Advokat Betty gör entré


Åh denna underbara Betty, man kan inte annat än le...

Viv ville ha en skenrättegång för att vara riktigt förberedd. Hon lyckades få ihop lite folk till detta. Betty erbjöd sig att vara åklagare och hon satte Doug som domare. Betty var ju riktigt strålande som förhörsledare, helt underbara miner och gester. Hon lyckades så bra att hon fick Viv till att råka tala om kyssen mellan henne och Freddie. Det blev bra många förvåndade miner bland Paddy, Donna, Marlon och Jamie. Doug kunde inte bryta förhöret för han ville höra mer. Bettys talang gjorde att när det var dags för "juryn" att rösta så blev utslaget skyldig. Viv fick panik, hon kände att det är ju så det kommer att bli i den riktiga rättegången.
Hon önskar att hon var mer lik Marlons familj, hon vill fly från allt elände precis som Dingles många gånger gör.
Bob är emot hennes planer men bestämmer sig för att följa med. De börjar ta farväl från sina vuxna barn som gör allt för att de ska stanna. Marlon ordnar så de kan ta färjan till Irland och han ska köra dem till båten. När Bob ser Jamie vid vägkanten så blir han rätt deprimerad. Viv märker det och frågar honom om det här är det han verkligen vill? Eftersom han inte kan svara ärligt på det är han tyst och Viv förstår att de kanske inte borde fly.
De återvänder till byn...

Pearl är så nyfiken att hon hälsar på hos Edna för att kunna snoka på vad Edna har gjort för lapptäcke. Medan Edna ordnar med te så letar Pearl i skåp och lådor. Hon hinner inte leta klart innan Edna kommer in. För att få Edna till att lämna rummet igen så ber hon om några kex till. Eftersom Edna inte har kex hemma och Pearl promt måste ha kex så får Edna gå till affären för att handla. Genast börjar Pearl att leta och precis som när hon hittar lapptäcket kommer Edna in och ser vad hon gör. Naturligtvis så fattade Edna vad Pearl var ute efter så hon hade aldrig gått till butiken. När Pearl märker att hon blivit avslöjad börjar hon anklaga Edna för att vara förrädisk som inte litar på henne osv...

Shadrach tittar in i butiken och ser att det inte finns någon personal där. Han snor en flaska sprit precis innan Brenda tittar in. Eftersom han måste ha ett ärende där för att inte verka konstig så bjuder han henne på middag och hon tackar ja.
Gennie var inte allt för glad när hennes mamma kom på middag och satt och berättade anekdoter från hennes liv.

Diane är fortfarande rasande på Rodney och vill inte prata med honom. Terry försöker att få honom att förstå att det kanske inte var så kul för Diane att bli porträtterad som sur och grinig.
Rodney bestämmer sig för att kasta boken så han slipper alla problem.
Nicola kommer hem från London och råkar se boken i papperskorgen och hon tar upp den och lägger i sin väska.
Sen ber hon David att ordna en grillfest så ska hon se till att hennes pappa blir sams med Diane.
Hon lyckas få Rodney till att be om ursäkt och han talar om att han kastat boken. Men när Nicola sen ska bjuda på en drink så ser Diane att boken ligger i hennes väska och det blir liv i luckan igen. Rodney som inte orkar med bråket tar boken och Diane och sedan går de hem i rask takt och när de ser David vid grillen så får han den lysande idén att riva sönder barnboken och elda upp den. Nicola blir alldeles förstörd eftersom hon ser det som om hennes pengar brinner upp.
Men Nicola ger sig inte, hon försöker flera gånger att få Rodney till att skriva en ny bok men han totalvägrar. När hon sen mutar honom med en lunchsmörgås och säger att han borde skriva en ny bok där han gör Diane till en glad och trevlig karaktär så börjar han tänka på saken.

Dessutom har Nicola fått en check från bokförlaget som hon inte löst in. Gabby råkar få tag på den utan att Nicola märker något. Hon har givetvis inte sagt något till David om den. Doug hittar checken och ska lämna tillbaka den till Nicola men han hittar inte henne så han lämnar den till David. Han blir givetvis irriterad och river sönder den framför hennes ögon...


Idag var öppetskylten till cafét på rätt plats, på glasfönstret på dörren =)

Kommentarer
Postat av: Erik

Nu har jag fått svar från TV4. Sista program före jul den 23 december. Börjar igen den 10 januari.

Håller med om att Betty var fantastisk som åklagare i dag. Två ganska underhållande avsnitt i dag, speciellt det första, som visade en Viv med lite mer karaktär än vanligt, inte så gapig och överdriven.

Att Gennie inte gillar sin mamma förstår man efter Brendas anekdotberättande, men nu lär hon väl få dras med mamman i byn.

Undrar om Rodney skriver någon mer bok och vem som tar åt sig äran för den i så fall?

2010-12-02 @ 17:24:35
Postat av: Tina

Man kan inte annat än att älska Betty. :)

2010-12-02 @ 18:48:22
Postat av: viktoria

jasså ska det bli uppehåll?Betty var bra idag men tyckte synd om viv men hon kommer att åka in....stackars henne...

2010-12-02 @ 19:21:54
Postat av: Tina V

Jag fattade inte vad David hade gjort, ringt till förlaget?

2010-12-02 @ 19:58:12
Postat av: Pandora

Tack Erik. Ett tvåveckorsuppehåll skall jag väl klara av. Jag var litet orolig för att det skulle vara ett tremånadersuppehåll igen=))

2010-12-02 @ 20:36:48
Postat av: Pernilla

Och Diane och Rodney är inte Gabbys farmor och farfar utan de är ju mormor och morfar. Var tog Bernice vägen ?

2010-12-02 @ 20:37:49
Postat av: Cinnamon

Jaa Betty är ju bara så underbar :-)

2010-12-02 @ 21:44:49
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: Brita

Ja Pernilla, översättarna tycks inte följa med i HTG:s handling. Därför blir "gran" och "granny" mormor eller farmor lite hipp som happ. Visst, det kan betyda bådadera, men Diana är ju Gabbys mormor och inte farmor som det översattes. Kan nog leva med detta, trots allt, hahaha.

2010-12-02 @ 21:56:52
Postat av: Mariann

Bernice finns någonstans i periferin för Diane brukar ju åka och hälsa på henne ibland. Så hon nämns då och då.

2010-12-03 @ 07:01:20
Postat av: ylva

Kan man annat än älska Betty? :-)

2010-12-03 @ 07:46:27
Postat av: Viktoria

Undrar om dom kommer att finna spår av Freddie donna och Ross?Och om dom hittar Freddie undrar om han e lika hemsk mot Ross och Donna som med Viv?Nån gång ska detta ta slut hoppas man...

2010-12-03 @ 09:14:48
Postat av: Emma

Hjälpes vilken underbar blogg!! :D



Ni som jag verkar älska denna serien, dock skulle det vara väldigt roligt att få se dom tidiga avsnitten. Är det någon som vet vart man kan få tag i gamla avsnitt?



Tack på förhand!

2010-12-03 @ 13:46:03
URL: http://hornberg.blogg.se/
Postat av: Adm

>>>Erik

Tack för infot om uppehållet.

Ett så kort uppehåll ska vi väl överleva =)

2010-12-03 @ 14:09:22
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

Emma: De allra första avsnitten kan man se på nätet på Youtube. Sedan finns det en del utgivet på VHS och DVD också, dock inte allt, men det kanske någon annan kan upplysa om. Var det inte någon svensk distributör som reade ut en sådan här samlings-DVD nyligen?

2010-12-03 @ 17:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0