Två ord: uni form

Inskrivet tisdag 24/11 kl 10:40
 
Belle vill gå till skolan trots att Lisa tycker att hon ska stanna hemma. Hon vill inte heller ha smärtstillande tabletter. Belle kommer hem på lunchen men vänder när Lisa och Chas är hemma.
 
Nicola träffar Laurel på kaféet. Hon frågar väninnan hur natten på värdshuset varit men Laurel vill först inte svara men erkänner sedan att Marlon gjort en massa annat för att slippa vara med henne. När de senare ses på puben så råkar Nicola försäga sig att hon ordnat med övernattningen på värdshuset, att det inte var Marlons idé. Laurel blir så besviken att hon går därifrån. Kerry försöker lägga sig i för att ge tips om att använda rollspel vid sexlivet.
 
Andy möter Debbie på gatan. Han talar om att han ändrat sig så han kommer inte söka ensam vårdnad trots att Debbies förändring i sättet skrämmer honom.
 
Belle rycker till när Lachlan kommer nära henne när de står vid busshållplatsen. Han säger att han kommer att låta henne vara om hon låter honom vara. Cain är en bit bort och ser dem.
 
Kommisarie Bails, han som leder utredningen med Pete, kommer hem till Pete för att tala om att förhöret är framflyttad några dagar. Han erkänner att vittnet pekat ut en annan kille vid första konfrontationen men att det "svaret" kan ha försvunnit så endast andra konfrontationen när Pete blev igenkänd finns kvar. Bails är beredd att rätta till misstaget om Pete hjälper honom att få ett erkännande från Charity.
 
Pete berättar allt för Debbie om vad Bails sagt. Han inser att han kommer att åka dit eftersom de inte kan anmäla polisen för fusk då han verkar ha fått hjälp från högre chefer.
 
Laurel söker upp Rhona för att Marlon inte "sextar" henne. Hon berättar allt om den misslyckade kvällen på värdshuset och att det inte var Marlon som sms:ade när hon trodde det. Det gör att Rhona sedan söker upp Marlon på jobbet för att få honom att reda ut problemen. Hon vägrar att gå därifrån förrän de hittat en lösning. Rhona berättar att Laurel är ledsen för att hon tror att hon inte betyder något för Marlon för att hon inte är April.
 
Andy träffar Robert på puben. Han säger att han vill köpa gården istället för hyra den. Katie som hör det blir orolig för hon tror inte de har råd men Andy vill försöka ändå.
 
Cain upptäcker Lachlan utanför Dingles gård. Lachlan säger att han ville bara be om ursäkt för tidigare. Zak följer med dem till Home Farm för att prata med Chrissie. Det visar sig att Lachlan har en sprayfärgburk i väskan. Han nekar till att det är hans. Zak säger att nästa gång Lachlan syns på gården så kommer de att ringa polisen.
 
Marlon är på kaféet och Brenda erbjuder sig att passa April fler gånger men han tror att de måste vänta ett tag till. Hon frågar om April fått se Donnas gravsten än men Marlon vågar inte låta dottern gå dit för det kan riva upp massa sår. Kerry kommer in och ser Marlon och hon frågar honom om hennes polisuniform kan hjälpa honom i sexlivet. Marlon blir rasande över att hon lägger sig i och dessutom är en polisuniform det sista han vill ha. Rodney som hör deras samtal frågar sedan Kerry varifrån hon köper uniformerna.
 
Vanessa är bakfull efter att ha festat med Kirin. Han vill att de ska festa ikväll igen men hon vill bara ta det lugnt. Rakesh blir rasande när han ser att Kirin är hemma på dagen och bara stökar ner. Han ringer till college och upptäcker att sonen inte varit där som han ska. Kirin får utegångsförbud.
 
Moira frågar Andy om han vill hjälpa dem på gården men det vill han inte. Återigen är det Katie som får honom att tänka till att han behöver ett jobb tills de kan jobba med sin egna gård. Andy ändrar sig och hjälper Moira.
 
Nicola blir förfärad när hon upptäcker att hennes far adressändrat hem till dem. Det hon trodde bara skulle vara några dagar verkar bli en allt längre tid.
 
Polisen kommer till Bartons gård för att kolla om det finns stulna bilar där. De söker i hela området. Aaron som hör det erkänner för Cain och Moira om vad som är på gång med Ross och Charity. De hinner få bort bilen som finns i ladan innan polisen kommer dit. Så när polisen sedan frågar Moira om verktygen i ladan svarar hon att de lagar traktorn där. Moira blir förbannad på sig själv som ljuger för polisen för Charitys skull.
 
Charity har den stula bilen i en av åkeriets lastbilar. Cain, Aaron och Ross står mitt på gatan och diskuterar med henne om att hon måste flytta på den. Aaron som tidigare sagt att han dragit sig ur deras samarbete vill inte hjäpa dem. Cain är rasande för att hon och Ross stulit bilen från Debbies verkstad . Debbie som kommer förbi får reda på vad som hänt. Hon blir väldigt besviken på sin mor som hela tiden utnyttjar henne.
 
Debbie försöker reda ut problemen med Aaron när de är hemma hos henne. Hon säger att de måste tala om allt för Chas om hans inblandning i stölderna. Plötsligt kommer hon på vad de ska göra istället. Hon tackar Aaron för att han hjälpt henne komma fram till ett beslut...
 
 

Kommentarer
Postat av: anonym

Fan vad skönt att Debbie antagligen går med på att sätta dit sin mamma och att Pete sa som det var!! Så jäkla trött på alla lögner som dom inte kan ta sig ur sen....skönt att Aron erkände att han oxå hade varit med på ett hörn!!!

2015-11-23 @ 13:58:43
Postat av: Ylva

Jag håller med! Jag var säker på att Pete skulle mörka för Debbie och trassla in sej i lögner som dom brukar i HTG.

2015-11-23 @ 14:46:37
Postat av: Nyfiken Kvinna

Jag blir så less att dom bara filmar kök och vardagsrum jämt! Tycker dom kunde visa sovrummen ibland också...
Saknar att se när dom är ute och roar sig och shoppar, och träffar andra okända människor...

2015-11-23 @ 16:23:29
Postat av: Niitta

När de filmar i någons sovrum, brukar det vara för att någon som inte borde befinna sig där, ligger i sängen med sovrumsinnehavaren. Jag tycker också att statisterna borde få yttra sig då och då. Om man studerar dem, ser det så konstigt ut när de bara befinner sig i bakgrunden och aldrig säger något.

2015-11-23 @ 16:54:05
Postat av: Hedda

Nyfiken Kvinna+Niitta: precis. Jag har alltid gillat HTG pga utomhusscenerna, samt en viss realism. Nu har man knappt sett några kossor på länge. Borde inte heller vara så svårt att visa andra rum i lägenheterna, som ni sa. Det brukade också vara härligt när de filmade vissa utomhusscener i t.ex. Leeds. Nu gillar jag väl mest naiva Kerry, biffiga Aaron och babblande Brenda&Diane. Vore kul att se mer av Alicia också, hon verkar så naturlig i sin roll. Dingles är så freaky just nu ang. Belle, det blir bara för mycket.. Och ang. inredning: det var länge sedan man fick se övervåningen hos Dingles. Det kunde de väl bjuda på, med tanke på tittarsiffrorna.

2015-11-23 @ 22:58:11
Postat av: Hedda

Jag tycker det är roligt att många av kommentatorerna på denna blogg verkar följa flera brittiska serier. Jag själv är förtjust i bl.a. Keeping up Appearances, DCI Banks+Morse+Lewis, Auf Wiedersehen Pet, Heartbeat, Coronation Street, Absolutely Fabulous, Fawlty Towers, Little Britain, Cold Feet och Eastenders. Vi kanske borde starta ett forum för brittnördar:-)

2015-11-23 @ 23:14:38
Postat av: jackson

Har man någonsin sett övervåningen? Kanske för jättelänge sedan, innan jag började titta.

2015-11-24 @ 08:22:01
Postat av: Niitta

Man har sett Sams rum. Kan ha varit när han hade den där som jag inte minns namnet på, kvinnan som vistades illegalt i landet.
Visst är Edna Birch, ( Shirley Stelfox ), väldigt olik Edna, som Rose i de första avsnitten av Keeping up appearances.

2015-11-24 @ 09:48:51
Postat av: Nyfiken Kvinna

Ja hon är verkligen rolig Shirley Stelfox, hon spelar så lustiga figurer i htg och skenet bedrar...
Undra om hon är lika komisk i verkligheten också...

2015-11-24 @ 15:14:44
Postat av: ELIZA

Kameran har varit i Chas sovrum en gång. Hon hade snygga tapeter....

2015-11-24 @ 15:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0