En skarpsynt äldre dam

Inskrivet kl 23:03
 
Cain och Aaron återvänder i smyg till byn efter att ha lagt ut falskspår för polisen om vart Aaron är på väg.
 
Ross sitter på kaféet och väntar på att kunna prata med Paddy som sitter och pratar med Edna. Paddy försöker få Edna att hålla sig utanför Aaron-historien eftersom han är oskyldig. Edna tycker att då ska man ange den skyldige även om Cain som höll på att bli innebränd inte är guds bästa barn. När Edna gått så går Ross fram till Paddy som inte alls vill prata med honom så han reser sig och går.
 
Polisen kommer in på kafét för att tala om för Bob att Donna som dött i tjänsten har en försäkring som tillfaller April.
 
Brenda pratar med Bob om att Laurel inte vill att April deltar i begravningen i morgon. Bob blir förtvivlad för han tror att det är bra för flickan att ta farväl av sin mamma.
 
Aaron vill ta farväl av Paddy men han ses av polisen som börjar jaga honom. Kerry som precis kommer hem från Malaga sparkar fram en av sina resväskor så polisen snubblar. Det gör att Aaron hinner smita in hos Edna. Hon talar om för Aaron att Paddy skvallrat så när polisen knackar på så säger Edna ingenting om att Aaron är där men att det var hon som angav honom senast. Aaron hör det och blir förbannad men hon lyckas lugna ned honom. Edna berättar om sin man som ockå var homosexuell men kunde inte komma ut med det. Hon säger att Aaron måste släppa tanken på Adam för det märks att han skyddar honom för att han är förälskad i sin vän. Aaron förnekar detta men Edna säger att Aaron måste tänka på dem som verkligen bryr sig om honom så som sin mamma och Paddy som alltid kommer att finnas där för honom.
 
Kerry går till puben där hon börjar överdriva pratet om semestern och om en man hon träffat där, Pedro. Allt för att göra Dan svartsjuk. Sean försöker få sin far till att ändå berätta för Kerry om vad han känner men Dan tror inte han har någon chans mot en eldig spanjor.
 
Ross får tillfälle att prata med Paddy tillslut. Han säger att han vet om vad Marlon och Donna gjort och han hotar med att berätta det för Laurel. Paddy ber Ross hålla sig undan och inte komma på begravningen.
 
Aaron söker upp Adam för att berätta att han tänker inte rymma längre. Adam blir givetvis orolig och försöker övertala sin vän att tänka på att han i så fall antagligen hamnar i fängelse. Aaron tycker att det är bättre än att förlora familjen och att det är upp till Adam att avgöra hur han själv vill göra. Adam erbjuder sig att rymma med honom. När Aaron ska packa sin väska så smiter han. Adam märker det efter en stund och söker upp Chas och Paddy för att berätta vad som hänt.
 
Bob träffar Marlon och Laurel. Han försöker övertala Malon till att låta April vara med på begravningen men Marlon vägrar. Han blir förbannad och skäller ut Bob. Senare så ber Marlon Bob om ursäkt med förklaringen att han inte vill att April ser honom bryta ihop.
 
Bernice erbjuder sig att hjälpa Kerry att få Dan svartsjuk. Hon ändrar sitt namn i Kerrys mobil så det står Pedro när hon ringer henne.
 
Sean försöker återigen att få det bli bra mellan Kerry och Dan så han bjuder dem på middag hemma. Bernice har lovat att ringa henne så hon kan låta Dan se när "Pedro" ringer för att tala om hur mycket han saknar henne. Tyvärr för Kerry blir inte Dan så glad så han säger åt henne att gå, han vill inte ha henne där.
 
Ashely kommer hem från semestern han också. Han pratar med Harriet på kaféet när Bob vill ha lite hjälp. Då säger Ashley att det är bra för då kan han lämna återbud till Carole. Harriet märker att Ashley inte är så förtjust i Carole längre så hon säger åt honom att han måste prata med henne om det. När Carole träffar Ashely har hon med sig en tavla som present. Det är en bild på Kerry, Ashley och henne i Malaga. Hon säger att det är en av de bästa dagarna i hennes liv och då kan inte Ashely göra slut.
 
Chas, Adam och Paddy sitter i bilen utanför polisstationen. Hon blir orolig över att Aaron kommer att ange sig själv eller att han börjar skada sig själv som han gjorde förut. Adam rusar ur bilen in på stationen där han erkänner att han tände eld på garaget.
 
Aaron har precis innan också anmält sig på stationen så han sitter i förhör för att ha rymt från rättegången och att ha lämnat falskt vittnesmål. Han får reda på att Adam är där och har erkänt brottet. Det gör att Adam släpps mot borgen medan Aaron hålls i häktet tills nästa dag när förhandlingarna inleds.
 
Ross sitter på puben och dricker. Han vill berätta allt för Laurel eller åtminstone för Marlon om att han vet om kyssen. Debbie får veta det och erbjuder sig att prata med Marlon först. Ross vill gå på begravningen och han vill inte ha Debbies hjälp...
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Edna är en mycket modig kvinna.

Kerry är overkligt dum. Om hon nu vill ha tillbaka Dan är det inte direkt det smartaste att låtsas att hon har någon annan.

2015-09-25 @ 19:19:34
Postat av: Linn

Håller med om att Edna är modig och att Kerry inte är särskilt klyftig....
Aaron är alltså kär i Adam. Det verkade inte som att Adam fattade poängen när Aaron "hintade" om det. Hur länge han Aaron varit utomlands för att hålla sig undan polisen för Adams skull? Det måste väl vara några år.
Ashley och hans blonda flickvän ... Det är så dumt! När ska han våga göra slut med henne och förstå att Harriet är kär i honom?

2015-09-25 @ 21:35:37
Postat av: suss

Önskar att Ross hittar något som förklarar vad donna kände och varför så han kan få ett slut med hans ilska. Gillar verkligen han nu, han var så "kall" förr, han verkar ha så mycket kärlek innom sig, O Marlon vilken irriterande människa han är nog så svartsjuk på Ross därför han är så hemsk. Äntligen blir mordbranden uppklarad så Adam får "stå sitt kast" tur att Edna lyckades att övertala honom, hon kan verkligen genomskåda folk en riktig krutgumma.

2015-09-26 @ 00:27:41
Postat av: Nina

Hur kan Marlon styra o bestämma vem som ska gå o inte gå på Donnas begravning? De var ju inte ens ihop. Då har väl Bob mer att säga till om. Marlon är ovanligt dum just nu. Men hejja Aaron och äntligen lite stake i Adam!

2015-09-26 @ 14:42:40
Postat av: ELIZA

Jo, Edna är modig... Men vem utnämnde henne till byns samvete... Hon ääär klok, men borde nog inte lagt sej i...Inte hennes sak, enligt mej...Hade väl varit Moira i första hand som tyckt att Adam tar sitt ansvar redan från början...Några års fängelse skulle inte skada...Verkligen på tiden att han får ta ansvar för nåt av det han gör...Så klart att April ska vara med på begravningen!!! Tror det gör mer skada att hon ser alla ledsna...Och sen då, när hon förstår mer, kanske hon tycker själv att det var fel att hon inte fick vara med...I Sverige är kyrkan öppen för alla... Kan dom verkligen hindra folk från att vara med där??...Tänker på kollegor och Ross...Ross ska så klart vara med, bara hoppas han håller sej nykter och inte kläcker ur sej saker...Donna ska väl få lämna utan några dumma kommentarer...Det kan dom ta sen i så fall...Kerry var OVANLIGT korkad... Alltså, mer än vanligt, som gick med på Bernice dumma grej...Bernice...Jisses...Hur många "lyckade" äktenskap hade hon haft??? Ha ha ha ...Var det 5 ??? Skojar bara... (Ironi)...

2015-09-26 @ 14:53:51
Postat av: Pandora

Bra av killarna att gå till polisen, och bra av Edna att få Aaron att inse det hopplösa med att hela tiden vara på flykt! Hoppas bara att han nu inte blir inlåst allt för länge pga att han smet ifrån rättegången, för han vill jag ha kvar i serien lääänge! Adam kan dom gärna få låsa in och kasta bort nyckel. Är redigt trött på han!

Kerry är mer än lovligt korkad, och Bernice är inte mycket bättre. Kerry borde väl förstå hur Dan med sitt dåliga självförtroende fungerar vid det här laget! Är det någon mer än jag som tycker att Dan till utseendet är litet lik en "Mon chichi", ni vet de där leksaksaporna som var poppis på 80:talet?

Jag tycker att Marlon borde låta April vara med på bröllopet även fast hon riskerar att få se Marlon bryta ihop. Ungar behöver ibland litet chockterapi för att saker skall sjunka in, och om April inte får vara med på begravningen så kommer hon att fortsätta hoppas på att mamma kommer hem.

2015-09-26 @ 17:56:52
Postat av: Anonym

Pandora: Du menar begravningen eller hur? ;)

2015-09-27 @ 14:49:57
Postat av: Pandora

@Anonym:

Hahaha ja begravning skulle det stå!:D

2015-09-28 @ 21:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0