En sherry, ett glas öl eller några till

Inskrivet fredag 22/5 kl 22:46
 
Alicia vill dela pengarna med Leyla men David tycker inte det är någon bra idé. De bestämmer sig för att inget säga än så länge fast de vet att om Leyla får reda på det så kommer det bli ett himla liv.
 
Edna hör när Ruby pratar om pengarna de fått anonymt och att de kanske ska använda dem till provrörsbefrukningen eftersom de vill ha barn. Edna blir inte alls glad och när hon pratar med Harriet om saken så säger hon att hon kanske borde ta tillbaka pengarna. Harriet svarar att då kommer det att avslöjas att det är Edna som är den okände välgöraren
 
Rhona vill ställa upp som barnvakt när Marlon inte kan för att han ska jobba och Donna ska in till stan. Det går så bra att hon vill att April sover över. När Donna kommer tillbaka så känner hon sig helt slut och vill också slippa sova hos Bob och Rodney. Hon och Rhona kommer överens om att ha en vinkväll tillammans.
 
Val känner sig rätt ledsen över att folk hela tiden flyr när de får reda på hennes sjukdom. Det gör att hon bestämmer sig för att hålla ett föredrag för värdshusets gäster. Eric tycker inte alls idén är lockande då han tror att föredraget kommer få folk att tappa aptiten. Diane hör det och säger att Val kan få vara på puben med sitt föredrag.
 
Kerry får hem sin klänning hon budat på på e-bay. Hon tar på sig den och börjar spela in en video om sitt liv. När hon hör att Dan är på väg in genom dörren får hon bråttom att ta av sig klänningen. Eftersom hon inte hinner klä på sig så kastar hon sig bakom soffan. Dan undrar givetvis vad hon håller på med och då låtsas hon att hon tänker förföra honom. När han undrar vad hon gör med datorn så tittar hon lite menande på den. Dan flinar men säger inte nej.
 
Alicia är på jobbet och Leyla är där och försöker få reda på mer om det så kallade försäkringsbedrägeriet. Plötsligt kommer en okänd dam in, tar Ednas sherry och frågar vem som är Alicia Harding. När Alicia erkänner att det är hon så kastar damen sherryn på Alicia och tar ett glas öl som hon också kastar på henne. Damen skriker att Alicia inte ska tro att hon kan ta hela arvet på 70 000 efter hennes man Cheesy. Alicia får några drinkar till över sig men sedan går damen. Då blir Leyla vansinnig för hon förstår direkt varifrån Alicia och David fått sina pengar de just nu spenderar. Hon skäller ut Alicia och säger att hon ska ha alla pengar tillbaka. När det inte biter på Alicia går Leyla hem till dem och river runt för att hitta pengarna. Hon kastar saker i väggen i ren ilska.
 
Morgonen efter vinkvällen sitter Donna på kaféet. Hon läser i tidningen att företaget hon satsat massa pengar i har gått i konkurs. Hon ringer advokaten som berättar att hon kanske kan få en del pengar tillbaka efter alla andra fordringsägare fått sitt men det är inte så troligt. Donna blir ledsen då det är Aprils collegepengar som försvunnit. Hon frågar Rhona om rummet är ledigt fortfarande och Rhona svarar jag. Problemet är att hon inte pratat med Paddy först.
 
Debbie ringer sin kontakt hos polisen för att få reda på om han hittat något om Pete. De bestämmer att Debbie ska komma till stationen vid tillfälle.
 
Kaktus-James muttrar över att han behöver pengar för nu har det kommit en annan man som är intresserad av att köpa gården som James tänkt köpa. Pete tycker de kan bo kvar hos Moira men hon vill inte be James att stanna kvar.
 
Donna är på jobbet på stationen. Idag ska hon katalogisera massa tjuvgodssmycken. Marlon ringer och berättar att han vill öppna ett sparkonto till April för framtiden. Donna förklarar gråtandes att hon inte är ute efter att han ska betala massa pengar utan bara vara en pappa till April. När hon lagt på så tittar hon på en klocka i en påse på skrivbordet. Hon tar påsen och stoppar den under tröjan och fortsätter sedan att arbeta.
 
Val håller sitt föredrag om att leva med Hiv. De som kommit till puben lyssnar på henne när hon talar om att det inte smittar genom kyssar och smek, inte genom saker heller. Eric står en bit ifrån och blir rörd.
 
Ruby ringer kliniken för att höra om provrörsbefrukning. Hon säger inget till Ali men när Ali råkar svara i Rubys mobil när kliniken ringer så inser hon vad Ruby gjort. Hon blir besviken över att Ruby inte berättat något för henne.
 
Kerry håller på att kolla igenom sin "levnadsvideo" till bröllopstävlingen. Amelia sitter bredvid och kollar hon också. När Kerry ska skicka iväg ansökan ser Amelia en annan datafil som hon blir intresserad av. Kerry skyndar sig att säga att det är något annat och som ska raderas. Amelia påpekar att det är fult att ljuga för Kerry ljög i filmen om sin svåra sjukdom. Kerry försvarar sig med att hon gör det bara för att kunna gifta sig med Dan så de inte behöver leva i synd.
 
Leyla kommer hem till Alicia och David för att be om ursäkt och med sig har hon en ny vas istället för den hon kastat i väggen. Hon vill ha pengarna tillbaka. Jacob hör deras gräl och får reda på att det finns ett arv till Leyla. Han tar nycklarna till kassaskåpet i smyg. Alicia är trött på bråket så hon erbjuder Leyla att de kan dela arvet på hälften. Leyla blir vansinnig och hotar med att förstöra i butiken. David får nog och kastar ut henne.
Leyla ger sig inte utan kommer tillbaka med en skärbrännare till kassaskåpet. Hon upptäcker att det redan är öppnat och tomt. Precis då kommer Alicia och David in. De blir lika förvånade de över att kassaskåpet är tomt.
 

Kommentarer
Postat av: Niitta

Undrar hur Donna kunde få tjänsten hos Polisen om hon är döende. Någon sorts hälsokontroll görs det väl ändå i ett så fysiskt krävande arbete. ( hjälp, jag kan inte längre skilja på fiction och verklighet, det är ju bara en tvserie. 😱 )

2015-05-20 @ 19:04:30
Postat av: Niitta

Undrar hur Donna kunde få tjänsten hos Polisen om hon är döende. Någon sorts hälsokontroll görs det väl ändå i ett så fysiskt krävande arbete. ( hjälp, jag kan inte längre skilja på fiction och verklighet, det är ju bara en tvserie. 😱 )

2015-05-20 @ 19:05:05
Postat av: Agneta

Blev faktiskt lite rörd av Vals tal på puben idag. Lite konstigt att man pladdrar offentligt om precis allt i byn men när det handlar om viktiga saker som att man är döende så hålls det tyst.

2015-05-20 @ 19:40:42
Postat av: anna

va de nån mer än jag som direkt! förstod att arvet var till Alicias syster? : )

Med vänlig hälsning anna

2015-05-21 @ 03:45:50
Postat av: Niitta

Anna, inte jag iallafall.
En sak till jag inte förstår är hur Donna kunde få tjänsten inom ett fysiskt och psykiskt krävande arbete, trots att hon är döende. Nog görs det väl en utvärdering av hälsan?

2015-05-21 @ 09:13:09
Postat av: Anonym

Nej jag fattade Aldrig att pengarna var till Leyla, men jag tycker att hon blir mer och mer otrevlig. När jag fick veta att det var Leylas pengar tyckte jág att det var rättvist att dela , men nu har jag nästan ändrat mig. Vad har Jaxkey gjort med alla pengarna?

2015-05-21 @ 16:11:47
Postat av: Stina

Anonym var Stina

2015-05-21 @ 16:12:35
Postat av: Niitta

Anna, jag förstod inte att det var Leylas.

2015-05-21 @ 17:41:35
Postat av: TinaV

Donna har varit polis i många år.

2015-05-21 @ 21:02:25
Postat av: Anna

Jag förstod oxå direkt att pengarna var till leyla :-) tyckte det var ganska självklart, Alicia visste ju inte vem mannen var som lämnat pengarna till henne och innan har man ju fått reda på att leyla använde Alicias namn när hon strippade

2015-05-21 @ 22:31:35
Postat av: Niitta

Om någon undrar varför jag har många likadana kommentarer så är det för att det inte har gått att skicka in. Nu har de på något mystiskt sätt dykt upp. Ber om ursäkt, ska tänka på det i fortsättningen.

2015-05-22 @ 02:06:22
Postat av: anna

andra Anna:
vad bra att fler förstod : )
annars kanske jag va tvungen att skola om mig till detektiv eller spådam haha : D
Med vänlig hälsning anna

2015-05-22 @ 05:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0