Ingen julfest utan mistel

Mark och Natasha står utanför butiken och pratar. Han har varit med Will på sjukhuset och berättar att epilepsin kan bero på att Will blev sparkad i huvudet av hästen. De kramar sedan varann och precis då kommer Faye ut och ser dem men låtsas som ingenting.

Pearl beklagar sig för Jamie som går förbi att granen i byn inte är klädd och ingen julkör finns. Han hänvisar till Sally som kommer gåendes. Hon svarar att Ashley bara haft lite mycket att tänka på. Sedan går hon till Edna och de tar tag i saken. De klär granen och sedan skickar de runt Pearl till att säga åt folket att julkören samlas i rådhuset.
Sally söker sedan upp Ashley som inte alls vill träffa henne men hon envisas med att be honom följa med henne. Då får han se den klädda granen och sedan byns invånare stå i rådhuset och sjunga jullåtar.
När det blir dags för honom att läsa en julpredikan får han ett papper med en gammal predikan på av Sandy. Ashley börjar läsa men när han kommer till ordet "hopp" så slänger han lappen och talar direkt ur hjärtat.
Alla bybor blir nöjda och de går till puben efteråt. Sally kommer tillbaka in för att prata med Ashley som håller på att plocka i ordning. Han ber henne om ursäkt för att han betett sig så illa. Sally ser mycket nöjd och belåten ut.

Maisie sitter på cafét och ska äta lunch. In kommer Ryan och han slår sig ned vid hennes bord. Båda ska iväg för att julhandla och när hon hör att han tänkt köpa en plattång till Katie så säger hon att det inte är någon bra julklapp till en flickvän. Hon erbjuder honom att följa med när hon handlar.
De går runt på stan och hon råder honom att köpa en designerväska till Katie, så Ryan gör som hon säger.
När de sedan kommer hem till Home Farm så ber han henne att inte tala om för Katie att de shoppat ihop. Maisie vill bjuda på en drink men han har bråttom hem.

Nikhil söker upp Natasha utanför butiken för han vill att de säljer den till honom. Hon vill givetvis inte bli av med sin butik. Han berättar det sedan för Jai om sin idé om att öppna butik inne i byn där de kan sälja andrasorterningen av godiset. Jai tycker han är galen men Nikhil tror att det är en lönsam idé. Han frågar sedan Natasha en gång till om hon kan tänkas sälja kontraktet på lokalen till dem men åter igen så är svart nej.

Arbetarna på fabriken är besvikna på att de inte blir någon julfest så de kommer på att de ska anordna en själva och de säger till Nikhil och Jai att de inte är välkomna på den.
Dagen efter så får arbetarna sluta tidigare och i julklapp får de anställda en flaska vin var. Alla blir mycket glada och de låter cheferna trots allt få följa med till puben för julfirande, speciellt efter att Nikhil sagt att han bjuder på första rundan.

Brenda och Terry lagar mat som de ska bjuda Pollars på. Även Bob, Jamie och Gennie har blivit bjudna. Gennie och Jamie hamnar bredvid varann vid bordet. Middagen går bra men Val och Eric är lite besvikna över att det bara bjuds på en köttgryta med grönsaker och potatismos. Hon tycker att det inte är så mycket wow-faktor på maten. Terry säger då att maten är mättande och god, det räcker för de flesta. Alla vid bordet instämmer om att maten är mycket god. Sedan säger Terry att vinsten på denna maträtt kan bli 300% och då blir Pollards genast mycket intresserade.

Holly söker upp Lisa hemma hos Dingles. Hon frågar om Lisa kan ställa upp som modell för den som skulle ha kommit har fått förhinder. Lisa skulle få dubbelt betalt men... Lisa inser direkt att det är nakenjobb och hon tackar nej. Senare så söker Lisa upp Holly på gården och vill prata lite mer om vad det innebär att ställa upp som nakenmodell. Det slutar med att Lisa följer med Holly och tillslut så vågar hon kasta av sig kläderna men det tar emot, hon får tänka på pengarna det ger henne.

Maisie är hemma och byter om för att gå tillbaka till puben efter arbetstid. Nathan har heller ingen lust att stanna hemma så han ska göra henne sällskap. Det innebär att Mark blir ensam den kvällen. Han skjutsar sina barn till byn och hinner precis se när fabriksarbetarna, även Faye, kommer till puben. Det tar inte lång tid innan han får Faye till att komma ut till honom en stund.

På puben är det full julstämning. Maisie råkar krocka med Ryan och han säger att hon ser bra ut idag. Chas springer runt med en mistel i handen för att få chans att pussa på männen. Hon får en puss av Ryan men när Nathan är i närheten så tackar hon nej.
Gennie och Jamie träffas utanför toaletterna och står och pratar med varann lite blygt. De kommer fram till att de ska gå hem till henne för att fortsätta pratandet.
Eli går runt och lurar av folk pengar genom att göra trolleritrick. Jai bjuder Maisie på en drink och hon accepterar hans ursäkt för senast. Hon står däremot och tittar mot Ryan så fort hon kan.
Adele (jag tror hon hette så, den ena fabrikstjejen som kom till serien samtidigt som Leyla) sitter och spanar in Nikhil så tjejerna vid hennes bord låtsas gå iväg när han kommer och sätter sig hos dem. Adele tar fram misteln och kastar sig över Nikhil och kysser honom, länge. Han blir helt omtumlad och går sedan till Jai som står vid bardisken.
Maisie råkar välta en drink så Diane tycker att det räcker med alkohol. Katie erbjuder sig att hjälpa Maisie hem till henne. När de kommer hem så sitter Jamie och Gennie och pratar i soffan men han får väldigt bråttom därifrån.
Katie och Ryan lägger Maisie i soffan. När Katie ska hämta täcke så hjälper Ryan Maisie att ta av sig skorna. Hon vaknar till och han säger att han bara ska göra det bekvämt för henne och hon svarar att hon tycker om det. Katie kommer med täcket och de stoppar om Maisie sedan går de därifrån. Precis innan Ryan lämnar rummet vänder han sig om och tittar på henne...







Kommentarer
Postat av: Tina V

Varför skulle Ryan krångla med Masie, när han har Katie den snyggaste tjejen i byn?

Masie har bara varit jobbig sedan hon kom till Emerdale.

Hoppas Jamie och Gennie blir ihop igen, dom passar så bra ihop.

2011-12-01 @ 15:02:59
Postat av: Mariann

Nu ser det ju ut som om det blir krångel mellan Ryan och Maisie som någon trodde. Var det samma person som gissade (eller föreslog?) att Nikhil och Natasha skulle bli ett par?? I så fall har vi en "saida" här! För nu tror jag också det. Kärlek börjar ju med bråk och Nikhil och Natasha smågnabbas.

Det gör ingenting för jag är så hjärtinnerligt trött på den där träbocken Mark, han kan ta sitt rödhöriga skatbo och dra till Australien. Fast det roligaste vore om Nikhil visade sig vara bög så kan han och Aaron bli ett par.

Men varför kan vi inte bara få lite lugn och ro och åtminstone ett lyckligt kärlekspar?? Vi får hoppas på Gennie och Jamie då...

2011-12-01 @ 15:22:39
Postat av: Fredrik Duwell

Första advent, plusgrader och ingen snö - det verkar inte bli någon riktig jul eller nyår detta året heller! :(

2011-12-01 @ 16:23:59
URL: http://www.fredrikduwell.com/
Postat av: Erik

Ja, vi får hoppas på Jaimie och Gennie, om de inte blir avbrutna och får vara för sig själv och någon vågar ta det första steget så ...

Översättaren fortsätter att kalla The Village hall för rådhuset, vilket är fel i varje fall i Emmerdale. Jag skulle kalla stället för bygdegården eller liknande, för det är vad det är, ingen rådslokal eller domstol.

Det var ju skönt att Ashley ryckte upp sig lite. Bara han inte börjar hitta tillbaka till Sally igen nu när hon har hjälpt honom ...

2011-12-01 @ 17:37:37
Postat av: Erik

Ja, vi får hoppas på Jaimie och Gennie, om de inte blir avbrutna och får vara för sig själv och någon vågar ta det första steget så ...

Översättaren fortsätter att kalla The Village hall för rådhuset, vilket är fel i varje fall i Emmerdale. Jag skulle kalla stället för bygdegården eller liknande, för det är vad det är, ingen rådslokal eller domstol.

Det var ju skönt att Ashley ryckte upp sig lite. Bara han inte börjar hitta tillbaka till Sally igen nu när hon har hjälpt honom ...

2011-12-01 @ 17:39:14
Postat av: Lena

Jag har för mig att jag skrev något här (för ungefär en månad sedan) ang Maise och Ryan. Tyckte redan då att det verkade som de var "något speciellt" mellan dem och trodde att det skulle bli anledning att avslöja att Mark är far till Ryan, men efter det att Ryan och Katie blev ihop har jag tänkt att jag hade fel.



Nja kanske inte ändå, de kanske bara vlle dra ut på det hela lite ..............



Hoppas så på Gennie och Jamie nu, de är gulliga ihop, kan kanske föra in lite glädje igen i serien

2011-12-01 @ 19:21:37
Postat av: Tina

Jag vet inte men det känns lite krystat ut på Jamie/Gennie fronten. Det blir nog inget av där.

...och vad håller Lisa på med, hon säljer ju sig.

2011-12-01 @ 21:41:58
Postat av: Jackson

Hur kommer Zak & Co att reagera när han/de får reda på att Lisa har poserat utan kläder? Misstänker att hon får svårt att övertyga dem om att anledningen var att hon ville tjäna snabba pengar för att kunna köpa den rosa datorn till Belle.



Jaaaa, litet trögt mellan Gennie och Jamie. Frågan är nog om han är beredd att försöka förlåta och glömma. Antagligen inte så lätt. Extra känsligt i och med att Bob, hans egen pappa, är involverade.



Relationen mellan Maisie och Ryan känns läskig och obehaglig.

2011-12-01 @ 22:30:09
Postat av: Mariann

Haha, ja men i så fall är ju Dinglarna mer korkade än vanligt. För vad skulle anledningen annars va?? Hon satte sig ju inte där naken för att hon trivdes med det direkt. Jag förstår inte riktigt vad som är så hemskt med att sitta krokimodell naken. Själv skulle jag aldrig göra det men det har ju med min självuppfattning och självförtroende att göra. Moraliskt ser jag inget som helst fel i det.

2011-12-02 @ 06:48:41
Postat av: Kristina

Håller med Marianne, Lisa gjorde ju det för Belles skull. Som vanligt är det hon som drar in pengarna till familjen. Jag förstår inte hur det funkar - hon jobbar heltid på fabriken, sitter modell på kvällarna och står för all markservice medan gubbarna inte gör ett jota!

2011-12-02 @ 07:51:42
Postat av: Tina V

Att sitta nakenmodell är inget fel i sig själv om man nu tycker att det känns bra, men att känna sådant obehag som Lisa gör, bara för att Belle ska få en dator tycker jag är fel.

Det är som att sälja sig själv för att kunna köpa dyra presenter.

2011-12-02 @ 09:40:42
Postat av: Mariann

Ja man tycker ju att de där slashasarna till karlar kunde lyfta på sina rövar och ta sig ett jobb så slipper Lisa slita dubbelt.

2011-12-02 @ 10:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0