagt förut,Hur lyckades Donna bli polis? och det ska bli skönt att slippa Viv .

2010-12-05 @ 03:03:50
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

I kväll kl 20 är Kingdom tillbaka igen på kanal 9 för den som vill se "Robert Sugden". 6 nya avsnitt

2010-12-05 @ 10:59:40
Postat av: Tina

Man vet ju att Viv redan är dömd på förhand, så varför denna onödiga biljakt på Freddie. Den var inte ett dugg spännande.

2010-12-05 @ 14:16:55
Postat av: Lena

Tack Erik!

Hade inte sett det och jag gillar serien. Samma lite burleska humor och miljö (förutom baren) som HTG

2010-12-05 @ 14:45:16
Postat av: Jackson

Oj, oj, vilken dramatik idag (måndag), fast Vivs utspel i rätten känns litet väl orealistiskt! Missade litet av Pearls och Alans kuttrasju. Har han uppvaktat henne långt tillbaka i tiden?

2010-12-06 @ 14:28:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0