Mamma eller inte...

Inlagt lör 6 dec kl 12:54
 
Brenda frågar Kerry om hon drömt om Gennie något mer, Kerry svarar först att hon inte har det men när hon ser Brendas besvikelse så ändrar hon sig och berättar om en uppenbarelse hon haft med någon som såg ut som Gennie. Bob som hör detta säger sedan åt Kerry att sluta med tramset eftersom det bara är lögner. Senare ber Kerry Brenda om ursäkt och erkänner att hon bara hittat på allt. Brenda blir inte arg utan talar om att hon förstått det men att det ändå skänkt ett visst mått av tröst för hon vill så gärna prata om Gennie. Kerry lovar att de kan prata om henne ändå närsomhelst.
 
Chas, Brenda, Bob och Kerry åker till domstolen för att se förhandlingen när Cameron ska åttalas. Brenda slår till honom, fast det visas inte utan talas bara om, så hon blir utkasad från domstolen. Chas kommer sedan ut när det är klart och hon är besviken över att Cameron bara frågat efter Debbie. Han kommer dock inte att släppas mot borgen innan rättegången.
 
Cain pratar om att bo hos Debbie ett tag så hon inte är ensam med barnen. Moira ska ändå åka till Frankrike så han har massa tid men Debbie säger att hon klarar sig själv.
Andy beklagar sig sedan för Cain om att det inte funkar så bra på gården för Moira glömmer bort viktiga möten och avtal.
 
Rhona försöker prata med Paddy för att be om ursäkt för hon förstår verkligen att han inte litar på henne men att han måste ge henne en chans. Paddy skyller på att han inte har tid just nu men när han sedan träffar Chas utanför puben står han och pratar med henne. Det slutar med att de två kramar varandra mitt i allt elände de har omkring sig. Givetvis ser Rhona det och blir besviken. När hon frågar honom om det så blir han förbannad för hon har ju trots allt hånglat med Vanessa. Rhona blir besviken och går hem för att leta efter några tabletter. Precis då kommer Paddy hem så hon gömmer pillerkartorna under några tidningar. Paddy upptäcker det och blir väldigt besviken.
 
Val har köpt en liten cykel till Kyle så hon försöker få Amy till att ta med honom till byn igen. Amy tvekar men blir sedan övertalad. Joanie har inget emot att få lite avlastning men börjar undra när Amy säger att de kommer att vara borta ett tag. Hon nöjer sig med ett svar om att Amy har ett skolprojekt där Kyle ska studeras och att hon tänker bjuda honom på glass.
 
Moira håller på att packa men Cain vill inte hjälpa henne för han tycker inte hon ska åka. Tillslut hjälper han henne ändå men då kommer Adam in genom dörren. Givetvis blir Moira glad över att se sin son. De går sedan till puben och Adam får reda på problemen med att Declan vill ha sina pengar. Han frågar hur de fick ihop till första avbetalningen och om det inte går att ordna igen. Moira vill inte berätta hur och när Cain säger att han kan fixa mer vill hon inte det eftersom hon hellre förlorar gården än honom.
 
Paddy orkar inte med Rhona längre eftersom han tycker att hon förändrats och han kan inte lita på henne längre. Han packar ihop en väska med kläder och sticker. Rhona bönar och ber för att han ska stanna för hon behöver honom men Paddy vägrar. Han säger att oron över att hitta henne död vid nästa överdos gör att han inte klarar av detta längre. Paddy flyttar hem till Chas. Rhona kommer dit för att återigen be honom att ge henne en sista chans men han vägrar.
Det gör att Rhona inser att endast hon kan hjälpa sig själv så hon bestämmer sig för att skriva in sig på en rehabklinik.
 
Nicola börjar jobba på fabriken men hennes inställning är inte den bästa. När hon klankar ned på produktionen så tvingar Jai henne att jobba där för att få mer förståelse för verksamheten. Nicola undrar hur länge hon ska tillverka godis och får till svar att det kommer att vara så länge det behövs.
 
Priya frågar Alicia om hur det går med bröllopet när de ses på puben. Alicia berättar då att hon inte jobbar kvar hos Megan. Priya blir besviken och ber henne be om jobbet tillbaka men då säger Dom åt henne att lämna dem ifred.
 
Amy kommer till byn med Kyle och hon besöker Kerry först. Kerry tycker att Amy bör tala om att hon är mamma till pojken. Sedan går Amy till Val som vill skämma bort honom så han aldrig vill lämna dem. Eric försöker givetvis protestera men hon lyssnar inte alls på honom.
 
Eric hör sedan när Amy pratar med sonen och hon kallas sig mamma. Det gör honom ännu mer orolig eftersom hon kan bli ifråntagen barnet igen när som helst och att det inte är rätt att förvirra pojken. När Amy ska äka iväg för att lämna tillbaka Kyle så säger han åt henne att ta det lugnt och inte kalla sig mamma inför honom. Amy blir förbannad och hotar med att aldrig ta med sig Kyle till byn igen och då får Eric försöka förklara för Val om varför. Hon säger att de ska låta henne göra som hon vill för annars kanske de aldrig mer får se honom.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Bra att Brenda klappade till Cameron fast man inte fick se det. Och bra att Rhona åker ensam på rehab. Val är helt sanslös tycker jag. För att inte tala om Nicola på sin första arbetsdag. Men Jai gjorde utmärkt ifrån sig när han sa ifrån och talade om för henne vad som gäller på deras företag!

2014-12-05 @ 22:05:28
Postat av: AnnaS

Skönt att Kerry berättade sanningen om sina drömmar för Brenda. Jag var rädd att det skulle utvecklas till att hon blev byns spåkärring...

Vet Moira var pengarna kommer ifrån? Hon blir väl medskyldig om Cain åker fast. Och om hon inte vet borde hon väl i alla fall undra, istället för att fråga efter mer. Det kommer aldrig att sluta väl om han och Charity ska fortsätta med sina kupper! Konstigt att hon inte slängt ut Cain när han berättar att han är beredd att mörda folk om han tycker att det behövs. Trodde det skulle bli för mycket för henne.

2014-12-06 @ 14:47:27
Postat av: Gerd

På tal om Cain, tycker att det är konstigt att han kunde återvända till byn och inte fick något straff när han hade kidnappat gamle King och fick en massa pengar !!

2014-12-06 @ 16:02:15
Postat av: ELIZA

Cain:Vet inte hur länge han var borta med pengarna efter kidnappningen, men han slapp straff när han kom tillbaka för att han avslöjade andra kriminella...Golar som det heter..

2014-12-06 @ 19:47:41
Postat av: ELIZA

Har jag för mej att det var så...

2014-12-06 @ 19:51:13
Postat av: Anonym

Du har rätt Eliza angående Cain.
Jag tycker också att det var skönt att Kerrys bluff blev avslöjad, kändes inte bra att lura en sörjande även om det var godhet bakom.
Jag undrar hur det här med Amy och Kyle ska sluta?
Håller med om att det var bra att Jai satte ner foten gentemot Nicola direkt.
Äntligen lägger Rhona in sig på klinik vilket hon borde gjort från början!

2014-12-07 @ 10:27:47
Postat av: Kristina

Jaha, jag blev anonym helt plötsligt! Kanske det beror på att det var längesedan jag skrev här....

2014-12-07 @ 10:28:55
Postat av: Pandora

Undrar vem som blir bypsykopat nu när Cameron är borta? Declan har ju stegvis gjorts mer och mer osympatisk så han kanske kan axla manteln? Cain är ju rena velourgubben nuförtiden så han kan man nog inte räkna med. Robbie ligger bra till också.

Sedan så undrar jag var Lizzie har tagit vägen. Har inte sett henne på jättelänge nu. Har hon farit sin kos utan att jag har lagt märke till det?

2014-12-08 @ 08:45:11
Postat av: Viola

Först och främst vill jag tacka för denna blogg, jag har följt den ett tag och tillhör den skara som följt Hem till gården sen mitten av 70-talet, alltså från början.

Jag läste nånstans att Lizzie, Kitty McGeever alltså, genomgått en hjärttransplantation, hon har även fått njure/njurar utbytta.

2014-12-08 @ 09:49:58
Postat av: Pandora

@Viola:

Ok hon har varit sjukskriven alltså och inte utskriven (Ur serien menar jag då)

Tack för svaret=)

2014-12-08 @ 11:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0