Barn, barn, barn...

Det var mycket om barn idag...

Nicola är uppe på natten och länsar kylskåpet. Lexi kommer upp och ser henne. Hon är så trött på att ha Nicola i huset så hon vänder sig till Laurel och ber om hjälp. Laurel lovar att prata med Nicola. När hon sedan gör det så får hon veta att Nicola tror att hon är gravid. För att få veta hur det ligger till försöker Laurel få Nicola att göra en gravtest. Nicola är så nervös att hon inte vågar med gör trots allt testet. Mycket riktigt så visar det att hon är gravid. Vad ska hon göra nu, hon gillar ju inte ens barn...
Laurel säger åt henne att hon måste berätta det för Jimmy men Nicola tvekar.
När hon sedan tar mod till sig att säga det till honom när de ses på puben så hinner hon inte det eftersom Jimmy säger åt henne att flytta ifrån huset. Han är så upptagen med att skälla på henne att han inte märker att hon ville säga något. Han rusar hem och packar ihop hennes saker som han sedan lämnar utanför Rodneys dörr.
Nicola är så upprörd att hon inte kan prata men hon kommer att försöka lösa allt på egen hand.
Rodney skäller ut Jimmy eftersom Nicola är så uppriven (ingen av dem vet ju riktigt varför) och Jimmy lovar att hålla sig borta från henne.

Lexi försöker övertala Carl om att de ska försöka få barn men han vill inte det än. Han vill få ordning på företaget först. Undrar hur Lexi kommer ta det när hon får veta att Nicola och Jimmy ska ha barn?
Kings får ett kontrakt på jobb i östeuropa. De singlar slant om vem av dem som ska åka och det blir Carl. Han är rätt glad över det eftersom han då slipper Lexis tjat om barn. När Lexi får höra det så erbjuder hon sig att följa med på affärsresan...

Andy vill att Maisie gör någon nytta i hushållet så han säger åt henne att städa upp i huset för han vill visa upp en proper familjefasad när socialtjänsten kommer på besök. Maisie är inte så förtjust i tanken, hon vill inte förstöra sina fina händer. När han sedan kommer hem och ber henne fixa middag åt Sarah...och till honom och Victoria får hon nog. Hon säger att hon känner sig som en sjaskig bondfru. Andy vill inte lyssna utan sticker ut till ladan igen.
Maisie söker upp honom och säger att det är slut, hon flyttar ut. Det enda Andy tänker på är att hon borde vara kvar tills på måndag när socialtjänsttanten kommer.
Maisie flyttar in bakom puben eftersom hon inte vill flytta hem till mamma och pappa igen.

Nathan erbjuder Leyla jobb som hans kontorsassistent. Hon vill jättegärna ha jobbet för då slipper hon jobba hos Eric på fabriken. Nathan vill att hon ska se presentabel ut så hon måste köpa nya kläder och för att hon ska kunna göra det ger han henne pengar.

Bob får höra att Terry erbjudit Brenda att flytta in men att då måste han, Jamie och tvillingarna flytta ut. Då kommer han på att om han bor i lägenheten över cafét så kan Brenda bo hos Terry. En mycket bra lösning och alla verkar nöjda...utom Gennie. Hon frågar Bob om hon kan få bo kvar i lägenheten, på så sätt får han en barnvakt som bor nära och hon kan hjälpa till i butiken om det behövs.

Victoria är barnvakt till  Sarah och de ska ut till lekparken i byn. Hon stannar till i butiken först, där tittar hon i en tidning och märker inte att Sarah tar godis och sedan sticker ut.
Aaron ser att Sarah är ensam utanför affären och frågar henne om hon ska in till Vic men det vill hon inte. Då tar han med sig henne till Debbie. Precis då så har tanten från socialtjänsten kommit och hon sitter och pratar med Debbie och Cain. Först vill Cain att Aaron går iväg med Sarah men kommer ganska snabbt på att det är nog till deras fördel om hon får komma in. Han är dock mycket noga med att inte prata skit om Andy även om Sarah stuckit från sin barnvakt.
Victoria letar efter Sarah och får se att hon kommer med Cain och Aaron. De lovar att inget säga till Andy om vad som hänt. Hon hinner precis komma hem när socialtanten kommer på besök. Givetvis kommer det fram att Sarah rymt från Victoria och att hon dykt upp hos Debbie. Andy förstår inte först vad som hänt men han finner sig snabbt och låtsas att han vetat om allt. Han blir lugnad när han hör att socialen tar hänsyn till helheten och inte bara en enstaka händelse.
Vem kommer att få vårdnaden om Sarah?


Tusen tack för alla uppdateringar, ni är underbara!

Det är så skönt att kunna ta en dags semester och ändå håller ni liv i bloggen... 
Desutom är det kul att se att ni hittar egna diskussioner när det inte finns så mycket annat att prata om under uppehållet =)



Kommentarer
Postat av: Erik

Ja, vem kommer att få vårdnaden om Sarah? Svårt att avgöra efter dagens avsnitt, det beror på hur mycket socialkvinnan får reda på eller vad hon värderar högst. Jag skulle tro att det blir Debbie - förr eller senare i alla fall, det kan ju hända att någon av de inblandade gör bort sig på något vis.

Översättaren klantade sig igen och skrev faster Debbie och moster Debbie om vartannnat. Hon kunde väl ha valt "tant" i stället?

Det är inte ofta man tycker synd om Nicola, men i dag gjorde man nästan det, allt tycks vändas emot henne. Svårt att tänka sig henne med ett barn. Hur kommer Jimmy att reagera när han får reda på det? För det måste han väl få på något sätt?

Typiskt att Maisie inte stod ut längre - att bli tvungen att städa och laga mat och smutsa ner sig. Lika bra att det tog slut mellan dem i tid.

Ganska bra och händelserika avsnitt i dag, allt som allt, tycker jag.

2011-06-07 @ 14:01:30
Postat av: Tina

Håller med dig Erik, det var ett mycket bra avsnitt.

Jag vet inte, men jag fick vibbar om att Gennie kanske är förtjust i Bob ;). Att Debbie ska få Sarah tycker jag är självklart. Det ÄR synd om Nicola.

2011-06-07 @ 14:07:23
Postat av: Lena

Inte fel med lite uppehåll ibland, idag såg jag riktigt fram emot att få se HTG igen.



Aha jag tänkte på Gennie och James, mer passande väl.

Eller är han fortfarande ihop med Louise?



Jag tycker nog att Andy kräver lite väl mycket av sina flickvänner. Det var likadant med Jo.



Visst skall man hjälpas åt men Andy bör ge dom en möjligthet att växa in i det.. Nu var ju Jo faktiskt suverän på det men Andy tar det lite för mycket för givet.

2011-06-07 @ 14:47:14
Postat av: Camilla

Andy är en riktig mansgris i bästa fall. tycker att Maisie var väldigt snäll med honom ändå. Blir hon ihop med Cain nu tro?



Jag som trodde att skådisen som spelar Nicola var gravid för ett tag sedan eftersom hon hade så mycket tunikor och liknande på sig.

Ska Jimmie äntligen få bli pappa nu? Han har ju försökt förr...



Jamie och Gennie, jag tänkte också på det.

2011-06-07 @ 18:01:29
Postat av: Tessan

Jag tyckte Nicola hade stor mage i ett avsnitt förra veckan men trodde det berodde på kläderna men hon kanske var gravid iverkligheten när de här avsnitten spelades in och så satte man in en graviditet i serien oxå.

Annars tycker jag det är lika underlikt varje gång i en tv-serie när någon blir med barn och de står där fundersamma på hur det här kunde hända. Men vad f-n har de aldrig hört talas om preventivmedel?? :)

2011-06-07 @ 18:14:35
Postat av: Erik

Bara åtta dagar och sexton avsnitt kvar till sommaruppehållet. Förhoppningsvis har Jimmy och Nicola blivit sams innan dess och det bestämts vem som ska få vårdnaden om Sarah också. Vad ska vi få att fundera över under sommaren? Något med Faye och Wyldes kanske? Har vi otur hamnar vi mitt i ett dubbelavsnitt med en cliffhanger och får grunna på fortsättningen i sju veckor.

2011-06-07 @ 18:43:30
Postat av: Tina

Skulle ju vara roligt med en cliffhanger, bara man nu kommer ihåg vad som hände i handlingen när uppehållet är över;).

2011-06-07 @ 21:54:08
Postat av: SoP

Egentligen,så tror jag att Nic o Jimmy blir ihop igen, för han skulle bli SÅ lycklig över en unge, men samtidigt tycker jag det är åt helsicke av Laurel att hålla på o tjata på Nic,för hon gillar ju inte barn. Men synd om henne är det inte,hon bäddar sin knöliga säng så bra själv så- Och Sarah då,rimligen borde hon få vara hos Debbie,Andy skulle väl aldrig ha tid med henne o bara lämpa över henne på andra ovilliga fruntimmer.

2011-06-08 @ 01:05:01
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Adm

>>>Tina

Det är ju bara att läsa här för att friska upp minnet när det drar igång igen efter uppehållet ;)

2011-06-08 @ 07:33:15
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina

>>>>>Adm....Det glömmer jag inte. ;)

2011-06-08 @ 18:49:21
Postat av: Lotta F

Tack för att den här braiga bloggen finns. Har varit på några veckors resa o tro på fasen om inte Telia har Feliat så det var några svarta avsnitt inspelade. Men nu vet jag ju allt ändå. Tack o kram från mig/Lotta

2011-06-25 @ 19:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0