Referenser från han där uppe...

Inskrivet kl 22:24
 
Marlon och Laurel ordnar med lunchen för Paddy och Rhona. När tjejerna går upp till Leo så pratar Marlon och Paddy. Efter en liten stund går Marlon och hämtar posten. Han upptäcker att Laurel får ett brev från advokaten om att hon kommer att kallas till rättegång. Marlon vill inte förstöra glädjen denna dag så han lägger brevet i en kokbok för att prata med henne vid ett senare tillfälle. Under lunchen så pratar sällskapet om den goda maten och Paddy vill ha recept på det de ätit. Marlon säger att han inte använt något men Laurel som sett att han hållt på med en kokbok hämtar den från hyllan. Då upptäcker hon brevet. När hon inser vad det är så sjunker stämningen på lunchen. Laurel ringer sin advokat som kommer dit för att berätta att hon riskerar fängelse i några år för olaga hot eftersom hon hotade Ross med ett vapen.
 
Amelia vill delta i en skönhetstävling "little miss Yorkshire" för att vinna massa pengar till babyn. Ali är inte så förtjust över att dottern ska sminka sig och ställa sig på scen för att sjunga och visa upp sig. Ruby säger att Amelia måste tjäna ihop till startavgiften på 50£ själv vilket gör att Amelia börjar hjälpa folk i byn med lättare arbeten.
 
Amy ska flytta in hos Andy och han erbjuder sig att hjälpa henne efter jobbet. Hon tackar och säger sedan att han får lova att aldrig hata henne.
Eric är glad nu när Val inte oroar sig för Amy lika mycket eftersom de tror att allt är lugn nu när Amy ska bo hos Andy.
 
Ashley kämpar med sin ansökan till tjänsten som präst i byn. Edna är övertygad om att det kommer gå bra. När Ashley möter Chas ute på gatan så frågar han henne om han kan hjälpa till på puben med lite tyngre arbeten i källaren. Chas blir glad över erbjudandet och låter honom börja på en gång. Ashley blir förvånad över att hon inte vill ha några referenser eller ens en ansökan.
 
Kerry och Dan pratar om barn. Han ska följa med Amelia till tandläkaren och plötsligt kommer de in på att man gör allt för sina barn. Kerry frågar om det är riktigt sant och Dan svarar att han skulle göra vad som helst utom mord och knarkdealer för sina barn.
 
Katie flyttar in i Debbies gamla hus (?) och Chas hjälper henne plocka upp saker. De skålar i champagne för att fira att Katie kan börja ett nytt liv utan Declan.
 
Kerry hjälper Amy att fly. De stannar till utanför förskolan där Joanie är med Kyle. När Amy upptäcker att Kyle blir lämnad ensam bland de andra barnen rusar hon in och hämtar honom. De drar iväg mot färjehamnen.
 
Rodney ger Georgia halsbandet han köpt av Amy. Hon blir glad när han tackar henne för att acceptera hans nya liv. Mamman vars halsband det är kommer in på puben och känner igen det på en gång. De får gå till värdshuset för att kolla om hennes halsband ligger i kassaskåpet. Eric inser direkt att Amy ligger bakom stölden och de upptäcker att hon även tagit växelkassan.
 
Det börjas pratas och de inser att Amy stuckit. Andy har svårt att tro på det och han vill absolut inte acceptera först att Amy kan ha tagit Kyle när de får reda på att han också är borta. Val pratar med Dan som ringer till Kerry och han får reda på att Amy är med henne. Val får då prata med Amy som ber om ursäkt men att hon måste göra som hon gör för att få vara med Kyle.
 
Eric och Andy letar efter ledtrådar hemma hos Andy och de upptäcker att Amy kollat efter färjor till Irland. Eric rusar iväg till Val hos Dan och talar om vad de fått reda på. Det slutar med att Val och Eric åker en bil till färjeterminalen men de åker fel väg så de blir försenade.
 
Cain som kommit in till Dan, för att be honom komma till jobbet, blir tvungen att köra honom och Andy till färjan.
 
Kerry hjälper Amy med att köpa biljetter. Hon säger att hon kan ta på sig hela skulden om Amy ångrar sig och vill åka hem igen men Amy vill inte det. Amy går till incheckningen precis när polisen kommer in på terminalen. Kerry låtsas svimma framför dem för att fördröja dem. Amy står i kön med Kyle och de är snart framme...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

Förstår om inte kyles mormor vill veta av Amy hon är otroligt instabil och omogen, blir intressant och se om hon kommer på färjan, men den irländska polisen väntar väl på henne när hon kommer fram. Visst har Victoria blivit mycket trevligare, jag gillar henne numera. hoppas att Ashley får bli präst igen, det hann gjorde var fel men ingenting mot vad många andra håller på med i byn, förstår inte varför de dömde honom så hårt. Och vad har hänt med Katie min favorit, vad osympatisk hon har blivit. Visst gjorde Declean fel när han försökte dölja kroppen, men deras men visst har han kämpat för deras äktenskap och de hade ju också många bra perioder.

2015-01-27 @ 08:49:23
Postat av: Julia

Glöm inte att Declan även var otrogen med Charity. Men håller med, gillar inte Katies attityd för tillfälligt.

2015-01-27 @ 20:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0