Yorkshires Jessica Rabbit

Jai sitter i egna tankar när Charity och Noah är på väg på morgonen och hon påminner honom att de ska ut och äta idag. Rishi säger åt honom att tillbringa mer tid med den familjen han har här.
 
Debbie och Cameron pratar med varann och hon frågar honom om han är arg på Chas. Cameron svarar att han är nog det, lite i alla fall. Debbie säger att Chas mår dåligt och behöver vänner som stöttar henne just nu.
 
Jimmy är på kontoret när Charity och Carl försvinner in till Carls rum och stänger dörren. Han blir misstänksam så när han träffar Nicola på cafét så berättar han om sina misstankar om att Carl kanske är ute efter Charity trots att hon är gift. Nicola tror inte alls på Jimmy.
 
Carl kommer till puben och ser Cameron stå och prata med Chas. Han kan inte låta bli så han går fram till dem och börjar håna Cameron. Chas ser inte alls glad ut. När Jimmy kommer in för att prata med sin bror så vill inte Carl det utan skyller på att han pratar med Chas. Jimmy drar iväg med Carl och han försöker få reda på vad som händer. När Carl nekar till att flirta med Charity så inser Jimmy att det är Chas som är Carls intresse. Jimmy säger åt Carl att låta bli Chas för det fungerar inte mellan dem, att hon är Yorkshires Jessica Rabbit.
 
Katie försöker få Declan att lyssna på henne men han har ont om tid eftersom festivalen drar igång. När hon sedan får tillfälle att prata med honom ber hon om att de flyttar fram bröllopet för att ha mottagningen på samma gång som Chas och Dan så de kan ha den tillsammans. Declan behöver inte ens tänka på saken för han är helt emot det. Katie blir besviken över att han inte ens överväger hennes idé.
 
Carl kommer fram till Debbie och Cameron på puben. Han börjar fråga hur Sarah mår och det gör Debbie irriterad eftersom han inte brukar prata om henne och Debbie har ingen lust att göra det nu heller.
 
Rachel, Ali och Ruby kommer till värdshuset för att äta middag. Det är fullt med folk där och Val säger att de inte får plats. Ali säger att de redan bokat bord och Kerry svarar att det var hon som tog beställningen. Val muttrar men låter dem komma in i matsalen. Det tar inte lång tid innan Jai och Charity kommer in för att äta lite de också. Charity påpekar att det är ett dyrt ställe som Rachels sällskap valt. Ali svarar att Charity kanske ska välja en "Mr Big" hon också precis som Rachel, en som betalar för henne.
 
Declan bjuder Katie på vin och talar om att han ändrat sig angående bröllopsmottagningen. Han är med på en gemensam fest bara de får ha eget bröllop. Katie blir jätteglad eftersom hon bryr sig om Chas som vän. (Hon har inte prata med Chas om saken, eller?)
Declan berättar också att de kan skåla för att Megans pengar kommer att bli deras snart.
 
Jimmy söker upp Carl igen för att få honom att ta reson. Carl vägrar att lyssna på sin bror så Jimmy säger att han kommer att banka vett i honom om han inte skärper sig.
 
Amy och Victoria provar gummistövlar som de kan ha på sig på festivalen. Victoria erkänner att hon inte berättat för Andy än om att hon kommer att flytta snart. Amy säger att hon borde säga något eftersom Andy måste få tid att hitta en annan hyresgäst.
 
Det kommer in en hästägare till kontoret på Home Farm. Hon skäller ut Megan och Declan för att ha en festival utan att tänka på hästarna i stallet. Declan försöker övertala damen att ta det lugnt så kan hon få ett VIP-pass till festivalen men Megan säger att det är Katies problem att ta hand om.
När damen gått och Katie kommer tillbaka så talar Megan om för henne vad som hänt.  Katie håller med damen och det gör Megan sur. Hon säger lite syrligt till Katie att ljudisolera stallet och sedan kan hon ju alltid sitta där och hålla hoven på hästen.

Festivalen börjar och det är fullt med folk i byn. Det märks i värdshuset där flera bor och det handlas i Davids butik. Alan är lite missnöjd över den stora tillströmningen av människor.
Amy och Victoria är på väg dit och Kerry kommer ikapp dem så de går tillsammans. Kerry måste visa upp innehållet i sin stora väska för vakten och Amy försvarar sin mamma med att det bara är vatten och hon behöver det för sin diabetes.  Vakten luktar på innehållet och märker att det är vodka i flaskan. Kerry får gå in utan flaskan.
 
Dan plockar på sig massa is i en väska på puben. Ashely ser honom och undrar vad han håller på med. Dan svarar att han ger Bob isen för att säljas till festivalbesökare.
 
Jimmy ser en mäklare sätta upp en "Till salu"-skylt utanför deras hus. Han tror att det är ett misstag men får snabbt veta att det är Carl som ligger bakom det. Han blir rasande och söker upp Carl på kontoret för att få veta varför. De båda bröderna blir osams och Jimmy säger att det är sista gången du trampar mig på tårna, nu har vi inget mer att säga varann.

Rachel har fått några köksprylar av Marlon på puben. Hon ska precis bära iväg med det när Rishi erbjuder sig att hjälpa henne. Hon blir väldigt förvånad och ännu mer förvånad när Rishi säger att pappan är ju inte där och hjälper henne. Jai kommer in och ser dem. Rishi säger att han kommer tillbaka strax han ska bara bära över Rachels saker till huset.
 
Ali och Rachel har varit i stan och shoppat. Nu är Ali på puben och hon visar Ruby en jacka hon köpt som tydligen var väldigt dyr. Jai hör det och börjar undra om Ali får förmycket betalt. Ali svarar att det är Rachels barns pappa som betalar för jackan.
 
Charity kommer till puben för att prata med Jai. Hon är väldigt irriterad över att inte veta vad Carl håller på med eftersom hon hört att han ska sälja huset också. Rishi sitter med dem och han säger att inte oroa sig eftersom hon snart har sina 60% i företaget och då spelar det ingen roll vad Carl gör.
 
Damen som klagat på festivalen kommer till Home Farms kontor igen. Det visar sig att hon känner Katie och allt var uppgjort om att hon skulle klaga inför Megan. När Elaine som hon heter gått säger Declan att han precis fått veta att festivalen är slutsåld. Det innebär en vinst på 250 000£. De båda är väldigt glada för nu kan Katie stämma dem för allt lidande och för att hon fått skamfilat rykte efter klagomålet och enligt hennes advokat kan hon få hela vinsten i skadestånd om hon har tur.

Carl ser Chas som delar ut lappar med reklam för puben till festivalbesökarna som går förbi puben. Han går fram till henne och pratar om gamla minnen och hur bra det hade det förr. När Chas säger ifrån så säger Carl att han inte vill vänta så länge till på att hon ska bestämma sig hur hon gör.
 
När Carl kommer hem sitter Rodney och  Jimmy i soffan. De försöker prata med Carl men han vägrar fortfarande att lyssna på dem. Jimmy säger att han ångrar nu att han inte sålde till Charity när hon erbjudit sig att köpa hans andel av företaget. Carl bara flinar och så säger han om det inte passar så vet Jimmy var dörren är. Jimmy tror inte på honom men Carl är allvarlig och säger åt Jimmy att dra.
(Det verkar som om de bygger upp en story om att många kommer att ogilla Carl just nu precis som när Cain blev misshandlad. Ar det möjligen så att Carl också kommer att få stryk?)
 


 
 
 Här är några länkar från Colin om festivalen som nu startar i byn, inga spoilers.
OBS, ändrat lite info på Colins begäran så att det inte blir något faktafel i texten.
 
 

Todays' videos are about the festival. They were available from Friday 5th October, with the festival itself shown on the 11th and 12th (I was going to post these links last Friday but there was a delay getting the last set posted - which you can find in the post below this one).
 
First is an interview with "Homefields" headline act, including some behind the scenes footage: https://www.dropbox.com/s/8s2amg2zk7ovs1s/11%20Emmerdale%2040%20-%20Scouting%20For%20Girls%20Backstage%20%285%20Oct%29.flv
The second "backstage" video includes interviews with cast members and festival director Alan Wareing who, by the way, has directed more episodes of Emmerdale than anyone else in the history of the show - nearly 300.
 
When the festival was originally shown, some viewers were critical that it didn't seem very realistic. It's worth pointing out therefore that the original intention had been to film at a real festival that was due to take place on another part of the Harewood Estate in July 2012. Unfortunately that festival was cancelled, so the production team had to set up their own festival from scratch to film in the August. So with that in mind I think they did a good job.
 
I shall be back tomorrow with a brief guide to the bands that appear. Enjoy! :

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Jag hoppas verkligen att jubileumsavsnitten blir glada avsnitt utan en massa elände :) Fast de håller ju på i en vecka så det är väl mindre troligt...

2014-03-03 @ 18:55:46
Postat av: Julia

Har råkat se lite bilder från avsnitten och kan säga som såhär att i något av avsnitten kommer ALLA sitta i chock..

Bortsett från det jag råkat se så är jag jättenyfiken på vad denna veckans avsnitt kommer att innehålla. Känns som att det är ovanligt mycket drama i Emmerdale just nu, kring egentligen allihopa. Så jag tror det kommer vara en stor blandning av känslor.

Är det bara ett avsnitt som är "live" förresten?

Thank you Colin for sharing the links and information. It's so fun to both read and see.

2014-03-03 @ 19:26:17
Postat av: Linn

Thanks to Colin for the links! Great!

Ja, nu får jag verkligen samma vibbar som innan Cain blev attackerad, att han gör sig till fiende med så gott som alla i byn och att det kommer en stor urladdning........ Det är stor dramatik på gång!

2014-03-03 @ 21:55:46
Postat av: Sanna

Det verkar fortfarande inte gå att skriva...

2014-03-03 @ 23:07:39
Postat av: Sanna

Jo! Nu gick det! :)

Thank you so much, Colin, for all the info and trivia! Much appreciated!

I'm really looking forward to the "live episode" but I'm still not sure when it's due to air in Sweden.

2014-03-03 @ 23:12:05
Postat av: Sanna

Jo

2014-03-03 @ 23:12:33
Postat av: Sanna

Ursäkta, det var verkligen inte avsett att vara spam!:(

2014-03-03 @ 23:13:25
Postat av: Andrea

I England innan festivalen så gick Emmerdale ut med några saker som skulle hända. Inte allt men några. Jag undrar om ni vill veta det? De avslöjade inga namn dock utan man fick själv spekulera i det.

2014-03-04 @ 01:18:53
Postat av: Maria

Förstår inte Victorias resonemang där hon inte berättar för Andy att hon ska flytta iom att han behöver pengar till hyra. Då borde hon väl så snabbt som möjligt informera honom så han kan hitta en hyresgäst. Tror kerry flyttar in.

Nu verkar rollerna vara ombytta. Cain är "normal", bryr sig om folk, ska lösa problem och prata. Carl har tagit över rollen som den "onde".

Har megan blivit tokig eller ska hon försöka att förstöra så mkt som möjligt för Katie innan hon åker? Mer arg än vanligt och nu är hon så kall att hon struntar i djur som far illa.

Det ligger en hel del i luften och det känns som det kommer att ske en hel del grejer.

2014-03-04 @ 02:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0