En liten synd kan glädja flera behövande

Inskrivet kl 23:53
 
Declan fortsätter att försöka övertyga Charity till att gifta sig med honom. Han säger att hon kan få en barnskötare till babyn och allt hon vill ha. Tillslut så svarar hon ja och Declan blir överlycklig. Charity säger att de inte bör säga något till någon än, om barnet. Declan erkänner att han råkat prata med Megan men ingen annan. (I själva verket var det väl Megan som berättade för Declan om graviditeten)
 
Chas sitter i köket på gården och planerar Moiras och Cains bröllop. Till sin hjälp har hon Adam, Katie och James. Både Adam och James håller sams och de alla  bestämmer att de ska gå till puben för att fortsätta planerandet.
 
Eric har samlat ihop en del av Vals kläder som han nu tänker sälja. Han blir utkörd från puben av Diane men ställer sig istället utanför. Pearl blir intresserad av en vit pälsmössa och hon är beredd att ge ett pund för den. Eric går med på det bara för att bli av med den och när Pearl inte har växel så säger hon att hon får bli skydlig honom det.
 
Val kontaktar Ian som kommer till värdshuset. Hon vill prata med honom men han har något att säga först. När han börjar göra slut så säger Val nej att han inte får det för hon vill vara den som dumpar. Hon håller fast vid att det är hon som lämnar honom, att hon hann säga det först.
 
Jai blir rasande över nyheten om att Charity är gravid. Han blir så förbannad att han slänger en kaffemugg i väggen. Megan märker hans bitterhet och hon blir rätt besviken när han ältar om det Charity gjort istället för att se dem som ett par nu.
 
Dom är på gott humör och han pratar med Edna om att Betty kanske tagit illa upp dagen innan på kaféet. Edna tror inte det utan är rätt säker på att han gjort Betty mycket gladare än på länge när han pussade henne. Hon säger också att hon är inte så säker på att det är Betty som gett honom pengarna.
 
Declan och Charity kommer till puben för att fira förlovningen. Cain som är där med Moira reagerar med bitterhet. Jai och Megan kommer in och då tappar Jai fattningen och nämner barnet. Alla blir förvånade över vad han säger så Charity måste erkänna att hon är gravid. Det uppstår ganska dålig stämning så både Declan och Charity går därifrån.
 
Debbie är hemma när Charity och Declan kommer hem. Charity går upp för att ta ett bad. Declan pratar med Debbie och hon varnar honom för att Charity bara är ute efter hans pengar. Han tror henne inte men hon säger att han kan testa Charity för att se om det stämmer. Debbie vet inte hur utan låter Declan komma på ett sätt.
 
Finn söker nytt jobb och han behöver referenser ifrån Declan. Han fjäskar något för att få bra referenser men får inte jobbet på grund av Declans omdöme.
 
Jimmy får ett kuvert fullt med pengar på posten. Han blir rätt förvånad och fattar ingenting eller har inte den minsta aning om varifån pengarna kommer.
 
Moira börjar förbereda för att fira Adams födelsedag. James ska köpa en present och det blir en dyr klocka eftersom han tror att Adam fyller 21. När han berättar för Chas om hur svårt det är att hitta ett kort där det står "grattis på 21-årsdagen" säger hon att Adam fyller 22. James tror henne inte men hon är säker eftersom de firat hans 21-årsdag förra året. James får något att fundera på...
 
Val flirtar med en av gästerna på värdshuset. Eric kommer dit och försöker be om ursäkt för att han sålt hennes kläder. Han har precis hört att hon gjort slut med Ian så när Val börjar prata om middag i stan och annat mysigt så tror han att hon vill att han följer med men det visar sig att hon ska ha en dejt med värdshusgästen. Eric blir väldigt besviken.
 
Megan pratar med Declan och hon varnar honom för att Charity bara är ute efter hans pengar och att han bör tänka på ett äktenskapsförord. Declan svarar att han redan ordnat det.
 
Harriet startar en insamling för föräldralösa barn och nyblivna änkor. Hon ger insamlingsbössan till Edna. Senare när Harriet kollar bössan är den full med sedlar och hon konfronterar Edna. Harriet talar om att hon startat insamlingen bara för att se om det är Edna som är byns välgörare. Edna erkänner eftersom det känns så bra att göra någon som behöver pengar lite gladare. Hon försvarar sig med att det bara var en liten synd och att Jimmy verkligen behöver pengarna och han känns som hennes familj.
 
Charity pratar med Noah när de är ensamma hemma. Han tycker det är ok att hon är ihop med Declan och att de ska gifta sig men han tänker inte kalla honom för pappa. Noah säger att det kan bli kul att bo i det stora huset ett tag eftersom det suger att vara bostadslös. Han säger även att det är mysigt att umgås bara med henne.
 
När Noah gör sig i ordning så ringer Charity kliniken för att få en tid för abort. (Noah ska ta på sig pyjamas och borsta tänderna, alltså är det kväll. Kan man ringa kliniken på kvällstid?)
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

"Du får kräla lite i stoftet, kanske du har en chans"...Ha ha ...Viktoria är för härlig!! Oooops, gick upp ett fundersamt ljus för James idag...Hur ska Adam ta det när han får veta...Han håller ju sin pappa (John) väldigt högt...Och hur kan Moira och Cain undgå vad som pratas på puben?..Det viskas och tisslas och tasslas ...Och alla hör...Fin scen med Edna och "thevicker" idag...Glad och generad på samma gång...Trodde inte heller att Edna är sååå korkad att hon slänger bort 200 tusen...Spelsynd eller inte...Fast var ju bara en liiiten synd...Ha ha ha ...............................

2015-05-08 @ 12:53:02
Postat av: Hannah

Tycker det var intressant att få se en lite skörare Charity idag. Och James & Adam... Aj aj aj, det lär bli en rejäl krasch.

2015-05-08 @ 14:01:26
Postat av: Anonym

Jag har länge undrat över det Eliza över huvud taget. Alla pratar vitt o brett om allt, trots att det står folk runt dem. Likadant i Coroner? Streets
pub (den har mer av den typ av humor som HTG hade förr)

2015-05-08 @ 14:12:11
Postat av: Anonym

Coronation street ska det va

2015-05-08 @ 14:15:57
Postat av: Annika

Oj vad svårt det är att hitta den minsta empati o sympatn för Charity o Val just nu. Vilka häxor, när ska karma komma o bita dem i röven!!??
Ingen direkt feelgood-serie nu... eller varit på ett tag!
Skulle gärna se lite mer sorglösa o dråpliga tillvaron.

2015-05-08 @ 14:42:03
Postat av: Stina

Skall Charity verkligen göra abort och lura Declean på alla hans pengar. Fast jag är inte förvånad, Charity har inga skrupler. Tycker faktiskt synd om Declean han vill så gärna ha ett barn. Fattar inte varför Katie är så hatisk mot Declean. Det var ju helt fel att dölja en död kropp, men han förstod att han skulle gå i konkurs om han inte dolde det. Och han gjorde det för Katies skull också. Och att han var otrogen, var inte Katie otrogen på sin bröllopsdag, jag menar hennes förra bröllop, hette hennes man Robert?

2015-05-08 @ 17:28:27
Postat av: anna

har Charity o cain varit gifta?
kan någon säga alla Charitys äkta män?
och killar hon haft?
vet bara" 4, nån i rullstol tror jag? (pappan till hennes son va??) vad hände med han? va de han som hade en syster som var lesbisk o shizofren, zoe nåt??

hur gamla ska följande föreställa i serien?
jay, Charity, declan o megan?
gissar på jay: 39, Charity 41, declan 43, megan 45? för megan är väll storasyster?

MEN VA?? OOOOM nu moiras son är james son... visste han inte om det då?? men jag fattar inte, de hade ju en hemlighet? är det flera då? eller om han vet om det, varför är då åldern fel på?? : /

vilka tycker ni ser bäst ut i serien? jag tycker David, jay och katie + priya.

TÄNK OM CHARITY gör abort nu o sen kommer gråtandes till declan o hittar på att det är missfall???
Med vänlig hälsning anna

2015-05-09 @ 04:58:21
Postat av: anna

ps: Charitys 4 män?
rullstolsgubben, cain jay o declan, nån fler>?

2015-05-09 @ 05:00:55
Postat av: anna

TACK för denna blogg. har STOR familj, släkt o vänskapskrets, men INGEN mer än jag som ser på HTG. så kul att ha nånstanns att kunna vända sig till med alla frågor o funderingar o se fler som också är fast i serien. har lite frågor dock för såg serien kanske för 10 år sen varje dag, sen tog jag pause några år, bara blev så, hann inte med, men sen råka jag fastna igen fram till för 2-3 år sen så har några års luckor... Med vänlig hälsning anna

2015-05-09 @ 05:08:45
Postat av: Frk Höger

Charity har varit ihop med Cain i omgångar, först när de fick Debbie i unga år och sedan när de sågs igen när Debbie kom till byn. Nu kanske jag inte kommer ihåg allt men hon var ihop med Chris Tate, han i rullstolen och hon hade en affär ihop med hans lesbiska syster Zoe. Sen hade hon en natt med Marlon en gång. Hon var ihop och skulle gifta sig med Tom King. Hade hon inte ihop det med Jimmy också en kort stund? Sen kom hon tillbaka när hon skulle gifta sig med Michael, han som hade en affär med Debbie. Sen är hon ihop med Cain igen innan hon träffar Jai för att nu vara med Declan.

2015-05-09 @ 06:50:21
Postat av: Frk Höger

Cain o Charity är väl snart 40, de fick ju Debs rätt tidigt när de var typ 14-15 år. De har väl inte fyllt 40 än? Jag minns inga kalas iaf.
Jai o Megan är nog något år äldre medan Declan är ännu några år fr han är Megans storebror.

2015-05-09 @ 07:02:58
Postat av: Jonas

Har för mig att Cain fyllde 40 för några år sedan i serien och att någon då skämtade och sa "Grattis på 50-årsdagen" eller liknande. Charity borde väl vara några år över 40.

Inte nog med att Declan får en hemsk fru, han får en nästan ännu hemskare styvdotter.

Val är verkligen overkligt omogen. En 60-någonting som beter sig som en tonår (att hon måste vara den som avslutar relationen etc).

2015-05-09 @ 09:40:33
Postat av: Viola

Declan får den fru han förtjänar, de båda har förstört en familj, Sam, Rachel, Samson och Archie har utsatts för den värsta tänkbara komplotten i mannaminne! Åh vad jag avskyr Declan och Charity!
Men karma biter dem nog i röven framöver, jag hoppas verkligen det!

2015-05-09 @ 10:57:20
Postat av: Niitta

Angående Christopher Tate, han begick självmord genom att dricka gift och fick det att se ut som om Charity hade förgiftat honom. Han hade fått obotlig cancer så han var dödsdömd ändå och ville hämnas på allt som Charity utsatt honom för. Tyvärr glömt vad det var.

2015-05-09 @ 12:49:24
Postat av: Niitta

Tittar just på SVT1, hon som spelade Victoria tidigare, har en roll som tonårsmamma i " In the club " , och hon är faktiskt riktigt bra.

2015-05-09 @ 13:17:41
Postat av: anna

va? har Charity haft ihop de med en kvinna OCH sin kusin? : / Med vänlig hälsning anna

va de nån annan som spelade vic? vem av tjejerna i den serien är det? Med vänlig hälsning anna

2015-05-09 @ 17:05:03
Postat av: anna

jaaa nu vet jag hon med oranget hår som satt på sängen o va orolig över nåt va??

shit hade helt glömt henne, varför slutade hon i hem till gården?

Med vänlig hälsning anna

2015-05-09 @ 17:10:07
Postat av: Hannah

Anna: Kan tipsa om http://emmerdale.wikia.com/wiki/Emmerdale_Wiki
Där finns all info om alla karaktärer, skådespelare och utförliga sammanfattningar av alla episoder.

2015-05-09 @ 20:39:08
Postat av: Frk Höger

Hannah, kan man gå in och kolla utan att få reda på vad som händer i framtiden eftersom de ligger några år före oss i England?

2015-05-09 @ 22:29:46
Postat av: Nina

Frk Höger, Nej, det är helt fullt av en massa spoiler! Ändå kan jag inte låta bli att gå dit o läsa så fort det händer nåt spännande!!

2015-05-09 @ 22:39:25
Postat av: Hannah

Man får kisa lite, haha ;) Men du kan alltid gå in och läsa om varje avsnitt utan att råka se för mycket. Imponerande sida är det helt klart!

2015-05-10 @ 00:09:37
Postat av: anna

: ) åh tack hannah : D
Med vänlig hälsning anna

2015-05-10 @ 03:25:42
Postat av: anna

Vem tror ni gifter sig först? cain eller Charity??
tror ni edna ger sina pengar till ruby o hennes fru som vill ha barn? eller hur går det för deras barnlängtan tro?
och är det NÅN som vet, vart rubys fru, mamman till sean o amelia, vart hon var på sin lilla resa och varför hon åkte? sades det??
Med vänlig hälsning anna

2015-05-10 @ 03:29:41
Postat av: Anette

Det beror väl på om James ställer sig på puben och orerar om att Adam kan vara hans..d kanske det inte blir Cain iaf.

2015-05-10 @ 17:52:51
Postat av: Anonym

Anna: Har tagit reda på när skådespelarna är födda (vilket i och för sig inte behöver betyda att deras rollfigurer är lika gamla som skådisen, men det är ändå en liten ledtråd):

"Charity" och "Jai", båda födda 1975.
"Declan" född 1965.
"Megan" född 1971.
Skådisen som spelar "Cain" är född 1970.

2015-05-10 @ 19:38:26
Postat av: Linn

Det var jag som skrev det ovanstående om skådisarnas födelseår. Missade att uppge mitt namn. Sorry!

2015-05-10 @ 19:39:37
Postat av: AnnaS

Jag gissar att om det alls blir några bröllop i byn nu så blir det nog inte de man tror nu, för så är det väl aldrig.

Var bodde Debbie när hon var liten om inte med sin mamma?

2015-05-10 @ 23:40:08
Postat av: Jonas

Jag har för mig att den otäcka Debster ett tag bodde hos Padster och Emelie, men var hon bodde innan det kommer jag inte ihåg.

2015-05-11 @ 10:45:07
Postat av: Anonym

Anna: Debbie var fosterbarn och sedan hamnade hon hos Paddy och Emily som deras fosterbarn.

2015-05-11 @ 14:29:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0