Ostädat kafé när en plånbok dyker upp

Inskrivet söndag 22/3 kl 08:18
 
Sam kommer hem igen efter att ha varit borta och letat efter Rachel. Han behöver mer pengar så han söker upp Jai. Jai kommer sedan över till Dingles gård för att ge Sam pengarna men precis då kommer Charity in. Hon ser vad som händer och hon gör sedan allt för att få Sam att lyssna på henne. Jai har gått och Charity talar om för Sam att Jai bara utnyttjar honom för att få tillbaka Archie, att han inte alls bryr sig om Rachel. Sam vägrar att tro henne.
 
Charlotte, James vän, kommer till gården för att prata om kontraktet. James bjuder ut henne och Moira på lunch. Det visar sig att hon är mest intresserad av att bara göra affär med James så Moira går lättad därifrån. James blir rätt besviken men säger inget till Charlotte utan talar om för henne att Moira kommer att gå med på affären.
Väl hemma pratar han med Pete och berättar att de behöver Moiras hjälp för annars måste de börja om från början på en ny gård och det skulle kosta dem en massa pengar. De märker inte att Moira står en bit ifrån och hör allt.
(Jag uppfattade det som om om hon ändå hörde det)
 
Bob vägrar att be om ursäkt till Ruby. Ruby blir extra ledsen eftersom hon inte bara förlorat ett jobb utan även en vän. Brenda hör det så hon går hem och hämtar plånboken. Hon lägger den under kylen på kaféet och sedan när hon låtsas tappa några koppar så ber hon Bob att städa upp det åt henne. Han hittar givetvis plånboken och får be Ruby om ursäkt. Hon börjar jobba där igen trots att Bob misstrott henne. Han bjuder henne på frukost och även Dan som dyker upp på kaféet blir bjuden. Sandy som sitter vid samma bord försöker utnyttja situationen också men Bob säger nej. Sandy talar då om för Ruby att han känner en advokat om hon vill stämma dem, då ger Bob honom frukost också.
 
Moira pratar med James och hon talar om för honom att hon inte är intresserad av kontraktet med Charlotte. James försöker övertala henne med att hon skulle tjäna massor med pengar på det. Moira nämner det förflutna och det som hände då men James tycker att det inte kan stå ivägen för en bra affär. Moira vill fortfarande inte vara med. Hon pratar senare med Vanessa om att James varit kär i henne och att det kanske aldrig gått över.
 
Priya och Leyla fikar på kaféet men Priya äter inget utan skär bara sönder sin muffins i småbitar. Leyla påpekar det men Priya låtsas som om inget är fel. Leyla blir orolig och pratar med Katie som tror att det bara har med graviditetsillamåendet att göra.
 
Nicola är orolig för Bernice och vill att systern ska träffa någon snart innan hon blir allt för jobbig i humöret. Nicola kommer på att Bernice ska internetdejta så hon pratar med Marlon som får hjälpa henne. De skapar en profil i Bernices namn, utan att hon vet om det. Sedan får Marlon hålla koll på om det kommer in några svar. Bernice ser att Marlon är inne på en dejtingsida och hon blir nyfiken. Först tror hon att han är otrogen mot Laurel men får veta att det är för att hjälpa en vän. Bernice börjar givetvis att gissa vem denna vän är men kommer inte på det. Hon säger att internetdejting är bara till för förlorare.
 
Sean håller på att filma Belle och Gemma när de kommer in på kaféet. Det är inför ett skolarbete där de ska komma på ett tema för ett projekt. Sandy ser dem och han påpekar sedan för Sean att han måste anstränga sig lite mer om han vill få Belle intresserad igen. Sandy börjar sedan prata om en tidigare kärlek han hade i unga år och det ger Sean idén att temat ska vara "första kärleken"
 
James träffar Charlotte igen och han fortsätter att säga att Moira är intresserad. De ses på puben och när han ser att Bernice stirrar så flirtar han ännu mer med Charlotte. Det slutar med att Charlotte och James tar in på värdshuset över natten.
 
Charity besöker Jai på fabriken. Hon konfronterar honom om orsaken till att hitta Rachel. Jai nekar först till att det bara är för Archies skull men sedan erkänner han. Han kallar Sam och Rachel för diverse saker och att han ska göra allt för att få tillbaka sonen. Charity som spelat in allt Jai sagt spelar upp det för Sam som blir förtvivlad. Sedan inser Sam att han måste hitta Rachel för att kunna rymma med henne. Han säger åt Samson att de ska lämna byn men Samson vill inte sluta skolan och flytta ifrån släkt och vänner. Lisa och Zak försöker övertala Sam att stanna men han vill inte lyssna.
 
Declan pratar i telefon med Megan. Han berättar att försäkringspengarna har kommit in på kontot. Precis då kastar Sam in en sten genom fönstret. Declan rusar ut till en rasande Sam som fortsätter att anklaga Declan för allt som hänt. Lisa och Zak försöker lugna ner Sam. Charity som kommer förbi försöker också prata med honom.

Charity är hemma när Declan kommer dit. Hon är övertygad om att Sam lugnat ned sig och att ingen kommer att leta efter Rachel längre så nu är de klara med överenskommelsen, hon vill ha sina pengar. Declan svarar att de inte kommit ännu...

Kommentarer
Postat av: Malin

Fy fasen vad obehaglig James är! Och jag hoppas verkligen att Rachelhistorien snart klaras upp.

2015-03-20 @ 18:26:00
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: AnnaS

Ja, det börjar bli tjatigt med Sam. Hur ska han kunna hitta Rachel, han har väl ingen aning om var han ska leta?
Vad säger Megan om Declan nu får ut försäkringspengar och Charity får hälften? Är det förresten hälften av hela summan eller av vad som blir kvar när skulderna är betalda? Fast nu fick jag en känsla av att Declan tänker försöka blåsa Charity. Det kanske han kommer att ångra!

2015-03-21 @ 11:36:28
Postat av: Catrin

Jag fick också den känslan AnnaS,det var nåt lurigt med Declans blick.
Jag tycker inte om den där skumma James,för jag tycker han verkar skum. Moira hörde väl när James sa till sonen att han "lurar" Moira...

2015-03-21 @ 15:02:59
Postat av: ELIZA

Så klart Declan tänker blåsa Charity!! Han sa ju i telefon till Megan att pengarna kommit, och till Charity att det tar tid...Och James, han tänkte ju utnyttja Moiras anläggning för att slippa lägga ut pengar , som han inte har....Visst hörde Moira vad James sa, därför hon tackar nej...

2015-03-21 @ 17:21:50
Postat av: Mammi

Okej, så Moiras o James affär...nu har jag misstänkt ett tag att Adam är egentligen James son, vad tror ni?

2015-03-22 @ 10:10:58
Postat av: AnnaS

Jag missade att Declan pratade med Megan om pengarna! Då är det inga diskussioner om vad han tänker göra. Men ska han stanna i byn blir det svårt att mörka i längden.

Adam James' son? Ja, det verkar inte otroligt. Dom har ju haft nåt ihop i alla fall. Om det var innan hon var tillsammans med John borde det inte varit så hemligt.

2015-03-22 @ 11:49:19
Postat av: Frk Höger

Är det någon annan som har problem med att läsa nyare kommentarer via mobilen nu när det är ändrat? Jag kan läsa kommentarerna första gången men när det sen fylls på ser jag dem inte 😩

2015-03-22 @ 17:38:22
Postat av: Frk Höger

Jag ser inte ens min kommentar jag skrev nyss även om det på första sidan står att det är 7 st så kan jag bara se de 5 första...
Trist 😩

2015-03-22 @ 17:47:49
Postat av: Mikis

Min tanke varför Declan drar ut på det med Charity är att han fallit för henne och vill mer... Vad tror ni om det? Han dyker ju upp med vin här o där och hintar om sängen osv....

2015-03-23 @ 16:37:52
Postat av: Mikis

Min tanke varför Declan drar ut på det med Charity är att han fallit för henne och vill mer... Vad tror ni om det? Han dyker ju upp med vin här o där och hintar om sängen osv....

2015-03-23 @ 16:37:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0