En snor vin en annan choklad

Inskrivet kl 21:21
 
Amelia går inte till skolan utan till kyrkan för att be om att få bo med pappa. Dan får reda på att hon är där så han går dit för att prata med henne. När hon blir så ledsen över att behöva flytta så medger han att han kan tänka sig flytta med dem till Liverpool. Kerry råkar precis komma in och hör det. Hon går iväg utan att säga något. Amelia blir glad så när de packar ihop för flytten och åker iväg så är allt bra.
Kerry konfronterar Dan och får veta att han prioriterar barnen om hon inte vill flytta med honom. Sedan erkänner han att han ändå vill att de bor ihop och träffar barnen tillsammans. Amelia rymmer igen och när hon kommer hem så säger hon att hon vill bo kvar i byn med honom. Dan får prata med Ali om att det är bättre att Amelia bor kvar så att Ali och Ruby kan koncentrera sig på Sean.
 
Laurel söker hjälp hos doktorn. Marlon är optimistisk och tror att allt kommer att bli bra. När de kommer hem så söker Laurel upp Ashley för att prata om Arthur. Ashley går iväg för att prata i telefon och då passar Laurel på att sno en flaska rödvin. Hon kommer hem och gömmer flaskan i tvättstugan, sedan övertalar hon Marlon till att jobba några timmar trots att han kan få ledigt.
 
Paddy och Rhona beslutar att Leo får gå lite fler dagar på dagis så länge Laurel och Marlon har problem.
 
Vanessa ska hjälpa till på gården men det går bara bra att ta hand om sjuka kor, inte får. Moira pikar om att senast det hände så var veterinären gravid. (jag vet inte om det är någon form av smitta som fåren kan ha som inte är bra. Då jag försökte googla så kommer bara massa kostråd upp så jag orkar inte leta)
 
Bob förbarmar sig över Carly så hon får mat på kaféet när Brenda inte är där. Brenda kommer in precis när Carly tackar honom med en stor kram. De börjar bråka alla tre och det slutar med att Carly tackar för maten genom att hälla det som är kvar på Brenda. Bob söker sedan upp Carly för att prata med henne och tillslut inser hon att hon måste försöka bli vän med Brenda om hon ska ha kontakt med sin far. Hon går till kaféet och börjar prata snällt med Brenda. De blir vänner när Carly vill se foton på Gennie och båda ber varann om ursäkt. Bob kommer dit och blir rätt förvånad men glad.
 
Bernice stör sig på Tracy och anklagar henne för stöld. När hon ser en kofta hon tror är hennes ska hon slita av den av Tracy så det blir en brottningsmatch mellan dem. Jimmy kommer hem och blir tvungen att avbryta bråket.
 
Lisa snor en chokladask från fabriken för att ge till Sean.
 
Ashley och Harriet berättar för Marlon om den försvunna flaskan. De går hem och börjar leta. Laurel nekar till att ha tagit vinet. Harriet hittar vinflaskan i badrummet efter att Laurel precis tagit ett bad. Marlon blir så besviken att han rusar ut och köper en flaska vodka på puben. Han säger åt henne att svara ärligt på varje fråga för för varje lögn kommer han att ta en klunk sprit. Laurel kan inte hålla sig till sanningen så Marlon tröttnar och går ut till bäcken och sätter sig på en sten.
 
Cain som är orolig för Marlon hittar honom vid bäcken. De pratar gamla minnen om Shadrach och Cain säger rakt ut att han har en bättre värld utan sin far. Han berättar om plågorna man har som barn med en alkoholist till förälder, när föräldern gör saker i fyllan för att nästa dag be om ursäkt. Cain berättar om när han sparade pengar som liten för att köpa en pistol för att skjuta sin far men att fadern stulit pengarna för köpa sprit istället. Han säger till Marlon att lämna Laurel så inte barnen blir som honom...

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Nu har jag tittat ikapp senaste veckan. Vad det händer saker!
Jag förstår inte varför de skulle tvinga Amelia att flytta om hon inte vill själv. Ali kommer väl att ha fullt upp med Sean och ska Amelia byta skola om det nu handlar om några veckor? Fast jag tycker att det låter som det kan bli betydligt längre.
Förstår väl att Rachel blir ledsen när ingen berättar för henne att de ska flytta, men hon uppförde sig ju som om hon var fem år.

Kul om Carly och Brenda kommer överens!

Vad ska man säga om Laurel... Känns som hon ska vara ledig ett tag. Kan man verkligen bli så alkoholiserad på så kort tid så man häller i sig tre flaskor vin när barnen är hemma och stjäl vin hemma hos andra? Och Marlons metod med att han skulle dricka vodka - hur tänkte han där?

Vad är det Tracy ska göra egentligen? Städa huset, vara barnvakt och sköta kontoret? Klarar hon verkligen det, trots sin telefonvana? Jimmy är onödigt len i truten när han pratar med/om Tracy.

Hoppas det går bra för Belle på jobbet. Skamligt att låta henne jobba där utan lön, skönt att det ordnade sig.

2016-03-21 @ 13:21:01
Postat av: AnnaS

Har man nåt emot får när man är gravid? Det lät väldigt konstruerat.

2016-03-21 @ 13:29:08
Postat av: Jonas

Ja, jag funderade också på det där med får - och fick inte ihop det.

Håller med om att det är trevligt att det går bra för Belle. Hon har inte direkt haft det lätt på sistone.

Det är skrämmande att Amelia är mognare än sin mor.

Laurel kom ned från sina höga hästar när hon blev påkommen med ännu en lögn (att hon inte hade stulit vinflaskan).

Till slut fick Carly även Brendas hjärta att smälta.

2016-03-21 @ 18:33:11
Postat av: Jackson

Ett litet frisörbesök kanske, Ashley?

2016-03-21 @ 19:05:49
Postat av: Jackson

Vet inte om Carlys och Brendas vänskap känns sådär riktigt äkta. Har Carly baktankar?

2016-03-21 @ 19:25:11
Postat av: Anonym

Kanske är lukten av får som gravida är känsliga imot?

2016-03-21 @ 22:59:29
Postat av: AnnaS

Anonym: jag funderade också på om det kunde bero på lukten, men alla djur luktar väl. Grisar tex borde väl vara värre i så fall.

Jackson: antagligen har väl Carly nån baktanke. Konstigt vore det väl annars.

2016-03-22 @ 00:53:55
Postat av: AnnaS

Ni som hängt med länge i serien, har man fått se nåt av den Shadrack som Cain beskrev? Tyckte mest han framställdes som lite halvmysig fullgubbe det jag har sett av honom.

2016-03-22 @ 00:57:11
Postat av: ELIZA

Cain pratade om när han var barn. Och som vuxen fyllgubbe, var det väl knappast någon som brydde sej om vad han gjorde. Mer än att Lisa bad honom duscha mellan varven.. Ha ha ha ....Jag tyckte om Shadrack. Ids inte tycka nåt om Laurel, redan less historien...Min Boxer är knäpp, andra avsnittet hade pågått säkert 10 min innan inspelningen började...Ändå har jag programmerat tid före och tid efter...GRRRRRRRRRRRR....Eller, är det TV4 som orsakar...Dom är ju inte direkt kända för att hålla tiderna...GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.................Så jag går på Marie´s eminenta resumee´...Varför var Lisa tvungen att stjäla en choklad ask?? Tror inte det är värsta , dyraste sorten dom tillverkar, så nog borde hon ha råd att köpa...Undrar när Jai kommer på det...

2016-03-22 @ 13:25:03
Postat av: AnnaS

Serien har ju hållit på sen 1972,så det finns ju en möjlighet att man fått se Shadrack tidigare. Hur länge har familjen Dingle bott i byn?

2016-03-22 @ 13:47:37
Postat av: Nyfiken Kvinna

AnnaS: Jag tror att första släktingen Dingle dök upp i serien 1994

2016-03-22 @ 14:57:52
Postat av: AnnaS

Jaha, så sent! Trodde dom funnits där alltid!

2016-03-22 @ 15:01:22
Postat av: Jonas

Skandalöst av TV4 att inte sända avsnitten idag. Fick i stället sänka mig så lågt som till att kolla på Play.

Den långnästa fyllehunden fortsätter att lova guld och gröna skogar. Ska Marlon fortsätta att tro på henne, nu när hon dödat hans kära hund?

2016-03-22 @ 16:53:56
Postat av: Jonas

...och där råkade jag skriva i fel inlägg. Jag tar på mig dumstruten, ställer mig i skamvrån och ber ödmjukast om ursäkt.

2016-03-22 @ 16:55:26
Postat av: ELIZA

Jaa, det får Du göra...(Blink,Blink)...Inte för att det spelar någon roll, vi får väl se på Play allihop...Schadrack figuren dök upp 2000...Snokat runt lite....Sett serien från start, av och till under åren...Barn och hundvalpar tagit sin tid emellanåt...Vad som grämer mej mest, är att jag såg inte flygolyckan...Inte för olyckan, men många försvann då, och hade velat se hur dom gick vidare då....

2016-03-22 @ 17:59:23
Postat av: Anders

@Eliza Flygkraschen finns att beskåda på Youtube. Det ligger flera gamla HTG-avsnitt där om man vill nostalgia ned sig litet.

2016-03-22 @ 19:26:45
Postat av: Elin

Toxoplasmos som är livsfarligt för babysar har katt som huvudvärd men kan även smitta via lammande tackor. Parasiten orsakar även schizofreni hos vuxna människor.

2016-05-25 @ 18:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0