Sen när har jag en låda?

Debbie tror att det är Kirk som ligger bakom flaskattacken. Robbie säger inte emot. När hon senare kommer till kontoret så är Robbie där och städar upp efter att "någon" varit där och slagit sönder spritflaskor.
 
Val, Eric och Amy kommer till Home Farm för att Amy ska presentera ett affärsförslag för Megan. Val kan inte låta bli att lägga sig i så tillslut säger Eric åt henne att de bör låta Amy sköta allt ifred.
 
Nicola och Jimmy ska till skolan för att se om Angel klarar antagningen. Angel har ingen lust eftersom hon hellre vill rida.
 
Andy ber Amy om hjälp med att städa upp i huset efter branden. Hon lovar att komma dit men när hon sedan kommer så måste han iväg till gården så hon blir ensam kvar.
 
Kerry kommer tillbaka och hinner precis se när Amy går in hos Andy. Kerry går då till puben istället. Där möter hon Dan som bjuder henne på en öl.
 
Brenda vill bjuda sin hjälte, Cameron, på middag. Chas försöker tacka nej så Gennie erbjuder sig att försöka hjälpa till med det men Cameron tackar ja ändå. När middagen sedan är har Brenda dukat upp i kaféet. Nikhil börjar prata om krocken för han kan inte förstå hur den kunde ske där, där det var en raksträcka med fri sikt. Cameron skyller på att det var ett rådjur som sprang över vägen men då reagerar Gennie. Chas försvarar Cameron och säger att det är oviktigt om vad det var för djur. Nikhil fortsätter dock prata om krocken och nämner att teknikerna kan ta reda på mycket när de utreder olyckor. Cameron försöker svara på frågorna men får det inte lätt. Chas får nog och säger åt Cameron att de ska hem på en gång.
 
Andy är på gården och han pratar med Moira om hans känslor för någon som han inte vet besvarar dem. Moira råder honom att ta reda på det istället för att gå och vänta på att något ska hända. Så Andy kommer hem och ser att Amy sitter och tittar på tv. Hon hade ingen lust att fortsätta städa efter att ha hittat sin mammas gamla bh. De tittar på en film tillsammans men efter den närmar de sig varann och det slutar med en kyss.
 
Cain har packat ihop sina saker hos Debbie. Han hinner inte mer än hem till Moira innan Charity dyker upp och är rasande för att Debbie inte lyssnar på henne angående Kirk som nu börjat hämnas. När Cain sedan möter Debbie på kaféet frågar han om hon behöver hjälp men det vill hon inte ha. Debbie är så förbannad över vad det hon tror är Kirk gjort så hon är på väg för att söka upp honom men Robbie stoppar henne och säger att Kirk kommer bara att neka till anklagelserna. Han köper sedan en stor pizza till henne och tänker gå till puben men Debbie ber honom att stanna kvar och dela pizzan med henne.
 
Val ser att Megan sitter på kaféet med en affärsbekant. Hon kan ändå inte låta bli att gå fram och fråga hur det går med Amys förslag. Megan som är upptagen ber Val återkomma vid annat tillfälle. Val vägrar först men med hotet om att få avslag så går hon därifrån. Senare ser Val Megan på puben och då går hon fram igen. Megan vill fortfarande inte bli störd så när Val insisterar på att få ett svar så säger Megan nej, hon vill inte göra reklam för ett hotell som inte har första klass. Val blir så förbannad att hon säger åt Eric att de måste renovera hela värdshuset så det verkligen blir ett boutiquehotell. (Vad det nu är...)
 
Moira packar upp Cains saker när han inte är hemma. Han blir lite förvånad när han upptäcker det men de kommer överens om att om han ska bo där så bör han ha en egen låda för sina kläder. När de ska berätta för Adam så blir inte han speciellt glad.
 
Jimmy och Nicola kommer till kontoret. Han blir rasande när han upptäcker att det fortfarande luktar sprit så han säger åt Debbie hon inte får ha sina flaskor där. När Jimmy är på väg att polisanmäla Debbie så säger Nicola åt honom att de inte kan göra det för då kan deras rykte skadas och då kommer Angel inte in på skolan de sökt till.
 
Robbie smyger runt i byn och när han när ensam slår han sönder vindrutan på Debbies bil. När Debbie upptäcker den trasiga rutan blir hon givetvis orolig. Hon är övertygad om att det är Kirk som gjort det så hon vänder sig till Robbie som återigen säger åt henne att inte kontakta Kirk. Robbie får sedan Cain till att laga vindrutan.
 
Cain ringer en vän för att ta reda på mer om Kirk.
 
Nicola väntar på svar från skolan men när det väl kommer så blir hon besviken eftersom Angel inte blivit antagen. Nicola vill inte berätta det för Bernice men Steve får veta hur det ligger till. Då erbjuder sig Steve att låna Nicola pengar till anmälingsavgiften. Han säger att Jimmy och Bernice behöver inte få veta det.
 
Kerry kommer in hos Andy precis när han kysser Amy. Kerry blir ledsen och besviken men när hon märker att hon inte får några sympatier från någon av dem så säger hon att hon är gravid. Amy tror direkt att mamman ljuger men Andy börjar tvivla. Kerry går därifrån till puben för att be Dan att hjälpa henne att se till att hon hela tiden har en drink framför sig.
 
Amy är helt säker på att Kerry ljuger. Andy tror det också men sedan säger att tänk OM det stämmer, om hon väntar hans barn...
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Tycker det är lite tröttsamt med så många osympatiska personer på en gång. Känner ingen spänning inför handlingarna utan vill bara det ska vara över. Struntar i på vilket sätt. Så mycket sjuk ondska.
Hmmm var så hoppfull förra (eller kanske förrförra tiden går så fort) veckan.

2014-09-26 @ 11:11:48
Postat av: Astrantia

Säger detsamma, jag tycker det gick åt rätt håll för ett tag sedan (det vill säga lite mer trovärdiga och vardagliga intriger). Är det sådana här skruvade (och långdragna) intriger som TV-tittare verkligen vill se? Undrar om det är typiskt för just Hem till gården, jag följer ingen annan serie så jag vet inte om till exempel Coronation Street eller Eastenders också har blivit så här överdrivna. Vill jag se mord, elände, svartsjukedramatik så finns det gott om kriminalserier att titta på - det är inte vad jag förväntar mig av HTG. Nåja, det är ju bara en serie, så trevlig helg ni som läser det här :-)

2014-09-26 @ 12:44:57
Postat av: Frida

Jag håller med föregående talare. Tyvärr är det ju så att jag inte KAN sluta kolla på Hem Till Gården fast serien har spårat ur totalt....
Hoppas att ni andra förstår mitt ''beroende'', för mina 15åriga vänner gör inte det... ;)

2014-09-26 @ 17:35:14
Postat av: ELIZA

Håller också med !! Brukar kalla serien för "Morden i midsommer nr 2" ....Jag är också "beroende" ...Kan ju inte sluta titta och engagera mej...Stavas det så?...Tror att producenterna tror att vi tittare vill ha mer och mer...Helt fel, i alla fall vad gäller mej själv...Jag har skrivit flera ggr att jag saknar det "gamla"....Det är helt enkelt för många saker på gång i en så liten by....Tror inte det skulle hålla i en stor stad ens....Nu har det blivit 4 punkter!!! Brukar hålla mej till 3, blir väl upprörd...Som sagt, kan ju inte sluta engagera mej...Kerry, nu får hon flytta in hos Bob och "vadheterhansomägerfolkanbussennudå" ...Ja,ja, hon får väl missfall...Då har hon "bott" in sej...

2014-09-26 @ 19:13:36
Postat av: Julia

Jag tror att anledningen till att serien börjat förändras är för att målgruppen förändrats. Förr var det nog främst äldre som tittade på serien (vad jag tror), men idag verkar det vara en populär "ungdomsserie" i England. Själv är jag 20+ och kollar på många olika serier och de flesta av dagens serier ser ut såhär, det ska hända mycket hela tiden. Men anledningen till att jag började gilla hem till gården var för att det inte var så, så även jag tycker det är lite för mycket stundvis. Man får på något sätt försöka lägga fokusen på de personer i serien man är intresserad av och låta de andra karaktärerna lite glida förbi. Då blir det kanske inte lika mäktigt. För just nu har ju verkligen alla stora scener och händelser.

För att återgå till dagens handling så gillar jag Cains förändring. Adam lär säkert dra någon historia om att Cain gjort si och så, men jag hoppas och tror att Moira sett Cains förändring och litar på honom.

Tror Cherity börjar ana att det inte är den där spritkillen som slagit sönder Debbies vindruta osv. Tydligt att Robbie är väldigt intresserad av henne.

Kerry orkar jag inte ens kommentera. Den karaktären gillar jag inte alls och tycker det hon gör just nu är så fult. Förstår inte hur man kan sätta sitt egna ego före sitt barn.. gång på gång..

Trevlig helg!

2014-09-26 @ 22:26:16
Postat av: Ylva

Håller med om allt. Förresten vad tänker Steve vinna på att i hemlighet låna ut skolpengar till Nicola?

2014-09-26 @ 23:04:47
Postat av: Angelica

Verkar som Steve vill ha det ihop med Nicola och kommer bli nån slags idiot som tar vad han vill ha och tar inte ett nej.

2014-09-26 @ 23:47:47
Postat av: Pandora

Serien behöver en ny Shadrach för att liva upp det hela för att det inte ska bli jämmerdalen av emmerdalen!

Home farm förresten? Är det stället förhäxat eller något? Under de tjugo år som jag har följt serien (Jösses vad tiden springer iväg) så har varenda familj som bebott stället varit mer eller mindre dysfunktionella. Declan och Katie får se upp så att inte även dem hamnar i olyckans rike. Dom har ju redan varit nära en gång med Katies olycka och Declans historia med Charity.

2014-09-27 @ 00:21:33
Postat av: Andrea

Nya producenter också. Risk att tv serier spårar ur när de har håligt på så länge.

Helt rätt Julia man får följa dem man gillar. Man kan också nästan skratta åt allt de konstiga som händer.

2014-09-27 @ 02:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0