Stanna eller sluta?

Rhona är rasande när hon hör att Katie begär att Vanessa måste sluta. Hon går inte med på det men Paddy tycker att de måste hålla Katie på gott humör annars kanske hon stämmer dem. Paddy och Rhona besöker sin advokat som säger att de ligger illa till om de blir stämda.
 
Cain söker upp Debbie för att prata om Robbie. Debbie nekar givetvis att hon skickade honom men hon lovar att prata med honom.
 
Moira pratar med Megan om vad Robbie gjort men Megan tror henne inte. När Megan pratar med Declan så råde han henne att låta Robbie vara för han måste klara upp sina egna problem. Han berättar för Megan att han och Katie tänker försöka få barn även om det innebär IVF-behandling.
 
Amy tycker det är jobbigt att Victoria och Adam håller ihop hela tiden och hon ledsnar på att se och höra sin mamma ihop med Andy. Inte blir det bättre när hon kommer hem till Val och Eric och stör dem när de ska ha en kärleksstund. Eric föreslår att hon ska skaffa eget boende, att de kan hjälpa henne köpa en lägenhet. Val vill hellre att hon flyttar hem till dem igen.
 
Debbie säger åt Robbie att betala tillbaka pengarna men han säger sig ha investerat dem i en annan affär för deras skull. Det visar sig att han köper billig sprit som de sedan ska sälja vidare.
 
Vanessa hör Rhonas och Paddys bråk om henne och kliniken. Hon lämnar in en avskedsansökan och Rhona protesterar men Paddy godkänner den.
 
Cain väntar in Robbie och ser till att få en del av pengarna tillbaka. Han säger till Robbie att han ska vara tacksam för att han inte blir sönderslagen men det är endast tack vare Debbie.
 
Samson vill att Rachel följer med på ett föräldramöte. Hon tvekar men när hon pratat med Ali om saken så bestämmer hon sig för att följa med i alla fall. Samson bli jätteglad.
 
Moira går till Debbie för att prata om Robbie och om att det är inte hon som påverkat Cain till att prata med Chas igen.
 
Rhona pratar med Vanessa. Hon säger att hon vill ha kvar vännen eftersom hon annars inte har någon att prata med för hon kan definitivt inte prata med Paddy längre. Det visar sig att Rhona är rätt olycklig i sitt äktenskap.
 
Amy tackar nej till Vals erbjudande om att flytta hem igen.
 
Dan försöker få Brenda till att prata med Bob men hon vill inte. Hon säger att hon vill ha Dan som en vän som får henne att tänka på annat. Det gör att Dan och Brenda går till puben för att kasta pil tillsammans med Rodney och Georgia som är där.
 
Paddy vill inte ge med sig angående Vanessas tjänst utan tycker att hon borde sluta. Rhona som fortfarande vägrar gå med på det får då höra att Paddy kanske inte stannar om Vanessa är kvar.
 
Bob vill ta det lugnt men Ruby övertalar honom att följa med till puben. Han känner sig förvirrad för han förstår inte vad som hänt mellan honom och Brenda, han känner att han missat något men vet inte vad. När de kommer till puben och ser Brenda som skrattar och har roligt blir han ännu mer ledsen.
 
Vanessa pratar med Paddy. Han erkänner att inte förstår varför Rhona fortfarande är kvar hos honom.
Sedan pratar Vanessa med Rhona och säger åt henne att hon måste bestämma sig om äktenskapet är värt att räddas...
 
(Jag har säkert missat hälften av handlingen men det är väldigt trist just nu...)
 
 

 
Här är lite info från Colin igen och tyvärr missade jag att sätta in det i fredagens blogg när Lizzie var med...
 
Today was Lizzie’s final appearance. For those who’ve missed the reason why, see the entry “Lizzie and Diane” from 1st June.
 
 
 
That scene where Brenda told Bob she was sick stretched believability, I think. While we do indeed say things like “I’m sick of feeling like an idiot”, or “I’m sick of you”, as Bob did, in my experience if someone simply says ”I’m sick” it only means “I’m ill”. It’s not as if he didn’t know she’d just had a stay in hospital even!
 
 
 
As for the storyline in general, of course I understand, as TinaV said, that cancer storylines can bring back painful memories, but they do tend be really popular, for whatever reason. To put it into context, all four of the big UK soaps had a cancer storyline in 2013, and whenever these storylines come up they tend to get a lot of award nominations and wins - both in terms of the storylines themselves and the actors involved in them. I think it’s quite unusual to see a character so reluctant to get any treatment, so at least Emmerdale are doing something slightly different here…
 
 
 
Oh, and in answer to another question, Stuart Wolfenden is no relation to Matthew Wolfenden!

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Thank´s Colin för the answer :)
Det känns som om Paddy är på väg ut ur serien :(
Vad är meningen med att Amy går runt och känner sig utanför när alla andra har ett kärleksliv, för något vill de ha fram. Kommer det att komma en ny kille till byn eller kommer hon falla för någon som redan finns där?

2014-06-16 @ 16:23:14
Postat av: TinaV

Jag missade igår men är inte ledsen för det, är sista avsnittet på torsdag innan sommaruppehållet?

2014-06-17 @ 08:46:12
Postat av: JH

Jag rekommenderar youtube om ni vill se de avsnitt ni missat! Finns en liiiiten risk att man ser nån ruta man inte vill se men om man bara söker på rätt datum direkt kommer man till det man vill se och då är det inga problem. Till exempel om man vill se gårdagens 16.6 kan man söka på emmerdale 13th march 2013 och emmerdale 14th march 2013. Det senare avsnittet ska man bara se halva av för vi är inte riktigt i synk med det de visar. En dag i veckan visar de två avsnitt i England och avsnittet på youtube är hela den dagens avsnitt. Idag ser vi andra halvan av 13:e och 14:e. Om man inte har koll på vilka datum man ska söka på kan man söka på det man senast såg och leta sig framåt dag för dag så riskerar man inget. Bara som ett tips om ni vill se dem förutom läsa den här fina bloggen! :)

2014-06-17 @ 09:18:28
Postat av: Frk Höger

Tack för tipset JH men jag vet att det är lätt att man ser spoilers på youtube även om man inte vill eftersom de har flera andra klipp som de rekommenderar bredvid det du tittar på.
Har man bara missat något av senaste veckans avsnitt kan man lätt kolla på dem på tv4/play.

2014-06-17 @ 10:59:12
Postat av: Linnéa

Vet ni om det finns möjlighet att se avsnitt som visades runt nationaldagen? Jag skulle tro att det är 4 juni om jag inte minns fel.

2014-06-17 @ 11:28:41
Postat av: JH

Jo risken finns men för mig har det nog gått bra om man söker på ett specifikt datum och fokuserar på klippet och inte låter ögonen vandra. För mig och andra som inte bor i Sverige funkar inte tv4play och då är youtubeklippen ett bra alternativ. :)

2014-06-17 @ 17:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0