Dopkatastrof, bruten näsa och en permobil i bäcken

Jag ber om ursäkt för allt strul men jag tackar er för att ni är så förstående. Under sommaren kommer jag att försöka lösa dataproblemen så vi slipper strulet sen när hösten drar igång.
Här är kortare sammandrag av avsnitten som sänts. Har jag glömt något så får ni gärna fylla i det åt mig...
 
Onsdag:
Gennie förbereder dopet men det är inte lätt när Georgia pikar henne hela tiden.  Georgia säger till Priya att gå upp i vikt eftersom tjocka tjejer har lättare för att bli gravida men då svarar Priya att hon inte tänkt bli gravid än.
 
Moira och Zak pratar med varann och då märker hon hur dåligt Zak mår. Han behöver prata ut och tillslut erkänner han att det var han som nästan slog ihjäl Cain. Moira blir chockad men söker upp Cain sen för att prata med honom. Han erkänner att han är rädd om Chas och orolig för att hon ska bli dumpad av Cameron för att sedan supa ihjäl sig. Moira blir trött på allt bråk så hon säger att hon inte orkar längre, sen går hon därifrån.
 
Bernice säger till Declan att det är ju bra att Molly får en gudmor med handikapptillstånd åtminstone.
 
Dan kommer in på puben och får höra om Chas och Camerons förlovning. Cameron tar med sig Dan till lägenheten för att prata med honom och han ber om ursäkt över att han inte berättat för Dan först. Sedan försöker Cameron att få Dan till att förstå hur mycket Chas ändå älskar honom.
 
Katie tvekar om hon kan ställa upp som gudmor och hon pratar med Andy. De börjar sedan prata gamla minnen och hon säger att han alltid gör henne glad.
 
Chas tvekar om bröllopet med Cameron men när han har en ring till henne så blir hon glad igen.
 
Cain söker upp Moira för att prata. Han är nästan gråtfärdig när han säger att försöker få henne att förstå men Moira tycker hon är dum som ens försökt ändra på honom. Hon är sedan på väg ut till ladan men han ber henne stanna. Moira går ändå och kvar står Cain besviken.
 
Kerry blir besviken när hon är på kaféet och märker att alla pratar om "prinsessan Katie".
 
Brian från bokklubbskvällen kommer tillbaka för att fråga om en ny Brontë-kväll. Bob märker hans intresse för Brenda så han kör ut honom även om Dan säger att de kanske borde försöka igen.
 
Declan köper silverbestik till Molly i doppresent ifall Katie glömt köpa något. Katie säger sedan att hon inte vill gå till dopet och Declan försöker övertala henne att gå ändå.
 
Debbie märker att Cain är sur och grinig och hon får veta att det är strul mellan honom och Moira. Hon säger åt honom att han faktisk bör vara rädd om henne.
 
Chas pratar med Moira på puben och får veta att hon dumpat Cain. Hon säger att Cain kommer inte att släppa taget så lätt om han öppnat sig för henne men Moira svarar att det är inte han som väljer.
 
I kyrkan har alla samlats och väntar på att Katie ska komma. Declan ringer Nikhil som berättar för alla om att Katie inte kommer. Gennie blir rasande och åker till Home Farm.
David och Priya blir besvikna när de märker att de inte räcker som gudföräldrar men tröstar varann med lite kärlek i ett rum bakom.
 
Chas får höra från Marlon att Katie inte dykt upp i kyrkan så hon går dit. Debbie blir rasande när Chas kommer in och säger att hon ställer upp som gudmor trots allt, om Nikhil vill.
 
Torsdag:
 
Gennie som försökt övertala Katie att komma till kyrkan återvänder utan Katie. Hon upptäcker att det är en begravning som börjat och att alla hennes gäster har gått.
 
Debbie berättar för Sarah att Cameron ska gifta sig med Chas. Sarah säger att hon hatar både honom och Chas men Cain som hör det säger åt henne att inte hata.
 
Vanessa kommer till gården och märker att Moira har mycket att tänka på. De bestämmer sig för att äta middag ihop så de kan prata med varann.
 
Andy kommer till Home Farm men Declan vill inte låta honom träffa Katie. Katie som precis kommer ut väljer at följa med Andy på en promenad för att kunna prata med honom. Andy tycker hon ska lämna Declan om hon känner att äktenskapet är fel men hon väljer att stanna eftesom han är det enda hon har kvar.
 
Gennie kommer till puben för att supa sig full eftersom hon är ledsen över att dopet inte blev av. Chas märker det och går därifrån vilket gör Gennie ännu mer besviken. Sedan kommer Chas tillbaka och drar med sig Gennie till kyrkan. Där står Nikhil med Molly (och den nya dopklänningen som Gennie inte hittat när de skulle till kyrkan förra gången så hon hade varit tvungen att ta den gamla ärvda klänningen). Nikhil och Gennie ordnar ett eget privat dop för sin dotter där de lovar att ta hand om henne på allra bästa sätt.
 
Paddy kommer till puben och sätter sig hos Rhona och Vanessa som är där. De två tjejerna pratar bara med varann och ingen av dem lyssnar på honom. Han berättar att han köpt golfklubbor från nätet. När Paddy ledsnar på att bli ignorerad så går han därifrån. Efter ett tag kommer Rhona hem och frågar honom om golfklubborna. De två ska försöka njuta av kvällen tillsammans utan Vanessa men Rhona påpekar att hon är trött.
 
Vanessa och Moira sitter och diskuterar. Vanessa slår vad med Moira om att hon kommer att falla för Cain igen.
 
Debbie och Charity ska på affärsmöte med en man som kontaktat Debbie. Det visar sig att han känner Dom efter att ha anlitat det företaget där Dom jobbade tidigare och nu vill han att Debbies företag ska distribuera drogerna. Charity säger åt Debbie att inte arbeta för honom, Pete. Debbie säger nej och de går därifrån.
 
Katie ska till sjukhuset för återbesök men vill inte ha skjuts av Declan. När hon kommer hem möter hon Andy i byn och de två går till puben tillsammans. Declan kommer dit och får se när Katie håller i Jack medan Andy är på toaletten.
 
Thomas lurar Sean till att sno Sandys permobil. Sedan får han Sean till att åka ner i ån för att göra ren den.
 
Debbie söker upp Pete Coleman för att höra mer om vad han erbjuder.
 
Dom får reda på att Pete pratat med Debbie och Charity så han blir orolig och söker upp Cain för hjälp.
 
Fredag:
 
Debbie ger sig inte utan vill göra affärer med Pete även om Cain och Charity är oroliga och försöker avråda henne.
 
Gemma och Thomas (jag har nog missat när de blev ihop?) är ute tillsammans och han råkar sedan gå emot en parkerad bil. Det visar sig vara Petes bil och han kommer ut rasande. Gemma känner igen honom och frågar om han känner igen henne. När Pete svarat på att han vet vem hon är så skyndar sig Gemma till sin pappa för att tala om att hon sett Pete i byn. Dom blir återigen orolig och ringer Cain.
 
Sandy är ledsen för att permobilen är trasig och han känner att allt är slut nu. Han kommer att bli sittandes hemma hos Marlon och det är början till slutet. Ruby hjälper Sean och de får tag på en rullstol till Sandy. Gubben vägrar att åka omkring i en rullstol utan han väljer att hellre vara hemma eller att det tar tid att gå hela vägen till byn.
 
Kerry möter Declan på puben och hon påpekar att det är bra att han inte är så svartsjuk av sig. Megan berättar sedan för Declan att Katie och Steve pratat om att åka till en hästgård i Argentina.
 
Declan är ledsen och försöker prata med sin fru. Han säger att han blev förvånad över att hon kan hålla i Jack utan att bli ledsen men hon kan inte vara Mollys gudmor.
 
Cain och Dom åker hem till Pete och hotar honom för att göra något dumt mot Debbie. Det leder till att Pete ringer hem till Debbie och pratar med Sarah. Han berättar om sin sönderslagna näsa som gör ont.
Debbie får höra det och hon blir rasande på Cain. Hon säger att om han gjort något som kan skada barnen så kommer hon att bryta med honom.
 
Vanessa och Moira skulle ha åkt till stan för att gå ut och festa men återvänder snabbt till puben. Bernice frågar Vanessa om tidigare pojkvänner och får till svar att det har varit väldigt många.  När hon frågar Moira hur många hon träffat så är det inte så många. Cain hör det och när Moira går förbi så muttrar han och frågar om hon tänker berätta alla detaljer också.
 
Moira kommer hem och hon sitter och luktar på en tröja som är Cains. (Även om både Ashley och Vanessa haft den på sig efter honom) Sedan kastar hon tröjan i soptunnan.
 
Steve försöker få Katie till att börja rida igen. Hon tvekar men han lyckas övertala henne. Declan ser det och blir orolig och ber henne låta bli.
 
Det kommer ett blombud med vita liljor till Sarah ifrån Pete. (Jag såg inte vad det stod på kortet) Debbie blir förbannad och söker upp Pete. Hon tänker inte göra affärer med honom och hon kommer att ställa till med ett helvete om han så andas hennes barns namn igen.
 
Andy måste passa Jack igen vilket gör att han inte kan jobba. Moira blir besviken eftersom han behövs på gården. Det gör att han söker upp Katie men Declan säger åt honom att låta bli att dumpa Jack på Katie efter allt hon måste gå igenom, att han borde förstå hennes känslor.
 
Moira och Adam lämnar kött på puben. Adam vill ta en öl men precis då kommer Cain in så Moira säger att de måste tillbaka till gården på en gång.
 
Gabby håller på och strular och hon försöker spela ut Bernice mot Ashley som hela tiden får vara den onda föräldern. Hon säger att hon har ont i magen så hon får gå hem från skolan. När Steve försöker hjälpa till blir Ashley irriterad och säger att Gabby ska vara med honom. När Ashley träffar Laurel så beklagar han sig över att Steve är så bra på allt medan han själv bara är en fd präst som inte klarar av något.
 
Robbie försöker få Debbie att anställa honom men hon vill inte det men senare så ändrar hon sig och säger åt honom att han kan börja nästa dag kl 9.
 
Katie får reda på att Declan pratat med Andy så hon blir förbannad på honom. Declan försvarar sig med att han bara vill hennes bästa. Hon vill inte att han ska ta över och planera resan till Argentina och tillslut så bråkar de om det också. Declan säger att han vill bara väl för han älskar henne men hon svarar att hon kanske inte älskar honom...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Välkommen tillbaka! Har skrivit på tidigare dagar...

2014-05-24 @ 18:40:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0