Små båtar med ett litet budskap

Inskrivet onsdagen 16/12 kl 18:28
 
Laurel upptäcker maten Marlon lagat kvällen innan. Hon får dåligt samvete för att hon inte kommit hem men ursäktar sig med att Nicola mådde lite dåligt och behövde hennes stöd.
 
Megan sitter på kaféet och hör när Ali pratar med Brenda om saknaden efter Rachel. Det gör att hon tar fram bilden på Joshs bil. Precis då kommer Jai in och ser att hon inte raderat den. Han blir irriterad och påminner henne om att den kan påverka hans framtid.
 
Belle börjar jobba hos Katie. Hon ser en skolkompis komma för en ridlektion men kompisens mamma vänder så de åker hem igen. Katie säger att det var för att mamman fått akutsamtal från jobbet. Strax efter råkar Belle höra när Andy och Katie pratar om återbudet  på grund av Belle och oron för pengar nu när de ska köpa gården.
 
Jimmy kommer hem och han har köpt en liten t-shirt till bebisen som han kallar Nimmy. Nicola säger inget först så när Jimmy kommer hem till huset och får höra att Angel leker sjukhus och låtsas ta hand om deras baby tillsammans med Rodney så börjar han ana oråd. Rodney tar med sig Angel så Jimmy och Nicola blir ensamma. Hon berättar för honom vad som hänt och han blir förtvivlad. Jimmy lovar att ställa upp för henne så mycket hon behöver, att de är två som går igenom detta tillsammans.
 
Pearl har börjat med aktiehandel för att öka sin kasinovinst så hon kan betala en flygbiljett till Owen. Paddy hör detta och vill ha hjälp med att investera 100£.
 
Megan kommer hem och Jai frågar henne om hon raderat bilden. Det har hon inte så han säger att hon måste tänka på vad det innebär, hon måste välja att stötta honom och Archie eller lämna dem. Hon går iväg för att tänka men återkommer efter ett tag. Megan ber Jai att radera bilden för hon måste ju lita på honom om de ska leva tillsammans. Sedan börjar de prata om att gifta sig i februari, helt utan någon planering alls så det hålls enkelt.
 
Belle söker upp Lachlan på Home Farm. Hon får några tabletter som hon kan betala för i slutet av veckan.
 
Bernice får uppdraget att tala om för Rodney att Nicola förlorat barnet.
 
Nicola pratar med Jimmy om att inte berätta för alla andra om förlusten för om de blir gravida igen på en gång så blir ingen besviken. Jimmy tycker inte alls det är någon bra idé eftersom han behöver tid på sig för att smälta det som hänt. Nicola vill att allt är som vanligt så hon fortsätter att jobba trots att både Jimmy och Rodney säger åt henne att ta det lugnt.
 
Laurel lär Marlon och familjen att göra pappersbåtar där man skriver ned en önskning för att sedan sjösätta båten med ett litet värmeljus. De går ned till ån och när Marlon leker med barnen så tar Laurel upp en båt som fastnat i åkanten. Hon öppnar båten och ser att Marlon skrivit att han lovar att ha kvar Donna i hjätat för alltid.
 
Lachlan kommer hem till Belle med några tabletter. När han gått så tar hon en på en gång. Samson ser henne och vill också ha godis. Hon talar om att det inte är godis sedan går hon iväg.
 
Aaron och Robert träffas på kaféet. De pratar med varann i smyg och gör upp om att ses senare på kvällen.
 
Nicola går hem tidigare från jobbet för hon inte mår bra. Jimmy är förbannad för att hon inte pratar med honom utan bara låter allt vara som vanligt. Han erkänner att han varit i kyrkan tidigare på dagen även om han inte är troende.
 
Samson råkar hitta ett av Belles piller under soffan. Han talar om att det är hennes för Zak och Lisa. De konfronterar Belle på en gång. Först nekar hon till att tagit något men sedan säger hon att de är ofarliga och går att köpas på  nätet. Hon tror inte att de är så skadliga som Lisas tabletter var. Zak blir rasande och kastar tabletterna i soporna.
 
Cain och Moira får veta av Adam att Robert investerar i deras företag. Cain berättar detta för Chas som blir orolig för sin son. Hon ber honom att inte ge sig i lag med Robert.
 
Nicola och Jimmy firar nyår sjäva hemma. De tar det lugnt men plötslgit bryter Nicola ihop och börjar storgråta.
 
Tomten som uppträtt på svensexan är tillbaka på puben för att uppträda på nyårsafton. Han ser Bernice och sjunger för henne. Sedan går han fram till henne för att prata men hon är inte alls intresserad. Bernice och Rodney sitter och firar med en halvflaska champagne. Han ställer upp för henne istället för att vara med Brenda.
 
Marlon och Laurel är också på puben med Bob. När nedräkningen för nya året börjar så säger Marlon mitt i "Grattis Donna på födelsedagen".
 
Zak och Lisa står ute på gården och skålar och tittar på fyrverkerierna. Han säger att det bästa med allt är att nästa år måste bli bättre (Jag håller verkligen med honom)
 
Belle är hemma och när de andra är ute rotar hon i soporna efter sina tabletter.
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Kommentarer
Postat av: TinaV

Kan det inte hända något roligt längre, död, missfall, sjukdomar och allmänt bara tråkigt och bråkigt.
Jag ger snart upp.

2015-12-15 @ 16:23:43
Postat av: Anonym

Vi är helt klart överens om det! Det hade varit bra om Emmerdale kunde visa positiva delar ur livet i byn just nu eftersom det har varit mycket olycka under den senaste tiden. Det har varit mycket sjukdomar, separationer, dödsfall, konflikter m.m

2015-12-15 @ 18:13:46
Postat av: Klara

Håller med er!! De känns som ALLT måste gå fel....

2015-12-15 @ 18:38:45
Postat av: TinaV

Jag vet inte hur dom tänker, först gör dom hela Jimmys operation lite komisk och Nicola blir gravid på ett lite komiskt sätt, sedan så vill dom göra det jättesorgligt.
Belles jobbiga karaktär som bara är för mycket, hon ger alla runt sig ett jobbigt liv fast alla gör allt för henne.
Jag är tveksam till om jag kommer att börja titta igen efter juluppehållet.

2015-12-15 @ 19:25:17
Postat av: Stina

Håller med om att det är väl mycket kriminalitet och sjukdom i HTG, men finns det ingen som gillar serien? Många klagar och hotar med att sluta titta.
Jag förstår att Ali är orolig för min syster, men jag tycker hennes beteende är jobbigt. Som moster har hon väl ingen umgängesrätt.

2015-12-15 @ 22:09:11
Postat av: Jackson

Far riktigt illa av att se Belle. Cain känner man heller inte igen längre. Vad har hänt Rachel? Inte har väl han som levererade pojken till Jai dödat henne? Eländigt med Nicolas och Jimmys väntade barn också. Rachel har sannerligen tusen änglars tålamod. Himmel, alltså! Chas blir jag glad över att se.

2015-12-15 @ 22:21:33
Postat av: Frk Höger

Jackson, du menar väl att Laurel har tusen änglars tålamod, eller?

2015-12-15 @ 23:45:56
Postat av: Jackson

Ja, Frk Höger, där blev det litet fel. Laurel menar jag, förstås.

2015-12-16 @ 09:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0