En pillertjuv

Alicia går och pratar med Dom ute på gatan när hon ser David och Priya stå och kyssa varann. Det gör att hon kastar sig över Dom och kysser honom. Han blir väldigt förvånad.
 
Brenda och Gennie sitter på kaféet och tittar på bröllopsbilder. Priya och David sitter några bord ifrån och hör dem. Det gör att Priya muttrar om att hon aldrig kommer att uppleva samma sak, en tårögd pappa på bröllopet. David säger åt henne att Gennie hade ingen av sina två pappor på hennes bröllop och att David inte kan ha sin mamma med eftersom hon är död men Priyas pappa lever fortfarande.
 
Ali är rasande för att Megan vill ge Sean ett presentkort på 50£, som hon ser som en muta. Hon söker upp Megan på Home Farm och plötslig så börjar Megan att gråta och säga att det faktiskt är Ali som har ett så bra liv att man blir avundsjuk. Ali tystnar och fattar ingenting. Megan säger att Ali åtminstone har barn som älskar henne och någon att komma hem till. Hon berättar att det inte är så kul att ha en son som ser att man är blodig men som vänder ryggen åt en ändå.
Robbie som är på väg in när hör vad de båda kvinnorna pratar om så han stannar till. Han hör att Ali inte bryr sig om Megans försök att be om ursäkt blir han förbannad och går in för att säga till Ali att det är dags att gå.
 
Rhona försöker klara vardagen utan piller men det går inte så bra. Hon bryter ihop när Leo skriker och hon knappt kan göra något. Dr Abbott vägrar sedan att ge Rhona nya tabletter utan råder henne att vila.
 
Priya kommer till fabriken för att prata med sin far. Hon berättar att hon ska gifta sig med David trots allt. Rishi blir glad och ber henne stanna för att prata en stund. De ber varann om ursäkt och blir vänner.
 
Declan har problem med bygglovet och det gör att byggarbetarna kostar pengar utan att göra någon nytta. Steve noterar detta men när han ställer frågor om det säger Declan att han inte ska lägga sig i. Declan blir så irriterad att han ber Katie att sparka Steve som ridlärare. Katie gör som Declan säger men Steve inser att det är Declan som vill ha bort honom även om Katie säger att hon inte har råd att ha honom kvar.
 
David och Priya är på Home Farm för att planera bröllopet igen. Hon säger att hon och han är lyckligare nu än förra gången. Alicia försöker hålla masken. Efteråt går hon till Dom på Kings kontor och talar om att hon inte vill ta det lugnt längre. Hon tar fram en flaska champagne och säger att de kan gå hem och dela på den för att sedan se vad som händer.
 
Rhona har så ont att hon går till det låsta medicinskåpet på kliniken, där hon tar lite valium. Vanessa ser henne och blir förfärad. Hon vill berätta för Paddy men Rhona stoppar henne. Vanessa försöker prata med Rhona om hur illa det kan gå om det upptäcks men Rhona lovar att det var första och enda gången det händer.
 
Hemma hos Rachel diskuterar de Seans hemkomst. Samson får flytta från sin säng för att sova på soffan men vill inte det, även Sam protesterar mot det. Det blir lite livat så Samson frågar dem varför de skriker så. Rachel säger att de ska prata lite lugnare i fortsättningen.
 
Camerons humör pendlar väldigt och det oroar Chas. Hon tror att han har för mycket att tänka på med välgörenhetsgalan så hon ber Gennie att hjälpa honom. Gennie vill inte utan skyller på att hon måste ta hand om sin mamma och Molly men då svarar Nikhil att han kan göra det.
 
När Paddy upptäcker att det fattas Valium i skåpet så konfronterar han Vanessa på en gång. Hon nekar till att ha dagit tabletterna men när Paddy hotar med att det kommer att bli en utomstående som gör en undersökning av detta så säger hon att hon glömt bort att hon var tvungen att ta dem i morse. Paddy blir rasande.
 
Lisa och Zak kommer hem och hör att någon är på övervåningen. De blir förbannade för de tror att Belle skolkar från skolan. Det visar sig att Samson smitit in när Zak kastat soporna. Samson berättar att han bara vill komma hem igen för han trivs inte hos Rachel. När Sam och Rachel kommer för att hämta Samson så stannar de för att prata om problemet. Det slutar med att Lisa tycker att de kan ju bo i Sams lägenhet alla tre och Archie. Sam är orolig för vad Rishi ska säga men Rachel lovar att prata med honom.
 
Vanessa söker upp Rhona som är ute på Moiras gård för att kolla till korna. Hon skäller ut Rhona inför Moira som tycker det känns jobbigt så hon går därifrån. Rhona blir orolig när hon hör att Paddy upptäckt att det saknas medicin. Vanessa svarar att hon tog på sig skulden och då andas Rhona ut. Rhona får åka hem och vila sig medan Vanessa stannar kvar. Efter arbetet frågar hon ut Moira om hur det var med Holly när de upptäckte drogberoendet. Moira berättar om hur de låst in Holly och att de sen när det inte hjälpte köpte droger för underlätta så inte Holly hamnade på fel ställen.
 
När Vanessa kommer tillbaka till kliniken ger hon Rhona en påse med tabletter. Rhona blir först glad men när Vanessa säger åt henne att göra något åt beroendet blir hon förbannad. Rhona vägrar att inse att hon "knarkar" så hon säger åt Vanessa att dra därifrån och ta tabletterna med sig.
 

Kommentarer
Postat av: Heléne

Stort plus till Vanessa för att hon konfronterade Rhona! Första gången hon har sagt nåt vettigt sen hon dök upp :)
Men Ali däremot.... Hon är ett hopplöst fall, hon kan ju inte prata vanligt, skäller precis hela tiden. Jag är så less på henne så hon kan försvinna ur serien imorgon dag för min del.
Gulliga Alicia, hoppas att det ordnar sig för henne så hon blir lycklig nån gång.

2014-09-23 @ 09:51:57
Postat av: jackson

Ja, Vanessa, bra att Du reagerade, även om Du får mycket sk-t av Rhona just nu. Har aldrig varit speciellt förtjust i Rhona, men tycker att hon spelar alldeles förträffligt just nu.

Fortsatt skrämmande blir Debbie. Det känns som om hon kommer att bryta ihop totalt när som helst. Frågan är väl bara hur mycket elände som kommer att hända innan.

Lustigt att de flesta av oss har gjort en helomvändning vad gäller Alicia. Tidigare tyckte vi ju mest att hon bara skrek och var arg hela tiden. Nu är hon sympatisk och man känner verkligen för och med henne.

Mår Brenda så bra som det verkar, eller spelar hon för att inte oroa Gennie alltför mycket?

2014-09-23 @ 13:44:14
Postat av: Ylva

Håller med! Men hur länge ska den här Cameron-historien pågå? Suck... Tycker den redan hållit på i evigheter

2014-09-23 @ 15:01:15
Postat av: ELIZA

Tycker också Cameron grejen blivit långdragen..Men nu måste väl upplösningen vara nära..Klarar han att flytta liket eller blir han påkommen...Tyckte inte om scenen med Chas och honom, när hon kröp ihop inför honom och han såg ut som en galning när han pratade...Packa ihop hans grejer och skicka honom på dörren innan han gjort Chas illa,,,Är väl bara en tidsfråga...Han ser ju ut som han ska explodera när som helst...Vad tyckte jag om Bernice och Nicolas kommentarer på puben ang. (vadheterhonnudå,Nikhilsmamma) ganska elakt...

2014-09-23 @ 19:42:26
Postat av: Lena

Oj vad rädd jag blev när Vanessa hittade Rhona sittandes på golvet helt förstörd o svamlade om att Leo äntligen tystnat.
Som det är i HTG nu så vet man ju aldrig. Mysfaktorn är ju helt borta och vilka vidrigheter som helst kan ju hända.

2014-09-23 @ 20:36:59
Postat av: jackson

Jag trodde också att Rhona hade kvävt Leo eller liknande. Hu!

2014-09-24 @ 08:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0