Snälla tanter och fula gubbar, eller tvärtom...

Inskrivet kl 22:12
 
David är på väg att skjutsa Jacob till skolan. Utanför huset möter de Zak som ber om uräskt för att det inte var han som blev skjuten istället för Alicia.
 
Jacob inser att hans mamma och David är ett par igen. Han tycker det är okej så länge David inte sårar henne. När de senare kommer till sjukhuset så säger David att Jacob vet sanningen. Alicia blir skärrad tills hon inser att David menar deras förhållande, inte det Priya hotat med att tala om. När David får veta det söker han upp Priya som inte alls tänker vara gamla förstående snälla Priya utan kan mycket väl tänka sig att berätta för Jacob bara för att förstöra för David och Alicia.
 
Rhona undviker Vanessa så gott det går. Paddy går runt som på nålar så fort Rhona ska göra något ute i byn, allra mest när hon nämner att hon ska till Chas för att prata.
 
Amy ger Andy småhintar om att hon borde ha en nyckel och att hon kan ordna med maten tills han kommer hem. Andy märker vad hon är ute efter och han berättar för Victoria att han inte är säker på att det är honom som Amy vill ha utan bara ett stabilt boende ifall socialen hör av sig. Han pratar även med Amy om saken för han vill inte förhasta sig med att hon flyttar in hos honom.
 
Ruby köper fertilitetstest från nätet. När den visar att hon är som mest fertil så är Dan och Kerry på väg till en liten minisemester. Ali blir besviken men Ruby inser att de faktiskt inte pratat med Dan om att just nu är det som mest lämpligt att bli gravid.
 
Priya ser Jacob ute på gatan. Hon stannar bilen och börjar prata med honom. David som precis kommer ut ser det och får bråttom att ta pojken därifrån. När Jacob nämner att han pratat med Priya för Alicia så blir hon orolig. Hon säger åt David att han måste lova att hålla Jacob borta ifrån Priya.
 
Moira är inte nöjd med budet som en familj lämnat på gården så hon tvekar om hon ska sälja. Declan kommer dit och vill ha pengar, annars kommer han stämma dem. Cain kommer hem och säger åt Declan att gå. Moira blir sur och säger till Cain att han inte är hennes make så han kan inte säga så. Då svarar Cain att han kanske borde vara det...sedan inser han vad han sagt och försöker ta tillbaka det. Moira blir också förvånad.
 
Adam söker upp Cain för att be honom göra något så Moira inte säljer gården men Cain vill helst inte göra något brottsligt. Trots att han sagt nej så söker Cain upp en gammal skumraskkompis för att få något jobb som ger bra betalt. Sedan ber han Zak att ställa upp som alibi men Zak mår inte så bra utan börjar få problem med psyket igen. Zak säger åt Cain att låta bli men Cain är trött på att uppfattas som om han blivit förändrad till en bonntölp.
 
Alan har kommit hem från sin semester. Betty och Victoria vill ordna en fest för honom så de lyckas övertala en motsträvig Marlon till att ha festen hemma hos honom. De får hjälp av Sandy när de sitter och planerar festen hos Marlon.
 
Paddy fortsätter att vara orolig så fort Rhona och Chas är nära varann. När han får tillfälle så pratar han med Chas och han säger att han ska berätta för Rhona om vad som hänt. Tillslut kan han inte hålla sig utan när Rhona är hemma och planerar en middag för dem två så erkänner han att han legat med Chas. Rhona tystnar...
 
Priya möter Jacob på kaféet och bjuder honom på en milkshake så de kan sitta och prata. David och Alicia är hemma och pratar om hur de ska göra första gången de verkligen ska vara tillsammans, eftersom de var gifta förut utan att ha sex. Plötsligt inser de att Jacob inte är hemma. De frågar Noah som är utanför huset om var Jacob är. Alicia får panik när hon hör att sonen gått till kaféet med Priya.
 
Cain träffar sin gamla skurkkompis. Han får reda på att det gäller att råna några knarklangare och att det är en så stor grej att de kommer vara flera stycken som genomför rånet. Cain börjar tveka på om han ska ställa upp eller inte.
 
När Moira pratar med Vanessa om Cains oväntade frieri så inser hon att det är precis det hon vill så hon ringer honom precis när han pratar med skurkarna. (jag hittar inget passande ord för vad jag ska kalla dem) Moira säger att hon gillar Cain precis som han är nu. Det gör att Cain tackar nej till att vara med i rånet. Det gör ledaren rasande och han hotar med att skjuta Cain. Cain bryr sig inte utan går därifrån.
 
Cain kommer hem till Moira och han säger att han struntar i vad andra tycker om honom, även om han är en bonntölp. Sedan tar han upp en ask med en ring i för att fria till henne på riktigt. Moira ska precis svara när en blodig kille kommer instapplandes i köket. Moira frågar vad som hänt och då svarar han att Cain vet det...
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: carro

Måste säga att du är jätte duktig som skriver så utförligt varje dag vad som hänt :) det uppskattas av många.

2015-01-12 @ 23:33:14
Postat av: Mia

Återigen tack, kan inte följa just nu annars..så bra gjort, tusen tack :)

2015-01-13 @ 01:48:36
Postat av: Stina

Hoppas att detta inte är slutet för Moira och Cain, det är ett av mina favoritpar. Undrar verkligen hur det skall gå för Emmerdale farm, är det dags för nya ägare? Känns som det kanske är dags för några nya personer, men jag hoppas att det inte blir Cain och Moira som försvinner. Förstår inte riktigt varför alla är så arga på Declean. Han kräver ju inte pengar för skoj skull, han är väl själv i penningknipa och behöver verkligen sina pengar. Håller med alla andra att Dom och hans dotter är inte några personer man skulle sakna. Det är klart att Alicias son kommer att få reda på vem som är hans biologiska mamma, det finns ingen som kan behålla en hemlighet i HTG. Var för var Paddy tvungen att berätta om sin natt med Chas, kändes som om det mera var för sin egen skull, för att lätta sitt samvete, än om omtanke om Rhona.

2015-01-13 @ 09:14:49
Postat av: Jackson

Typiskt att något läbbigt skulle hända när det verkade ordna sig till det bästa för Moira och Cain! Gillar verkligen dessa båda. Paddy skulle ha hållit truten och burit sina samvetskval för sig själv. Nu ställde han till det både för Chas och Rhona. Kanske tar hon till drogerna igen och av båda önskad nytändning av deras äktenskap lär det knappast bli. Jacob får nog snart reda på att Leyla är hans biologiska mamma. Förmodligen blir han väl förtvivlad över alla lögner, men samtidigt är det ju en mogen och förnuftig unge, så vem vet?

2015-01-13 @ 09:25:56
Postat av: Jonas

Paddy gjorde helt rätt som berättade och detta av två anledningar:

1. Det är dumt att fortsätta förhållandet utan att Rhona har vetskap om vad som hände.

2. Flera i byn, inklusive den pratglada Chas, vet redan om händelsen.

2015-01-13 @ 09:57:31
Postat av: Anonym

Har Alan avlidit? Jag fick den känslan när Betty gick upp till sovrummet eller vad det nu var.

2015-01-13 @ 18:32:51
Postat av: Frk Höger

Jag fick också den känslan omAlan. De måste ju skriva ut honom ur serien på nåt sätt.

2015-01-13 @ 18:50:52
Postat av: Annika

God fortsättning alla!
Mycket som hänt på få dagar! Äntligen är Cameron borta, halleluja!! Dramat på puben kändes dock lite orimligt o det fanns många sätt de hade kunnat övermanna Cameron på tycker jag, både gisslan o framförallt polisen!
Alicia o David är ett fint par tycker jag o Priya har jag så svårt för, självupptagen liten bitch. Inte hennes sak att berätta för Jacob även om han kanske borde få veta... Men det kräver väl att Leyla skulle återinträda i serien o det vet jag inte om jag vill... då sabbas det säkert mellan Alicia o David, igen.
Kan inte Cain o Moira få lugn o ro, gillar oxå dom som par! O mer drama av det psykopatiska slaget känns inte som det behövs!
Tycker oxå att det verkar som att Alan dött, gör inget. Tänk om serien kunde bli av med, vad heter tanten som Viktoria köpte huset av? Hon är skitjobbig tycker jag!
Dom o Gemma kan oxå osaknat lämna serien enligt mig med! :-)

2015-01-14 @ 02:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0