En olydig präst

Inskrivet kl 16:28
 
Aaron och Dan kommer med en födelsedagspresent till Cain på verkstaden. Cain blir förolämpad och kastar den på golvet efter att ha öppnat paketet. (Vad var det för något?) När han kommer hem har även Charity köpt en present, inkontinensskydd. Hon nämner att familjen är emot henne och tillslut har hon berättat om Pete och Debbie. Charity säger att det enda hon vill är att få en bra relation med Debbie igen men hur...
 
Vanessa säger åt Kirin att flytta nu på en gång för han verkar inte ha speciellt bråttom. De börjar tjafsa med varann och hon gör slut med honom.
 
Jimmy och Rodney är på kaféet när Brenda kommer fram och frågar Jimmy om hur det är med svullnaden. Nicola som precis kommit in hör det och fattar ingenting. Brenda förklarar att Jimmys pung snart är så stor så den får eget postnummer om han inte går till läkaren.
 
Charity söker upp Debbie hemma hos henne. Hon ber Pete och Debbie att spela in Bails utpressning men de tror inte att det kommer att fungera. Charity berättar då om att Bails är ute efter henne bara för att hon skvallrat på honom när han förgrep sig på henne en gång i tiden när hon var prostituerad och han lät henne bo i en lägenhet han hade. Han gick misste om en befordran och frun lämnade honom på grund av anmälan.
 
Harriet är hos Ali och Ruby för att planera vigseln. Hon påpekar att Amelia måste hålla tyst och inte prata med någon om det. När Harriet får höra att Ali får konstiga samtal efter efterlysningen av Rachel så lovar hon att hjälpa dem med att prata med gamla kollegor för att se om de har något som kan hjälpa att hitta henne.
 
Marlon, Laurel, April, Bob och Brenda är vid Donnas grav för att titta på den nya gravstenen som kommit. Ross kommer dit och April blir glad och springer fram till honom.  Marlon blir irriterad och de får bort April därifrån. April blir ledsen och besviken på honom. Marlon pratar med Laurel om hur de ska göra men Laurel vill inte att April ska umgås med någon som Ross. När April återigen säger att hon vill träffa Ross och Marlon säger nej säger hon att han är elak.
 
Vanessa är på puben och lite nere efter att ha dumpat Kirin. Moira försöker peppa henne och säger att hon måste göra det hon känner är rätt så om hon ångrar sig måste hon prata med Kirin. Så Vanessa ringer Kirin och ber om ursäkt för sitt förhastade beslut. Han blir så glad att han avbryter festandet och åker hem. Kirin slänger sin tomma ölburk på golvet vid passagerarsätet innan han drar iväg.
På den mörka vägen så får han möte med en annan bil. Kirin lyckas väja något men ändå så skrapar bilarna emot varann. Han stannar till och går ut och tittar. Hans bil har fått en rejäl repa framtill. Kirin åker iväg igen utan att se att den andra bilen har kört av vägen på motsatt sida. Han åker direkt till verkstan där han lyckas övertala Aaron att fixa bilen så fort som möjligt.
 
På puben har Cains firande börjat. Chas har gett alla en bild på Cain att ha som ansiktsmask så när Cain kommer in ser alla ut som han i ansiktet. Han undrar var Moira är som inte dykt upp. Strax efter får han ett samtal från sjukhuset dit Moira förts efter en bilolycka.
 
Charity åker till polisstationen för att prata med Bails. Hon får vänta ett tag tills han kommer in igen. Han blir förvånad men börjar förhöret med att säga att hennes vittnesmål kanske kan rädda Pete. Charity inser då att hon inte kan säga hela sanningen så hon utelämnar en hel del till Bails besvikelse.
 
Rakesh hittar Kirin hemma och inser direkt att något hänt även om han inte erkänner det till en början. Sedan talar han om vad som hänt och Rakesh säger att han ska ordna med bilen trots att den redan är på verkstan.
 
Moira får komma hem från sjukhuset dagen efter olyckan. Hon mår rätt bra trots att hon känner sig mörbultad. Cain säger att han är övertygad om att de kommer att hitta den skyldige.
 
Aaron upptäcker att Kirins bil är borta och han misstänker genast Ross som nekar. Då går Aaron och Dan hem till Rakesh för att tala om att bilen blivit stulen. Rakesh blir inte arg utan mer lättad, för då kan inte Kirin köra ihjäl sig med det vrålåket.
 
Ashley blir erbjuden att följa med Harriet på polisfesten. De kommer dit och hon talar om för honom att hon behöver hans hjälp i några minuter för att kunna komma åt Rachels personliga akt.
 
Vanessa är orolig för Moira så hon ska besöka henne på gården. Hon lyckas övertala Kirin till att följa med. Moira blir något förvånad över hans oro över henne men Kirin förklarar att hans mamma dog i en bilolycka. Moria förstår då honom eftersom John också dog i en bilolycka.
 
Marlon ser Ross på puben och med mycket möda så bjuder han hem Ross för att träffa April. Ross vill inte även om Marlon påpekar att Donna hade velat det och April är den som lider mest av dem. Det tar ett tag men sedan dyker Ross upp precis när April ska tillbaka till skolan. Hon blir jätteglad och vill vara kvar hemma. Marlon lovar att hitta på en ursäkt för att hon ska kunna stanna.
 
Charity kommer till puben och ser Zak där. Hon ber honom att ta hand om Noah om hon måste åka iväg en längre tid. Zak försöker få reda på vad som hänt men hon säger bara att hon ställt till det igen. Han lovar att Noah kommer att få vara hos dem.
 
Harriet flirtar med Bails på festen. Hon talar om att hon ångrat att hon nobbade honom hela tiden förr. De börjar kyssa varann men blir avbrutna av Ashley som ställer till med en scen. Inte riktigt övertygande men han säger att han och Harriet är förlovade. Bails drar iväg och Harriet är nöjd för hon har lyckats ta hans passerkort. Hon går upp till Bails (?) rum och börjar leta i dokumentskåpen. Hon hittar Rachels akt och sätter sig för att läsa den. Det hon inte ser är att hon blir filmad i övervakningskameran.
 
Aaron berättar för Cain om Rakeshs stulna bil. Ganska snabbt inser de att det måste ha varit den som var med i Morias olycka eftersom Aaron sett att det fanns silverfärgat avskrap i repan. De åker in till byn och möter Kirin ute på gatan. Cain är vansinning men Kirin nekar först till att känna till något. Kirin bryter ihop och talar om att han inte såg att det fanns en annan bil i närheten. Vanessa som sett att de står ute kommer fram och hör allt. Cain är så förbannad att han smäller till Kirin som ramlar i backen.
 
 
 
Juluppehåll  18/12 till 7/1
 
 

Kommentarer
Postat av: Nyfiken Kvinna

Hygligt av Marlon att låta Ross träffa April. Typiskt Cain och dom flesta av männen att ta till knytnävarna så fort det blir bråk mellan männen...
Rött verkar vara en favorit färg för Chas, vet inte hur många gånger jag sett henne i röda kläder....

2015-11-25 @ 13:03:39
Postat av: Ylva

Invånarna i byn borde inte få köra bil.

2015-11-25 @ 13:36:50
Postat av: Niitta

Det dricks onekligen en hel del i byn, och det varje dag. Så fort något blir lite jobbigt behöver man alkohol, inte bara vill ha, utan behöver. Jag har reagerat på supandet och undrar om det är normalt i England. Alla ungdomar tar ju också till flaskan, undra på det när alla vuxna gör det.

2015-11-25 @ 13:47:03
Postat av: Anonym

Löständer var i paketet.

2015-11-25 @ 18:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0