Laminatlistan

Inskrivet kl 23:51
 
Adam får ringa ambulansen medan James försöker hjälpa Andy. När ambulansen kommer så kommer även Moira och Katie. James tar på sig skulden över olyckan.
 
Debbie försöker får Cain att rycka upp sig och göra något. När han säger att han inte vet om han älskar Moira längre så säger hon åt honom att då kan de lika gärna åka till gården för att packa ihop hans saker. De kommer precis när ambulansmännen får loss Andy. Moira följer med i ambulanesen men de andra åker också till sjukhuset.
 
Leyla försöker få till ett samarbete med Bernices salong och Megans företag så när hon träffar Megan så lyckas hon tjata till sig ett möte. De ses hemma hos Leyla som presenterar det hon åstadkommit. Leyla säger att de fått en plats på en mässa och att hon fixat foldrar till företaget. Det visar sig att mässan är nypremiären på Home Farm. Megan accepterar tillslut Leylas förslag och de börjar samarbetet.
 
Sharmas säger hej då till familjen som varit på besök. Priya får då veta att hennes mamma berättat om anorexin och det gör henne besviken. Hon anklagar Georgia till att försöra med flit. Georgia vill att Priya träffar en blivande man på vanligt sätt genom att gå ut istället för ett arrangerat äktenskap. Priya får sedan Jais stöd när hon berättar om att hon inte vill träffa någon på traditionellt sätt eftersom hon hela tiden valt fel typ av pojkvän. Hon blir rätt besviken när killen hon träffat inte vill gifta sig med henne.
 
Declan tar upp ämnet barn med Charity. Han tycker de kan börja diskutera saken igen och kanske försöka bli gravida snart. Charity säger inte så mycket.
 
Donna och hennes kollega kommer till byn för lunch. Kollegan berättar att bilen som varit med i stölden har lokaliserats till verkstan i närheten. De besöker sedan verkstan. Kollegan får prata med Dan medan hon själv pratar med Ross. Donna talar om vilken klant han varit som parkerat bilen vid en övervakningskamera. När kollegan kommer tillbaka till Donna säger hon att Ross erkänt att han varit där. Ross blir förvånad och besvärad men Donna säger att han erkänt att han parkerade där när han var på en snabbmatsrestaurang i närheten. Ross fattar snabbt så han kan fylla i historien. Senare så tackar han Donna för hjälpen, han är säker på att hon gillar honom eftersom det var andra gången på kort tid som hon hjälpte honom ur knipan. Händer det en tredje gång så kommer han vara säker på att hon tycker om honom
 
Sam kommer in på Home Farms kontor och begär löneförhöjning. Charity säger ja direkt och när han även vill ha förskott så får han det. Declan försöker protestera men Charity är snabb att hjälpa Sam. Han skyndar sig sedan hem för att lägga lite pengar i burken, men när han ringer ett samtal och pratar med "någon" (antagligen Colleen men jag fick känslan av att det kunde vara Rachel) så säger han att pengarna tar slut så de måste avsluta samtalet. På väg ut tar han tillbaka sedeln han lagt i burken.
 
Jimmy blir helt till sig när han får höra att Nicola ordnat med en guldmedaljör i cykling från OS, Victoria Pendleton, som hedersgäst till invigningen. Hon råkar vara en kvinna från hans "laminatlista". Nicola blir mer och mer sur när hon ser hur Jimmy börjar göra sig till när Victoria P kommer. Han har till och med köpt sig "cykelkläder". Pedleton håller ett litet öppningstal.
Megan, som fått ett litet bås för att marknadsföra sitt företag, har druckit lite för mycket så hon börjar håna Charity som också säger några ord till dem som kommit dit. Declan blir tvungen att leda bort sin syster innan det blir mer otrevligt.
 
Diane och Bernice dyker upp på sjukhuset. De är de första som får gå in till Andy när han får ta emot besök.
Adam kan inte längre hålla tyst så han erkänner att det var hans fel att olyckan hände. Cain blir ännu mer irriterad på James men stannar ändå kvar med Moira som stöd för henne. Han vill dock inte prata om det som hänt mellan dem.
 
Andy piggnar till efter operationen. Adam har kommit på besök och sitter vid hans sida. Han ber Andy om ursäkt för det som hänt. Andy säger åt Adam att lösa problemen med Moira och James så kommer allt att vara lugnt.
 
Declan är på gott humör efter invigningen. Han tar åtrigen upp ämnet om barn med Charity. Tillslut säger hon ja till honom och hon tar sina p-piller och slänger dem i soporna. När Declan gått ut ur rummet tar Charity upp pillerkartan ur soporna men låter asken ligga kvar.
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Spännande avslutning så här innan sommaruppehållet.

Jag vill önska dig Marie och alla andra som läser och skriver här en trevlig midsommar och en varm och avkopplande sommar, så hoppas jag vi träffas här igen till hösten.

2015-06-18 @ 14:11:28
Postat av: Ylva

Å vad trevligt skrivet TinaV! Jag instämmer i allt!

2015-06-18 @ 14:48:08
Postat av: Anonym

Jag har inte sett dagens avsnitt, men det känns samtidigt trist att det är sista avsnitten innan sommaren. Jag hoppas verkligen att det gick bra för Andy efter olyckan med balpressen. Usch! Den sortens maskiner kan minst sagt bidra till stora skador :(

2015-06-18 @ 15:14:00
Postat av: Niitta

Då är man ledig till 24:e Augusti då. Det har ju varit en rutin att se på HTG varje dag, samtidigt som man förbereder dagens middag. Sitter framför tv:n och hackar och skalar det som ska hackas eller skalas. Det gör jobbet lite roligare. Ha en trevlig sommar. Man får väl komma hit och läsa så man kommer ihåg vad som hände idag, innan man börjar med de nya avsnitten.

2015-06-18 @ 17:14:01
Postat av: Hannah

Ja hoppas ni alla får en härlig sommar! Det är lite vemodigt med sommaruppehåll av HTG. Jag börjar om att jobba i aug efter föräldraledighet och åh vad jag hade hoppats att härvan med Rachel och Charity hade uppdagats innan sommaren.

Nåväl, jag får hänga med här på ett hörn i höst :)

2015-06-18 @ 19:59:49
Postat av: TinaV

Hannah, om du har padda eller dator kan du ladda ner TV4 appen gratis, då kan du titta på avsnitten en vecka efter.

2015-06-18 @ 20:04:32
Postat av: Lena

Ja det var det de :-)
Då vill jag bara önska er alla en trevlig sommar

2015-06-18 @ 20:07:11
Postat av: Hannah

TinaV: Åh stort tack för tipset, tänkte inte alls på det!

2015-06-18 @ 20:41:44
Postat av: AnnaS

Jag har svårt att tänka mig att Megan skulle vara så oproffsig!

Jag tyckte att Andy inte verkade uppskatta att Bernice Bernice varit orolig. Hoppas han inte får nån idé nu och dumpar henne!
Skönt förresten att Adam sa sanningen, trodde han skulle smita undan igen.

2015-06-22 @ 01:01:28
Postat av: Jonas

Nicola såg ännu värre ut än vanligt när hon hade håret uppsatt i kack.

2015-06-22 @ 09:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0