Två falska personer

Iinskrivet lördag 23/1 kl 15:03
 
 
Nicola är helt besatt i tanken på att skaffa ett barn till så fort som möjligt. Jimmy är helt slutkörd och försöker undvika henne när hon bestämmer att de ska ses på lunchen för att försöka igen.
 
Tracy är på kaféet med Val och de pratar om Sam. Kerry som sitter vid bordet bakom hör när Tracy berättar att hon är orolig för att Sam ska återgå till Rachel som är hans stora kärlek. Kerry skyndar sig till Rachel för att berätta nyheten. Hon erbjuder Rachel hjälp med att fixa till sig. 
 
Ali kommer in på kontoret på fabriken och kollar om hon har något jobb kvar. Jai säger att hon inte är sparkad men då protesterar Megan som är där. Ali är nöjd och när hon gått så frågar Megan varför Ali får vara kvar trots att hon förstört deras familj. Jai förklarar att han inte kan sparka henne eftersom det hon gjort inte är jobbrelaterat.
 
Emma söker upp James på puben för att tala om vad Pete hotat med. Han lovar henne att prata med sonen. James går över till Pete och frågar om det Emma sagt. Pete står fast vid att Emma är farlig och att hon kommer inte att ge sig förrän hon får som hon vill och att han vill ha bort henne från byn. När James gått så söker Pete upp sin mamma och säger till henne att både han och James vill att hon lämnar dem i fred.
 
Robert bjuder in Aaron på ytterligare en hotellnatt. Aaron som vill vara finklädd lånar en slips av Paddy som givetvis blir nyfiken på varför Aaron klär upp sig. Aaron ger dock inget svar på det.
 
Rachel kommer till salongen och hon blir sminkad och får håret fixat. Sedan går hon till parken, hon vet att Sam är där, för att leka med Archie. Jai kommer förbi och talar om att han inte tänker bråka med henne om Archie. Rachel blir förvånad och Sam kommer fram till henne för att höra vad som händer. De sätter sig på bänken när Jai gått. Hon berättar att hon är lite förvånad över att Jai inte kämpar mer för sin son. Sam lovar henne att finnas där för henne om hon behöver stöd. De pratar förtroligt med varann och när Rachel böjer sig fram för att kyssa honom blir han förskräckt. Han reser sig upp och skäller ut henne för att ha förstört allt. Sam går därifrån efter att ha försvarat sitt förhållande med Tracy.
 
Katie hör när Robert bokar hotell för sig och sin dejt. Hon skyndar sig till Chrissie för att berätta det men blir inte trodd. Chrissie kallar Katie för besatt men följer dock med henne till hotellet. Där finns ingen bokning i namnet Robert Sugden eller liknande. Chrissie blir rasande över att ha blivit lurad att följa med så hon säger åt Katie att bjuda på en drink i baren medan hon lugnar ned sig.
 
Emma söker återigen upp James. Denna gång hittar hon honom i ladan när han lastar fodersäckar. Hon beklagar sig för att Pete inte ger med sig även om James pratat med honom. James svarar att han håller med Pete så nu får hon klara sig själv. Han vänder sig för att gå därirån men hon blir så arg att hon sparkar till fästet på ett rep som går till en talja, det gör att en hel pall med foder rasar ned på James som hamnar under alltihop. Emma rusar fram till honom och är på väg att ringa efter ambulans men struntar sedan i det.
 
Kerry tar hand om Vals naglar på salongen när Rachel kommer förbi och talar om att det inte gick så bra med Sam. När Rachel gått säger Val att Rachel inte har en chans emot Tracy men Kerry håller inte med. Det utlöser en tävling mellan Val och Kerry om vem som kommer att ha rätt.
 
Robert kommer till hotellet precis när Katie och Chrissie går till baren så de missar varann. Han går upp till rummet där Aaron väntar. De börjar kramas men Aaron ska dra för gardinerna och råkar då se att Chrissie och Katie är utanför. Han säger inget till Robert.
 
Chrissie är irriterad på Katie när de ska åka hem. Katie ser Roberts bil på parkeringen och då inser även Chrissie att han är där. De ska börja leta efter honom bland alla rummen. När rumsservicen knackar på dörren så ser Robert de båda kvinnorna i korridoren. Han får panik och säger åt Aaron att ta sina saker och gå. Robert ringer till Chrissie för att be henne komma till hotellet han bokat åt dem. Hon stoppar Katie direkt och säger åt henne att gå för nu finns det inget att misstänka längre. Chrissie får vänta i baren ett tag för att inte komma dit för snabbt så Robert inte blir misstänksam. Aaron lyckas smyga ut utan att bli sedd men han ser Katie som precis åker iväg. Chrissie är förstås nyfiken på varför Robert bokat i annat namn men han låtsas som om det skulle göra allt lite mer spännande.
 
Emma är på väg att lämna den skadade James i ladan men Pete kommer till gården precis då så hon rusar in igen och skriker på hjälp. Pete hjälper henne få loss James och hon gör hjärtlungräddning. De får dit en ambulans och följer med till sjukhuset. Moira, Chas,Finn och Ross kommer också dit. Pete frågar Emma vad hon gjorde där och hon talar om att hon tänkte prata med James. Han ser inte ut som om han tror på det hon säger. Alla är tacksamma för att Emma räddat livet på James. När James vaknar till liv så minns han inte riktigt vad som hänt men han kommer ihåg att Emma var där i ladan med honom. Även han tackar henne för att ha räddat hans liv.
 
Pete säger åt Emma att hon får stanna kvar i byn utan att han säger något till sina bröder men hon måste lova att hålla sig borta ifrån honom och hans familj.
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Emma! Vilken ful fisk! Helt klart inte att lita på.

2016-01-22 @ 14:45:54
Postat av: TinaV

Löjligt att det skulle vara trovärdigt att Emma är mamma till tre vuxna män, hon kunde varit lillasyster. Hur gammal är skådespelerskan som spelar henne?

2016-01-22 @ 15:42:17
Postat av: Jonas

Emma ser ut att vara mellan 40 och 50, så skulle det vara så otroligt att hon skulle vara mamma till "barnen"?

Pete är verkligen långsint. Det har gått 20 år och han gnäller fortfarande som en liten bäbbe.

Farsnivå på Robert/Christine/Katie/Aaron-situationen idag. Christine är verkligen blåögd som få.

2016-01-22 @ 15:49:35
Postat av: Ylva

Läste att skådespelerskan som spelar Emma är född 72.

2016-01-22 @ 16:26:39
Postat av: TinaV

Så hon är 42-43 år och är mamma till en 30 åring eller hur gammal nu Pete är.

2016-01-22 @ 22:13:02
Postat av: TinaV

Jonas, Pete är 31 år i verkligheten och det syns.

2016-01-22 @ 22:32:11
Postat av: Hedda

Jag är lite barnsligt förtjust i just det här med skådisarnas åldrar. Blev förvånad när jag för några år sen läste att "Moira" inte ens hade fyllt 40 då (hon är född 1974). Skådisen är alltså bara 13 år och 8 månader äldre än "Adam", sonen. Tycker inte hon ser äldre ut, men på något vis så verkade hon äldre i sitt sätt. Ännu roligare var det när jag såg att det bara var 8 år och 3 månader mellan mor och dotter "Kerry" och "Amy". Jaja, det finns väl värre saker att roa sig med än att kolla upp födelsedatumen på HTG-skådisarna.

Om dagens avsnitt då.. Jag tycker också att Pete är larvig när han ältar något som hänt för över 20 år sen. Men visst, han verkar ju ha rätt också. Undrar vad Emma kommer att hitta på härnäst..

Kerrys och Vals påhittade gräl angående Sams kärleksliv känns som ett påtvingat inslag som ska lätta upp stämningen lite mellan de mer allvarliga historierna. Nåväl, vi får väl se hur Sam kommer att göra. Nog tycker jag att Rachel hade kunnat skicka honom ett brev i varje fall, när hon var borta så länge.

Hur var det med Declan egentligen? Han bara försvann eller? På sätt och vis så är det kanske bra att de inte dödar karaktärerna och det finns möjlighet till återkomst. Även om jag inte vill att just han ska dyka upp igen..

Det var ju typiskt att Robert hann se brudarna på hotellet innan de hittade honom. Tycker så synd om Aaron, som är så gullig när han visar sin sårbara sida. Bara den där dåren Robert inte hinner göra honom illa.

2016-01-22 @ 23:45:45
Postat av: Anonym

Diskussion om ålder har funnits tidigare och för de som har följt serien samt bloggen minns säkert när den ursprungliga familjen Barton kom till Emmerdale. Det var flera stycken som tyckte att det var mycket unga föräldrar till barnen som kom till byn :)

2016-01-22 @ 23:55:37
Postat av: SussIntr

Usch undrar om vi fått en ny cameron till byn, Emma är verkligen hemsk, hon är så labil, tur att Pete ser igenom henne Hoppas det kommer fram vad hon har gjort, förstår Pete att han inte kan förlåta. Varför skulle hon ljuga om blommorna, som Ross lägger på Donnas grav. Undrar vad hon hittar på härnäst.
Blir verkligen trött på Robert med han smygande och att han klarar sig varje gång.
Tracy gillar jag inte hoppas hon inte sårar Sam, synd att Rachel inte hörde av sig tidigare till Sam förstår att han är
besviken. Inte kan man väl kolla deras riktiga åldrar med vilken ålder deras roller ska spelas eller? Jag bara undrar

2016-01-23 @ 11:09:08
Postat av: ELIZA

Hello, I´m back!!! och var ska jag börja...CHRISSIE-ROBERT-LACHLAN..Ser ingen gnista mellan paret,och hon är ovanligt dum i skallen...AARON-ROBERT...Hur ska det där sluta?? När Aaron såg kvinnorna genom fönstret, hoppades han att dom skulle bli ertappade, och det gjorde jag med...Vad är han ute efter, den där ROBERT, äta kakan och ha förmögenheten som SVÄRFAR och CHRISSIE sitter på....ANDY-KATIE...Nääär får dom tillträde till farmen, dom köpt??..Och förstår inte varför KATIE är så involverad i ROBERT????....Gammalt groll, glöm, och vad som pågår nu, har du inte med att göra...KERRY-DAN, verkar lugnt där...CHAS-JAMES,lugnt även där...MOIRA-CAIN, det där med hans operation,fattar jag inte, rakar dom inte skallen innan dom går in?? Hörde nåt skämt om archlet, och det fattade jag inte heller...Hmmm...I övrigt tycker jag att Moira varit väääldigt storsint som låtit CHARITY med SON bo hos dom....CHARITY, ja, vad säger man? Hade ju varit konstigt om hon sluppit undan straff, hon, om någon, var ju den drivande i förhållandet med DECLAN, var han nu tog vägen, när han körde mot solnedgången....CHARITY-CAIN, vad i he***te menade hon???????????????????? Huuuuuuuuuuuur kan hon bara förklara sin kärlek till honom, när hon ska sitta inne 2 år????...Och är han korkad nog, att lyssna..?? ...TRACEY-SAM, samma där, vi är väl överens om att alla knivar är inte är i lådan, vad gäller SAM...men hoppas han vässar till några, och inte låter sej luras igen av henne....SAM-RACHEL, hoppas det ordnar sej mellan dom, gillar paret, och SHIT, vad snygg hon blivit!!...När hon kom in i Domstolen, whaooo....Den där TRACEY, kan satsa på att lura VAL...Hon verkar ju vilja bli lurad...ERIC, tror jag, är inte lika lättlurad....BELLE-GEMMA, sjuk historia,less att se, ids inte utveckla närmare, skicka henne på psyket, så ordnar det sej...ZAK-LISA, dom har det inte lätt... DAVID-ALICIA, verkar lugnt....David, en av dom bättre skådisarna, enligt mej....LAUREL-?? , alltså, namnet på maken föll bort...Nu har dom ju inte varit med så mycket på sistone, men det jag såg sist innan jul uppehållet, så verkade LAUREL känna sej bort vald, till förmån för APRIL...ASHLEY, har vi inte heller sett till....ALI-RUBY, VARFÖR måste Ali låta och se så arg och motbjudande ut heeeeela tiden????? Orkar knappt se människan....DEBBIE-PETE, nästan samma där, Hon är ju knappast den charmigaste människan i byn...Och, PETE-EMMA, skum människa det där, hur ska det sluta?..Förstår Pete´s känsla mot henne...Tror hon är lite sjuk...Men kan förstå när hon träffade Moira på puben, hon har ju nyss fått veta, om Moira och James, och sonen, ADAM...Men tänk efter, att kalla Moira för hora, var att gå liite långt...Kommer Ni ihåg när JAMES kom med i handlingen? Han hade gått och drömt om Moira, sen dom hade sin fling....I 20 år...JIMMY-NICOLA, ja , snacka om lynnig, det hade ju sin förklaring, men lite "hållaigenochtänkaeftersjälv" hade väl inte skadat...I det där fallet är ju BERNICE, mest sansad, fast halmen inte är i ladan, där heller...Ha,ha...Fast hon är ju snäll..Fast det är ju kossorna i hagen också...Och nuuuu, JAI-MEGAN-ARCHIE-RACHEL, vilken soppa...Hur ska Jai lösa det där?? Och tror inte en sekund på att han älskar Megan...Vill bara ha en fru...För familjesituationen...Och VEMS är den "falska" Archie???????????????? Stackars barn....Han ska åka in för det, man "köper" inte barn...För även om det varit hans barn, skulle han väl tagit kontakt med Soc, eller vad dom heter i England...Konstigt....Och var är DIANE? Spanien??..Och till slut, EDNA,(Shirley), kommer att sakna henne, så vila i frid.Du gjorde en bra roll.Har jag glömt någon, så var dom väl inte så viktiga, för mej, alltså....Meeen, PADDY, min favvo, han har väl inte utmärkt sej, men varit med...

2016-01-23 @ 19:08:28
Postat av: AnnaS

Hej Eliza! Välkommen tillbaka! Hoppas du slipper problem med datorn i fortsättningen för dina kommentarer är obetalbara, dem vill vi inte missa!
Ang Cain och hans operation: jag tror att dom sa att man går in via ljumsken. Läste det nånstans också, om jag googlade på det eller hur det var.

Jag vill också att Rachel och Sam ska bli ett par igen! Och att Robert ska bli avslöjad. Men som sagt, Katie verkar overkligt fixerad vid Roberts otrohet. Hade hon varit bästa kompis med Chrissie, men det är hon väl knappast, dom har ju nyss träffats.

2016-01-24 @ 00:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0