Den oväntade terroristen

Chas mår inte så bra efter attacken och hon säger till pubpersonalen att inte svara i telefonen om det ringer, de får ringa upp dem när det är välkända telefonnummer istället.
 
Moira är på middag hos Cain men stämningen är inte så bra. Hon vill veta vad Chas gjort där eftersom hon så så skräckslagen ut. Cain berättar då om att Chas har någon som trakasserar henne. Moira blir rasande när hon inser att Cain är så lugn och inte bryr sig mer om sin syster. Hon går därifrån för att prata med Chas.
 
Nicola kommer till Jimmy på kontoret. Hon vill planera en myskväll med middag bara för dem två. Jimmy lyssnar inte utan är mer intresserad av hur man lyssnar av en telefonsvarare. Nicola blir väldigt besviken när hon förstår att allt har med Chas att göra så hon säger åt honom att han redan hjälpt Chas mer än han behöver.
 
Dan ber Cain om ledigt resten av dagen. Cain blir inte glad men precis då kommer Moira förbi och han frågar henne hur det gått hos Chas. Hon svarar att Chas mår riktigt dåligt med skärsår i ansiktet efter flaskan som kastats mot henne. Cain säger att han inte bryr sig men Moira inser att han gör det eftersom han ändå frågat om henne. Cain går tillbaka till verkstan när Moira åkt iväg. Han retar Dan för att läsa en bok som han tror ska hjälpa honom att träffa den rätta. Dan ger Cain boken och säger att den kan hjälpa honom med Moira.
 
Belle träffar Gemma som genast frågar hur det gått att sms:a Luke. Belle svarar att hon inte har kvar hans sms så hon kan inte visa något för henne. När Gemma vill åka hem för att "plugga" ihop så säger Belle att hon ska vara barnvakt till Arthur så hon kan inte följa med. Gemma går iväg och Belle träffar Luke i smyg.
 
Brenda kommer till bokklubbskvällen och hon har klätt upp sig och gjort sig fin. Bob blir väldigt förvånad.
Första gästen är en man som kommer dit för tidigt men han får komma in ändå.
 
Gabby ropar efter mamma och pappa som står inne på puben. När de rusar in ser de en uppskärrad Gabby. Det visar sig att någon har varit inne i vardagsrummet och börjat spreja en text i rött på dörren. (Bitch?) Chas som också hört det rusar ut. Jimmy kommer precis förbi och de båda lyckas få tag i den som varit där. När de tar bort luvan så ser de att det är Thomas King, Carls son. Han är förbannad över att Chas blivit frisläpp efter att ha dödat hans pappa.
 
Declan ska hämta Katie men blir inte glad när han får veta att hon är på puben. Han tycker inte hon borde dricka eftersom hon äter medicin. När de kommer hem säger Katie åt honom att sluta behandla henne som ett barn.
 
Dan är besviken på bokklubbskvällen eftersom de inte kommit så många damer. Han är på väg att gå hem när Vanessa kommer fram till honom och pussar honom, sedan går hon därifrån.
 
Luke och Belle har setts ett tag och när han ska åka hem med bussen så får Belle en puss. När bussen åkt kommer Gemma fram till Belle och säger att hon sett allt. Hon är väldigt besviken på sin vän.
 
Jimmy försöker förstå varför Thomas handlat som han gjort. Han svarar att han ville att Chas skulle få sona för sitt brott, blommorna var för pappas skull.
 
Katie försöker prata med Declan. Hon tvekar på om de ska fortsätta ihop eftersom hon inte kan få barn. Declan säger att han bara bryr sig om henne. Katie tror inte det kommer att räcka i längden, att han inte är helt ärlig när han säger att han inte vill ha barn
 
Brontëkvällen lider mot sitt slut. Brenda har blivit rätt full och börjar flirta med Dan. Hon böjer sig fram och kysser honom. Dan blir förvånad men Bob ser inte alls glad ut.
 
Chas står ute på gatan och kollar mot huset där Thomas är. Hon vill gå dit för att prata med honom men Ashley som står bredvid henne råder henne att ge Thomas llte tid att tänka istället.
 
Declan tänker ta ledigt för att kunna åka iväg med Katie en hel dag. Hon tackar nej till erbjudandet eftersom hon bestämt med Chas om att ses. Declan blir givetvis besviken.
 
Nicola klagar för Jimmy om att Thomas bor hos dem. Hon är glad över att han måste åka hem snart så hon slipper oroas över att han ska göra dem illa.
När Jimmy sedan pratar med Thom så får de veta att han inte vill åka hem till mamman och nya pojkvännen eftersom han hatar dem och stället de bor på. (Var det Saudiarabien?)
 
Jacob är på väg till skolan och han är besviken på att hans mamma inte läser lapparna han tar hem. Han klagar på att hon bara sitter hemma och dricker vin i sin ensamhet. Jacob tycker det är fel att han får lida för att hon bråkat med David.
 
Belle möter Gemma vid busshållplatsen. Hon ber Gemma om ursäkt men Gemma är sur och kallar Belle för lögnhals. Hon är bitter och klagar på att Luke ändå inte är någon bra kille så det är rätt ät Belle som får dras med honom. Gemma säger till Belle att Luke inte är så bra när det gäller sex så de två kan roa sig med att fumla tillsammans utan att veta hur man gör.
 
Chas och Katie sitter på puben och pratar. De båda skrattar åt sina misslyckade äktenskap. Chas nämner att Gennie måste ha en skruv lös som väljer dem två till att vara gudmödrar. Katie tittar på Chas när hon säger det och då inser Chas att Gennie inte frågat Katie. Precis då kommer Andy in med Jack. Chas går fram till honom för att titta på babyn men Andy påpekar att Debbie kommer bli förbannad om hon får veta det eftersom hon sagt ifrån att Chas inte får träffa barnen.
 
Brenda kommer till kaféet för att jobba men hon är sen och bakfull. Hon skäms lite för att hon blivit så full kvällen innan. Bob retar henne lite om att hon hängde på Dan och då blir hon förfärad över att det verkligen hänt eftersom hon hade hoppats på att det bara var en dröm. (Börjar Bob få känslor för henne?)
 
Katie sitter med Andy och pratar på puben eftersom Chas jobbar. Hon berättar för honom om att det är struligt mellan henne och Declan eftersom hon inte kan få barn. Andy blir förvånad och säger att det finns andra sätt att få barn om man inte kan få egna biologiska. Han tröstar henne och håller henne i handen. Vid bardisken står Robbie och ser allt. Andy säger sedan till henne att det är kanske inte så bra om hon umgås med honom om hon vill att det ska bli bra mellan henne och Declan.
 
Alicia är på puben och där möter hon Eric. Hon frågar honom om David hört av sig. Eric svarar att det har han och att de har det bra. Han råder henne att gå vidare med sitt liv och glömma David.
 
Thomas och Jimmy står vid Carls grav på kyrkogården. Chas ser dem och går dit. Thomas blir förbannad men Chas säger att hon orkar inte med mer problem. Jimmy försvarar henne med att Carl faktiskt inte var sig själv de senaste åren. Thomas är fortfarande besviken, för hur illa det ändå varit så lever hon nu medan hans pappa är död.
 
Robbie fortsätter att tjata på Megan om att de borde ta pengarna och sticka för han orkar inte vara kvar där så länge till. Sedan säger han att han såg Andy och Katie tillsammans på puben och att de borde berätta det för Declan. När Megan säger att det kanske inte var så allvarligt så påpekar Robbie att han inte skulle vilja ha en fru som gör så.
 
Belle har träffat Luke igen och han vill följa henne hem men det vill inte hon. Hon tackar för ett halsband hon fått men precis när de ska gå till kafét kommer Cain körandes. Cain stannar till och skrämmer iväg Luke sedan säger han till Belle att om den killen måste hålla kvar händerna i fickan så är det okej att träffa honom.
 
Brenda söker upp Dan på verkstan för att prata med honom men precis då kommer Cain tillbaka och säger åt Dan att börja arbeta. Brenda skyndar sig därifrån. Hon pratar sedan med Bob och hon säger att hon inte vill vara ensam resten av livet utan hon vill dela det med någon men i byn finns det tyvärr inga tilltalande ungkarlar.
 
Declan får samtal från Katie och hon säger att hon blir kvar i byn lite längre än planerat. Robbie hör det och försöker få Declan till att hämta hem lite mat därifrån och överraska henne men Declan stannar hemma.

Katie går hem till Andy med honom. När han frågar om hon sagt till Declan om var hon är svarar hon att det är inte så viktigt.
 
Nicola pratar med Jimmy och hon säger att hon inte vill att de har en mentalt störd tonåring boende hemma hos dem. Jimmy försvarar Thomas och säger att han inte har haft det så lätt. Nicola säger att om Thomas stannar kvar hos dem så kommer hon att flytta hem till Rodney med Angel. Jimmy lovar att prata med Thom om att han måste åka hem igen i morgon.
Thomas står i trappan och hör deras samtal.
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Vad oväntat, det är klart att Carls son har Carls mobilsvar.
Jag fattar inte att han tror att han kan vara kvar i byn när han hotat och skadat Chas.
Vem ska försörja en kriminell person, som dessutom är otrevlig?

2014-05-06 @ 18:10:37
Postat av: AnnaS

Jag blev i alla fall förvånad. Trodde det var Cameron. Nu blir vi säkert tvungna att se honom ett tag, räcker bra med Robbie annars, när det gäller folk att reta dig på.
Klart han tror att han kan stanna om han vill, han är väl som bortskämda tonåringar i allmänhet.

2014-05-06 @ 19:10:37
Postat av: M

Jag blev också förvånad trodde också det var Cameron.
Tur att inte cameron var i byn när thomas höll på då hade det kanske skett ännu ett mord..

2014-05-06 @ 20:02:29
Postat av: ELIZA

Hade glömt bort sonen till Carl...Först Aaron, sen Robbie, och nu den där ohängde..Håller med Nicola, skulle inte heller vilja ha honom i huset..Vem vet vad han hittar på..? Vad Bob börjar se fundersam ut ang Brenda...Hon var ju riktigt fin när hon kom till cafee´t på Bronte´ kvällen...Love story på gång? Skulle väl funka...Tycker Katie är liite otacksam mot Declan..Han ställer upp,och försöker underlätta,i stället sitter hon och lättar hjärtat för Andy...Hon fabricerar vad som kan hända om dom inte får barn...Prata med varann i stället...Förstår att det där är en jättesvår situation, ska väl kanske inte tycka så mycket om det...Men jag skulle bli sårad om partnern pratar med andra, men inte med mej...

2014-05-06 @ 23:27:21
Postat av: Julia

Tycker också Katie handlar lite fel. Jag tycker att Declan har rätt till att både älska henne och nöja sig med ett liv med henne, samtidigt som han kan få sörja att de inte kommer få biologiska barn ihop. Känslor är väl inte svarta eller vita? att han känner sig ledsen över situationen tycker inte jag behöver betyda att han inte accepterar det eller kan lära sig leva med det. Tycker hon tar lite för mycket för givet för vad hon tror att han känner, istället för att verkligen prata med honom om det. Men känns inte som att de någonsin haft någon bra kommunikation, tror tyvärr inte det håller mellan dem.

2014-05-06 @ 23:36:08
Postat av: Julia

Märkte för övrigt också lite miner från Bob idag. Det kändes som att han blev lite besviken när Brenda stötte på Dan och när hon sa att där inte fanns några tilltalande män i byn. Frågan är om han är intresserad egentligen, eller enbart skulle vilja ha uppmärksamheten ..

2014-05-06 @ 23:38:09
Postat av: Maria

Håller med ang Katie. Vet inte om hon försöker hitta en anledning till att lämna declan. Jag tycker bara han är omtänksam och kärleksfull och Katie svarar med att vara aggressiv. Det var inte hans fel att hon körde ner i skatet och inte hans fel att hon har svårt att få barn. Tycker dessutom att det är larvigt att skådisen trots att sängliggande och andra sjukdomstillstånd inte kan sluta puta med läpparna. Det blir inte särskilt trovärdigt.

Ska den nya veterinären ta över rollen från marlon och paddy att vara den mest onödiga karaktären i serien tillsammans med rhona?

Visst verkar Bob intresserad av brenda!



2014-05-07 @ 04:02:11
Postat av: Linnéa

Det är tydligt att det finns känslor hos Bob och jag hoppas att han kommer att agera :)

2014-05-07 @ 07:50:19
Postat av: Frk Höger

Hade inte Brenda en liten "crush" på Bob när han fortfarande var gift med Viv? Precis innan han hade en natt med Gennie...

2014-05-07 @ 09:41:07
Postat av: Linnéa

Frk Höger: Det stämmer :)

2014-05-07 @ 10:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0