Gråhårig Magnum P I

Inskrivet kl 23:45
 
Andy pressar Robert med frågan om han dödat Katie. Robert försöker undvika att svara ända till Andy ringer polisen. Då säger Robert att han ska berätta vad som hände. Han säger att det var en olycka och inte alls meningen att hon skulle dö när han knuffade till henne. Robert berättar gråtandes hur det var och han påpekar återigen att det var en olycka precis som när Andy dödade deras mamma. Andy tror genast att Robert hämnats på grund av den olyckan.
 
Ross är hos Debbie och han lyckas övertala henne att de ska äta pizza ihop som vänner trots att hon tvekat.
 
Rakesh talar om för Chrissie att han inte kan företräda henne då det kan bli en intressekonflikt eftersom Val är Ambas farmor. Han lovar att han ordnat en kollega som ska hjälpa Chrissie istället.
 
Sarah har varit hos Diane men när hon kommer hem till Andy ser  hon honom sitta över någon och bara slå och slå. Hon blir rädd och rusar ut och gömmer sig bakom en bil. Andy kommer sedan ut och åker iväg och strax efter kommer en blodig Robert ut. Pete som kommer förbi ser Sarah bakom bilen och hon berättar vad som skrämt henne. Han hjälper henne hem och avbryter Debbie och Ross som inte kunnat låta bli varann.
 
Debbie hjälper Sarah att lugna ned sig. Pete och Ross blänger på varann. Pete går sedan därifrån och Debbie tackar honom. Hon har dock ingen lust att äta pizza med Ross så han får gå hem han också.
 
Chas märker att Aaron och Paddy pratar om något och kastar oroliga blickar mellan varann så hon tvingar dem att tala om för henne om varför de gör så. Aaron erkänner allt om att han hjälpt Robert vid olyckan med Katie och Paddy erkänner att han fått veta allt nyligen men inte vågat säga något då Robert hotat både Rhona och Leo.
 
Lachlan leker med pistolen han hittade i väskan. Han låtsas att han möter Robert. När han sedan är inne i byn ser han Robert komma ut från Victorias hus. Lachlan tar pistolen ur väskan och lägger den i bakfickan/bältet. Precis då kommer Rakesh springandes och de krockar. Lachlan tappar pistolen så Rakesh ser den. Lachlan tar pistolen och springer iväg. Rakesh springer efter men tappar bort honom.
 
Rakesh skyndar sig till Chrissie på Home Farm för att berätta vad han sett. Chrissie beger sig ut för att leta efter sin son men hittar honom inte. Lachlan kommer sedan hem och Chrissie lyckas få pistolen av honom så hon kan lägga den i kassaskåpet.
 
Andy går till polisen och anmäler Robert för mordet på Katie. Polisen kommer till byn för att arrestera Robert precis när Victoria och Diane ser det. De tror inte det är sant men när Andy kommer hem så bekräftar han det.
 
Ashley försöker hitta på något till Harriets födelsedag men varken Pearl eller Sandy gillar hans idé om en present och middag hemma. De övertalar Ashley att ordna en fest med detektivtema eftersom Harriet gillar den nya tv-serien om Sherlock. Ashley får låna en hawaiiskjorta och tajta jeans av Bob för att se ut som Magnum men Harriet råkar få syn på honom när han provar kläderna så han låtsas att det bara är hans nya stil. Ashley hinner precis gömma lösmustaschen och sedan går han på toaletten. Harriet lyckas få Sandy till att berätta vad som är på gång så hon låtsas att hon inget vet utan får Ashley till att gå med på att hon också ska ha 80-talskläder på sig. De kommer till puben och skapar glada miner hos dem som är där. Sedan erkänner hon att hon vet om hans överraskning.
 
Rakesh söker återigen upp Chrissie på Home Farm för att berätta om ryktet om att Robert mördat Katie. Rakesh lovar också att han ställer upp för henne och han företräder henne i rätten trots allt om hon lovar att ingen annan kan få tag på pistolen i kassaskåpet. (Jag tycker det kändes som om de kommer få känslor för varann när han nuddade vid henne några gånger)
 
Chas lovar Aaron att hon tänker göra allt för att Robert ska bli straffad. Andy säger samtidigt till Diane och Victoria att han kommer inte hålla igen om Robert kommer tillbaka till byn.
 
Robert blir förhörd av polisen men han nekar till att ha mördat Katie. Han säger att allt är en hämnd av Andy och han har förklaringar till alla anklagelser. Det slutar med att Robert få gå från polisstationen...

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Kommentarer
Postat av: Peter H

Missade dagens avsnitt. Hade hoppats på lite kommentarer.

2016-06-20 @ 18:57:11
Postat av: Nina

Robert har äntligen erkänt för Andy att han dödade Katie, men han säger att det var en olycka. Andy tror honom inte och polisanmäler honom för mord, men Robert lyckas prata sig ur det på station. Aron erkänner för sin mamma att han hjälpte till o städade upp spåren efter hennes olycka. Rakesh bestämmer sig återigen för att företräda Chrissie.

2016-06-20 @ 19:04:46
Postat av: Nina

Sorry, kommentaren skickades iväg innan jag skrivit klart. Sarah ser när Andy slår Robert och blir ledsen. Ross försöker ragga upp Debbie igen men precis då kommer Pete in med Sarah. Debbie säger att hon vill vara själv lite med sin dotter. Ashley klär ut sig i detektivtema med hjälp av Bob eftersom Ashleys tjej fyller år (hjärnsläpp på hennes namn just nu). Lachlan blir påkommen med att han har tagit pistolen och Chrissie låser in den i deras kassaskåp. Rakesh bestämmer sig för att inte ta det vidare.

2016-06-20 @ 19:09:15
Postat av: Peter H

Ok. Tackar. Det verkar ha varit en relativt lugn dag.

2016-06-20 @ 21:05:09
Postat av: AnnaS

Det brukar ju finnas en mening med allt som görs i serien. Därför undrar jag vad som kommer att hända med Ashleys maskerad. (Av samma anledning undrar jag när tjejen som rånade Sandy kommer att dyka upp igen. Min gissning: Harriet får syn på henne, tar fast henne och sen flyttar hon till byn.)

Antagligen kan väl Lachlan koden till kassaskåpet. Vore lite kul om han i alla fall skrämde Robert ordentligt, men han behöver kanske inte skjuta honom.

2016-06-20 @ 21:43:16
Postat av: Julia

Robert som ledsen ser inte trovärdigt ut, vet inte om det har att göra med att skådisen spelar dåligt eller om rollen ska vara så. Gissar på det sistnämnda för i övrigt tycker jag han spelar bra.

Varför vill Rakesh så gärna företräda Chrissie? Fick en känsla idag av att han är intresserad utav henne.

Jag är väl en av få som faktiskt vill se Ross och Debbie tillsammans. Jag tror att hans känslor är genuina, det stör mig dock att han framställer det inför Pete som om att han enbart är intresserad utav henne för att "sticka honom i ögonen".

Var är Cain??

2016-06-20 @ 23:50:51
Postat av: Såpa fantast

Tyvärr verkar det som att Robert kommer undan med mordet på Katie, eller var det dråp. Hur kan en person slippa stå till svars för alla de hemska saker som han har gjort?

2016-06-21 @ 00:18:05
Postat av: Liv

Jag tror som Julia att Rakesh är lite intresserad av Chrissie. Tänkte mer att just Chrissie kommer att bli den som tar till pistolen nästa gång fast hon har ju redan freakat ut på Robert en gång förståss.

2016-06-21 @ 00:20:34
Postat av: Peter H

Pistolen lär ju hur som helst komma till användning på något sätt.

2016-06-21 @ 05:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0