Naken under kappan

Inskrivet torsdag 14/5 kl 09:33
 
 
Adam fyller år och får massa presenter. Av James får han en dyr klocka. Adam blir förvånad men James säger att de bör lära känna varann bättre och detta är en fredsgåva. När James får tillfälle försöker han konfrontera Moira men hon gör allt för att undvika honom. 
 
Charity ska åka till kliniken så Declan får vara hemma med Noah. Det går inte så bra för Noah nonchalerar Declan helt och pratar knappt med honom utan spelar bara tv-spel hela dagen. Declan säger att de inte ska säga något till Charity om tv-spelandet och sedan nämner han att Noah ska få ett syskon.
 
Rishi möter Megan i affären. Hon är ledsen över att Jai är så besatt av Charity fortfarande. Rishi skyndar sig till Jai för att tala om för honom att börja prioritera rätt så han inte förlorar Megan.
Megan pratar med Nicola som råder att försöka få Jais uppmärksamhet genom att göra något oväntat. Det leder till att Megan dyker upp på fabriken när Jai jobbar en helgdag. Hon har en flaska vin med sig och under kappan är hon naken. Äntligen ser Jai henne.
 
Charity pratar med en kurator på kliniken. Hon berättar om sina båda barn som hon knappt tagit hand om och att hon inte är någon bra mamma. Charity nämner att hon sålde Noah för 10 000 men att hon lyckades få tillbaka honom senare. (Någon som kommer ihåg/vet något om det? Jag kommer inte ihåg det alls) Kuratorn tycker det verkar som om Charity tvekar inför aborten så hon fortsätter att ställa frågor. Charity börjar gråta för hon vill verkligen inte ha barnet. När hon kommer hem så blir hon irriterad på Declan när hon får veta att han berättat för Noah. Noah däremot är jätteglad och ser fram emot att få ett syskon. Charity försöker få honom att förstå att man inte ska ta ut glädjen i förskott för så mycket kan hända. Declan försvarar sig med att han bara försökte vara en bra pappa till Noah, att det var därför han råkade berätta.
 
Val har sin dejt med mannen från värdshuset. (Minns inte vad han heter). Hon ser till att de stannar kvar i byn så de går till puben. Där kan hon inte låta bli att säga att Diane är hennes syster som snor hennes män. Mannen är glad över att det fungerar så bra mellan honom och Val, att de är så ärliga. Då nämner Val att hon har HIV. Mannen verkar ta det på ett bra sätt men efter en stund går han på toaletten och kommer inte tillbaka. Val blir givetvis besviken när hon upptäcker det men hon talar inte om det för Eric när de ses på värdshuset dagen efter.
 
Declan sitter på kontoret och beställer blommor till Charity via telefon. Finn kommer in och berättar om besvikelsen över Declans dåliga referenser. Declan säger att Finn får väl jobba kvar i byn. När han går iväg så glömmer han sitt kreditkort på skrivbordet. Finn upptäcker kortet och tar det.
 
Adams födelsedagsfest har börjat och det är fullt med folk på gården. Chas pratar med Cain som upptäcker att de ordnar med bröllopet. Han vill givetvis ha något att säga till om även om Moira inte kommer att få veta något i förväg. Finn beställer massa pizza och annat för hemleverans, med Declans kort. Ross märker det och drar med sig Finn på kasiont inne i stan. James försöker flera gånger att prata med Moira men hon undviker honom. Han tar sedan fram ett fotoalbum för att berätta för alla om en speciell kväll innan Adam föddes. Moira gör allt för att han ska sluta men han fortsätter. Tillslut lyckas hon få ett stopp så han hinner inte avslöja att de haft ihop det en natt. När de sedan är ensamma igen så hotar James med att berätta mer så säger Moira ifrån att Adam INTE är hans son. Hon säger att Adam föddes två månader förtidigt så det kan inte vara James barn.
 
Dagen efter festen ska Finn lägga tillbaka kortet på skrivbordet på kontoret men Robbie upptäcker honom. Finn erkänner direkt och berättar att Declan fått pengarna tillbaka eftersom kasinobesöket resulterade i vinst. Robbie börjar genast med utpressning. Om han inte får följa med nästa gång tänker han skvallra för Declan. Finn vill inte gå med på det för han inser att då kommer utpressningen att fortsätta men när Declan kommer in på kontoret och Robbie säger att han har något att berätta så får Finn honom att inget säga.
 
Adam är bakfull men måste jobba ändå. Han kan inte köra traktor så James erbjuder sig. När de är ute på ängen så är även Moira där. James vill återigen prata med henne men hon skäller ut honom och går därifrån. Då backar James med traktorn och är nära att köra över Adam som kastar sig i diket. Både Moira och Adam blir rasande. När Moira pratar med Cain så säger hon att hon inte vill ha James kvar på gården och att hon ska försöka komma på ett sätt för att bli av med honom.
 
Sam är irriterad på att Zak och Lisa bara bråkar om Belle. Han säger åt dem att prata med Belle och låta henne förstå vad det innebär att sitta i fängelse. Zak ber Debbie att prata med Belle och det gör hon. Debbie träffar Belle inne i en hölada. Hon berättar om hur jobbigt det var att sitta inne när hon nästan var i Belles ålder. (Någon som vet vad det handlade om? Det kan ju inte vara när hon tog på sig skulden för att Jasmine dödat polisen för det kan inte ha hänt för över 10 år sedan, i serien, för då skulle ju Belle ha varit väldigt liten på den tiden. Debbie är väl runt 27 eftersom Charity är runt 40 och fick Debs i 13 års åldern)
 
Zak kommer till ladan och Debbie går ut därifrån. Zak låser in Belle som genast börjar skrika om att släppa ut henne. Lisa kommer dit och vill släppa ut dottern men Zak vägrar. Han tycker Belle ska känna hur det känns att vara inlåst, som i ett fängelse.
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Den där abortkliniken har tydligen öppet både kvällar och helger.

James är mer än lovligt dryg nu! Hoppas Moira gör sig av med honom!

Bra idé att låsa in Belle, men synd att Zak kom och avbröt Debbie, hon hade vettiga saker att säga. Men nu kommer jag inte ihåg varför hon satt i fängelse när hon inte var mycket äldre än Belle?

2015-05-11 @ 13:18:26
Postat av: Anonym

Anna: Mordet på den där obehagliga mannen som arbetade med Donna. Han attackerade Jasmine som är barnbarn till Sandy, den äldre mannen som bor i Emmerdale och som är pappa till Ashley, när hon upptäckte hans inblandning i olagligheter, men det var Debbie som hamnade i fängelse innan Jasmine kom tillbaka.

2015-05-11 @ 14:43:47
Postat av: Agneta

Ja hoppas James försvinner! Otroligt osympatisk person.

2015-05-11 @ 15:22:12
Postat av: AnnaS

Anonym: ja just ja! Nu kommer jag ihåg. Tack! Förresten, hade Debbie och Jasmine ett förhållande, eller har jag blandat ihop?

2015-05-11 @ 17:33:12
Postat av: Viola

En gammal bild på en glad (?) familj:
http://vignette4.wikia.nocookie.net/emmerdale/images/7/73/Debbie_acin.jpg/revision/latest?cb=20131127190406

2015-05-11 @ 17:41:42
Postat av: Anonym

Anna: Du har inte blandat ihop :)

2015-05-11 @ 17:57:31
Postat av: Anonym

Agneta: Ja, det hoppas jag med.

2015-05-11 @ 17:57:59
Postat av: Niitta

Moralen verkar vara påtagligt låg i Emmerdale. Ligger pengar, kreditkort eller dylikt framme verkar det genast vara lovligt byte. Undra på att så många av invånarna suttit häktade. 😳 James är verkligen jobbig. Jag också trött på Val just nu. Hon som brukar vara rolig. Tänker på pyntningskriget mellan henne och Kerry i julas.

2015-05-11 @ 20:10:26
Postat av: Jonas

Det är uppenbart att lynniga Moira far med osanning och det borde James märka.

2015-05-11 @ 20:53:49
Postat av: Jonas

Fram med DNA-testet då, lynniga Moira!

2015-05-12 @ 10:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0