FBI i Yorkshire, eller?

Inlagt kl 21:23
 
Första avsnittet idag domineras av Cameron/Debbie-historien.
 
Debbie fortsätter att pressa Cameron till att säga som det är. Han totalvägrar att erkänna tills han helt plötsligt bryter ihop. Debbie sätter sig nära honom på köksgolvet och tillslut erkänner han att han kväde Gennie till döds. Cain som är inne i andra huset där poliserna är har flera gånger varit på väg att ingripa för att rädda Debbie men polisen har stoppat honom. När Cameron erkänt och Debbie ropat det hemliga kodordet och skrikit högt och tydligt att de kan komma och ta honom nu inser Cameron att han blivit lurad. Han blir vansinnig och börjar blockera alla dörrar så Debbie inte kan ta sig ut och polisen kan inte komma in.
 
Vanessa och Rhona träffas för att prata lite. Rhona ber om ursäkt och tillslut så kommer hon fram till att hon ska börja jobba igen. När Paddy får höra det blir han först irriterad eftersom hon inte velat jobba när han frågar men sedan blir han orolig. Han pratar med Pearl om att han och Vanessa tar alla akutbesök eftersom Rhona inte är redo för det än.
 
Dom söker upp Megan på Home Farm för att hota med advokater nu när Alicia blivit uppsagd. Han får då veta att Alicia avslutat sin anställning själv för att hon inte orkade med arbetet med Davids bröllop. Megan och han pratar om att Alicia är mer påverkad av det än hon velat erkänna.
 
Byborna börja samlas en bit i från Debbies hus när de upptäcker alla poliser i området. Charity blir hysterisk när hon får reda på vad som händer. Hon anklagar Chas för att det är hennes fel.
Brenda och Bob står borta vid kaféet och tror att det kan vara FBI som är i farten pga knarkuppgörelse eller så.
 
Cameron hotar med att döda Debbie om polisen kommer in. De håller sig utanför men beredda. Cameron litar inte på Debbie så han är på väg att bära upp henne till övervåningen men då lyckas hon sparka sig loss och Cameron ramlar ned för trappan och verkar ha svimmat av alldeles blodig. När hon är på väg ned förbi honom tar han tag i hennes fot. Hon stampar till och kommer loss så hon kan rusa ut. Hon springer raka vägen till sin far och gråter hysteriskt och kramar honom. Polisen går in och hämtar ut den blodiga Cameron. Avsnittet slutar med att han sitter i en polisbuss och stirrar ut genom det gallerförsedda fönstret.
 
Andra avsnittet börjar med att Brenda sitter och tittar på sin bröllopsvideo där Gennie sjunger "I wanna hold your hand". Medan vi hör sången ser vi Cameron sitta i en cell och Debbie går runt oroligt hemma innan hon kastar förlovningsringen i soporna.
 
Rhona börjar jobba men Paddy är orolig. Han håller ett öga på henne hela tiden men det gör henne irriterad eftersom hon känner att han inte litar på henne.
 
Cain är hemma med Moira och de pratar om vad som hänt. Då råkar han säga att han borde ha avslutat Camerons liv när han hade chansen. Moira blir upprörd eftersom hon inser att Cain är beredd döda någon för att skydda sin dotter. Hon får nog och vill åka iväg till Frankrike för att leta rätt på Adam trots allt.
 
Nicola kommer till fabriken för jobbintervju. Hon har inte hört vad som hänt så hon pratar på om hur överkvalificerad hon är för det här jobbet. Både Rishi och Jai stoppar henne genom att berätta att Cameron erkänt morden på Carl och Gennie.
 
Debbie går hem till Brenda för att be om ursäkt och berätta vad som egentligen hände. Brenda blir rasande och smäller till Debbie. Sedan säger hon åt Debbie att ringa Nikhil för att berätta vad de gjort mot hans fru. Brenda lugnar ned sig och Debbie går därifrån. När Jai kommer dit så erbjuder han sig att ringa sin bror men Brenda tar på sig ansvaret att göra det själv eftersom det ändå var hennes dotter. Det är inte lätt när hon hör Nikhils röst i högtalartelefonen.
 
Jimmy kommer in på puben och märker direkt att något hänt. Precis efter honom kommer Nicola inspringandes. Val, som jobbar extra i baren för att Diane är barnvakt, skyndar sig att berätta att Cameron erkänt morden.
Jimmy blir helt chockad. Chas kommer ut i lokalerna och pratar med honom. Jimmy försöker be henne om ursäkt eftersom han trodde hon dödat hans bror.

Polisen förhör Cameron men han vill inte svara på några frågar innan han vet hur Debbie har det. Det enda han vill är att poliserna hälsar till henne att han aldrig skulle skada henne eller barnen. Han tror inte heller Debbie gått med på att sätta dit honom eftersom de älskar varann. Cameron tror att det är Chas eller polisen som lurat henne till det. Polisen fortsätter att fråga honom och tillslut erkänner han att han dödade Alex. Han blir genast anhållen även för det mordet.
 
Den kvinnliga polisen kommer hem till Debbie för att berätta att Cameron erkänt mordet på Alex och det innebär att han kommer att sitta inne tills rättegången och därefter bli inlåst på mycket lång tid. När polisen gått så låser Debbie dörren mycket noggrant. Hon går in i huset och kollar i soptunnan, ringen ligger kvar...
(jag tycker också det var lite kuslig stämning på slutet, precis som om Cameron skulle dyka upp när som helst)

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Finns det nåt pris för sämsta polisinsats?
Det känns som om dom lämnar öppet för att Cameron ska komma tillbaka för att hämta Debbie.

2014-12-04 @ 15:07:29
Postat av: TinaV

Hur menar du då? Han ska ju till fängelse antar jag, och släpps väl inte ut om han mördat tre människor.

2014-12-04 @ 18:33:35
Postat av: AnnaS

Nej, men han kan ju rymma. Jag fick sån där obehaglig känsla när han pratade om Debbie och sen när hon låste dörren. Som en skräckfilm!

2014-12-04 @ 19:13:38
Postat av: Nina

Åh vad jag önskar att jag hade kunnat se dagens avsnitt! Tur att vi har den här bloggen! Ser fram emot dagens resumé!

2014-12-04 @ 20:20:18
Postat av: TinaV

Det gäller väl i så fall alla brottslingar, och ingen har väl rymt tidigare ur fängelserna. Han sitter väl förhoppningsvis inte utan lås på dörren.
Jag hade nog också låst min dörr extra noga efter något sådant traumatiskt.
Debbie spelar verkligen bra nu, jag grät faktiskt när Cain tog emot henne i famnen, han spelar också jättebra.

2014-12-04 @ 20:21:33
Postat av: Anonym

Nu blev jag rädd!! Varför ska han lyckas rymma?? Och gör han det har serien tappat trovärdighet...Han kan gå och hänga sej i cellen så är vi av med honom...Och blir det nåt bröllop mellan David och Prijja?? Tycker vi har väntat i evigheter..Kände väldigt för Brenda idag..Vilken mardröm...Sjuk själv och sen begrava sin dotter och till råga på allt få veta att idioten mördade henne...Och fattar inte varför Debbie ska komma undan..Hon visste ju till att börja med att Cameron mördat Carl...Redan där skulle hon väl angett honom...Aahh, nu kom jag på vad det heter, skyddande av brottsling...Är väl sånt man åker in för,eller??...Paddy hoppas jag blir sej själv sen när han lämnat Rhona..Han erkände ju att känslorna inte finns mer...Nicola, finns det mer Osmidig människa? Och vem tror hon att hon är??..Försvinner Bernice nu igen? Hon har kommit och gått i serien...Inte för att jag saknar henne..Ganska...spånig..??

2014-12-04 @ 20:35:27
Postat av: ELIZA

Anonym var ju jag...

2014-12-04 @ 20:36:20
Postat av: AnnaS

Folk rymmer väl hela tiden. Men han borde ju sitta på nån extra hårdbevakad avdelning. Eller på psyket. Det var bara en känsla jag fick.

2014-12-04 @ 23:10:54
Postat av: Andrea

Man förstod att de var du Eliza som skrev det :)

2014-12-05 @ 01:14:39
Postat av: ELIZA

Andrea, men varför visste Du det? Intressant att "höra" vad Du tog det på..

2014-12-06 @ 03:29:48
Postat av: Malin

Eliza, jag visst det med! Syns på ditt sätt att skriva :D ;ycket text, inga nya stycken och alltid följt av tre punkter efter varje mening.

Och så det viktigaste, massor av åsikter! Underbart!

2014-12-06 @ 09:10:44
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: AnnaS

Jag gillar också ditt sätt att skriva Eliza! Du skriver sånt som vi andra inte riktigt törs! Alltid roligt att läsa!

2014-12-06 @ 14:36:32
Postat av: ELIZA

Tack! Alltid kul att det roar!!! Ha ha ha ...

2014-12-06 @ 19:48:57
Postat av: Andrea

Precis du skriver på ett roligt sätt Eliza. Använder många.....

2014-12-08 @ 01:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0