Ännu en gång

 
Idag hinner jag inte se HTG så jag återkommer i morgon med att fylla i detta inlägg med dagens händelser.
Diskutera på ni, precis som vanligt =)
 
 
Detta hände, inskrivet 4/6:
 
Jane Eyre-kvällen på kaféet blir ett fiasko då ingen dyker upp. Bob, Brenda och Dan beslutar sig för att gå till puben men då kommer Brian. Brenda stannar kvar med honom medan Bob och Dan går till puben. Efter ett tag säger Bob att barnvakten ringt så han måste gå hem men istället går han till kaféet. Det visar sig att Brenda är ensam där då Brian precis gått. Bob övertalar Brenda till att berätta mer om boken medan han sitter och lyssnar, samtidigt som de dricker vin. Bob är en bra lyssnare och Brenda verkar trivas rätt bra i hans sällskap.
 
Moira är på puben och pratar med Chas när Debbie kommer in. Debbie är allmänt kaxig och det gör att Moira säger åt henne att skärpa sig när det gäller Chas. Debbie säger åt Moira att även om hon ligger med Cain så behöver hon inte lägga sig i deras familjeliv. Moira svarar att hon försvarar bara en vän. Cain kommer in och Debbie beklagar sig för honom innan hon går därifrån. Cain tar med sig Moira hem för att låta tjejerna reda ut problemen. Givetvis löser de inget och Debbie går upp till sitt rum medan Moira och Cain tar en varsin öl i soffan. Cain tackar henne för att hon försökte i alla fall och att hon inte lät sig skrämmas. Moira svarar att hon kan hantera Debbie. Debbie står i trappan och hör detta.
 
Charity försöker övertyga Declan om att det är en bra affär. Declan frågar henne vad hon menar och givetvis ger hon tvetydiga svar. Declan säger sedan nej till henne, både affärsmässigt och privat. Charity blir besviken och är på väg att gå därifrån. Declan frågar henne om hon tänker ge upp så lätt för det hade han inte trott. Sedan tar han tag i henne och de kysser varann. Precis då ringer Declans telefon men han svarar inte. Vi får höra att Robbie lämnar ett meddelande om att han inte kan hämta Megan i morgon från stationen utan hon får ta taxi istället och att Katie ringt och sagt att hon kommer hem.
 
Dan kommer till kaféet och ser Bob och Brenda där. Först blir han besviken över att Bob gått dit istället för hem men sedan ser han Bobs glada min. Brenda säger att hon ska städa innan hon går hem men Dan säger åt henne att gå så fixar han det så kan Bob följa henne till dörren. Bob och Brenda ramlar in hemma hos Rodney som inte blir så glad men låter dem vara ifred. Brenda är plötsligt rätt full och känner att hon måste gå och lägga sig innan hon gör något dumt, som att hångla med Bob. Bob blir besviken men låter Brenda få som hon vill.
 
Paddy hjälper till i köket på puben trots att Marlon stör sig på honom hela tiden. Plötsligt skär sig Paddy i fingret men varken Marlon eller Bernice kan hjälpa honom. Det blir Vanessa som är i närheten som får plåstra om Paddys finger. Skadan gör att Paddy inte kan hjälpa Marlon med matlagningen men han ger gärna goda råd istället. Rhona tror inte det är så lämpligt eftersom hon vet att Marlon är känslig när det gäller köksdomänerna.
 
Edna är i kyrkan och hon har tagit Tootsie med sig. Jude kommer dit och är förvånad över att se henne där. Edna skyller på att hon ordnat med blommorna och upptäckt några trasiga dynor. När Jude gått sitter hon i bänken och fryser samtidigt som hon river upp ett hål i en dyna.
 
Katie kommer hem precis när Declan och Charity klär på sig i vardagsrummet. (Ironiskt vore om Charity blev gravid just efter denna gång..) Charity kommer och möter henne och förklarar att hon är där för ett affärserbjudande. Declan kommer strax efter och han är irriterad över att hon inte hört av sig eller svarat när han ringt. Charity går hem medan Declan och Katie pratar med varann. Declan är trött på hennes humörssvängningar och säger åt henne att lämna huset, han vill inte försöka en gång till.
 
Edna har besök av takläggarna Zak rekommenderat. De berättar att priset för att byta några takbjälkar kommer att ligga på 6-7000£. Edna blir förtvivlad och Zak säger åt killarna att skärpa sig och inte lura en gammal pensionär. Männen går med på att sänka priset till 4000£.
 
Brenda jobbar på kaféet och hon ber Bob om ursäkt för att hon varit så full kvällen innan. Brian kommer in och lämnar en bukett blommor till henne. Hon blir jätteglad och kramar honom.
 
Katie har sovit över hos Gennie och de pratar om vad som hänt. Gennie tycker att Katie ska låta Declan ta första steget men Katie är övertygad om att hon måste lösa detta med honom genom att få honom att förstå att hon älskar honom.
 
Megan kommer hem och får veta vad som hänt. Hon blir förbannad på Declan som stöter bort Katie och hon är rädd för att det blir som med Ella. Declan lyssnar inte på henne utan börjar packa Katie saker. Katie kommer dit för att prata med honom och be om ursäkt. Först är Declan hård mot henne och säger bara att det är över. Katie gråter och säger att hon älskar honom och att det är synd att de kastar bort det de har. Declan säger att han har svårt att lita på henne, att hon kanske sticker igen så fort hon inte får som hon vill. Katie lovar att kämpa för deras kärlek och tillslut går Declan med på att de ska försöka igen.
 
Edna hämtar medicin till Tootsie på kliniken. Tyvärr så fungerar inte kortet när hon ska betala så Vanessa säger att de bjuder på denna dos. Edna protesterar men Vanessa säger att hon har handlat så mycket medicin så det är inte mer än rätt att de bjuder denna gång.
 
Charity saknar Jai och Rishi råder henne att ringa honom men hon tvekar. När hon sedan möter Declan utanför affären så säger de att de borde glömma det som hände mellan dem och att inget säga till varken Jai eller Katie.
 
Bob och Brenda jobbar på kaféet när Brian kommer in för att bjuda henne på middag. Brenda tvekar och frågar Bob hur hon ska göra. Bob säger åt henne att hon har valmöjligheter och måste inte ta första erbjudandet som dyker upp. Brenda tar det som ett tecken på att hon ska säga ja till Brian och följa med honom men Bob försöker få henne att förstå att hon kan välja ett annat alternativ. Tyvärr lyssnar inte Brenda på honom.
 
Declan och Katie kommer till puben. Andy och Adam står vid bardisken. Andy blir förvånad över att se dem tillsammans men Declan svarar att det är inte så konstigt eftersom de är gifta. När Andy går ut så följer Declan efter honom med ursäkten att han ska hämta sin mobil i bilen. Utanför säger Declan åt Andy att låta Katie vara för det är hans fel att hon reste iväg med splittrade tankar. Andy tänker inte låta Katie vara om hon inte vill det själv men Declan säger åt honom att i så fall ska han tänka efter var han ska bo i framtiden. Andy inser att Declan hotar med att vräka honom om han inte är tyst...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Hur kommer det sig att Vanessa är så mån om Edna?
Undrar om Charity börjar få känslor för Declan, det såg ut så när hon tog honom på armen i köket på HF.
Hur kan Paddy få jobba i köket med jackan/västen på och bara ett förkläde...
Håller Brenda på att bli sjuk eller "senil"?

2014-06-04 @ 16:36:49
Postat av: jackson

Ja, håller Brenda på att bli dement eller har hon en hjärntumör? Lika hemskt bådadera - speciellt nu när Bob och hon äntligen är på samma våglängd.

Gillar inte Vanessa något vidare, men, av någon anledning, är hon ju rörande mån om Edna, även om Edna bara fräser tillbaka och Paddy tycker att hon lägger sig i för mycket.

Vet veliga Katie och lika veliga Declan verkligen vad de känner för varandra? Och med vilken rätt anklagar Katie Andy för otrohet med Jo när Katie och han var gifta? De var väl, sedan länge, skilda, men provade att bo tillsammans igen, eller har jag missuppfattat det hela? Däremot stack väl Katie med
Andys halvbror medan hon fortfarande var gift med Andy.










cxker a































Gillar inte

2014-06-04 @ 17:29:53
Postat av: Anonym

Vanessa slog ju vad om att hon kunde bli kompis med Edna. Det kanske hon jobbar på fortfarande. Hoppas de tvingar på Edna hjälp nu och att hon får tillbaka sin pappas medaljer.
Typiskt att Declan hann hoppa i säng med Charity! Det kommer hon ju att utnyttja maximalt. Men vart har Jai tagit vägen? Är inte han och Charity ihop längre? De har varit av och på så länge att jag har tappat kollen och sen missade jag några avsnitt, måste ha varit då han försvann.

2014-06-04 @ 17:37:47
Postat av: AnnaS

Det är jag som är "anonym".

2014-06-04 @ 17:39:22
Postat av: Julia

Tror inte det dröjer länge innan Declan-Charity affären sprids på byn. Finns väl inga hemligheter som varar länge i Emmerdale.

Undra vad det är med Brenda ja. Hon har ju blivit för full några gånger nu, så tror de vill få oss att tro att det handlar om alkoholproblem, men jag tror snarare på någon sjukdom.

Jay är i Frankrike (? eller någon annanstans utomlands) och gör affärer. Nikhil skulle egentligen åkt men Jay åkte istället för att 1. enligt Charity få bort sina tankar om barn men 2. egentligen åkte han för att försöka sluta tänka på Archie. Charity valde att inte följa med, det är vad jag förstått det som inte officiellt slut mellan dem, men det var riktigt risigt innan han åkte. Tror faktiskt det är Charity som kommer avslöja henne och declans affär. Trots att hon är som hon är tror jag hennes känslor för Jay ger henne för dåligt samvete..

2014-06-04 @ 18:12:45
Postat av: ELIZA

Ingen är väl nerlusad med pengar i byn,men måtte dom hitta ett sätt att hjälpa stackars Edna....Och varför var det så bråttom att hoppa i säng,snacka om hållhake Charity nu fick....Vilket hon lär utnyttja...För skilsmässa lär det bli när Jai kommer hem,tror inte det går att hålla Jais faderskap hemligt, och det går Charity aldrig med på....

2014-06-04 @ 18:40:21
Postat av: Angelica T

Jackson - Ja Katie var otrogen med halvbrodern Rob. Minns speciellt att dem hade ihop det samma dag som hon och Andy skulle gifta sig. Sen när Andy hade ihop det med Jo var mycket senare. Katie och Andy skulle väl försöka en gång till då och minns jag inte helt så var det i den vevan han tatuerade "Katie forever" på armen.

2014-06-04 @ 21:24:09
Postat av: Angelica T

Helt fel ska det stå inte bara helt.

2014-06-04 @ 21:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0