Mental utpressning och kärleksråd

Inskrivet söndag 13/3 kl 19:47
 
Vanessa är trött på att Carly breder ut sina saker hemma hos dem och att hon står alldeles för länge i duschen på morgonen. Leyla pratar med Carly lite senare över en drink och säger att det är okej om hon håller reda på sina saker, betalar hyra och låter bli Vanessas skönhetsprodukter. När Carly sedan kommer hem och ser Vanessa fundera på en maskeradutklädnad så hjälper hon henne. Som tack får Carly följa med på festen Vanessa och Kirin ska gå på.
 
Finn är less på att tillbringa all tid med Darren så han försöker smita undan med att han behöver jobba. Darren som vill vara så mycket som möjligt med Finn erbjuder sig att hjälpa Finn på jobbet så det går fortare. När Darren senare föreslår filmkväll så säger Finn nej men ändrar sig när han hör hur besviken Darren blir.
 
Val, som ser när Darren köper blommor och champagne i Davids butik, frågar om han tänker fria. Darren skrattar och säger att man vet aldrig. Han tappar sin ring han haft i fickan, dock sin egen som han tagit av sig för den är oäkta och gör fingret grönt. Val hör när David påpekar att Darren inte får glömma ringen så hon skyndar sig till Finn för att skvallra om att Darren ska fria. De gör upp en plan om att Finn ska få Darren att dumpa honom eftersom han inte vill gifta sig.
Darren kommer hem till Finn som sitter i soffan och rapar och tittar på sport på tv. Han sitter och äter indisk kyckling och spiller sås på kläderna. Darren verkar inte bli avskräckt så Finn pratar med Val. Medan han gör det så ringer Darren en vän för att få goda råd. Finn kommer tillbaka till köket och ber Darren att skynda sig därifrån innan Finns mage exploderar. (Skulle detta vara roligt mitt i allt elände eller?)
 
Val träffar Debbie på puben och kan inte låta bli att berätta om Emma och James. Hon tycker Chas borde få veta att det pågått en längre tid men det tycker inte Debbie som vill skona Chas eftersom hon vet att Emma bara vill göra mer skada än nytta. Emma kommer in och det blir tjafs mellan henne och Debbie. Hon pikar Debbie för att ha en väldigt disfunktionell familj. Debbie blir rasande och talar om högt och tydligt så alla hör att Emma inte är bättre som tänkte döda Ross när han var liten. Pete blir förbannad på Debbie som avslöjar deras familjehemlighet.
 
Leyla upptäcker att David och Alicia knappt tar på varann så hon försöker få David till att berätta om deras kärleksliv så hon kan hjälpa dem. David nekar till att de har problem och vill inte heller prata om det. Leyla erbjuder sig att vara barnvakt till Jacob så David och Alicia får lite egentid men David vill inte diskutera saken med henne.
 
Debbie söker upp Ross för att be om ursäkt för att hon råkat avslöja vad som hänt honom när han var liten. Ross är först förbannad men när hon säger att hon verkligen inte menade att såra honom så lugnar han ned sig. När Pete fortfarande är sur på Debbie säger Ross att de har pratat ut och att hon kanske till och med gjort dem en tjänst nu när allt är ute.
 
Lawrence sitter på kaféet när Edna kommer in och de börjar prata. Han är osäker på hur de ska hantera situationen med Lachlan men när Edna ger honom goda råd så bestämmer han sig för att det kanske är bäst att Lachaln flyttar med sin pappa om det är vad han vill. Lawrence pratar med Chrissie som inte alls tycker att idén är bra.
 
Lachlan vill givetvis flytta till Skottland så Lawrence säger till Donny att det är okej och att han ska stå för barnbarnets kostnader. Donny blir så glad att han ringer sin skurkvän Charlie för att berätta att pengarna kommer i morgon.
 
Robert träffar Aaron på skroten och han ber om ursäkt för att det blivit så lite tid för varann den senaste tiden. Aaron talar om att han hört om Donnys ekonomsika problem när han gick förbi och hörde samtalet.
 
Robert berättar för Chrissie om att Donny inte har några pengar och inte sin pub kvar så han hjälper Lachlan endast för att få pengar. Chrissie konfronterar Donny som genast hotar med att det blir värre för Chrissie om hon berättar för Lachlan för då kommer sonen bli deprimerad och hata henne ännu mer.
 
Chrissie ger Robert Rolexen i födelsedagspresent. Hon berättar även om Donnys utpressning om att ta med Lachlan. Robert lovar att de ska göra allt för att stoppa Donny. När de sedan firar Robert på puben får de veta att Donny och Lachlan planerar att flytta redan på fredag. Donny får ett samtal så han går ut för att kunna prata ostört. Chrissie följer efter och hör att han lovar betala redan i morgon.
 
Chrissie kontaktar Ross för att erbjuda honom de 10 000£ Donny ska ge Charlie. Hon vill att Ross rånar Donny innan Charlie får sina pengar. Ross går med på det om han få pengarna + 5000£ till för att inget säga till hennes far och son. Chrissie säger ja men om han misslyckas så kommer hon se till att Charlie får veta att det var Ross.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Christine ska nog hålla sig till att vara en bortskämd rikemansdotter, eftersom hennes hjärna inte verkar vara den skarpaste. Planen med Donny och Ross kan vara den sämsta sedan Laila Freivalds bestämde sig för att sjunga "We shall overcome" i Rinkeby.

Vad ser Pete i Debster? Tänker hon någonsin på någon annan än sig själv?

2016-03-11 @ 14:07:32
Postat av: Ylva

Begriper inte alls varför det är så viktigt att Lachlan inte får veta att hans pappa är en egoistisk skitstövel.

2016-03-11 @ 15:37:51
Postat av: Anonym

Nä Jonas det var Friggebo Birgit ingen socialdemokrat skulle vara så klantig

2016-03-11 @ 16:37:00
Postat av: Nyfiken Kvinna

Jonas: Jag tror det var Birgit Friggebo som sjöng "We shall overcome" i Rinkeby. Laila Freivalds gjorde väl nåt lustigt hon också har jag för mig, tror hon skällde ut och smällde igen dörren för nyfiken reporter.
Trevlig helg.

2016-03-11 @ 16:50:19
Postat av: Jonas

Ni har helt rätt och jag får ta på mig dumstruten. Friggebo skulle det givetvis stå. Jag skyller på att jag var stressad. Ingen ursäkt, utan en förklaring.

Freivalds är väl mest känd för någon skum affär med sin bostad (jag är för lat för att googla) och för att hon inte visste var Phuket låg.

2016-03-11 @ 17:04:51
Postat av: Nyfiken Kvinna

Ylva: Dom vill säkert bara skydda Lucky, men jag tycker som du att han borde få veta också.

2016-03-11 @ 18:34:57
Postat av: Anders

Freiwalds röstade emot lagen som medger omvandlingar av hyresrätter till bostadsrätter, men hade sedan inget emot att köpa loss sin lya för ett skampris även fast hon lätt hade kunnat få bo kvar som hyresgäst. När nyheterna sedan ville intervjua henne om detta så snäste hon åt reportern att han var oförskämd och slog sedan igen dörren mitt i synen på honom.


Planen för att sätta dit Lachlans far verkar inte speciellt genomtänkt. Ross har ju en tendens till att klanta till det mesta som han åtar sig så detta kommer nog inte att sluta så bra har jag en känsla av... Vore det inte enklare för Chrissie att i lönn spela in vad fanskapet säger (Han är ju inte direkt diskret) för att sedan spela upp hans erkännande för Lachlan och Lawrence? På så vis så blir hon av med skurken och får ha kvar Lachlan hemma hos sig.

2016-03-11 @ 21:43:59
Postat av: Angelica T

Ja detta med inspelningar har jag också tänkt på så många gånger vid olika tillfällen. Tyvärr var bara Gennie så smart att tänka på det (hon spelade in när Cameron erkännde allt för Debbie)

2016-03-11 @ 22:20:32
Postat av: ELIZA

Nu sett ikapp..Jag tycker också att Lachlan ska få veta om fadern...Fast i och för sej kan han lika gärna försvinna till Skottland...Men, den fadern skulle inte stå för någon bra fostran, verkar ju tycka att allt sonen gör är OK...Fast i och för sej är Modern inte något bättre...Bortsett från att hon anmälde honom...Ett mes, i grund och botten...Och Finn!!..Det pladdras och skvallras helt öppet,helst på Puben, så varför ska det vara så svårt att säga, Nu avslutar vi det här??? Och helt oootroligt konstigt (och barnsligt) att Val ska vara regissör i det...Är helt nollad i affären ang, Chas och James...Emma, däremot, hur mycket ska hon lyckas ställa till med...Vad spelade det för roll att Debbie avslöjade vad hon gjort när Ross var liten?? (PÅ PUBEN ha ha ha )Det förtjänade hon...Elakt, men vadå...i övrigt rullar det väl på...Ja just det, vad lägger Leyla sej i David´s och Alicias sexliv????????????? Liiite för ingående frågor, fast hon nu vill ge sken av att dom ska ha det bra....Det där har hon inget med att göra....

2016-03-12 @ 09:41:58
Postat av: Peter H

Anders: Om människorna i Emmerdale var medvetna om att man numera enkelt kan spela in upprepade hot mm skulle det inte finnas någon tv-serie.

2016-03-14 @ 09:15:58
Postat av: Anonym

Nä, precis...Samma med mobiler, när man är inlåst, eller annat... När man veerkligen behöver telefonen...Dååå är det ingen täckning eller ligger hemma på köksbordet...Alltså, i filmer och serier...För att nu vara övertydlig...Skojade en gång om Aaron, som satt inlåst i fängelset...(Det var en väldigt varm sommar)..Och blev påmind om att vi ser en INSPELAD SERIE...(Alltså, han är inte i fängelset på riktigt...) Vojne,vojne...Antingen måste jag vara väldigt övertygande i det jag skriver, eller så var någon annan inte i verkligheten...Ha ha ha ha ha ...........

2016-03-14 @ 12:56:08
Postat av: ELIZA

Oj då..Var ju jag som blev anonym...

2016-03-14 @ 12:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0