Svartsjuka och uppbrott

Sally besöker Ashley när han förbereder en predikan till ett äktenskap. Hon får syn på en häcksax som ligger framför honom och han förklarar att Laurel haft den som inspiration att jämföra med äktenskapet, båda delarna på saxen är likvärdiga men de fungerar inte var för sig.
Sen när de går från kyrkan ser Diane dem och hon vill prata med honom. Sally får gå iväg ensam och Diane påpekar för Ashley att han måste prata mer med Laurel.
Ashley pratar sedan med Sandy som råder honom att åka iväg långt bort med Laurel för att prata ut med henne.
Han ringer sin fru som inte vill prata med honom så länge Sally bor kvar i byn. Diane hör det och hon söker sedan upp Ashley för att säga åt honom att be Sally flytta längre bort, helst så långt bort som möjligt.
Ashley säger att han som kyrkoherde inte kan begära det  men Diane säger att han bör tänka som far/make denna gång.

Cain söker upp Charity på jobbet och vill att hon följer med till stan men hon vill inte smita därifrån och han får åka själv.
När han återkommer så vill han visa henne något. Han har fixat en diamantring till henne och hon blir överlycklig men han vill inte berätta hur han fått tag på pengar för att köpa den.

Ryan vinkar till Katie tvärs över gatan. Gennie ser också honom och hon frågar Katie om hon saknar honom efter att ha fått tillbringa natten för sig själv men Katie säger att hon klarar sig nog.
Katie söker sedan upp Ryan på verkstan för att fråga om han vill ta en drink senare. Han svarar att han vill ta det lite lugnt och hon frågar då om han menar alkoholen eller från henne. De bestämmer sedan att de ska ses hos Katie på kvällen.
Ryan kommer dit och Katie märker att det är något  med honom. Hon tror att han är tveksam till att köpa ett hus och flytta ihop men precis då så gör han slut med henne och säger att han inte har några känslor kvar och han är inte beredd på något seriöst förhållande än.
Katie blir jätteledsen och besviken och ber honom att gå. Han möter Gennie på puben och ber henne gå hem till Katie för hon behöver stöd.
Maisie blir glad över att han gjort slut med Katie men hon och Ryan kommer överens om att inget berätta om deras förhållande än.
Dagen efter så bestämmer sig Katie för att arbeta trots att hon inte mår så bra. Den första hon möter är Maisie som säger att hon kan vara ledig om hon mår dåligt men Katie vill jobba för att skingra tankarna. Katie berättar för Maisie att Ryan gjort slut och Maisie tröstar henne. Hon frågar Maisie om hon vet om Ryan träffat någon annan men Maisie "vet" inte. Nathan står gömd och hör deras samtal.

Nathan möter Ryan senare och han säger att det var bra att han gjort slut med Katie men att han ska akta sig för att såra Maisie.

Lisa ska jobba som modell och måste iväg. Hon låter Zak och Shadrach ta hand om Belle och middagen men Belle märker att det är bättre att gå hem till Will.
Gubbarna går till puben och blir kvar där allt för länge. Efter jobbet kommer Lisa dit och hon är rasande eftersom Mark ringt och undrat vem som hämtar Belle eftersom det är skoldag i morgon. Zak är full och mycket bitter över Lisas val av jobb och han tjatar på henne att hon borde sluta.

Aaron fyller år och Chas kommer hem till Paddy för att lämna en present till sin son men han har bråttom iväg. Hon pratar med Paddy och han berättar om att Aaron har en flickvän, Holly.
På puben så blir Aaron bjuden på öl av andra bybor. Pearl berömmer Paddy för att ta hand om Aaron på ett bra sätt. Chas frågar sin son om vad han tyckte om presenten man han har inte haft tid att öppna den än.
Aaron sätter sig hos Holly, Scarlett och Adam. Under hela kvällen så tittar Aaron och Adam på varann och de är väldigt nyfikna på vad den andre gör. Holly bjuder över Aaron till nästa kväll för då är hon ensam hemma. Han accepterar hennes inbjudan.
Dagen efter så möts gänget igen. När tjejerna går in i butiken så passar Adam på att varna Aaron för att såra Holly så han säger att Aaron måste göra slut med henne nu.
På kvällen så är Aaron hemma hos Holly och de sitter och gosar i soffan. Holly märker att han är lite försiktig och han säger att han inte vill pressa henne till något. Holly säger att hon är redo och leder upp honom till sovrummet.
Senare går Aaron ner till köket, i bara kalsongerna, för att hämta en öl. När han vänder sig om står Adam där. Adam säger åt Aaron att hon förtjänar inte detta men det råkar Holly höra och hon undrar givetvis vad han menar. Aaron försöker släta över det hela med att säga att Adam menar honom. Holly undrar om det är sant och då berättar Adam om Aarons försök att kyssa honom. Hon tycker inte det verkar troligt och att det är Adam som missuppfattat situationen. Adam går därifrån och Holly kramar om Aaron som verkar något lättad...





Kommentarer
Postat av: Erik

Klumpigt sätt av Ryan att göra slut med Katie så där plötsligt utan förvarning och utan något riktigt skäl. Inte trovärdigt - för henne i alla fall, själv kunde han väl inte komma på något, ville bara få det gjort.

Bra att Diane sa några sanningens ord till Ashley. Hoppas han tar dem till sig och inte släpper Sally närmare in på livet utan ser till så att hon lämnar byn i stället.

Kommer någon att tro Adam? Illa valt tillfälle att berätta det, just när Aaron visat prov på sin heterosexuella sida ...

2011-12-12 @ 17:39:58
Postat av: Carina

Tycker både Adam och Aaron bär sig illa åt mot Holly + Scarlett. Ingen av dem verkar överdrivet intresserad av "sin" tjej utan verkar mest angelägna att försöka visa "den andre" att den mninsann inte bryr sig utan är hetero.

Håller med, bra att Diane sa några sanningens ord. Nu får Ashley sluta mesa och bestämma vad som är viktigt.

Stackars Maisie, jobbigt läge att behöva trösta Katie. Han är ju inte speciellt smidig Ryan, men han får iallafall lite cred att han bröt och inte kör dubbelspel som sin äckliga fader.

2011-12-12 @ 19:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0