En flirt, en stöld och några som flyr

Inskrivet kl 22:01
 
Sam är förtvivlad över att Rachel inte hör av sig eller svarar när han ringer. Han är helt övertygad om att hon är oskyldig och att hon bara erkänt för att rädda honom. När polisen kommer hem till dem för att kolla upp Rachel, som nu är anmäld försvunnen av Jai, så berättar de att hon erkänt saker som bara den som anlade branden kan veta. Det gör Sam ännu mer övertygad om att Declan övertalat Rachel att säga det hon sagt. Ingen tror honom...
 
Brenda börjar visa sig i byn utan peruk, med sitt eget korta hår (blont) men när hon är i stan tar hon på sig peruken igen. Hon går in i en teknikaffär för att stjäla en musikspelare till Cathy. Precis när hon ska stoppa ned den i väskan kommer butiksbiträden och frågar om hon behöver hjälp. Hon låtsas att hon ångrar sitt köp så när han vänder sig om stoppar hon ipoden (?) i väskan. Sedan köper hon batterier för att inte gå på en gång. Väl hemma har hon tagit av sig peruken igen och hon säger till Bob att musikspelaren var på rea. Plötsligt ringer det på dörren och butiksbiträdet är där. Det visar sig att hon glömt plånbok/ipad/annat (jag såg inte vad det var) på butiksdisken och han sett hennes adress i den så han lämnar tillbaka den. När Bob nämner att Brenda köpt en ipod så får hon bråttom att få iväg biträdet.
 
Rhona ser när Vanessa flirtar med Dom och hon gillar inte det. Hon pratar med Paddy om att bjuda ut Vanessa på en krogrunda. Han blir inte speciellt glad men går med på det. Vanessa blir misstänksam när hon får förfrågan om de ska gå ut tillsammans men när hon hör att Rhona föreslår en gaybar blir hon förbannad över att vännen lägger sig i. Senare så hör Vanessa att Victoria och Finn ska gå till just den baren så hon säger till Rhona att de kan göra ett besök där trots allt.
 
Sam får ett utbrott på Declan när de ses på puben. Han anklagar Declan för att lura Rachel och för att ligga bakom hennes erkännande. Det gör att Charity och Declan bestämmer sig för att sticka iväg ett tag tills allt lugnat ned sig. De bestämmer sig för att åka till Tyskland på viktig "affärsresa". Debbie som ser Charitys packning börjar ana oråd. Hon inser att mamman vinner en hel del på att Rachel erkänner och därmed försvinner med Jai son. När Debbie sedan ser dem på puben så märker hon hur de tisslar och tasslar med varann. Hon frågar sedan Charity om hur det ligger till men då blir Charity på sin vakt och säger till Debbie att inte lägga sig i eftersom hon inte är rätt person att döma någon, hon som skyddat sin kusins mördare.
 
Leyla åker in till stan för att söka jobb men lyckas inte. Priya som träffat henne vid busshållplatsen pratar med sin far och övertalar honom att låta Leyla jobba på fabriken. Nicola får göra anställningsintervjun och när hon nämner att både Priya och Leyla gör saker för att reta David blir hon förbannad och går därifrån. Leyla skäller ut Priya för att ha utnyttjat henne för att jävlas med David. Det gör Priya ledsen så hon beklagar sig för Rishi att hennes enda vän är sur på henne. Han gör vad han kan och ger Leyla jobb på fabriken. När David får höra det blir inte han speciellt glad.
 
Val undviker Eric och vill inte ens prata med honom. När han vill att Diane ska prata med henne så hinner hon inte. Diane berättar att hon ska åka till Spanien för att hälsa på Annie så Eric måste lösa sina problem med Val själv.
 
De inledande förhören mot Rachel ska hållas men hon dyker givetvis inte upp. Jai blir rasande och tror att Ali skyddar sin syster. När polisen sedan kommer till kaféet för att prata med Ali så blir Jai hotfull så polisen måste säga till honom att lugna ned sig.
 
Sam tror att Rachel kommer att ringa honom snart för att be honom och Samson att komma till henne. Lisa och Zak tror inte hon kommer att höra av sig eftersom hon är skyldig till branden. De flesta i byn tror att det är sant eftersom hon erkänt.
 
Cain kommer hem till Debbie och märker att hon funderar på något. Han får reda på hennes misstankar och han blir förbannad. Cain säger att det blir synd om Charity om hon splittrar familjen på detta sätt...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0