Affärsmöte i en lada, eller...

Inskrivet kl 22:04
 
Robert ser Aaron på kaféet och han ber om ursäkt för att han fått förhinder kvällen innan. Han vill att de ses senare på dagen i ladan men Aaron är tveksam.
 
Pearl hjälper Paddy att satsa pengar på hästar. Det visar sig att hon gissat rätt så han vinner 33 gånger pengarna han satsade. Det vill han sedan fira genom att bjuda på en omgång på puben. Pearl har en bättre idé så hon spelar 21 med honom. Paddy blir onykter och förlorar en del av pengarna han vunnit men Rhona stoppar honom innan han förlorar allt.
 
Nicola pratar med Brenda om det förlorade barnet och om hur man ska tala om det för Angel. Brenda råder henne att berätta så fort som möjligt men på ett varsamt sätt. Senare kommer Nicola in på kaféet och tackar Brenda för hjälpen. Hon säger att hon har berättat allt för Angel nu.
 
David tycker det är jobbigt när Pete tar över tränarrollen för mycket. Han får rådet av Bob att säga som det är. David frågar då om Bob är intresserad av att hjälpa till istället men det är han inte, däremot så rekommenderar han Rakesh som precis kommit in på kaféet. David säger sedan till Pete att han vill hålla det inom familjen för att de ska få tid tillsammans och därför kommer Rakesh att vara hjälptränare. Pete blir besviken såklart.
 
Chrissie ska in till stan för att shoppa med sin far men Lachlan vill inte följa med som planerat så hon ber Robert att passa honom några timmar. Robert ringer återbud till Aaron som då blir irriterad och säger att om de ska ses fler gånger så får han se till att komma idag. Aaron talar om att han inte accepterar att bli nobbad två dar i rad.
 
Belle går över till Lachlan på Home Farm. Robert inser att då kan han lämna dem en stund så innan han går säger han åt dem att inte röra barskåpet bara. Lachlan erkänner för Belle att han aldrig provat tabletterna men nu vill han testa. Belle blir lugn och neddrogad så hon berättar för honom om rösterna i huvudet. Lachlan hör inget för han får plötsligt kramper och börjar kräkas. Belle får panik och rusar ut till Gemmas grav för att be om ursäkt för att hon berättat om rösterna.
 
Aaron och Robert träffas i ladan för att ha sex. Robert stänger av sin mobil för att de ska få vara ifred. Efteråt ligger de och pratar om framtiden. Han gör klart för Aaron att efter bröllopet med Chrissie så kommer han inte att bedra henne mer. Aaron ser lite besviken ut.
 
Rakesh och Priya ska iväg på en affärsmiddag för att knyta kontakter men först går de till puben. Där får han ett samtal från David om att ta hand om fotbollsträningen. Rakesh skyndar sig dit medan Priya går hem. Träningen blir tuff. Han tränar dem mentalt att de ska vinna med tankekraft. David märker att barnen inte riktigt hänger med så när Pete kommer så frågar David om han vill återkomma som tränare. Pete tackar ja.
 
Harriet berättar för Finn att hon hittat hans mamma i Hotten av alla ställen. Finn får adressen så han kan välja hur han vill göra. Han söker upp Val och Eric för att prata med dem. Båda två lovar att ställa upp för honom och skjutsa honom till mamman om han vill ha stöd. Enda problemet Finn har nu är att om han ska berätta för resten av familjen.
 
Zak och Lisa är oroliga för att Belle inte kommit hem i tid som hon skulle men de vill inte missbruka förtroendet för henne genom att ringa och kolla var hon är. Han berättar då för Lisa om vad Belle gjort mot Edna med pengarna och broschen. Plötsligt kommer Belle hem och de märker genast att hon är drogpåverkad. Hon berättar om vad som hänt så Zak skyndar sig till Home Farm medan Lisa ringer efter ambulans.
 
Chrissie och Lawrence kommer till sjukhuset och får veta att Lachlan fått en reaktion på en drog som är laglig. Hon försöker få tag på Robert som inte svarar. Efter ett tag kommer Robert dit och skyller på att han varit på ett affärsmöte men han hinner inte svara på med vem för just då kommer  Lisa och Zak som har tagit med sig Belle till sjukhuset för att undersökas hon också.
 
Belle erkänner att hon tagit tabletterna förut och att det är Lachlan som sålt dem till henne. Först tror de inte på henne men hon talar om att han använt Lawrences kreditkort för att köpa drogerna på nätet. När hon får möjlighet smiter hon in till Lachlan för att prata med honom. Han vaknar till och hon frågar om han minns något om vad som hänt. Det gör han inte och hon blir lättad över att han inte kommer ihåg att hon pratat med honom om rösterna i huvudet.
Chrissie och Lawrence kommer in i salen och blir förbannade över att Belle är där eftersom hon bara lämnat honom på Home Farm först. Belle rusar ut till toaletten där hon börjar prata med Gemma och lovar henne att inte berätta för någon om att de pratar med varann om Gemma lovar att inte ge sig på andra som hon gjorde med Lachlan.
 
Chrissie ber Robert att gå därfrån för hon tror inte alls på hans historia om affärsmöte. Hon är besviken på att någon annan är viktigare för honom än hennes son. Robert åker hem till byn och går till puben. Där får han en utskällning av Zak för att han inte hållt koll på Lachlan. Aaron hör detta och när Robert vänder för att gå igen så följer Aaron efter. Han vill vara ett stöd för Robert men får som svar att de inte kommer att ses mer, att han inte fattar varför han varit med Aaron över huvudtaget. Nu är det i alla fall slut mellan dem för han älskar Chrissie.
 
 
 
Jag har tänkt på en sak, kan det vara första gången någonsin som vi är inne i samma år som i serien? De har 1 januari 2015 medan vi är i december 2015 i några få avsnitt till. Hur var det när serien började, låg vi i fas då?
Någon som vet...
 
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Kommentarer
Postat av: Stina

Vad ser Aaron i Robert, han är verkligen osympatisk. Stackars Belle, stackars föräldrar. Belle skulle verkligen behöva hjälp med rösterna hon hör inne i huvudet.

2015-12-16 @ 14:45:55
Postat av: Jackson

Ja, och vad ser Rhona hos Paddy? Tycker att han blir allt fjantigare.

2015-12-16 @ 19:00:09
Postat av: Ylva

Och vad ser Laurel och Marlon hos varandra? Jag tyckte rätt bra om Laurel förr men sedan hon och Marlon blev ett par tycker jag hon har tappat en hel del.

2015-12-17 @ 08:39:47
Postat av: Jackson

Tycker precis som Du, Ylva. Jag tycker att även Marlon var mysigare förr.

2015-12-17 @ 10:05:21
Postat av: Ylva

Jackson: Håller med ang Marlon. Han var bättre förr tycker jag också. Lite pajas men ändå rätt rar.

2015-12-17 @ 16:04:17
Postat av: Gerd

Och jag som aldrig har gillat Marlon !!

2015-12-17 @ 17:41:10
Postat av: Viola

Vi är långt efter, t.ex. Så gifte sg Andy och Katie juldagen 2014, vi har mycket att se fram emot som redan har hånt under 2015 i brittisk tv.
Väldigt mycket, ge inte upp!
God jul, alla htg-tittare! 😉🎄

2015-12-18 @ 22:47:01
Postat av: Adm

>>>Viola, jag vet att vi är "långt" efter, eller ca ett år. Dagens avsnitt utspelades 1:a januari 2015, alltså samma år som vi är i just nu även om vi är i december. Det var det jag undrade över, om vi någonsin varit i samma år som i serien?

2015-12-19 @ 16:12:49
URL: http://emmerdale.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0