En dam utan hatt

Rachel och Ruby sitter på kaféet och pratar. Sam kommer in och Ruby försöker få Rachel till att prata med honom men när Rachel väl ger med sig så har han bråttom därifrån så hon blir besviken. Det leder till att Ruby bestämmer att de ska äta middag ihop. När sedan Ruby, Ali och barnen kommer till Rachel så har de Samson med sig. Allt för att Sam ska komma dit för att hämta sin son.
 
Charity sitter också på kaféet och hon frågar Robbie som kommer in om hur det är hemma i stora huset. Robbie säger att Declan och Katie är så puttenuttiga mot varann.
 
Brenda ber om ledigt för att träffa Brian. Bob försöker få henne att stanna hemma men det lyckas inte. Brian kommer och hämtar henne och när Bob frågar när hon kommer tillbaka så svarar hon att hon inte vet, de kanske giftasrymmer till San Francisco.
 
Andy söker upp Katie för att prata med henne om Declan. Han varnar henne för att Declan inte är den han verkar vara och att hon bör se upp för honom. Declan kommer in och blir inte alls glad över att se Andy där. När Andy gått säger Katie att han inte behöver oroa sig för henne och Andy eftersom det de hade tillhör ungdomsåren. Hon berättar att Andy var otrogen med Jo så hon litar inte på honom och tillit är viktigt i ett äktenskap. (Ska hon säga som var med Robert, i och för sig precis innan bröllopet med Andy men de träffades väl sen också?)
 
Edna lämnar Tootsie för kemoterapi på kliniken. Vanessa är orolig för Edna för hon ser vissen ut men Edna förnekar att det är något. Medan Tootsie är på kliniken så letar Edna efter Rodney och hon söker honom på åkeriet. Jimmy säger att Rodney är ute på uppdrag och han vet inte när han kommer tillbaka. Jimmy frågar Edna vad det gäller och först vill hon inte berätta men säger sedan att det gäller försäljning av hennes fars medaljer.
Eftersom Rodney inte är hemma för tillfället så vänder sig Edna till Eric på värdshuset. Han är inte intresserad av att köpa medaljerna för 1000 £, högst 150 är han beredd att ge för dem. Edna blir förolämpad och går därifrån.
 
Charity kommer in på Home Farms kontor för att lämna kontraktet till Declan. Han har inte tid att titta på det eftersom han ska ägna dagen åt Katie. Charity övertalar honom att titta på det medan hon och Katie tar en fika i köket. Hon säger sedan till Katie att hon är glad över att Katie är tillbaka för det syns på Declan att han älskar henne.
 
Brenda kommer tillbaka från utflykten med Brian. Medan Brian är på toaletten så frågar hon Bob om ledigt för nästa dag. Bob får äntligen ändan ur vagnen och erkänner att han har känslor för henne. Brian kommer ut och Brenda säger att de får höras i morgon om morgondagen. Hon pratar sedan med Bob som försöker rädda situationen med att be om ursäkt för att han sagt vad han känner. Hon går fram till honom och kysser honom.
 
Edna kommer tillbaka till värdshuset för att tala om för Eric att hon sett på Internet att medaljerna är värda mycket mer än det han vill ge för dem. Eric är fortfarande inte intresserad men när Edna sedan vädjar för hon behöver pengar till Tootsies behandling går han med på att betala 400£ så hon kan betala kliniken.
 
Declan kommer in i köket och ställer sig mellan Katie och Charity. Charity frågar honom om vad han tycker, samtidigt håller hon sin hand på hans arm när Katie inte ser. Declan bestämmer sig för att skriva på på en gång och Charity blir nöjd. När Megan kommer hem och får veta det blir hon irriterad över att inte fått veta något innan han skrev på. Hon undrar vad Charity har för hållhake på honom...
 
Jimmy möter Edna som är på väg hem från kliniken med Tootsie. Han frågar om de får bjuda henne och Tootsie på middag men Edna tackar nej. Hon går sedan in och ger Tootsie mat men blir yr och kan inte resa sig. Edna ramlar ihop och tappar hatten.
 
Byggjobbarna har börjat med taket på Ednas hus och alla grannar och andra i byn blir störda av deras radio som är på på väldigt hög volym. Det gör att ingen hör att Tootsie skäller inne hos Edna.
 
Paddy kommer in i köket på puben för att jobba. Han har med sig latexhandskar för att skydda såret och maten. Marlon är irriterad men låter honom diska. Tyvärr så funkar det inte så bra för Marlon retar sig på att det finns rester av diskmedlet kvar på tallrikarna så han säger åt Paddy att det är dags att deras yrkesliv tillsammans får ett slut.
 
Bob kommer ner till Dan i köket och efter honom kommer Brenda. Hon ska iväg till Gennie så hon hinner inte stanna på frukost. Hos Gennie berättar hon om sin natt med Bob. Gennie blir förvånad men säger att det är okej eftersom det andra som hände var så länge sen. Brenda sitter i soffan och är frånvarande. Gennie får tillslut kontakt med henne och allt verkar lugnt. Brenda är barnvakt tills Georgia kommer dit. De sitter och pratar och även denna gång blir Brenda frånvarande så hon tappar kaffekoppen i Mollys bädd. Georgia blir förskräckt och Brenda ber om ursäkt, lättad över att Molly inte fått något på sig.
 
När byggjobbarna stängt av musiken så märker Rodney att Tootsie skäller. Jimmy som är i närheten säger att hunden skällt hela dagen. Rodney blir orolig och går fram till huset för att ropa i brevlådan. Jimmy går runt huset och ser att Edna ligger på golvet. De ringer ambulansen och slår in dörren för att kolla till damen. Edna piggnar till och får sen på sig hatten igen. När Jimmy ska ordna något att äta eller dricka så upptäcker han att det inte finns någon mat där och att ett element är helt trasigt.
 
Sam ber Zak att hämta Samson hos Rachel. Zak gör så och då blir Rachel besviken över att Sam inte kom dit. Ruby råder henne att prata med honom men hon säger att detta visade att han inte är intressrad.
Sam frågar sedan Zak om Rachel sagt något om honom. Zak säger att det är nog inte meningen att det ska bli de två eftersom de inte pratar med varann.
 
Georiga ringer Gennie som rusar hem efter kaffeincidenten. Hon är orolig men blir lugnad när hon märker att Molly mår bra. Georgia påpekar att Brenda varit lite rödflammig och det kanske berodde på alkohol. Gennie går genast över till kaféet för att prata med sin mamma. Brenda blir ursinnig när hon hör att Georgia trott att hon var onykter. Hon säger till Gennie att hon inte kan vara barnvakt nästa dag utan det är bättre att Georgia är det istället.
 
Ambulansmännen kommer till Edna och kollar till henne. Hon vill inte följa med till sjukhuset även om de försöker övertala henne. Rodney kommer med en bricka med te och smörgås. Jimmy är där för att prata med henne och när ambulanspersonalen och Rodney gått så frågar han henne om hur det är. Edna vill inte prata om det men tillslut så erkänner hon att hon haft dåligt med pengar. Hon är mest orolig för att folk ska få veta om det och prata om det i byn. Jimmy säger att det inte är hela världen men Edna säger att hon hade i alla fall sin stolthet förut men vad har hon kvar nu...
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Längesen jag grät under HTG men igår så.
Hoppas Edna låter Jimmy hjälpa henne nu.
Stolthet i all ära men ....

2014-06-05 @ 08:43:18
Postat av: Frk Höger

I dagens första avsnitt så fanns det med någon som hette Kevin (antagligen en av byggjobbarna) som spelades av en Stuart Wolfenden. Någon som vet om han är släkt med David/Matthew Wolfenden?

2014-06-05 @ 14:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0